Hur Grid-bot fungerar?

I vår artikel från 3Commas-övningscykeln har vi redan granskat principen för GRID-botten. Vi rekommenderar starkt att du bekantar dig med den innan du läser den här artikeln.!

Låt oss kort komma ihåg: för att starta en GRID-bot räcker det att ange de övre och nedre prisgränserna som botten kommer att fungera i, samt antalet prisnivåer mellan dem. Strategin skapar en serie horisontella köp- och försäljningsnivåer, och bot ackumulerar vinster när priset rör sig, “studsar” inom det inbyggda rutnätet.

Vad är så bra med vår GRID-bot??

I grund och botten fungerar bots på kryptovalutamarknaden genom att ta emot signaler för att starta och slutföra en transaktion, men när det gäller en GRID-bot är allt annorlunda.

GRID-bot försöker tjäna pengar på varje prisrörelse genom att köpa billigare och sälja dyrare. Priset är nere – bot köpte, pris upp – sålde bot, och så är det ständigt, 24 timmar om dygnet, tills bot räknar ut hela prisrörelsen inuti nätet och tills priset går utanför nätet. Allt som krävs av oss är att ange de lägsta och övre priserna på nätet och bredden på varje rutnät, som rör sig längs vilken botten kommer att köpa och sälja mynt. 

Låt oss gå vidare till inställningarna för vår Grid-bot.

För att göra detta, gå till GRID-bot-sidan eller www.tradingview.com (för vem det är bekvämare) och vi börjar se kartorna över olika mynt. Metoden för manuell analys och skapande av en GRID-bot i “Manuell strategi” är att hitta och välja sådana handelspar där priset är nära supportnivån, vilket är den viktigaste faktorn för framgång i nät-GRID-handel..

ledtråd

Supportnivån är den lägsta prisnivån under en viss tidsperiod. När regeln når denna nivå vänder priset och går upp.

Det är bäst att söka efter mynt som börjar med 4 timmars tidsram.  Det mest lämpliga myntet kommer att vara det som sjönk i pris till någon stark supportnivå och ständigt avvisas från det. Det är, det är tydligt att köpare köper botten varje gång. Naturligtvis måste du helst leta efter ett mynt med högre volatilitet, vi kommer att ha fler chanser att tjäna pengar på det, medan priset går upp och ner i vårt nät.

ledtråd

Hög volatilitet medför ökade risker för att tjäna pengar, men öppnar också för större möjligheter att tjäna pengar på handel.

Efter att ha granskat olika mynt och använt minimala tekniska analysfärdigheter bestämmer vi oss för att stanna vid ett par ZRX / USDT.

Varför är det så? På detta par observerar vi:

  • En prisuppgång från den nedre delen av en stark stödnivå, från vilken den gradvis kan gå upp igen eller gå in i en lägenhet, det vill säga den kommer att röra sig upp och ner och sedan gå bortom denna kanal. Det här är vad vi behöver för att priset ska gå längs vår kanal och sedan gå upp, varefter vi säkert kan stänga vår bot och gå vidare till nästa par;
  • Det finns en stark Bullish Divergence på RSI;

ledtråd

Bullig avvikelse är lägre lågprisnivå i prisdiagrammet och stora lågnivåer i indikatorn, i detta fall RSI.

  • Även om ZRX inte leder när det gäller marknadsvärde, har det tillsammans med LEND många fler innehavare än andra Defi-tokens, vilket är en viktig indikator vid handel.

Och så har vi 300 USDT och vi vill placera rutnätet korrekt på ZRX / USDT-paret. GRID-bot själv är en ganska rymlig bot, det vill säga ju fler nivåer i bot, desto mer fri balans behöver vi.

Vi börjar ställa in vår bot. Vi går över till att visa 4-timmars tidsramen (den bästa översikten över nivåerna) och justerar den enligt diagrammet så att priset går från botten av vår starka supportnivå till toppen av kanalen, längs vilket priset kan röra sig under en tid inom vårt nät. Vi ställer in nätet så att det nedre och övre nätet rörde de nedre och övre nivåerna av kanalen, och till prisrörelsen i nätet rörde varje nät i botten så ofta som möjligt. Om 4-timmarsramen inte är bekväm kan du för noggrannhet välja en 15-minutersperiod (det spelar roll om gallret inte är så stort och dess bredd är mindre än 1%).

Därefter ställer du in följande parametrar i Grid bot-inställningarna:

Par: ZRX / BTC

Övre gränspris: 0,4250

Lägre gränspris: 0,3065

Antal nätlinjer: 30

Kvantitet i ett nät: 33 ZRX (lägsta belopp för varje transaktion, lite mer än $ 10)

Investeringsbelopp: 272 USD

Bot lanseringspris: 0,3174

Rutnätets bredd: 0,96% ~ 1,31%

Hel maskstorlek: 38%

När du har slutfört inställningarna för GRID-botten klickar du på “Skapa en“. Klicka på “i meddelandet som visas om den lyckade skapandet av bottenOK”Därefter går vår GRID-bot in i beredskapszonen men har ännu inte lanserats. I avsnitt “Mina Grid Bots“Precis nedanför diagrammet kontrollerar vi igen alla inställningar för botten (vid behov kan vi klicka”Redigera«, Gör korrigeringar och spara) och om allt passar oss – låt oss börja! För att starta botten måste du klicka på “Gör det möjligt“.

Därefter frågar boten oss igen om vi är säkra på våra handlingar, om ja, bekräftar vi genom att klicka på den gröna knappen “jag bekräftar“.

Sedan återstår det sista steget. För att GRID-bot ska fungera måste vi köpa den erforderliga mängden ZRX, detta kan göras manuellt med hjälp av Smart Trade-terminalen eller helt enkelt genom att klicka på “Köp efter marknad“.

Därefter kommer vår GRID-bot att börja fungera, det vill säga den kommer att placera begränsningsorder på börsen och, när priset rör sig och varje gränsorder utförs, kommer det att placera order igen och igen och göra vinst på varje pris rörelse inom vårt nät..

Om vi ​​klickar på ett par i GRID-botten (i vårt fall är det ZRX / USDT) öppnas ett diagram där själva rutnätet och de utförda orderna kommer att synas. Från tid till annan, när vi öppnar diagrammet, samlar vi en bild av vad som händer med botten och hur den räknar ut sin vinst. Även i avsnittet “Mina Grid Bots»Realiserad vinst visas bredvid dina botdata till höger. Om det behövs kan du stoppa botten, vänta 30-60 sekunder (så att bot kan avbryta alla begränsningsorder på börsen), göra ändringar i rutnätet och spara och köra igen.

Om vi ​​klickar på rubriken för vår GRID-bot öppnas också en lista med vår öppna position och med alla placerade begränsningsorder som håller på att behandlas och det är de som reserverar ditt saldo för transaktioner. Även på den här sidan kan du exportera all data på vår bot.

När är det perfekt att logga ut från en GRID-bot? 

Den perfekta tiden att stoppa botten och stänga den är när priset passerar hela rutnätet från botten till toppen och går ut ur rutnätet uppåt. Om priset gick tvärtom, utanför botten av rutnätet, finns det två alternativ: vänta på att priset återgår till rutnätet eller stoppa botten, varefter osålda (i vårt fall ZRX) mynt kommer att finnas kvar i din plånbok. Du kan försöka sälja mynt som sitter fast i din plånbok för vinst med hjälp av Smart Trade-handterminalen och verktyget Smart Sell. Om vi ​​har ett fritt saldo i plånboken kan vi tillämpa “Medelvärdet” för detta och dra myntet till vinst. Således kommer vi att få vinst både från själva GRID-botens arbete och från Smart Sell-affären.

===================================================== =======================

En dag senare kommer vi att kontrollera hur vår GRID-bot fungerar..

Som vi kan se på diagrammet, priset ZRX gick upp, bot fungerar och gör vinst. Tidigare nämnde vi att för att få en betydande vinst på varje prisrörelse måste du ange ett större belopp än vad vi använde som ett exempel. Ändå visar vår bot sig perfekt och fungerar i ett plus.

Hur man övervakar botdrift?

Nedan på diagrammet ser vi märkena “B” och “S”, eller “BS”.

B“- betyder att boten köpte ett mynt på detta ljus;

S“- betyder att boten sålde myntet på detta ljus;

BS“- betyder att bot lyckades köpa och sälja ett mynt på detta ljus.

I transaktionsöversikten ser vi alla inkomster som boten lyckades ge oss. Om du klickar på “Alla transaktioner” ser vi en mer fullständig bild av vårt Grid-bot.

Så det är allt! Efter att ha funnit ut GRID-botens arbete på ett riktigt exempel kan du enkelt konfigurera det och börja handla med vinst!

Och om du inte har provat vår plattform ännu är det dags att göra det!

Registrera dig för 3Commas och få 3 dagars gratis tillgång till alla funktioner, samt 50% rabatt när du köper ett årsabonnemang!

Lycka till allihopa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me