Az olimpiától a NASCAR versenyig, vagy miért olyan népszerű a Dogecoin?

A Dogecoin kriptopénz növekedéséhez vezető közelmúltbeli események kétségkívül népszerűvé tették magát az érmét és a „mémérme” körül kialakult közösséget. A poénból készült kriptovaluta és a körülötte kialakult közösség nagyban befolyásolta a decentralizációs ötletek fejlődését és népszerűsítését..

A mai cikkben beszélni fogunk egy olyan kriptovaluta népszerűségének okairól, mint a Dogecoin, és megvizsgáljuk azoknak az eseményeknek a hatását is, amelyek az érme fennállása során többszörös növekedéshez vezettek..

Mi köze a kutyának hozzá?

A Dogecoin egy kriptovaluta, amelyet Billy Markus programozó alapított, aki létrehozott egy módosított Litecoin pénztárcát, dogecoin-qt és Jackson Palmer, az Adobe marketing menedzsere. A fejlesztők szerint az érme célja az volt, hogy egyszerű, olcsó és megfizethető tranzakciókat hajtson végre..

A Dogecoin a Luckycoin alapján jött létre, amely viszont a Litecoin villája volt. A kriptovaluta a PoW algoritmuson működik, és a kibocsátott érmék számát nem korlátozza. Az érmekibocsátás korlátozásának hiánya lehetővé teszi a rendszer számára, hogy körülbelül 100 milliárd DOGE-t tartson forgalomban, ami biztosítja a felhasználók állandó érdeklődését a bányászat iránt a blokklánc fenntartása érdekében..

A Dogecoin a Shiba-Inu kutyáról szóló népszerű mém tiszteletére kapta a nevét, és az alkotók hozzáállása a kriptovalutához korai stádiumban komikus volt. A projekt gyorsan fejlődni kezdett, és fennállásának 6 éve alatt az ára több mint 200-szorosára emelkedett.

Első felvételek

2013. december elején, három nap alatt a DOGE kriptovaluta értéke több mint megháromszorozódott a kínai kriptovalutákkal kapcsolatos politika és a Kínai Népi Bank pénzügyi intézményeknek a bitcoin-kereskedelem betiltásának ajánlásai alapján. Robbanásszerű növekedés után az érme elveszítette értékének több mint 80% -át.

Ezenkívül 2013 a pénzügyi veszteségnek bizonyult a Dogecoin tulajdonosainak. Tehát decemberben a kriptovaluta a kriptovaluta közösség reflektorfényébe került, mivel az egyik Dogecoin pénztárca felhasználói átestek betörés körülbelül 21 millió DOGE értékben, ami a lopás idején körülbelül 13 000 USD volt, egy érme DOGE árán 0,000 USD körüli áron6. 

Az érme első pumpája után december közepén ismét drágult. Az áremelkedés csaknem 600% volt, az érme értékét 0,00151 dollárra becsülték.

Jellemzők:

A DOGE egyik fő előnye az átadás sebessége és az ilyen transzferek költsége. Az érmék átadásáért járó jutalék egy DOGE, függetlenül az átutalás összegétől. Emiatt a DOGE-t gyakran használják a tőzsdék közötti átutalásokra..

Kezdetben a DOGE 100 milliárd érmére korlátozódott, de az előre bányászott érmék nagy száma és az alacsony bányászati ​​követelmények miatt 2014-ben a bányászott érmék száma elérte a 98 milliárdot. Emiatt a kibocsátás végtelenné vált, és ma körülbelül 128 milliárd érme van forgalomban, miközben a kitermelt érmék száma évente 5% -kal nő.

A Dogecoin közösség az egyik legaktívabb a kriptovaluta térben. Dogecoin subreddit a Reddit közösségi hálózatnak több mint 800 ezer tagja van, ami tulajdonképpen az alapítvány oka lett A Dogecoin Alapítvány – nonprofit szervezet, amelynek célja a kriptopénz népszerűsítése, valamint jótékonysági rendezvényeken történő elérhetőségének és vonzerejének biztosítása.

2014-ben az alap mintegy 55 000 dollárt gyűjtött össze a jamaicai bobsley válogatottnak a szocsi olimpiai játékokon való részvételéhez szükséges 120 000 dollárból. Figyelemre méltó, hogy végül a csapat az utolsó 29. helyet szerezte meg.

Következő projekt Dogecoin Alapítvány, amely a végeztük a Víz Világnapjának támogatására, amelynek célja egy távoli szárazság sújtotta Kenya keleti régiójának támogatása. A Dogecoin Alapítvány és a Charitywater nonprofit jótékonysági szervezet együttesen 40 millió DOGE-t, vagyis körülbelül 30 ezer dollárt gyűjthettek akkoriban..

Szintén 2014-ben a közösség mintegy 55 000 dollárt gyűjtött egy NASCAR versenyző finanszírozására, aki a következő versenyen a Dogecoin logóval ellátott “Moonrocket” nevű autót vezeti..

Dogecoin ma

Ha fennállásának korai szakaszában a Dogecoin-ot viccnek tekintették, akkor ma:

  • egy érme, amelynek piaci sapkája közel 4 milliárd dollár;
  • 800 ezer tagú közösség;
  • kriptovaluta, amely érménként 7 centes árat ért el, és a legnagyobb tőzsdéken képviselteti magát;
  • népszerű fizetési és csereeszközök

Ezzel együtt a Dogecoin ökoszisztéma hatalmas számú pénztárcából, bányászati ​​medencékből és egyedi bányászokból áll. Kísérleteket tettek arra is, hogy hidakat alakítsanak ki a Dogecoin más blokkláncokban történő felhasználására..

Ilyen projekt volt a Dogethereum, egy fizetési hálózat, amely intelligens szerződéseket használt és lehetővé tette az egyszerű és olcsó fizetések teljesítését, valamint a Dogecoin blokkláncról az Ethereum hálózatra való áttérést. Potenciálisan ilyen hidak használhatók interoperábilis blokkláncokká történő átméretezésre..

De mivel az Ethereum ára 2018-ban 100 dollárra esett vissza tokenenként, nem volt elegendő pénz a híd fejlesztésének folytatásához. Emiatt a projekt lezárult, és nincs információ a fejlesztés folytatásáról..

A legjobb kutyaverseny

2017-ben, az általános tüntetés során, a szem só nélkül a Dogecoin 80 000% -kal nőtt az év során, egyes tőzsdéken elérve a 0,018 dollárt, ami után értékének több mint 80 százalékát elvesztette..

De egy ilyen visszaesés ellenére 2021 elején a Dogecoin ára új, minden idők legmagasabb szintjét állította fel, amely csaknem 5 cent / mém-érme. Az áremelkedés oka volt csipog Ilona Musk, aki felidézte a Dogecoin iránti szimpátiáját és a WSB subreddit résztvevőinek szivattyúját, akik a hagyományos pénzügyi piac után úgy döntöttek, hogy áttérnek a kriptovaluták pumpájára, kezdve a Dogecoin-nal. 

Összegezve

Miután a Dogecoin hatalmas számú felhasználó körében népszerűvé vált nemcsak a kriptovaluta térben, hanem az egész interneten is, a közösségi hálózatok tartalmáért való fizetés kényelmes eszköze, valamint a gyűjtések, adományok és átutalások biztosításának eszköze.. 

A Dogecoin kétségtelenül érdekes történelemmel rendelkező projekt. A játékos digitális érme körül kialakult közösség által a kriptovaluta egész piacára gyakorolt ​​hatás szintén hatalmas figyelmet keltett a kriptovalutákban járatlan felhasználók körében. A dogecoin vicc és mém lévén egyfajta legendává vált a kriptotérben, és nyomot hagyott a digitális tér kialakulásának történetében..

Megjegyzés: A kriptovaluták kereskedése eleve kockázatos, és bár a hozam meglehetősen magas lehet, fontos szem előtt tartani a kockázatokat. Ha a forgalmazott eszköz ára meredeken csökken, akkor elveszítheti befektetése egy részét, és kénytelen alacsonyabb áron eladni az eszközt. A 3Commas blogbejegyzések oktatási célokra készültek, és nem szabad őket “pénzügyi tanácsként” értelmezni..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map