Syntymisen jälkeen Ethereum sai nopeasti salausyhteisön rakkauden. Vuosien varrella Ethereumin haitat ovat tulleet yhä havaittavammiksi – korkeat palkkiot ja suhteellisen pieni kaistanleveys ovat jossain määrin alkaneet estää hajautetun rahoituksen kehitystä sen päällä. Viime aikoina Ethereumin täydentävä projekti nimeltä Avalanche on saanut suosiota. Tänään tarkastelemme joitain Avalanche-ekosysteemin teknisiä ominaisuuksia ja keskeisiä organisaatioita.

Mikä on lumivyöry?

Avalanche on avoimen lähdekoodin alusta hajautettujen sovellusten ja yrityslohkoketjujen käynnistämiseen yhdessä yhteentoimivassa, erittäin skaalautuvassa ekosysteemissä. Avalanchelle rakentavat kehittäjät voivat helposti luoda tehokkaita, luotettavia ja turvallisia sovelluksia yksityisillä tai julkisilla blockchain-verkoilla.

Nopeus on erittäin tärkeä tekijä, ja Avalanche ryhtyy toimimaan nopeammin ja pystyy käsittelemään yli 4500 tapahtumaa sekunnissa, ja vahvistukset Avalanchesta vievät alle sekunnin. Avalanche tukee koko Ethereumin kehitystyökalupakettia ja antaa miljoonien riippumattomien validointilaitteiden osallistua lohkotuottajina sen taustalla olevan konsensusprotokollan ansiosta.

Avalanche saattaa näyttää samanlaiselta kuin Ethereum siinä mielessä, että se on avoimen lähdekoodin alusta, jonka avulla kuka tahansa voi ottaa käyttöön älykkäitä sopimuksia ja luoda hajautettuja sovelluksia. Jotkin keskeiset erot tekevät kuitenkin lumivyörystä erottuvan. 

  • Modulaarisuus. Avalanchen avulla voit luoda aliverkkoja uusien, yksityisten tai julkisten lohkoketjujen luomiseen yhteen, yhteentoimivaan verkkoon. 
  • Mukauttaminen. Avalanchen avulla kehittäjät hallitsevat täysin älykkäiden sopimusten käyttäytymisen. He voivat asettaa rajoituksia vuorovaikutukselle hajautettujen sovellusten kanssa, toteuttaa mukautettuja virtuaalikoneita ja valita ohjelmointikielet tietyille aliverkoille;
  • Skaalautuvuus ja turvallisuus. Avalanchen lohkoketjua tukee Avalanche Consensus, läpimurto konsensusprotokollissa, jonka avulla miljoonat täydet, lohkoja tuottavat validoijat voivat osallistua verkkotoiminnan turvaamiseen ja validointiin. Panosnäyttöä (PoS) käytetään Sybil-hyökkäysten estämismekanismina.
  • Korkea suorituskyky. Lumivyöryn yksimielisyys antaa alustalle mahdollisuuden käsitellä tuhansia tapahtumia sekunnissa, täydellinen lopullisuus alle sekunnissa.

Avalanchen laajuus on melkein rajaton, koska sen muokattavuus ja suorituskyky voivat hyödyttää kaikkia hajautettuihin verkkoihin sopivia käyttötapoja. Ava Labs -tiimi on kuitenkin keskittynyt yhteentoimivien rahoitustuotteiden ja blockchain-pohjaisten sovellusten kehittämiseen. Heidän työnsä tuloksena voisi syntyä kokonaan uusi rahoitusvarojen ryhmä tällä alalla.

Lumivyöryjen konsensuspöytäkirjat

Julkisesti saatavilla olevien tietokantojen luomisen ongelma on edelleen haastanut monia. Sen tarkoituksena on taata, että vain voimassa olevat tapahtumat sisällytetään tällaiseen tietokantaan. 

Bitcoinin anonyymi kehittäjä Satoshi Nakamoto ratkaisi tämän haasteen onnistuneesti, mutta Nakamoton konsensus on hidas lopullisuuteen eikä voi tukea suurta määrää tapahtumia, joten se on käytännöllisesti katsoen käyttökelvoton nopeaa arkea varten. Lumivyöryprotokollat ​​yhdistävät kaikki Nakamoton konsensuksen positiiviset piirteet ja saavuttavat samalla suuren skaalautuvuuden, luotettavuuden, matalan viiveen ja suuren kaistanleveyden.

Ethereumin virtuaalikone (EVM) lumivyöryllä

Siirtyminen Avalanche-ominaisuuksista johonkin vieläkin jännittävämpään. Avalanche on täysin yhteensopiva Ethereum-virtuaalikoneen kanssa, mikä tarkoittaa, että kaikki Ethereum-sovellukset ja -ominaisuudet voivat toimia Avalanchessa samalla kun hyödynnetään erittäin suorituskykyistä Avalanche-konsensusprotokollaa.. 

Kehittäjille tämä tarkoittaa, että Solidity toimii heti laatikosta ja tukee muuta Ethereumin työkalupakettia, kuten Remix, Metamask, MyEtherWallet, Web3js, Truffe Suite, Embark ja muita.

Muut projektit Avalanche-ekosysteemissä

Valkolohko

Vuodesta 2017 lähtien Whiteblock on vakiinnuttanut asemansa johtajana blockchain-testauksessa. Yhtiön asiakasluettelossa on Ethereum Foundation ja jopa Yhdysvallat Puolustusministeriö. Whiteblockin avulla blockchain-alustat voivat testata luotettavasti verkkojensa suorituskykyä hajautetuissa tuotantoympäristöjärjestelmissä. Edistyneillä testausmenetelmillä projektiryhmät voivat tunnistaa järjestelmiensä alueet, jotka tarvitsevat lisäparannuksia, sekä valmistautua lohkoketjujen käynnistämiseen.

Avalanche-kehityksen takana oleva Ava Labs -tiimi teki yhteistyötä Whiteblockin kanssa tämän vuoden elokuussa. Whiteblock on yksi johtajista blockchain-suorituskyvyn testauksessa ja optimoinnissa. Tämän kumppanuuden kautta Ava Labs ja Whiteblock -asiantuntijat ovat pystyneet suorittamaan sarjan stressitestejä, turvatarkastuksia ja muita menetelmiä alustan arvioimiseksi. 

IOSG Ventures

Vuonna 2017 perustettu IOSG Ventures on tutkimukseen keskittynyt riskipääomarahasto, joka on erikoistunut Open Finance-, Web 3.0- ja muihin blockchain-innovaatioihin. Rahastolla on yli 60 sijoitusta, ja se on aktiivinen useissa kehittäjä- ja DAO-yhteisöissä. IOSG Ventures sijoittaa parhaisiin tiimeihin, joilla on innovatiivisia ideoita, korkealaatuista työtä ja vahva yhteisö.

Quantstamp

Quantstamp on alusta, joka on suunniteltu parantamaan älykkäiden sopimusten turvallisuutta tarkastamalla ne mahdollisten haavoittuvuuksien havaitsemiseksi. Ennen Quantstampia kehittäjien ainoa tapa havaita koodinsa rikkomukset oli tarjota palkkioita muille koodinsa kaivaamisesta ja ongelmien löytämisestä. 

Tämän vuoden elokuusta lähtien Quantstamp on tehnyt yhteistyötä Ava Labsin kanssa alustan tietoturvan optimoimiseksi. Tämän kumppanuuden avulla Avalanche pystyy vastaamaan maailmanlaajuisen rahoituksen tärkeimpien toimijoiden tarpeisiin ja käsittelemään digitaalisen omaisuuden integroinnin monimutkaisuutta perinteisiin yrityksiin.

Juttu

Kanadassa sijaitseva Figment on maan suurin blockchain-infrastruktuuri- ja palveluntarjoaja, joka palvelee asiakkaita ympäri maailmaa. Figmentin tehtävänä on tukea Web 3.0 -ekosysteemin käyttöönottoa, kasvua ja pitkän aikavälin menestystä. Figmentin tavoitteena on yksinkertaistaa seuraavan sukupolven blockchain-tekniikan käyttöä kehittäjille. Yritys tarjoaa yritystason solmu- ja panostusinfrastruktuurin, Hubble Web 3 -selaimen ja kehittäjätyökalut. Äskettäin Figment aloitti yhteistyön Ava Labsin kanssa tarjotakseen estoketju-selaimen ja Web 3 API Data Hub -käyttöyhdyskäytävän.

Torus

Torus on vuonna 2018 perustettu Singaporessa toimiva yritys, joka rakentaa siltaa useiden käyttäjien tottuneiden todennuspalveluiden, kuten Google tai Facebook, ja blockchain-pohjaisten sovellusten välille. Yhtiön tavoitteena on tehdä digitaalisesta identiteetistä kelvollinen alustojen välinen tunniste, jonka avulla käyttäjät voivat siirtää digitaalisen tunnistetietonsa mihin tahansa sovellukseen verkossa.

Ketjulinkki

Siitä lähtien kun se on otettu käyttöön kryptovaluuttamarkkinoilla, Chainlink on herättänyt paljon huomiota salaussijoittajilta, startup-yrityksiltä ja jopa suurilta teknologia- ja talousalan toimijoilta, kuten Google ja SWIFT. Chainlink ratkaisee yhden suurimmista ongelmista älykkäiden sopimusten käytännön toteutuksen yhteydessä – yhdistää lohkoketjut fyysisiin tietoihin, kuten omaisuuserien hintoihin tai tuotteiden toimitustietoihin, ns..

Arkkitehtuurisesti Chainlink on suunniteltu moduuleihin sekä verkon sisällä että sen ulkopuolella, jotka on kytketty toisiinsa ja jotka voidaan päivittää mukautumaan tekniikan kehitykseen joustavasti. Hajauttaminen saavutetaan sekä poimimalla tietoja useista lähteistä että käsittelemällä sitä useissa solmuissa. Oracle-palveluja hallinnoi solmujen verkosto, jonka suorituskykyä ja mainetta seurataan jatkuvasti. Chainlink-oraakkelit on suunniteltu yhdistämään estoketju mihin tahansa ulkoiseen tietosyötteeseen tai sovellusliittymään, kuten rahoitusmarkkinatiedot, säätiedotteet ja paljon muuta.

Johtopäätös

Avalanche-alusta tarjoaa toisen sekunnin lopullisuuden ja Visan tason läpäisykyvyn hajauttamatta tai turvallisuutta uhraamatta. Ainutlaatuisen aliverkkomallinsa avulla kehittäjät voivat rakentaa täysin muokattavia toteutuksia mukautetuilla sääntöjoukoilla. Tämä mahdollistaa paitsi mielenkiintoiset krypto-natiivisovellukset myös tarjoaa joustavuutta ja hallintaa, jota yritykset ja instituutiot tarvitsevat järjestelmilleen.

Nämä ominaisuudet tekevät siitä paitsi hienon projektin DeFi: lle myös erinomaisen alustan omaisuuden liikkeeseenlaskulle ja kaiken kokoisen tai laajuuden luomiselle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me