A Dogecoin kriptopénz növekedéséhez vezető közelmúltbeli események kétségkívül népszerűvé tették magát az érmét és a „mémérme” körül kialakult közösséget. A poénból készült kriptovaluta és a körülötte kialakult közösség nagyban befolyásolta a decentralizációs ötletek fejlődését és népszerűsítését..

A mai cikkben beszélni fogunk egy olyan kriptovaluta népszerűségének okairól, mint a Dogecoin, és megvizsgáljuk azoknak az eseményeknek a hatását is, amelyek az érme fennállása során többszörös növekedéshez vezettek..

Mi köze a kutyának hozzá?

A Dogecoin egy kriptovaluta, amelyet Billy Markus programozó alapított, aki létrehozott egy módosított Litecoin pénztárcát, dogecoin-qt és Jackson Palmer, az Adobe marketing menedzsere. A fejlesztők szerint az érme célja az volt, hogy egyszerű, olcsó és megfizethető tranzakciókat hajtson végre..

A Dogecoin a Luckycoin alapján jött létre, amely viszont a Litecoin villája volt. A kriptovaluta a PoW algoritmuson működik, és a kibocsátott érmék számát nem korlátozza. Az érmekibocsátás korlátozásának hiánya lehetővé teszi a rendszer számára, hogy körülbelül 100 milliárd DOGE-t tartson forgalomban, ami biztosítja a felhasználók állandó érdeklődését a bányászat iránt a blokklánc fenntartása érdekében..

A Dogecoin a Shiba-Inu kutyáról szóló népszerű mém tiszteletére kapta a nevét, és az alkotók hozzáállása a kriptovalutához korai stádiumban komikus volt. A projekt gyorsan fejlődni kezdett, és fennállásának 6 éve alatt az ára több mint 200-szorosára emelkedett.

Első felvételek

2013. december elején, három nap alatt a DOGE kriptovaluta értéke több mint megháromszorozódott a kínai kriptovalutákkal kapcsolatos politika és a Kínai Népi Bank pénzügyi intézményeknek a bitcoin-kereskedelem betiltásának ajánlásai alapján. Robbanásszerű növekedés után az érme elveszítette értékének több mint 80% -át.

Ezenkívül 2013 a pénzügyi veszteségnek bizonyult a Dogecoin tulajdonosainak. Tehát decemberben a kriptovaluta a kriptovaluta közösség reflektorfényébe került, mivel az egyik Dogecoin pénztárca felhasználói átestek betörés körülbelül 21 millió DOGE értékben, ami a lopás idején körülbelül 13 000 USD volt, egy érme DOGE árán 0,000 USD körüli áron6. 

Az érme első pumpája után december közepén ismét drágult. Az áremelkedés csaknem 600% volt, az érme értékét 0,00151 dollárra becsülték.

Jellemzők:

A DOGE egyik fő előnye az átadás sebessége és az ilyen transzferek költsége. Az érmék átadásáért járó jutalék egy DOGE, függetlenül az átutalás összegétől. Emiatt a DOGE-t gyakran használják a tőzsdék közötti átutalásokra..

Kezdetben a DOGE 100 milliárd érmére korlátozódott, de az előre bányászott érmék nagy száma és az alacsony bányászati ​​követelmények miatt 2014-ben a bányászott érmék száma elérte a 98 milliárdot. Emiatt a kibocsátás végtelenné vált, és ma körülbelül 128 milliárd érme van forgalomban, miközben a kitermelt érmék száma évente 5% -kal nő.

A Dogecoin közösség az egyik legaktívabb a kriptovaluta térben. Dogecoin subreddit a Reddit közösségi hálózatnak több mint 800 ezer tagja van, ami tulajdonképpen az alapítvány oka lett A Dogecoin Alapítvány – nonprofit szervezet, amelynek célja a kriptopénz népszerűsítése, valamint jótékonysági rendezvényeken történő elérhetőségének és vonzerejének biztosítása.

2014-ben az alap mintegy 55 000 dollárt gyűjtött össze a jamaicai bobsley válogatottnak a szocsi olimpiai játékokon való részvételéhez szükséges 120 000 dollárból. Figyelemre méltó, hogy végül a csapat az utolsó 29. helyet szerezte meg.

Következő projekt Dogecoin Alapítvány, amely a végeztük a Víz Világnapjának támogatására, amelynek célja egy távoli szárazság sújtotta Kenya keleti régiójának támogatása. A Dogecoin Alapítvány és a Charitywater nonprofit jótékonysági szervezet együttesen 40 millió DOGE-t, vagyis körülbelül 30 ezer dollárt gyűjthettek akkoriban..

Szintén 2014-ben a közösség mintegy 55 000 dollárt gyűjtött egy NASCAR versenyző finanszírozására, aki a következő versenyen a Dogecoin logóval ellátott “Moonrocket” nevű autót vezeti..

Dogecoin ma

Ha fennállásának korai szakaszában a Dogecoin-ot viccnek tekintették, akkor ma:

  • egy érme, amelynek piaci sapkája közel 4 milliárd dollár;
  • 800 ezer tagú közösség;
  • kriptovaluta, amely érménként 7 centes árat ért el, és a legnagyobb tőzsdéken képviselteti magát;
  • népszerű fizetési és csereeszközök

Ezzel együtt a Dogecoin ökoszisztéma hatalmas számú pénztárcából, bányászati ​​medencékből és egyedi bányászokból áll. Kísérleteket tettek arra is, hogy hidakat alakítsanak ki a Dogecoin más blokkláncokban történő felhasználására..

Ilyen projekt volt a Dogethereum, egy fizetési hálózat, amely intelligens szerződéseket használt és lehetővé tette az egyszerű és olcsó fizetések teljesítését, valamint a Dogecoin blokkláncról az Ethereum hálózatra való áttérést. Potenciálisan ilyen hidak használhatók interoperábilis blokkláncokká történő átméretezésre..

De mivel az Ethereum ára 2018-ban 100 dollárra esett vissza tokenenként, nem volt elegendő pénz a híd fejlesztésének folytatásához. Emiatt a projekt lezárult, és nincs információ a fejlesztés folytatásáról..

A legjobb kutyaverseny

2017-ben, az általános tüntetés során, a szem só nélkül a Dogecoin 80 000% -kal nőtt az év során, egyes tőzsdéken elérve a 0,018 dollárt, ami után értékének több mint 80 százalékát elvesztette..

De egy ilyen visszaesés ellenére 2021 elején a Dogecoin ára új, minden idők legmagasabb szintjét állította fel, amely csaknem 5 cent / mém-érme. Az áremelkedés oka volt csipog Ilona Musk, aki felidézte a Dogecoin iránti szimpátiáját és a WSB subreddit résztvevőinek szivattyúját, akik a hagyományos pénzügyi piac után úgy döntöttek, hogy áttérnek a kriptovaluták pumpájára, kezdve a Dogecoin-nal. 

Összegezve

Miután a Dogecoin hatalmas számú felhasználó körében népszerűvé vált nemcsak a kriptovaluta térben, hanem az egész interneten is, a közösségi hálózatok tartalmáért való fizetés kényelmes eszköze, valamint a gyűjtések, adományok és átutalások biztosításának eszköze.. 

A Dogecoin kétségtelenül érdekes történelemmel rendelkező projekt. A játékos digitális érme körül kialakult közösség által a kriptovaluta egész piacára gyakorolt ​​hatás szintén hatalmas figyelmet keltett a kriptovalutákban járatlan felhasználók körében. A dogecoin vicc és mém lévén egyfajta legendává vált a kriptotérben, és nyomot hagyott a digitális tér kialakulásának történetében..

Megjegyzés: A kriptovaluták kereskedése eleve kockázatos, és bár a hozam meglehetősen magas lehet, fontos szem előtt tartani a kockázatokat. Ha a forgalmazott eszköz ára meredeken csökken, akkor elveszítheti befektetése egy részét, és kénytelen alacsonyabb áron eladni az eszközt. A 3Commas blogbejegyzések oktatási célokra készültek, és nem szabad őket “pénzügyi tanácsként” értelmezni..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me