“Áldott vagy …” – mondta Krisztus. De ha itt razziázott, valószínűleg azt értelmezte: “Van egy fejlettebb frissítésed …”

ismeretlen szerző

A blokkláncot általában összetett technikai témának tekintik. A blokklánc térben történő előrelépés fontos követelménye annak megértése, hogy bizonyos technikai elemek hogyan hatnak egymással (különösen, ha megpróbáljuk megérteni a kriptográfiai vagy kriptovalutát). Ehhez viszont meg kell ismerni a terminológiát..

Alapvető blokklánc terminológia

Számos kifejezés használatos ezen a területen. Mindegyiknek megvan a maga jelentése. A Blockchain hatékony használatához és megértéséhez ismernünk kell az összes vonatkozó kifejezést és a kriptovaluta kereskedők szlengjét..

Tehát kezdjük:

ASIC [А’SIK]

Az ASIC az alkalmazás-specifikus integrált áramkör rövidítése. Ezek kifejezetten egy feladatra tervezett szilícium chipek. A Bitcoin esetében ezeket úgy tervezték, hogy kezeljék az új BTC bányászatához szükséges SHA-256 hash-problémákat.

Blockchain [Blockchain]

A Blockchain a blokkképző rekordok folyamatosan növekvő listája, amelyek meghatározott sorrendben kapcsolódnak egymáshoz és titkosítással vannak védve..

DAO (Decentralizált Autonóm Szervezet)

Úgy tekinthető, mint egy vállalat, amelyet minden emberi beavatkozás nélkül irányítanak, és amelyet megvesztegethetetlen üzleti szabályok irányítanak.

DApp [IGEN]

Ez egy teljesen nyílt forráskódú decentralizált alkalmazás, amely önállóan fut, és egyetlen entitás sem vezérli a tokenek nagy részét.

ERC-20 [EPCi’-20]

A tokeneket megvalósító intelligens szerződésekhez használt Ethereum token szabvány. Ez egy általános lista a tokenek közötti interakcióra, ideértve a címek közötti átvitelt és az adatelérést is..

Ethereum [Et’rium] / éter

Ez egy blokklánc-technológián alapuló nyílt forráskódú szoftverplatform, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy okos szerződéseket írjanak, decentralizált alkalmazásokat építsenek és telepítsenek. Ethereum blockchain token – ETH, amelyet tranzakciós díjak, bányászjutalmak és egyéb szolgáltatások kifizetésére használnak a hálózaton.

Ethereum Classic [Et’rium Classic]

A meglévő Ethereum kriptovaluta hasításának eredménye a kemény villa után, 2016. július 20-án.

HODL

Az internetes kriptovaluta világ összes szlengkifejezése közül a HODL az egyik leggyakrabban használt. Röviden: a HODL azt jelenti, hogy életben tartja a titkosítást, akkor is, ha a piac azt javasolja, hogy tegyen másként. Eredetileg elírási hiba volt egy online fórumban. Ma egyesek a HODL-t használják a “Hold for Dear Life” rövidítésként. Sokat hangzik, mint Hodor a Trónok játékából..

Lamba [La’mba]

Meggazdagodás és egy Lamborghini vásárlása a kriptográfiai haszon érdekében nemcsak minden kriptográfiai evangélista álma, hanem a kriptovilág egyik leggyakoribb mémje is..  

Villámhálózat [Laitning Ne’tvorg]

Ez egy “második réteg” fizetési protokoll, amely a blokklánc tetején fut. Úgy tervezték, hogy gyors, skálázható tranzakciókat biztosítson a résztvevő csomópontok között és között, valamint a Bitcoin skálázhatósági problémájának megoldásaként forgalmazzák..

Nocoiner [Nouko’iner]

Olyan személy, aki nem rendelkezik kriptovalutával.

Szivattyú & Dump [Pump and Dump]

Szándékos piaci manipuláció, amely akkor következik be, amikor nagy befektetői csoportok vásárolnak egyidejűleg (Pump), hogy ösztönözzék az áremelkedéseket, vagy azonnal eladjanak (Dump) egy eszköz hatalmas tömegét annak érdekében, hogy lehessen hozni az árat.

Sats [Sats] / Satoshis (Satoshi)

Eredetileg “fillér” a bitcoinért. 100 000 000 Satoshi van egy Bitcoin-ban. A név a Bitcoin alkotójának – Satoshi Nakamoto tiszteletére szól. Valójában a kriptovaluta minimális felosztásának általános nevévé vált.

Altcoin

A Bitcoin Alternative rövidítése. Jelenleg a legtöbb altcoin a bitcoin villája, általában kisebb változtatásokkal a bitcoin blokklánc POW algoritmusában. A leghíresebb altcoin a Litecoin. A Litecoin olyan módosításokat vezet be az eredeti BTC protokollban, mint például a blokkgenerálási idő csökkenése, az érmék maximális számának növekedése és egy másik hash algoritmus.

Támadás 51%

A biztonsági kérdés típusa. Ha valaki képes irányítani a blokklánc hasító erejét, elméletileg felépítheti saját lánctörténetét, megtörve a feltételezett változtathatatlanságot..

Táskatartó

Ez az, aki hosszú ideig tart érméket, mert úgy gondolja, hogy többet érnek, mint valójában..

Uszály

A kriptovaluta-csere szleng neve.

Bitcoin

Az emberiség történelmének legelső kriptovalutája, amely egy blokkláncra épül, a munka ellenőrzésével.

Komsa

A kriptográfiai tőzsdék jutalékainak megnevezése.

Konszenzus algoritmus

A kriptovaluták közötti jelentős különbségeket meghatározó kifejezés. A konszenzusos algoritmus a blokklánc protokoll része, amely leírja, hogy kik kapják meg az adatblokkok érvényesítésének jogát (és jutalmakra jogosultak), és hogyan tudják mások ellenőrizni annak legitimitását. A blokkláncban részt vevő összes entitásnak ugyanazt az algoritmust kell betartania és követnie, hogy részt vehessen a blokkláncban.

Daru

A webhely vagy alkalmazás jutalmazási rendszere, amely a felhasználókat bizonyos feladatok elvégzéséért díjazza. Alapvetően ez az a technika, amelyet az altcoin első bevezetésekor használnak, hogy az embereket érdekelje az érme..

Cryptocurrency / Crypt

A kripto a digitális pénznem egy olyan formája, amely blokklánc technológián és kriptográfiai titkosításon alapul.

Crypto Jack

A másik fél számítógépének használata a kriptopénz bányászatához hozzájárulásuk nélkül.

Kripto maximalista

Valaki, aki kivételesen rajong a kriptopénzekért, verbális, bullish vagy bearish valamiért. Általános szabály, hogy a maximalisták szélsőséges nézetekkel rendelkeznek és makacsok a hitükben..

Likviditás

Ez azt mutatja, hogy mennyire egyszerű egy eszközt gyorsan és veszteség nélkül készpénzre váltani. Minél egyszerűbb, annál likvidebb az eszköz. Az egyik tényező, amely hozzájárul a likviditáshoz a kriptovaluta kereskedési világban, sok különböző limit megbízás jelenléte, amely mélységet teremt a tőzsdei megbízási könyvben..

Bányászat (termelés)

Blockchain tranzakció-ellenőrzési aktus. Feldolgozási erőre és energiára van szükség a rejtvények megoldásához. A bányászat jutalmakat jutalmaz a számítási teljesítmény alapján.

Bányászati ​​medence

Bányászok egy csoportja, akik összefognak, hogy egyesítsék számítási erejüket a blokklánc-hálózaton, majd újra elosztják a készletben talált jutalmakat..

Érme / érme / érme

Az érme egy kriptovaluta, amely függetlenül működhet más kriptovaluta eszközöktől.

A Holdra

A kriptovaluta világ egyik mémje – amely a kriptopénz árának robbanásszerű emelkedését követeli, éles, gyors és elhúzódó, mint a Holdra repülés.

Kezdeti fejpénz / jutalomajánlat (IBO)

A jutalmak vagy az IBO első ajánlata időbeli korlátozású folyamat, általában egy ICO keretében, amely az összegyűjtött alapból származó pénzek egy részének elosztásából áll a marketing, közvetlen reklámozással és egyéb szolgáltatásokkal foglalkozó emberek jutalmazása érdekében az ICO sikeres lebonyolítása.

Kezdő érmeajánlat (ICO)

Az eljárás hasonló a tőzsdei bevezetéshez, amikor egy projekt az érmék kezdeti elhelyezését teszi lehetővé az IPO-ban lévő részvények analógiájával, hogy forrásokat gyűjtsön a projekt további fejlesztéséhez vagy elindításához. Gyakran használják tömeges finanszírozásra és adománygyűjtésre a blockchain induló vállalkozások számára.

Közvetítő

Ez egy olyan személy, aki kizárólag viszonteladás céljából vásárol kriptát. Közvetítőként működnek a kriptovaluta-tulajdonosok között.

Rect

Az érték “elköltött”. Ez történik, ha nem szerencsés a kereskedés, vagy a piac leesik. A játékosok körében elterjedt kifejezés az a kifejezés, amely behatolt a kriptográfiai térbe és népszerűvé vált 2018-ban.

Átverés

A különféle okokból bezárt projektek neve. Gyakran ez a kifejezés negatív jelentéssel bír, és olyan csalókra utal, akik szándékosan hamis ürüggyel végeztek ICO-t..

Bányászati ​​nehézség

Ez egy olyan intézkedés, amelynek célja a blokktermelés kiegyensúlyozása. Ideális esetben a Bitcoin-nak 10 percenként blokkot kell termelnie, de a bányászathoz elkülönített haserő mennyisége közvetlenül befolyásolja az átlagot. Ezért a Bitcoin 2016-os blokkonként módosítja a bányászati ​​számítási nehézséget, ami két hétnek felel meg. Ha 14 napnál tovább tartott az összeg megszerzése, a nehézség csökken. Ha kevesebb kellett, akkor nőtt.

Intelligens szerződés

Önkivitelező blockchain alapú szerződés a kódba írt feltételekkel.

Égő érmék

Ha egy érme vagy token végleg érvénytelenné vagy használhatatlanná vált.

Stablecoin 

Bármely stabil eszközhöz, például fiat pénznemekhez, aranyhoz vagy más nemesfémekhez kötött kriptovaluta. Az esetek többségében az árképzést és a kibocsátást ellenőrző decentralizált autonóm szervezethez kapcsolódnak.

Ponzi áramkör

Csalárd befektetés, amely az új befektetők által befizetett alapokból származó becsült hozam kifizetését jelenti a meglévő befektetők számára.

Elosztott főkönyvi technológia (DLT)

Az elosztott főkönyvek mögött álló technológia. Ezt a kifejezést leggyakrabban az elosztott főkönyvi technológia vállalati felhasználási eseteiben tárgyalják..

Jelképes

A blokklánc bármely digitális rekordjának általános neve, amely a meglévő blokkláncban digitalizált bármely eszköz mértékegysége..

Egy eszköz tokenizálása

Az eszközérték áthelyezése a blockchain környezetbe egyedi tokenek kibocsátásával, amelyek átruházása rögzíti az eszköz megfelelő részének tulajdonjogának átruházását (egy részvény analógja a tőzsdén).

Farm

Telepítés kriptovaluták bányászatához.

Fiat pénznem

Bármely pénz, amelyet a kormány pénzügyi kötelezettségek teljesítésére érvényesnek nyilvánított, például amerikai dollár vagy euró.

A felezés

A bitcoinok kínálata korlátozott, így szűkös digitális árucikkek. A valaha kibocsátott BTC-k száma összesen 21 millió. A blokkonként keletkezett érmék száma négyévente 50% -kal csökken. Ezt nevezzük felezésnek (felezés). A szélsőséges kettéválás 2140-ben lesz.

Kemény Villa

A villa kifejezést olyan nyílt fejlesztési környezetekben használják, ahol a projekt fel van osztva, lehetővé téve ugyanazt az alapvető munkát különböző irányokban. Lágy mlm puha villa akkor fordul elő, amikor a frissítés előtti tranzakciókat a blokklánc még elfogadja, és kemény forkk akkor, amikor az új szabályok vagy megvalósítások két, egymással nem kompatibilis versengő ágra bontják a láncot.

Hörcsög

Kripto kereskedő, aki nem érti a kereskedést. Általános szabály, hogy folyamatosan veszteségesen dolgozunk.

Hűtőtároló

A kriptovaluták offline tárolása, általában nem tároló hardveres pénztárcák, USB, offline számítógépek vagy papír pénztárcák használatával.

Hash funkció

Kriptográfiai eszköz, amely minden bemenetet karakterlánccá alakít, amely gyakorlatilag elpusztíthatatlan digitális ujjlenyomatként szolgál az adatok hash-ként..

Szilánkos

Az aprítás olyan méretezési technika, amely lehetővé teszi a csomópontok számára a blokkláncok részleges másolatainak fenntartását. Javíthatja a hálózati teljesítményt és növelheti az egyeztetett sebességet.

Shilling

Hamis hírek szándékos terjesztése az érme árának “szivattyúzása” érdekében, ha önérdek áll fenn.

Shitcoin

A haszontalanná vált altcoin leírására használt becsmérlő kifejezés. A shitcoin értéke eltűnhet, mivel az iránti érdeklődés sem általános csalódás, vagy a projektcsapat alkalmatlansága, sem a projekt banális átverése miatt nem valósult meg.. 

Cypherpunk

Aktív aktivista, aki a biztonságos kriptográfiai megoldások és adatvédelmi technológiák tömeges elfogadásáért és használatáért szól a társadalmi és politikai fejlődés érdekében.

Ezek urak

Népszerű mém a valutavilágban, amely tükrözi a pozitív kriptográfiai hírek közlésének módját.

Következtetés

Minden iparágnak, közösségnek és technológiának saját szókincsre van szüksége. És mivel a kriptopénzek mindhárom fenti dolog, megvan a maguk folyamatosan növekvő nyelve. Nem könnyű belemerülni a kereskedésbe anélkül, hogy egyértelműen megértenénk, hogy valójában mit csinál. A kriptovaluta-kifejezésekről és a betűszavakról szóló cikkünk legyen útmutató a kriptográfia világához, a mémektől kezdve a kriptovalutába történő intelligens befektetésekig. Több ismerettel kihasználhatja az új ágazat lehetőségeit anélkül, hogy túl nagy kockázatot vállalna..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me