Kansainvälisten järjestelyjen pankki, joka tunnetaan myös nimellä “Keskuspankkien keskuspankki”, julkaisi tammikuussa 2020 tutkimuksen, jonka mukaan maailman keskuspankit tekevät “laajaa” työtä digitaalisten valuuttojen käyttöönotossa. Tässä artikkelissa käsitellään tarkemmin maailmanhallituksen digitaalisten valuuttojen kehityksen nykytilannetta.

Keskeinen etu

Tämän vuoden tammikuussa tutkittiin 66 keskuspankkia, jotka edustavat 21 kehittynyttä taloutta ja 45 EME: tä ja kattavat 75% maailman väestöstä ja 90% sen taloudellisesta tuotoksesta. Mukaan raportti, 80% vastaajista opiskelee CBDC: n (Central Bank Digital Currency) kehitystä. Noin 40% keskuspankeista on siirtynyt käsitteellisestä tutkimuksesta kokeiluihin tai käsitteeksi, ja toinen 10%, jotka muuten palvelevat 20% maailman väestöstä, ovat kehittäneet pilottihankkeita ja ilmoittaneet kykenevänsä antaa CBDC: n lyhyellä aikavälillä. Mielenkiintoista on, että ne kaikki ovat EME-maita …

On syytä huomata, että motivaatio vaihtelee maittain – onko se tehokkuuden, turvallisuuden, kotimaisten maksujen avoimuuden parantaminen ja käteisen asteittainen korvaaminen, mikä on erittäin tärkeää kehitysmaille, tai rajatylittävien maksujen tehokkuuden parantaminen edistyneille talouksille, mutta jälkimmäistä ei pidetä ensisijaisena useimmissa maissa.

“Stablecoins voi löytää laajaa käyttöä siellä, missä muut kryptovaluutat ovat epäonnistuneet”, raportissa todetaan.

Euroopan unioni

Yves Mersch, Euroopan keskuspankin (EKP) hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, ilmoitti konsensuksen 2020 virtuaalikonferenssissa, jossa EKP tutkii parhaillaan mahdollisuutta antaa liikkeeseen vähittäiskaupan CBDC.

On todettu, että noin 76% kaikista euroalueen liiketoimista tapahtuu tällä hetkellä käteisellä, joten EKP: n keskustelu CBDC: stä on enimmäkseen analyyttinen. Kuitenkin herra Mersch kertoi myös, että:

“Vähittäiskaupan CBDC voi perustua digitaalisiin rahakkeisiin, jotka jaetaan hajautetusti eli ilman keskuskirjaa, ja tarjoavat nimettömyyden keskuspankin edessä, aivan kuten käteinenkin.”

“Otamme käyttöön digitaalisen valuutan vain, jos uskomme vakaasti, että se on välttämätöntä ja kykenevä täyttämään tehtävämme valuuttamme vakauden varmistamiseksi. Samaan aikaan olemme osoittaneet suurta kiinnostusta digitaalisiin innovaatioihin ja muuttamassa rahan käyttäjien odotuksia. Parannamme käyttäjien näkemyksiä CBDC: stä – sekä EKP: ssä, eurojärjestelmässä että kansainvälisessä keskuspankkien yhteisössä. “

Bahama

Helmikuun 13. päivä Tribune julkaistu keskuspankin pääjohtajan lausunto. John Roll sanoi, että digitaalinen Bahaman dollari otetaan käyttöön kaikilla saarilla vuoden 2020 jälkipuoliskolla. Samanaikaisesti pilottiprojekti käynnistettiin Exumassa joulukuussa:

“Kun Exumassa käynnistettiin projekti, aloitimme kolmen maksupalveluntarjoajan ja saaren liikepankin kanssa, mutta tällä hetkellä meillä on yhteensä kahdeksan rahoituslaitosta, jotka ovat nyt mukana projektissa eri tasoilla”, Mr. Rolle sanoi. “Pilottiohjelman tarkoituksena on luoda infrastruktuuri, joka toimii maksupalvelujen kanssa.”

Sand Dollar (Bahaman CBDC: n nimi) ei ole luonnostaan ​​erilainen, mutta se on saman valuutan digitaalinen esitys. Lain mukaan se ei voi mitenkään poiketa arvoltaan Bahaman dollarista.

Karibian Inter-American Development Bankin (IDB) entinen johtaja Jerry Butler uskoo, että Sand Dollar -hanke voisi auttaa Bahamia saamaan kiinni muusta kehittyneemmästä maailmasta.

Ruotsi

Ruotsi on tutkinut mahdollisuuksia oman CBDC: n käyttöönottoon keväästä 2017 lähtien. Ns. E-kruunun testit on jo tehty alkanut. Pilottiohjelma on voimassa helmikuuhun 2021 asti.

Ajatuksena on, että uusi blockchain-tekniikkaan perustuva digitaalinen kruunu korvaa luottokortit ja käteisen tulevaisuudessa. Ruotsi on jo yksi eniten käteettömät maat maailmassa, joten asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että täysimittaisen digitaalisen valuutan käyttöönotto on lisännyt mahdollisuuksia siellä.

Ranska

30. maaliskuuta 2020 julkaisu, Ranskan keskuspankki kehotti kolmansien osapuolien kehittäjiä luomaan sovelluksia kokeilemaan digitaalista euroa ja selvittämään CBDC: n mahdollisuuksia rahamääräisten rahavarojen selvittämiseen. On todettu, että mitä tahansa tekniikkaa voidaan käyttää CBDC: n kehittämisessä, eikä sen tarvitse välttämättä käyttää lohkoketjua.

Hakemuksen jättöpäivä oli 15. toukokuuta 2020. Ranskan keskuspankki valitsee 10. heinäkuuta 2020 kymmenen osallistujaa EU: sta tai Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen osapuolista. Tällöin valinnan pääkriteerit ovat “innovaatio”, asiakirjassa todetaan.

Kokeilun päätavoite on mallintaa pankkien välisiä selvityksiä CBDC: n perusteella, etujen tunnistaminen ja mahdollisten riskien analysointi. Siitä huolimatta pankki korosti, että se ei harjoita rahan luomista osana kokeilua ja tuhoaisi rahakkeet jokaisen raportointipäivän lopussa testimaksujen tulosten mukaan..

“Kokeilu toimii panoksena Banque de Francen laajempaan keskusteluun eurojärjestelmässä, joka päättää CBDC: n perustamisesta. Testien ei ole tarkoitus jatkua pitkällä aikavälillä tai itse Ranskan keskuspankin laajaan käyttöön. “

Kiina

Ja tietysti olemme pitäneet kiinalaisen blockchainin ja digitaalisen Yuan-tarinan viimeisenä!

DCEP (Digital Currency / Electronic Payment, DC / EP) on nyt kehityksen suhteen muuta planeettaa edellä.

Kansallisen blockchain-alustan, BSN: n, julkinen käynnistäminen oli ilmoitti Kiinan hallituksen edustajien ja järjestöjen johtajien tapaamisessa Pekingissä 25. huhtikuuta 2020.

BSN on globaali infrastruktuuri, jonka ovat kehittäneet China Mobile, China UnionPay ja Huobi China. Se auttaa blockchain-hankkeita luomaan ja käynnistämään uusia sovelluksia, ja sen tarkoituksena on myös nopeuttaa älykkäiden kaupunkien ja digitaalitalouden kehitystä.

Kansallisen blockchain-alustan käyttöönotto on ensimmäinen tärkeä askel ennen maailmanlaajuisen rahoitusprojektin käynnistämistä – valtion kryptovaluutta DCEP (digital Renminbi), joka on parhaillaan käynnissä testaus.

DCEP on ainoa laillinen digitaalinen valuutta Kiinassa, keskitetty valtion valuutta, jonka on luonut ja hyväksynyt Kiinan hallitus.

DCEP: n ominaisuudet:

 • ei voida kaivaa, eikä kukaan voi asettaa vetoa DCEP: lle
 • tarjoaa reaaliaikaisen tiedonkeruun rahan luomisesta ja kirjanpidosta
 • lieventää riskejä kuten rahanpesu ja laiton rahoitus
 • edistää renminbien kansainvälistymistä ja myönteisiä muutoksia nykyisessä rajatylittävässä maksujärjestelmässä
 • sulkee pois keinottelun
 • jaetaan alun perin kaikille Kiinan keskuspankkiin sidoksissa oleville liikepankeille
 • ensimmäinen käyttöönotto toimii virallisena tuotantotestinä valuuttajärjestelmälle, jossa verkko ja turvallisuus arvioidaan
 • toisessa vaiheessa DCEP jaetaan suurten fintech-yhtiöiden, kuten Tencentin ja Alibaban, käytettäväksi WeChat Payissa ja AliPayssa
 • Shenzhen, Chengdu, Xunan ja Suzhou ovat ensimmäiset kaupungit, jotka testaavat DCEP: tä, joissa salaustekniikka muun käyttötapauksen lisäksi tulee olemaan matkatuki julkisen sektorin työntekijöiden maksuväline toukokuussa 2020 
 • Starbucks, McDonald’s ja Subway tekevät osallistua DCEP-testauksessa, pitkin joitakin paikallisia hotelleja, miehittämättömiä supermarketteja, postilaatikoita, leipomoita, kirjakauppoja ja kuntosaleja
 • Kaikkien kauppiaiden, jotka hyväksyvät digitaalisia maksuja (kuten ApplePay, AliPay ja WeChat), on hyväksyttävä DCEP uhkana mahdollisesta yrityslisenssin menetyksestä
 • DCEP: llä on NFC-pohjainen Maksuvaihtoehdot jotka eivät vaadi laiteliitäntöjä siirron aikana, mikä johtaa paperirahan välittömään korvaamiseen, koska DCEP: tä voidaan käyttää alueilla, joilla Internet ei ole käytettävissä
 • DCEP ei vaadi mobiililaitteen liittämistä pankkitiliin

Paikallisten sosiaalisten verkostojen läpi levisi huhujen aalto siitä, että Kiinan maatalouspankki on jo suorittanut DCEP: n sisäiset suljetut beetatestit. Suljetusta beetaversiosta vuotaneiden kuvakaappausten mukaan DCEP-lompakko tukee useita keskeisiä toimintoja, kuten digitaalisen omaisuuden vaihtoa, lompakon hallintaa, aiempien tapahtumien hakuvaihtoehtoa, maksamista QR-koodilla sekä rahansiirtoja ja mobiilimaksuja.

Vastauksena huhuihin, Maatalouspankki sanoi että DCEP käynnistetään keskuspankin ohjeiden mukaisesti. Uutiset kuitenkin riittivät markkinat osoittamaan positiivista reaktiota. Pekingin sertifikaatin ja Global InfoTech Holdings Inc: n kaltaisten teknologiayritysten osakkeiden kasvu nousi jopa 10 prosenttiin.

Valokuva DCEP Bank of China -lompakkokäyttöliittymästä kiertää jo Weibo-verkossa. Kuten valokuvasta näet, lompakon avulla voit lähettää, vastaanottaa, muuntaa valuuttaa, nähdä tapahtumahistoriaa ja näyttää myös yksinkertaiselta ja intuitiiviselta.

Hyväksymisvaihe

Kuten voimme nähdä, useimmat maat ovat nyt siirtyneet salaamisvaluuttamarkkinoiden täydellisestä kieltämisestä ja halusta säännellä niitä täydellisesti kryptovaluuttojen ja lohkoketjutekniikan ilmiön yksityiskohtaiseen tutkimukseen. Hallitukset ympäri maailmaa pyrkivät ottamaan käyttöön kansalliset digitaaliset valuutat, mikä on yleensä positiivinen signaali ja ensimmäinen tärkeä askel kohti blockchain-tekniikoiden laajaa käyttöönottoa. On kuitenkin edelleen vaikea sanoa, miten tämä vaikuttaa kryptovaluuttamarkkinoihin pitkällä aikavälillä.

Yllä olevat tiedot sisältävät analyysin ja ennusteen kryptovaluuttamarkkinoista, joihin liittyy suuria riskejä. Nämä tiedot on esitetty vain tiedotustarkoituksiin, eikä niitä pidä missään tapauksessa tulkita suositukseksi omaisuuden ostamisesta tai myynnistä. Digitaalisen omaisuuden kaupankäyntiä harkitsevan henkilön tulisi pyytää riippumatonta neuvontaa minkä tahansa digitaalisen omaisuuden sopivuudesta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me