Bitcoin-valaiden määrä on kasvanut; valaiden asemat kasvavat; valaat laukaisivat kryptovaluuttamarkkinoiden kasvun; valaiden manipulointi lisää hintojen volatiliteetin kasvua … Näemme ja kuulemme usein sellaisia ​​otsikoita salaperäisistä Bitcoin-valaista, joilla on valtava vaikutus kryptovaluuttateollisuuteen ja erityisesti Bitcoinin hintaan. Tämänpäiväisessä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin vaikutusvaltaisimpia markkinaosapuolia ja heidän rooliaan kryptovaluutta-alalla.

Ketkä ovat Bitcoin-valaita?

Kryptovaluuttojen kehitys ja tällaisen uuden omaisuusluokan syntyminen ovat tuottaneet paljon slangia ja ammattikieltä, joita käytetään usein sosiaalisissa verkostoissa, kuten Reddit. Kuuluisan HODL-lyhenteen lisäksi termi “valas” on ehkä yhtä tunnettu kryptovaluutta-alueen merkki. Suuret toimijat, joita usein kutsutaan valaiksi, nähdään yleensä markkinoiden epävakauden syynä. Syy tämän termin esiintymiseen on analogia valaan kokoon, joka on planeetan suurin nisäkäs. Siksi valaat ovat markkinatoimijoita, joiden kaupankäynti on huomattavasti keskimääräistä ostajaa suurempaa, ja siksi tietyissä olosuhteissa he voivat muuttaa kryptovaluuttojen hintoja.

Valaiden luokitus

Markkinaosapuolia, joilla on vähintään 1000 BTC: tä tai vastaava 10 miljoonaa dollaria, pidetään Bitcoin-valaina. Samalla löydät kokonaisen Bitcoin-haltijoiden “merellisen” luokituksen aina “katkarapuista”, joiden saldo on alle yksi Bitcoin, ja “Ryhävalaisiin”, jotka hallitsevat vähintään 5000 BTC: tä..

On myös poikkeuksia, kuten Satoshi Nakamoton (Bitcoinin luoja) ideologian varhaiset kannattajat, jotka ostivat paljon BTC: tä silloin, kun Bitcoin oli tekemässä ensimmäisiä askeleitaan. Heidän yksilöllisen varallisuutensa arvioidaan olevan 100–1 miljardia dollaria. On syytä mainita, että varhaiset haltijat eivät pääosin osallistu hinnan manipulaatioihin. Asiantuntijat syyttävät tätä muun muassa sillä, että monet suuria varoja hallitsevat yksityiset avaimet ovat jo kauan kadonneet. Näin ollen nämä varat on lukittu eivätkä ne voi vaikuttaa markkinoihin. Mutta jotkut pioneeriharrastajat muistuttavat ajoittain heidän olemassaolostaan ​​ja siirtävät suuria määriä BTC: tä lompakoiden välillä aiheuttaen paniikkia ja erilaisia ​​oletuksia kryptovaluuttamarkkinoiden toimijoiden keskuudessa.

Nykyinen markkinatilanne

Glassnoden toimittamien klusteriheuristiseen tietoon perustuvien tietojen mukaan Bitcoin-valaiden “populaation” laskiessa vuodesta 2016 lähtien se alkoi jälleen kasvaa tammikuussa 2019. Lisäksi olemme nähneet melkein jatkuvaa kasvua tammikuusta 2020 lähtien. nousi vuoteen 1800 ja saattaa olla matkalla voittamaan edelliset korkeimmat.

Suurimpia toimijoita ovat muun muassa hedge-rahastot ja sijoitusrahastot. Jotkut heistä ilmoittavat avoimesti läsnäolostaan ​​markkinoilla. Aikaisemmin merkittävimmät Bitcoin-valaat olivat:

  • Pantera Capital
  • Bitcoins Reserve
  • Binaarinen talous
  • Coin Capital Partners
  • Falcon Global Capital
  • Linnoitus
  • Bitcoin-sijoitus Luottamus
  • Global Advisors Bitcoin -sijoitusrahasto

Mutta keitä ovat uudet valaat, jotka lisäävät lompakoiden kokonaismäärää, joilla on yli 1000 BTC: tä? Ja merkitseekö valaiden määrän kasvu sitä, että he keräävät vähitellen enemmän BTC: tä? Vastaus näihin kysymyksiin on epäselvä. Vaikka valaiden hallinta kasvavan osuuden BTC: stä kasvaa, tämä kasvu ei ole vielä merkittävää, vaikka tämä voi muuttua, jos suuntaus jatkuu. Lisäksi yksittäiset valaat eivät itse asiassa rikastu.

Valaiden määräävä asema

Valaiden hallussa olevan BTC: n määrä on itse asiassa laskenut tasaisesti viimeisten viiden vuoden aikana, samalla kun se on laskenut yli 22% 6,7: stä 5,2 miljoonaan BTC: hen. Mutta tämän vuoden alusta kasvu on jatkunut, kun yhä useammat BTC: n haltijat liittyvät valaiden joukkoon.

Jos loitonamme ja näemme koko jakeluhistorian, käy ilmi, että valaiden BTC-saldo saavutti huippunsa vuoden 2016 alussa ja alkoi sitten laskea peräkkäin. Huolimatta valasasemien kasvusta tänä vuonna, heidän hallussaan oleva BTC-saldo on edelleen selvästi alle huippunsa.

Valaiden yleisen markkina-aseman arvioimiseksi meidän on kuitenkin otettava huomioon se tosiasia, että BTC: n kokonaistarjonta oli aiempina vuosina pienempi. Vaikka valaiden hallussa oleva BTC: n kokonaissaldo saavutti huippunsa vasta vuonna 2016, niiden määräävä asema BTC-markkinoilla saavutti huippunsa paljon aikaisemmin vuonna 2011, minkä jälkeen se oli lähes jatkuvasti laskussa. Vaikka viimeaikainen taipumus valaiden määräävään asemaan näyttää merkityksettömältä Bitcoinin olemassaolon mittakaavassa, se on silti suurin kestävä kasvu lähes vuosikymmenen ajan.

Suurin osa valaiden määrän viimeaikaisesta kasvusta voidaan selittää sillä, että nykyiset varakkaat organisaatiot vetävät BTC: n vaihdosta pikemminkin kuin uudet rahavirrat. BTC: n kokonaissaldo pörsseissä laski merkittävästi vuoden 2020 aikana, etenkin mustan torstain jälkeen. BTC: n tasapainon lasku pörsseissä tapahtuu samanaikaisesti Bitcoin-valaiden määrän kasvun ja BTC-saldon kasvun kanssa suurten pelaajien lompakoissa.

Vaikutus markkinoihin

Rahastot hoitavat yleensä satoja tuhansia BTC: tä, jotka toimivat strategisesti ja salaa “tiskillä” – tavallisten vähittäiskauppiaiden näköpiiristä.

Merkittävällä pääomallaan laitokset voivat vaikuttaa markkinoihin heidän toiveestaan. Tässä metafora “Bitcoin-valas” todella loistaa, koska kenellekään muulle “valtameren” kryptovaluutan asukkaalle ei ole muuta vaihtoehtoa kuin päästä pois tieltä. Lisäksi mikään liike tällaisissa tilanteissa ei ole riittävän voimakas siirtämään valaat suuntaansa, joten heidän aikomuksistaan ​​tulee tapa muuttaa hintoja.

Valaita kritisoidaan usein omaisuuden hinnan manipuloinnista myydäkseen ne myöhemmin korkeammalle tai ostaakseen alareunassa. Suurten markkinaosapuolten kaupankäynti on jo vaikuttanut useisiin kolikoihin BTC: n lisäksi.

Johtopäätös

Sen jälkeen, kun Bitcoin-valaiden määrä on laskenut vuodesta 2016, se aloitti vakaan kasvunsa vuoden 2020 alussa. Tilanne näiden suurten toimijoiden BTC-saldon kanssa on seurannut. Tästä huolimatta valaiden dollarin määräinen saldo on edelleen alle huippunsa, joka saavutettiin härkämarkkinoiden huipulla vuoden 2017 lopussa. Syy uusien valaiden määrän selvään kasvuun, joka ei johtanut merkittävään valaiden varojen loppusumman kasvu dollareina laskettuna johtuu siitä, että suuret pelaajat eivät osta uutta BTC: tä vaan vetävät enimmäkseen kolikoitaan pörsseistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me