“Ha kevesebb egyszerűség lenne a világon, akkor kevesebb lenne, akit ravasznak és ravasznak hívnak”.

J. Labruyere

Tartalom

  • Hogyan ne veszítheti el a kriptográfiai eszközeit
  • Crypt biztonságos tárolási szabályok
  • Következtetés

Hogyan ne veszítheti el a kriptográfiai eszközeit

Az elmúlt néhány évben a Bitcoin és a kriptovaluták vezető szerepet kaptak az egész világon, különösen, amikor a Bitcoin 2017 decemberében minden idők legmagasabb szintjét, 20 000 dollárt érte el, ami óriási közérdeklődést váltott ki a kriptovaluta és a blokklánc-technológia iránt..

Mindez annak a forradalmi technológiának köszönhető, amelyet a Bitcoin vezetett be a világba: a blockchain technológia első igazi megvalósítása egy peer-to-peer (P2P) fizetési tranzakción alapul, amely nem von be olyan közvetítőket, mint bankok vagy kormányok a folyamatba..

De sajnos a számítógépes bűnözők és mindenféle csalók figyelmét is felkeltette. Valójában a csapkodástól és a pénztárca lopásától való félelem jelenti a befektetők legfőbb aggodalmát, amikor a kriptovaluta térbe kell befektetni..

Évente dollármilliókat lopnak el a magánbefektetőktől és a tőzsdéktől. Bár úgy hangzik, mintha a kriptográfiai eszközök biztonsági rémálmok lennének, a valóságban nem azok. Vannak, akik csak nehezebben tudják megtakarításaikat teljesen függetleníteni a kívülállóktól..

Mindezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, hogy hasznos lenne egy gyors útmutató összeállítása arról, hogyan lehet elkerülni a kriptovaluta-lopásokat. Ez a cikk csak útmutatóként szolgál a kezdők számára, ugyanakkor azt is javasoljuk, hogy végezzen alapos kutatást a digitális valuta tárolásáról, mivel jól kell éreznie saját vagyonának kezelését..

Vessen egy pillantást néhány egyszerű dologra, amelyet ma megtehet, hogy megvédje kriptográfiai eszközeit a lopásoktól..

Crypt biztonságos tárolási szabályok

1. Vigyázzon a magánkulcsok biztonságára

A kriptotárcák kétféle kulcsból állnak – nyilvános és privát. Egyszerűen fogalmazva, ez csak egy hosszú betűk és számok sora. Privát kulcsának feladata, hogy lehetővé tegye pénzküldést. Feltétlenül meg kell őrizni ezt a titkot mindenki számára, kivéve azokat, akik számára engedélyezett a tárolt pénzeszközök kiadása vagy mozgatása..

A privát kulcsa a kriptovaluta kezelésének eszköze. Aki ismeri, használhatja a kriptovalutát. Minden bitcoin pénztárca javasolja, hogy ezt a megközelítést alkalmazza. Jelszavát nehéz lehet kitalálni vagy megfejteni, ami ennek az intézkedésnek a fő oka.

Ha erős jelszava van, győződjön meg arról, hogy nem a pénztárcáján kívül használja, és ne ossza meg senkivel. Az érméket külön kell tartani minden mástól. Például sokan ugyanazt a jelszót használják e-mailjükhöz és pénztárcájukhoz. Ne kövesse el ezt a hibát.

2. Internet biztonság

Egy másik fontos tényező az erős vírusvédelem használata a számítógépen. Ez jó tanács mindenkinek, de különösen fontos, ha kriptát tárol. A rosszindulatú szoftverek és a vírusok valószínűleg a legegyszerűbb módszerek a pénz elvesztésére.

Végül mindig ügyeljen a meglátogatott webhelyekre, valamint a megnyitott e-mailekre és linkekre. Sok olyan csaló van, aki adathalász technikát alkalmaz. Hamis domaineket használnak, amelyek hasonlóak a meglévőkhöz, és arra kényszeríthetik, hogy töltse ki adatait. Ez egyszerű megközelítés, de sokan találkoznak vele..

Készítsen erős jelszavakat (nagy- és kisbetűk, szimbólumok és számok), és ne töltsön le ismeretlen anyagot maga, vagy látogasson el megbízhatatlan webhelyekre.

3. Ne tároljon túl sokat az online pénztárcákban

Ideálisak egy kis mennyiség tárolására, amelyet érdemes felhasználni a mindennapi életben, de nem minden megtakarítását..

A legnépszerűbb pénztárcák közül sok teljesen internetalapú. Ez azt jelenti, hogy nem kell a kriptovalutát számítógépén, flash meghajtóján vagy bármilyen más fizikai eszközön tárolnia..

Ezeknek a pénztárcáknak számos előnyük van, és könnyen használhatóak. Csak bejelentkezik a fiókjába, és ennyi. Nincs olyan műszaki probléma kockázata, amely veszteséghez vezethet, ami további előnye a webes pénztárcák használatának a BTC-hez.

Az ilyen megoldások azonban sebezhetőbbek, mint az alternatívák. Nagyobb a kockázata annak, hogy feltörik az online pénztárcákat, mint fizikai eszközökkel. Minden szempontból alapvetően lemond a kriptográfia felett a rugalmasság érdekében. Az ilyen típusú platformokkal mindig voltak problémák. Néhány pénztárcát feltörtek, az ügyfelek pedig elvesztették minden pénzüket.

4. A hűtőház jobb védelmet nyújt

A nagy mennyiségű kripta tárolásának egyik legjobb módja az úgynevezett “hűtőház” opció választása. Ez azt jelenti, hogy mindent egy fizikai eszközön tárol, amely nem csatlakozik az internethez. Jó példa lenne az USB flash meghajtó, de vannak más lehetőségek is, mint például a papír- és hangtárcák..

A hűtőraktározás fő előnye, hogy pénztárcája offline állapotban van. Senki sem tud csatlakozni hozzá, és megpróbálhatja feltörni. A kripto-megtakarítások tárolásának legbiztonságosabb módja..

Jobb ötlet az online pénztárca kombinációja, amely fedezi az Ön rövid távú igényeit, és a hűtőház tárolása a többiek számára..

5. Készítsen rendszeres biztonsági mentéseket

Erre akkor van szükség, ha több okból is kiküszöböli a titkosítási eszközök elvesztésének kockázatát. Például, ha az Ön által használt eszköz bármilyen okból meghibásodik, a megbízható biztonsági másolat lehet az egyetlen módja a pénz visszaszerzésének..

Még akkor is, ha valaki ellopja a számítógépét, mobileszközét vagy USB-jét, mindig használhat egy friss biztonsági másolatot a kriptográfiai források visszaszerzéséhez..

Használjon több eszközt a biztonsági másolatok tárolásához, hogy ne csak egy helyre támaszkodjon. Legalább 2-3 biztonságos helyre kell törekednie.

Célszerű titkosítani a biztonsági másolatokat is, különösen, ha online tárolja őket. Ha jól csinálod, akkor is biztonságban leszel, ha valakinek sikerül ellopnia. Nem lesznek képesek közvetlenül hozzáférni a kulcsához.

6. Rendszeresen frissítse a szoftvert

Mint minden szoftver esetében, az Ön által használt pénztárca is időről időre frissül. Ez több okból is megtörténik, és az egyik az egyes ügyfelek bitcoin pénztárcájának biztonságának biztosítása..

Ha kihagy egy vagy két frissítést, a pénze sebezhető lesz.

A szoftver legújabb verziója a legjobb védelem, ezért ne feledje ezt, és rendszeresen frissítse a kriptotárolóval kapcsolatos összes programot.

7. Tegyen további titkosítást a pénztárcájába

Egy másik fontos lépés a pénztárca titkosítása vagy egy jelszó hozzáadása mindenkinek, aki pénzt akar felvenni. Ez további biztonsági réteget jelent, mert csak te tudod megtenni..

Természetesen be kell tartania a jelszó létrehozásának és tárolásának minden alapvető szabályát. A kezdéshez használjon szigorú betűket és számokat. Ne keressen semmi nyilvánvaló dolgot, amit az emberek kitalálhatnak..

Ideális esetben emlékezzen a jelszavára, hogy ne kelljen leírnia. Ha mégis úgy dönt, hogy felírja, tartsa biztonságos helyen, és ne ossza meg mással..

8. Kétfaktoros hitelesítés

Az egyik legjobb védelmi vonal a kétfaktoros hitelesítés használata. Az egész rendszer nagyon egyszerű. Ha hozzáférni szeretne pénztárcájához, rendelkeznie kell a kulcsokkal és a jelszóval, valamint meg kell erősítenie egy másik eszközön keresztül, hogy Ön a fiók tulajdonosa. Ez általában a mobiltelefonod, de bármilyen eszköz lehet.

A kétfaktoros hitelesítést a piacon meglévő sok Bitcoin-pénztárca kínálja. Még akkor is, ha nincs lehetősége, mindig használhat további szoftvereket a pénz védelme érdekében. Csak telepítse és párosítsa vele mobileszközét.

9. Több aláírás

Egy másik nagyon hatékony biztonsági intézkedés a több aláírás elleni védelem. Alapvetően létrehozhat egy olyan embercsoportot, akiben megbízik. A leggyakoribb szám 3 és 5 között van. Ennek eredményeként, ha a csoport bármely tagja úgy dönt, hogy pénzt vesz fel vagy más pénztárcába küld, a tranzakciót a többi tagnak ellenőriznie kell..

Ez rendkívül megnehezíti a pénz ellopását. Még akkor is, ha egy támadó betör az Ön számlájára, és hozzáférést biztosít az Ön pénzeszközeihez, akkor is engedélyt kell kapnia a csoport többi tagjától..

10. Ne dicsekedj a vagyonoddal

Végül ne tévesszen meg. Ez veszélybe sodorhatja. Ha senki sem tud a titkosítási eszközök felhalmozásáról, biztonságosabb vagy, mintha mindenki tudná. Az évek során számos példa volt arra, hogy ismert digitális valuta befektetők vagy kereskedők nyelvük meglazításával zsarolás vagy váltságdíj áldozatává válnak. Csak légy értelmes. És melyik érmébe fektessen be a kezdeti befektetési portfólióhoz – döntse el maga a szakemberek véleménye alapján.

Következtetés

Előfordulhat, hogy nem szükséges az összes fenti intézkedést végrehajtania az érmék védelme érdekében. Az alapok jó kezdetnek számítanak, és ha még egy védelmi réteget ad hozzá, akkor nem fog újabb fejfájása lenni..

Természetesen minél több titkosítási eszköz van, annál több erőfeszítést kell tennie azok védelmére..

Ha azt tervezi, hogy sok pénzt tárol pénztárcájában, javasoljuk, hogy adjon hozzá legalább pár védőhálót, hogy ne legyen problémája. És még ha csak kevés is van, még mindig nincsenek komoly hátrányai ezen óvintézkedéseknek..

Az első a biztonság jó mottó, amivel élni lehet!

Jogi nyilatkozat. A megadott információ nem pénzügyi tanácsadás, és oktatási célokra szolgál. Ez a bejegyzés a szerző személyes véleményét fejezi ki, nem kell egybeesnie a 3commas.io adminisztrációjának véleményével..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me