Ethereum on epäilemättä johtava hajautetun rahoituksen alalla sen päälle rakennettujen sovellusten ja protokollien määrässä. Mukaan a tutkimus DappRadarin mukaan DeFin transaktiovolyymi oli tänä vuonna noin 270 miljardia dollaria, 12 kertaa suurempi kuin vuotta aiemmin.

Tämän päivän artikkelissa puhumme Bitcoinin roolista hajautetun rahoituksen tulevaisuudessa, DeFi: n rakentamisesta Bitcoiniin ja haasteista, joita yhteisö kohtaa yrittäessään toteuttaa kohtuuhintaisia ​​rahoitusvälineitä kryptovaluuttaverkossa. 

Bitcoinin rooli

Kun hinta nousee yli 20 000 dollaria ja määräävä asema ylittää 60%, kysymys ensimmäisen kryptovaluutan ulottuvuuden laajentamisesta on vielä terävämpi. Vaihtoehtona perinteiselle rahoitusjärjestelmälle Bitcoin eliminoi riippuvuuden välittäjistä ja sillä on potentiaalia tulla globaaliksi käteisjärjestelmäksi välittömien maailmanlaajuisten maksujen suorittamiseksi. 

Bitcoiniin perustuvan hajautetun rahoitusjärjestelmän luominen johtaa siihen, että viimeksi mainitusta tulee muutakin kuin selvitysjärjestelmä tai omaisuuden arvo, jolla on tarkoitus tallentaa arvoa, mutta myös globaali ja turvallinen ympäristö sellaisten taloudellisten suhteiden ja välineiden luomiseksi, joihin kaikki voivat tutustua. Internet-yhteys.

Bitcoinin rooli hajautetun rahoituksen rakentamisessa voidaan jakaa kahteen pääalueeseen:

  • Kehitetään ratkaisuja BTC: n houkuttelemiseksi DeFi: hen;
  • DeFi: n rakentaminen Bitcoin-verkon päälle.

Tämä jako on ehdollinen, ja lähestymistavoilla, joilla pyritään toteuttamaan ratkaisuja molempiin suuntiin, on omat monimutkaisuutensa ja haittansa. Siksi, kun otetaan huomioon Bitcoinin rooli DeFi: n kehittämisessä, on tarpeen kiinnittää huomiota molempiin ratkaisuihin, jotta ymmärrettäisiin ja näkemys Bitcoinin tulevaisuudesta vapaata rahoitusta rakennettaessa. 

Keskitetyt rahoituslaitokset

Salausvaluuttojen suosion myötä keskitetyt pörssit ja keskitetyt laina-alustat, jotka tarjoavat erilaisia ​​BTC-rahoitteisia rahoitusvälineitä, ovat yleistyneet. Tällaisten palvelujen ilmeiset haitat ovat tarve antaa henkilötietoja palvelun käyttämiseksi ja varojen varastoimiseksi näille alustoille.

Käyttäjien varat ja tiedot ovat vaarassa, koska tällaisia ​​alustoja voidaan hakata. Käyttäjiltä voidaan evätä palvelu vastaavan lainkäyttöalueen vaatimusten vuoksi. Varat voidaan myös estää lainvalvontaviranomaisten pyynnöstä tai jos varat on merkitty seuranta-alustoilla, kuten Crystal tai Chainalysis.

Sivuketjut

Sivuketjut ovat erillisiä lohkoketjuja, joissa on kaksisuuntainen yhteys pääketjuun. RSK: n ja Liquidin kaltaiset yritykset rakentavat sivuketjuja kyvyllä luoda älykkäitä sopimuksia Bitcoin-verkon päälle. Yksinkertaisesti sanottuna sivuketjut ovat DeFi-alustoja, joissa jokainen käyttäjä voi luoda oman digitaalisen omaisuutensa.

RSK-alusta sallii BTC: n käytön älykkäissä sopimuksissa kaksisuuntaisen sillan ja S-BTC-tunnuksen kautta. Lisäksi rakennettiin silta Bitcoin- ja Ethereum-verkkojen välille, mikä mahdollistaa minkä tahansa Ethereum ERC20 -tunnuksen siirtämisen.

Money on Chain, joka on BTC: n tukemien DeFi-protokollien kehittäjä, on luonut RSK-pohjaisen protokollan, joka koostuu neljästä tokenista, jotka tarjoavat useita vaihtoehtoja BTC-omistajille, mukaan lukien vipuvaikutteiset transaktiot. 

Yritykset työskentelevät parhaillaan RSK-, Liquid- ja Lightning-verkkojen integroimiseksi vuorovaikutuksessa muiden järjestelmien omaisuuden kanssa. RSK-kehittäjät ovat myös ilmoittaneet käynnistävänsä työkalun, joka mahdollistaa Aave-tunnusten vuorovaikutuksen BTC: n kanssa.

Atomivaihto

Atomic Swaps -tekniikka, josta olemme jo puhuneet blogissamme, ilmestyi kauan ennen DeFin kukoistusta. Yhden kryptovaluutan välittömän vaihdon monimutkaisuus toiseen ilman kolmatta osapuolta ilmaistaan ​​ketjujen välisten verkkojen rakentamisessa, ts. Vuorovaikutuksen järjestämisessä itsenäisten lohkoketjujen välillä. 

Ensimmäinen atomiswap-toteutus oli LTC-DCR-vaihto käyttäen Hash Time Locked Contract -ohjelmaa (HTLC). HTLC on älykäs sopimus, jonka avulla liiketoimet voidaan suorittaa määrätyssä ajassa. Atomivaihtosopimusten toteutus vaatii myös lohkoketjuun kytkettyjä maksukanavia, jotka tarjoaa Lightning Network. Vaikka Lightning Network (LN) ei ole ennakkoedellytys, Lightning Networkin integrointi atomivaihtoihin sallii linkittää erilaisia ​​lohkoketjuja, joissa swap-osallistujat voivat toimia maksuyhdyskäytävänä.

BTC: n ja LTC: n väliset atomivaihdokset toteutettiin myöhemmin onnistuneesti, ja sitten Komodo-kehittäjät vaihtoivat BTC: n ja KMD: n.

Jos haluat vaihtaa BTC: tä muihin kryptovaluuttoihin vaihtosopimusten avulla, sinun on tiedettävä vastaanottajan osoite. Likviditeettipoolin luominen ilman varojen merkitsemistä, mitä Uniswap-hajautettu pörssi tekee, on mahdotonta. Tämä johtaa vuorovaikutukseen Bitcoin DeFi -resurssien kanssa, koska poolien ja AMM: ien puute johtaa likviditeetin tarjoajien puutteeseen, joiden on myös oltava verkossa 24 tuntia vuorokaudessa. 

Liquality Project on julkaissut Liquality Atomic Swap -lompakon, joka toimii atomivaihtosopimusten ja HTLC-sopimusten kautta. Lompakko itse toimii vastapuolena kaikille käytettävissä oleville swapeille. Atomic swap -palvelujen avulla käyttäjät voivat pitää yksityiset avaimensa koko kryptovaluutanvaihtoprosessin ajan. Tämä ratkaisu toimii vaihtoehtona käärityille bitcoineille, kuten WBTC.

Samanlainen ratkaisu on Jelly Marketin ketjunvälinen protokolla atomivaihtoa varten, jonka avulla käyttäjät voivat lisätä likviditeettiä, hyötyä kaupoista ja vaihtaa varoja. Vaihtosopimukset ERC20-, BTC-, AE- ja muille blockchain-rahakkeille ovat saatavilla alustalla.

Atomivaihto ja arvonsiirtoratkaisujen kehittäminen yhdestä lohkoketjusta toiseen luottamatta luotettavasti kolmansille osapuolille johtavat kuilun kuromiseen Ethereumin Bitcoinin ja DeFin välillä.

Tokenisoidut bitcoinit

Lisälikviditeetin houkutteleminen DeFi-sektorille johtuu niin kutsuttujen tokenisoitujen bitcoinien kehittämisestä, josta puhuimme yhdessä aiemmissa artikkeleissamme. Siten Wrapped Bitcoin (WBTC) oli ensimmäinen Bitcoinin tukema tunnus, jonka avulla BTC: n haltijat voivat käyttää älykkäitä sopimuksia Ethereumissa. Hinnan noustessa WBTC saavutti toisen sijan DeFi-hankkeissa 2,7 miljardin dollarin tai 116 000 BTC: n lukituksella, mikä on noin 0,6% louhituista kolikoista.

Samalla WBTC: n hankkimiseksi käyttäjien on lukittava alkuperäiset kolikkonsa ja saat vastineeksi tokenoidut varat. WBTC perustuu tarkastettujen organisaatioiden yhteenliittymämalliin, mikä tarkoittaa, että alkuperäisten kolikoiden vaihto WBTC: hen ja takaisin siitä hoidetaan kolmansien osapuolten säilyttäjien toimesta.. 

Ja vaikka on olemassa Bitcoin-tokenointiratkaisuja, jotka käyttävät luotettavampia mekanismeja, niillä on haittoja. Esimerkiksi tBTC vaatii käyttäjiä tallettamaan merkittävän määrän vakuuksia ETH: hon, mikä tekee siitä vähemmän skaalautuvan. 

RenVM-ratkaisu, joka toimii samalla tavalla kuin tBTC, käyttää vakuudena REN-tunnuksia ETH: n sijasta. Tämän lähestymistavan haittana on, että käyttäessään niin nuorta protokollaa käyttäjien on vaihdettava BTC: t REN-tunnuksiksi, ja jos protokolla menettää yhteisön luottamuksen jostain syystä, tunnusten arvo voi heikentyä, eivätkä käyttäjät voi palata lukitut kolikot.

DeFi: n tulevaisuus Bitcoinissa

Bitcoin, joka toimii arvon tallentajana ja välittäjänä, on turvallisin lohkoketju merkittävän sekoitusvoiman ja korkeiden infrastruktuurin ylläpitokustannusten vuoksi. Tästä syystä hajautetun rahoituksen luominen Bitcoin-lohkoketjuun on lupaava kehitysalue.

Hajautetun rahoituksen nopea kehitys Ethereum-alustalla nousi taivaalle johtuen alustan kyvystä käsitellä erilaisia ​​monimutkaisia ​​älykkäitä sopimuksia. Erilaisten työkalujen puute älykkäiden sopimusten luomiseksi on kompastuskivi Bitcoin-pohjaisten DeFi-ratkaisujen luomisessa.

Bitcoin on kirjoitettu yksinkertaisella ja primitiivisellä Bitcoin Script -kielellä, joka ei sovellu monimutkaisten älykkäiden sopimusten vastaanottamiseen. Blockstream käsittelee tätä ongelmaa työskentelemällä Simplicity-ohjelmointikielellä älykkäiden sopimusten toteuttamiseksi, jotka voidaan integroida ylemmän tason Ivy-kieleen.

Uusien DLC-tyyppisten sopimusten syntyminen, joiden avulla osallistujat voivat suorittaa tuleviin tapahtumiin liittyviä tapahtumia, on mahdollistanut Bitcoin-pohjaisten johdannaisten ja ennakoivien markkinoiden luomisen.

Samanaikaisesti RGB-protokolla, joka on standardi muiden kuin Bitcoin-varojen myöntämiselle, siirtämiselle ja varastoinnille, mahdollistaa digitaalisten instrumenttien luomisen Bitcoin-lohkoketju- ja salamaverkon päälle.

Ja vaikka Bitcoinin infrastruktuuri ei ole tällä hetkellä valmis täysimittaiseen taloudelliseen ekosysteemiin, Bitcoinilla on mahdollisuus tarjota turvallisempi maaperä DeFi-sovellusten luomiselle.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin sisältöä ei ole tarkoitettu taloudelliseksi neuvonnaksi, eikä sitä tule kohdella sellaisenaan. 3commas ja sen kirjoittajat eivät ole vastuussa voitoistasi tai tappioistasi tämän artikkelin lukemisen jälkeen. Artikkeli on esitetty antamaan lukijoille yleistä tietoa. Tässä on vain henkilökohtainen kokemus. Käyttäjän on tehtävä oma riippumaton tutkimus tehdäkseen tietoisia päätöksiä salausinvestoinneistaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me