Ha tágabban nézzük a DeFi ökoszisztémát, láthatjuk, hogy a decentralizált pénzügyi projektek átlagosan tizenkét irányban működnek és fejlődnek. Az a kísérlet, hogy decentralizált formába hozza szinte mindazt, ami a hagyományos pénzügyi rendszert érinti, egyúttal azt a vágyat is jelenti, hogy a lehető leghamarabb áttérjünk a pénzügyi eszközökkel folytatott új típusú kölcsönhatásokra, valamint az ilyen interakciók folyamatainak decentralizálását.

Ebben a cikkben kitérünk a tulajdonjogok digitális eszközökké történő átalakításának témájára, megvizsgáljuk azokat a projekteket, amelyek eszközöket kínálnak az ilyen eszközök létrehozásához, és kitérünk a tokenizálásnak a hagyományos pénzügyi eszközök képességeire gyakorolt ​​hatására is..

Az eszközök tokenizálása

Bármely eszköz, legyen az értékpapír, részvény vagy ingatlan, értékkel rendelkezik. A pénzügyi eszközöket könnyebb képviselni. Ez azt jelenti, hogy eltérő értékük lehet, attól függően, hogy milyen eszközökben mutatják be őket. Ez azt is jelenti, hogy a bemutatott eszközök könnyen kicserélhetők, átruházhatók vagy átalakíthatók. A blockchain technológia megjelenésével és olyan funkciók végrehajtásának képességével, mint a tokenizálás és a tranzakciók, az eszközök bemutatásának folyamata sokkal könnyebbé vált, és új lehetőségekhez vezetett használatukhoz..

Az eszköz tokenizálása zálogjoggal rendelkező digitális tokenek létrehozása, amelyek összesített árának meg kell egyeznie az átváltható objektum (eszköz) értékével, további forgalomba hozatalukkal, átruházással vagy tulajdonjoggal..

Mit kínál az eszköz tokenizáció?

  • A területi korlátok hiánya;
  • Közvetítők hiánya;
  • Fizikai jelenlét nélküli beruházások;
  • Biztonság;
  • Bizalmas kezelés;
  • Állandóság;
  • Elérhetőség.

Az eszköz tokenizáció szférája bizonyos mértékig már jóval a decentralizált pénzügyi szféra népszerűségének növekedése előtt megvalósult. Tehát a Liquid oldallánc Kibocsátott eszközök (IA) eszköze lehetővé teszi saját tokenizált eszközök létrehozását bármilyen mennyiségben, a Blockstream Bizalmas eszközök protokollja lehetővé teszi ezen eszközök áthelyezését a hálózaton anélkül, hogy a többi résztvevőnek megmutatná az ilyen mennyiséget transzferek. 

Polymath Network

A Polymath egy ERC20-alapú blokklánc platform, amely szolgáltatóként szolgál a tokenek létrehozásához, kiadásához és kezeléséhez a blokkláncon. A Polymath útmutatóként szolgál azoknak a kibocsátóknak, akik a szabályozó hatóságok által megállapított összes szabály és szabály szerint be akarják indítani a tokent.. 

A Polymesh saját vállalati PoS blokklánca, amelyet kifejezetten biztonsági tokenek működtetésére és létrehozására fejlesztettek ki, biztosítja az ingatlanok titkosságát az ellenőrzés, az eszközök azonosítása és biztonsága során, és eszközöket biztosít a biztonsági tokenek kezelésének javításához..

A projekt azon dolgozik, hogy optimalizálja az ERC interfészeit a hagyományos eszközök bevonásával. A Polymath ST-20 szabványa az ERC-20 szabvány kiterjesztése, és az eszközök rugalmasságának növelését szolgálja, valamint az értékpapírok tokenizálásához szükséges további funkciókkal is rendelkezik..   

Neufund

A Neufund egy Ethereum-alapú közösségi platform, amely összeköti a blokklánc-teret és a befektetési pénzügyi szektort. A Neufund biztosítja a vállalatok és az induló vállalkozások számára az infrastruktúra új típusú eszközök felszabadítását az Ethereum intelligens szerződéseivel való együttműködés révén. Az oldalon lehetőség nyílik pénzeszközök befektetésére egy társaságba „részvényjelzők” – a részvények egyenértékű – megszerzésével. Ezt az eljárást ETO-nak (Equity Token Offerings) hívják – egy részvény token ajánlata, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy megszerezzék az ingatlan egy részét a blokkláncon.

A Neufund platform eszközöket biztosít a kibocsátók és a befektetők közötti interakcióhoz, amely magában foglalja a frissítések kiadását, szavazást, további finanszírozási köröket stb..

A webhelyen működik egy belső NEU token, amelyet a befektetők jutalomként kaphatnak befektetéseikért, és felhasználhatják a szolgáltatások fizetéséért, valamint a webhely fejlesztésében való részvételhez. A NEU protokoll token mellett az EURT euró token is elérhető a Neufundon, amely egyenlő 1 euróval, és amely a platform fő pénzneme, amelybe a felhasználók befektetéseit denominálják. A vállalatok azonban maguk dönthetik el, hogy az ETO milyen pénznemben kerül megrendezésre..

Templum

A Templum az ICO tokenek értékpapírok közé sorolt ​​szabályozott kereskedési platformja. A társaság a szabályozók követelményeinek megfelelően nyújt biztonsági tokenek kibocsátására vonatkozó szolgáltatásokat. 

A Templum szabályozott piaci infrastruktúrát biztosít a digitális eszközök számára, amely egy blokklánc által támogatott platformot tartalmaz az adománygyűjtéshez és a másodlagos kereskedelemhez. 2018-ban a Templum felvásárolta a Liquid M Capital alternatív kereskedési rendszert (ATS), egy “tokenizált eszköz” platformot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákkal kereskedjenek az amerikai értékpapír-előírásoknak megfelelően.. 

Hasonló szolgáltatásokat nyújtanak a tokenizált eszközpiacon olyan vállalatok, mint a Coinlist, amely a Filecoin projekt első szabályozott ICO-jának adott otthont, és az Overstock, amely a SAFT eljárásainak megfelelően kínál IPO szolgáltatásokat..

OpenLaw Finance

Az OpenLaw Finance egy nyílt forráskódú projekt, amely intelligens szerződésekkel létrehozza és felajánlja a sablonokat a jogi megállapodásokhoz, valamint lehetőséget kínál arra, hogy elindítsák saját Ethereum által működtetett, törvényesen együttműködő, tokenizált pénzügyi termékeiket.

Az OpenLaw Finance felhasználói biztonsági tokenek, kötvények és egyéb adósságeszközök, intelligens derivatívák létrehozására és kibocsátására, valamint áruk tokenizálására képesek. Az OpenLaw Finance csatlakozik a 0x decentralizált cseréhez, és rendelkezik alapvető eszközökkel az AML / KYC eljárások végrehajtásához.

Tokensoft

Az eszköz tokenizálásának következő projektje a Tokensoft platform, amely indító eszközöket, token értékesítést és tárolási megoldást kínál, amely biztosítja az ERC-1404-nek megfelelő értékpapírok biztonságos kezelését. 2019-ben az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet engedélyt adott a Tokensoftnak befektetési bank indítására tokenizált eszközökkel folytatott tranzakciók lebonyolítására.

Tinlake

A Tinlake lehetővé teszi, hogy nem likvid likvid eszközöket használjon a finanszírozáshoz való hozzáféréshez és a saját feltételei alapján kölcsönökhöz. A Tinlake egy Ethereum intelligens szerződés, amely átalakítja a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) ERC-20 tokenekké, további hozzáféréssel a decentralizált hitelezési protokollokhoz. 

A Tinlake lehetőséget nyújt az NFT és az intelligens szerződések ötvözésére, és fedezetként felhasználhatja őket alapok hitelfelvételéhez.

megállapítások

Az eszköz tokenizálása a hagyományos pénzügyi eszközöknek a blockchain térbe való hosszú átmenetének folyamata. A tokenizáció területén a projektek és a vállalatok kapcsolata a szabályozókkal, valamint az intézményi vállalatoknak a decentralizált finanszírozás iránti érdeklődése jelzi a blokklánc-technológia, a kriptovaluták és a digitális eszközök szélesebb körű bevezetésének és népszerűsítésének előfeltételeit..

Az intelligens szerződések és a blockchain képesek pénzügyi, árucikk, személyes, illikvid, immateriális és helyettesíthető eszközök tokenizálására. A tokenizálás lehetővé teszi, hogy intelligens szerződések révén automatizálja a tulajdonjog átruházását, ami mentesíti a tranzakció feleit a közvetítőktől és a megnövekedett jutalékoktól. 

Pontos szabályozási keret létrehozása a tokenizáció területén elősegíti a decentralizált finanszírozással kapcsolatos megoldások fokozottabb elfogadását és felhasználását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me