Hogyan lehet kereskedni a Binance-n egy csökkenő trend alatt?

Kellemes délutánt barátaim! 

Mint tudják, ma a kriptopénzek piacán csökkenő tendencia figyelhető meg. A Binance tőzsde vezetője, Zhao Changpeng már beszélt erről a témáról. Meggyőződése, hogy az áresés hamarosan utat enged egy bullish trendnek. A kriptovaluta-piac többi vezetője is ugyanazon a véleményen van..  

Thomas Lee Ügynökség Fundstrat Globális Tanácsadó kutatásában a bitcoin növekedését ez év végéig 36 000 dollárra jósolja. John McAfee befektető, aki az Egyesült Államok elnöki posztjára 2020-ban kíván indulni, a BTC növekedését 2021-ben 1 millió dollárra jósolja.. 

Időközben a kriptovaluta kereskedők egy csökkenő piacon dolgoznak. Rengeteg lehetőségük van itt, összehasonlítva a hosszú távú befektetőkkel, akiknek a pénzszerzés érdekében hosszú távú változásoknak kell vezérelniük az ármozgás irányában. Leggyakrabban ez egy hosszú pozíció..  

A kripto kereskedők viszont folyamatosan nyereséget tudnak elérni az árirány bármilyen változásakor. A kriptovaluták rövidítése segít abban, hogy a piacon pénzt keressenek.  

Ma erről részletesen beszélünk, valamint kitaláljuk, hogy mely eszközök segítik a kereskedőket a rövid pozíciók megnyitásában, amikor a Binance kriptovaluta tőzsdén kereskednek. Végül is egyszerűen nincs ilyen lehetőség az oldalon.. 

A kriptovaluta csökkenő pozíciója vagy zárlata

A bearish stratégia vagy shortolás magában foglalja a kereskedő rövid pozícióba (eladási megbízás) való belépését, feltételezve, hogy az eszköz ára tovább csökken. A tőzsdei kereskedőket, akik inkább profitálnak a csökkenő árakból, medvének hívják, kereskedésük bearish vagy bearish stratégia.. 

“Klasszikus rövidítés 

Klasszikus értelemben – amikor e stratégia rendelkezései bármilyen cserére alkalmazhatók – a shortolás a következő szakaszsorozat:  

  • egy kereskedő digitális devizát kölcsönöz egy tőzsdétől vagy más felhasználóktól. Az előző cikkben erről beszéltünk, és most már tudjuk, hogy ilyen kereskedést hívnak marginális
  • rövid pozíciót nyit (rövid pozíciót), megbízást adva e valuta eladására; 
  • várja, hogy az eszköz ára a várt szintre csökkenjen, és megvásárolja a devizát; 
  • visszaadja a kölcsönt a tőzsdének; 
  • a megszerzett különbség a kereskedő nyeresége. 

A jövőben ezt a sémát konkrét számok példáján keresztül elemezzük, és világosabbá válik. Manapság sok webhely lehetőséget ad a kereskedőknek tőkeáttétellel való kereskedésre, és ehhez felajánl egy bizonyos mennyiségű digitális érmét rövid pozíciók megnyitására a kriptovaluta piacon..  

De nem minden tőzsde kínál fedezeti kereskedést. Nincs a Binance-en, a kereskedő egyszerűen nem maradhat el. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen pénzt keresni egy bearish stratégián ezen az oldalon? Egyáltalán nem. Ehhez a 3commas szolgáltatás által kínált eszközöket fogjuk használni, mégpedig a hatékony Short-bot algoritmust.  

A 3commas programozók fejlesztették ki, hogy használható legyen azokkal az érmékkel, amelyek komoly hátrányt mutatnak..  

Mi a 3commas shortbot?

Az összes 3commas kereskedési bot sikeresen működik a Binance tőzsde API-jával, új tőzsdék kapcsolódnak, de minden a funkcionalitásuktól függ: megengedik-e képességeik, tehát ha érméket ragasztott egy vagy másik tőzsdére, ellenőrizze, hogy kereskednek-e velük a Binance-ről és Ha igen – nyugodtan fordítson oda. 

Algoritmus short-bot a következőképpen működik: például van 100 érme valamilyen digitális pénznemből, amely a számítások megkönnyítése érdekében érménként általában 100 dollárba kerül.  

A bot 10 embert ad el 100 dollárért. Ezt követően az árfolyam csökken, egy bizonyos ponton (például amikor az árfolyam eléri az érme 9 dolláros árát), a bot visszavásárolja ugyanannak a pénznemnek a 10. pillanatát, de 90 dollárért. Így 10 dollár nyereséget kap, amikor az árfolyam csökken, és az érmék száma változatlan marad..  

Így néz ki a Binance tőzsde TradingView grafikonján:

Miután kiválasztotta az érdeklődő devizapárt, egy vonallal jelölheti meg a vételárat a grafikonon. A valuta lehívása jól látható lesz a grafikonon. Ez a vételár és az aktuális ár közötti tartomány..   

Ezután el kell indítania a rövid botot. És 10 érmét fog eladni a rózsaszínű vonallal jelölt áron. Az összes számot a rövid botbeállítások adják meg. Erről egy kicsit később beszélünk.. 

Az eladással egy időben megrendelésre kerül, hogy 10 érmét vásároljon az eladási ár alatt. Vagyis, ha ez a megrendelés lefelé megy, akkor az eladási ár és az új vételár közötti különbség a kereskedő nyeresége lesz. Az érmék száma pedig változatlan marad. 

A rajtsorrenddel egyidőben a bot biztonsági parancsokat ad le.  

Ez védelmet nyújt csúszás ellen éles gyertya esetén, így a megrendeléseket egyenletesen, ugrások nélkül hajtják végre. 

Nem ajánlom azonban a túlzott mértékű felhasználást, és javaslom 3, maximum 4 biztonsági megrendelés leadását. Sőt, olyan lépéssel, hogy a lehívás fedezete legalább 14% legyen 

Ha az ár emelkedett és elérte az első biztonsági megrendelést, további 10 érme kerül értékesítésre (ez egy példa, a megrendelés beállításaiban megadott összeg), a kikiáltási ár átlagolva lesz, és az átvételi megbízás magasabbra kerül , megtartva az általunk beállított profit százalékot a beállításokban. 

Ha az ár még magasabbra megy, akkor elindul a második biztonsági megbízás, további 10 érme kerül értékesítésre, a kezdő eladási árat ismét átlagoljuk, és az átvételi nyereséget ismét magasabbra húzzuk. Így mindenképpen nyereséghez jutunk. Ha az érme aránya növekszik, a bot minden alkalommal rögzíti a biztosítási megrendelések miatti nyereség egy részét, és növekedési pozíciókat ad, esés esetén megveszi a pozíciót és átlagolja az ügyletet, így jövedelmezőbbé válik a pozíciója. Tehát, ha az ár megfordul, akkor 30 érmét vásárolnak alacsonyabb áron a take profit rendelési szinten, és megkapjuk a profit százalékunkat. 

Természetesen az eladott érmék számát és a nyereség rögzítésének százalékos arányát a stratégiájához vagy az eszközhöz állíthatja, amelyen a botot használni kívánja..  

Ha valami bizonytalan marad, akkor többet megtudhat a munkafolyamatról és a rövid botok kereskedésekor kapott nyereségről a 3commas tudásbázisban. 

Mi a teendő, ha a bearish trend bullish-vá alakul?

Ha az ár továbbra is felfelé mozog a trend követése érdekében, akkor leállítjuk a rövid botot, amikor az összes biztosítási megbízást teljes mértékben aktiválta. Ezt követően egy növekvő érme segítségével elindíthat egy egyszerű botot, amely növekedés esetén fejbőrt vesz fel, esés esetén pedig átlagot, vagy használhatja az eszközt SmartTrade, ennek köszönhetően intelligens hosszú struktúrát hozhat létre egy teljes megrendeléslétszám felhasználásával, és a lemaradással vásárolhatja meg az érdeklődő eszközt. 

Ha még nem használta a szolgáltatás rövidbotját 3vesszős – Ajánlom kipróbálni. Nagyon hatékony eszköz a bearish trendek kereskedésére. A regisztráció után a szolgáltatás lehetőséget nyújt a tesztelésére 3 nap abszolút ingyenes. Ebben az időszakban aktiválódni fog számla PRO, és minden fizetős szolgáltatás elérhető lesz.  

Ha szívesen használja ezt az eszközt, akkor a „Feliratkozás»Megújíthatja szakmai fiókját.  

A munka megkezdése előtt elmehet a “Beállítások“És szükség esetén tegye bele az orosz nyelvet, Értesítések a böngészőben, és ide csatlakoztassa a táviratát is, hogy értesítéseket kapjon a tranzakciókról. Erre az oszlopban Távirat Bot be kell pipálni a „Befejezési üzenet“. 

Ugrás a “Botjaim“. A szolgáltatás lehetővé teszi rövidbotok, egyszerű botok, összetett botok és összetett rövidbotok megjelenítését. Mivel a piacunk csökken, nem foglalkozunk részletesen más típusokkal, de részletesen beszélünk a rövid botok beállításáról.

Rövid botok beállítása

Szóval, megnyomjuk a gombotRövid bot“. Bot létrehozásához meg kell finanszíroznia számláját a Binance-en, és meg kell vásárolnia a szükséges érméket, valamint néhány BNB-érmét (Binance Coin). Részletesen arról, hogy mi ez a kriptopénz, és mire van szükség, már korábbi cikkekben is megálltam. Ma röviden elmondom, hogy pénzmegtakarításra és 25% -os kedvezményre van szükség a tranzakciók után fizetendő jutalékból.  

Beírjuk a bot nevét, ez bármi lehet, de általában a típusát a név jelzi, azaz rövid, hogy amikor sok botja van, ne tévessze össze őket, és a pénznemet, amelyben működni fog. Vegyük például a legnépszerűbb párost – a BTCUSDT-t. 

Ezután menj az ablakhoz “Helyettes“.  

A felső összeg az egyenlege a tőzsdén, az érmék száma. Ha nemrégiben töltötte fel, frissítheti ezt az ábrát. 

Alatta van feltüntetve a bot által a jelenlegi árfolyamon felhasznált alapok maximális összege érmékben és az alapok százalékos aránya, amelyet a bot felhasználhat. Mindenekelőtt azonban két másik mutató miatt kell aggódnia, ezek az utolsó biztonsági megrendelés maximális áreltérése és a bot által felhasznált alapok százalékos aránya. Ha ez utóbbi meghaladja a 100% -ot, azaz a befizetett összeg – be kell állítania a beállításokat úgy, hogy azok 100% -nál kisebbek legyenek, és lehetőleg 70-80% tartományban ne többet.  

Általában egy rövid botra a következő szabályt kell alkalmazni:  

a bot által felhasznált alapok százalékos aránya = 100% – az utolsó biztonsági megrendelés maximális áreltérése  

A kívánt érték elérése érdekében a bot által felhasznált alapok százalékos arányát és a beállítások elvégzését konfigurálnia kell 8. paraméterek

1. A biztonsági megrendelések maximális száma. A megrendelések számát egyedileg választják ki, az egyensúlytól és a stratégiától függően. Ha ez lehetővé teszi, akkor legalább 100 biztonsági megrendelés adható le. Rövid bot esetén inkább 4-nél többet fogadok. 

2. A rajt mennyisége és a biztonsági sorrend a betéttől is függ, háromszor csökkentjük: 30-tól 10 USD-ig. Sőt, 10 USD a minimálisan megengedett érték. Ha beállítja ezt az értéket, akkor a bot által felhasznált alapok összege háromszorosára csökken. A 10 USDT értéke optimális 1000 dolláros betétig.  

3. A cél nyereségesség értéke fogadhat 1 és 2% között. 1,5% -ra szoktam fogadni. Néhány kereskedő inkább ezt az értéket kevésbé állítja be: 0,5 és 0,8% között. Fontos itt megérteni: minél kisebb ez az érték, annál gyorsabban teljesítik a megbízást, ezért annál nagyobb az egyik oldalon a forgalom, a másikon pedig nagyobb a jutalék költsége. 

4. A jövedelmezőség kiszámítása. Ha félreteszünk “az alaprendelés százalékában”, akkor a fenti százalékot megkapja az indulási sorrendtől. Nem számít, hány biztonsági megrendelésed van. És ha a számítást onnan hajtják végre teljes hangerő, azután az összes biztonsági megrendelést összesítik az indítással. Amikor pontosan ettől az összegtől az ár a cél jövedelmezőség százalékával tér el, ebben az esetben meghatároztuk 1,5%, akkor a profit fix lesz. 

Az ügyletek a teljes mennyiség százalékában hosszabb ideig tartanak, de a profit több. Ezért rajtad múlik. Személyes tapasztalataim azonban azt mutatják, hogy ez a lehetőség előnyösebb..  

5. Egyidejűleg aktív biztonsági megrendelések száma. Az alapértelmezett egy, de beállítjuk a maximális értéket, hogy elkapjuk a ticker lendületét és megtérüljünk egy pullbacken.  

6. Áreltérés a biztonsági megrendelés leadásakor (az eredeti megrendelés értékének% -a) Ezt a mutatót tartom az egyik legfontosabbnak. Az a tény, hogy ha túl kicsi az eltérési százalék, akkor a lehívási fedezeti százalék – a maximális áreltérés – kis számú biztosítási megbízással nagyon kicsi lesz, és ezért nagy a kockázata annak, hogy erős árfolyam esetén A trend megfordulása esetén a piac összegyűjti az összes biztosítási megrendelést, és nem teszi lehetővé, hogy profitot vegyen fel. Ezért ennek a mutatónak a beállításakor mindenekelőtt az Asszisztens számológépének utolsó számát kell vezérelnie a „Legutóbbi biztonsági megrendelés árának legnagyobb eltérése” mutató szerint. Rövid bot esetén kívánatos, hogy ez az érték ne legyen kevesebb, mint 20% 

7. Lépésszorzó Ismét úgy szabályozzuk a biztonsági megrendeléseket, hogy a végső “Az utolsó biztonsági megrendelés árának legnagyobb eltérése” meghaladja a 20% -ot. Szeretek 1,5-3% -os lépésekben dolgozni egy rövid botnál 

8. Talán a biztonsági megrendelések mennyiségének szorzója befolyásolja a legnagyobb mértékben a végső mutatót. A bot által felhasznált alapok százalékos aránya. Inkább ezt a szorzót állítom 1,5 és 3 közé. Mint mondtam, többet lehet fogadni, ha nagy mennyiségű vásárolt érme van (egyenleg), és kevesebbet, ha nincs sok érme. Így minden új biztonsági megrendelés 50-200% -kal lesz több, mint az előző. Ez segít az ügyletek gyorsabb lezárásában és a profit elérésében..  

Az alábbi ábrán látható egy képernyő ezeknek a beállításoknak a példájához. 

Ezek a beállítások azt jelentik, hogy az ár ellenkező irányú változásának minden 4% -a biztonsági megbízást nyit meg, az átlagot átlagolja, és amikor a teljes mennyiség 1,5% -ával csökken, akkor kivásárlás történik, ami szó szerint a következőket: az előbb eladottnál 1,5% -kal olcsóbban vettük meg a golyónkat.  

Még egyszer szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy e stratégia célja a betét védelme a medvepiacon. Ezeknek a beállításoknak köszönhetően pozícióját a piaci trendektől függően kalibrálják a befektetési portfólióban, azaz A csökkenő trend szerint ez a bot lehetővé teszi az erős veszteségek elkerülését anélkül, hogy rögzítené a veszteséget, és lehetővé teszi a pozíció megtakarítását a bullish visszafordításához..

Az ügylet megkezdésének feltételei

Itt állítottam be azt a lehetőséget, hogy “mihamarabb nyissak üzletet”. Ez természetesen veszélyes, ha az érme hirtelen megváltoztatja mozgását, például élesen összeomlik, és a bot aktívan vásárolni kezdi. De, mint mondtam, jobb bevált érmékkel dolgozni, ebben az esetben nem olyan ijesztő. Ha kétségei vannak, jobb ebben a bekezdésben feltüntetni a TradingView-t. 

Az idő kiválasztási pontban 1 órát állítunk be, a következő sorban pedig – Sell vagy Strong Sell.  

Kattintson a “Robot létrehozása” gombra, és aktiválja azt. Ezután megnézheti a bot munkáját és annak megrendelését. Miután megpróbált botot létrehozni ezen beállítások használatával, kísérletezhet velük. Léphet a “Botok” szakaszra is, ahol megtekintheti az elmúlt 24 óra legjobb botjait, és átmásolhatja a beállításokat. 

Összefoglaljuk

A kriptopénz-piacon, valamint bármely másnál lefelé mutató stratégiával nagyon óvatosnak kell lenni. Nyereséget hozhat egy csökkenő piacon, és megvédheti befektetéseit, vagy a szükséges ismeretek nélkül veszteségekhez vezethet..  

A következő bejegyzésekben a BitMex cseréről beszélünk. Hagyományosan megvizsgáljuk a kereskedő legérdekesebb lehetőségeit és eszközeit. Maradj velünk! Hamarosan találkozunk!

Sok szerencsét és jó profitot!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map