DCA Bots: Skapa DCA Bots med hjälp av inbyggda tekniska analysindikatorer.

Hur man skapar en bot med hjälp av vanliga indikatorer inbyggda i 3Commas?

Introduktion

Så du kanske undrar hur man skapar en bot för att handla en av dina favorit altcoins med hjälp av en av de tekniska analysindikatorerna inbyggda i 3Commas? Tja, vi ger dig en guide om detta ämne.!

I den här artikeln lär du dig hur du skapar en altcoin trading bot och använder kanske den mest kända och respekterade indikatorn i handelsvärlden – RSI (Relative Strength Index).

RSI visar ett värde (vanligtvis i form av ett linjediagram) som anger om en tillgång är överköpt (vanligtvis när den når nivåer över 70-80) eller översåld (vanligtvis när den faller under 20-30 nivåer). När RSI rusar mot dessa indikatorer är det känt att tillgångspriserna vänder, ibland bara för en tillfällig “studs”. Det är dessa vändningar som vi strävar efter att fånga med hjälp av vår DCA-Bot..

Botskapande

Gå till huvudmenyn och välj fliken DCA-Bot, och tryck sedan på knappen Skapa en bot:

Vi kommer att skapa en “enkel” bot, så att du kan handla ett par mynt.

I vårt exempel väljer vi LTC / USDT-paret, vi kommer också att göra 3 säkerhetsorder och $ 150 fonder per handel.

Se till att fliken är markerad högst upp på sidan Avancerad och att du valde titeln (namn) för din bot (den kommer att visas i tidskriften, liksom i avsnittet Mina erbjudanden och på DCA-Bots-sidan), välj ett växlingskonto (Börsen), de medel som botten kommer att använda från och väljer också Enkel i bot-typinställningarna:

Som ett exempel väljer vi “LTC / USDT” från avsnittet Par, Du kan dock välja valfritt par från det dynamiska avsnittet Rekommenderade par; dessa är mynt som uppdateras dynamiskt enligt de mest omsatta paren på 3Commas under det senaste dygnet. Alternativt kan du välja vilket par som helst med hjälp av dina egna kriterier, till exempel hög handelsvolym, ett dagligt ljus som stänger över det 200-dagars glidande genomsnittet (200MA), eller i väntan på en positiv nyhetshändelse för det mynt du följde:

Nu ska vi titta på avsnittets inställningar Strategi; i det här fallet är standardinställningarna bra.

Vi kommer att använda strategin LÅNG, eftersom vi vill köpa mynt till ett lågt pris och sälja dem till ett högre pris för att tjäna pengar. 

Vi accepterar vinstinställning Citat och vi kommer att göra vinst i USDT. 

Om det här är en av dina första bots kan det vara värt att spara beloppen startande och säkerhet beställningar till 10 USDT kommer den här botten att använda 150 USDT totalt om alla DCA / säkerhetsbeställningar används. När du får mer förtroende för de använda strategierna kanske du vill öka risken per botthandel..

Det rekommenderas att behålla typen av startordning vid indikatorn Begränsa, eftersom detta säkerställer att botten kommer att öppna affärer utan prisslipning, vilket är särskilt viktigt vid handel med mynt med låg likviditet:

Därefter ställer vi villkoret för transaktionens start. den här inställningen berättar för botten när en ny handel för det valda myntet ska öppnas. Vi kommer att använda en utlösare för ett RSI-7-värde mindre än 20 på 5-minutersperioden. Detta bör göra det möjligt för botten att öppna en handel i händelse av en kraftig nedgång i LTC / USDT köpstryck som pressar priset ner. Vi kommer att sträva efter att snabbt och ofta “skala” små vinster varje gång detta villkor är uppfyllt. Dessa affärer bör vara tillräckligt snabba och frekventa, eftersom de används inom den korta tidsramen i diagrammet:

Om du är intresserad av att visualisera öppnandet av affärer av en bot, var uppmärksam på slutet av den här guiden, där vi visar hur du lägger till RSI-indikatorn i diagrammet så att du kan se dess värden..

Nu ställer vi in ​​parametrarna Göra vinst på vår bot; vi strävar efter repetitiva korttransaktioner. Eftersom “skalpning” -diagram med låg tidsram är ganska riskabelt är nyckeln att sträva efter att stänga alla affärer så snabbt som möjligt. vi vi kommer inte använd Trailing Take Profit för denna bot. Ställ in värdet Mål lönsamhet likvärdig 0,5%, och värdet LönsamhetsberäkningI procent av den totala volymen, eftersom vi skulle vilja att vinsten skulle vara 0,5%, från genomsnittspriset på mynt som köpts av denna bot:

vi vi kommer inte använd Stop Loss-inställningarna för den här botten. Det rekommenderas att behålla reservmedel på kontot för att manuellt “lösa in” botens affärer som kan förvandlas till förlust.

Om du vill använda Stop Loss-inställningar, testa dem noggrant med ett Paper Trading-konto, men kryptovalutamarknaden är känd för sin höga volatilitet, så du kan upptäcka att Stop Loss faktiskt kan öka dina förluster jämfört med att välja kvalitetsdiagram. snabbt återhämta mynt, även om de “sjunker” ner till -10% av inköpspriset.

Med den här botten kommer vi att använda 3 Säkerhetsbeställningar, och detsamma Antal samtidigt aktiva säkerhetsbeställningar; Detta säkerställer att de medel som krävs för säkerhetsorder alltid reserveras och inte av misstag kan spenderas på en annan handel och ingå i en bokorder som begränsningsorder. Säkerhetsorder används för att sänka genomsnittspriset på mynt som köpts av en bot i händelse av ett prisfall efter att en affär har öppnats; det kallas också DCA eller Dollar Cost Averaging.

För den första använda säkerhetsbeställningen, ställ in Prisavvikelse för att göra en säkerhetsorder med 0,5%. Installera Säkerhetsorder volymmultiplikator på 2; Detta innebär att antalet mynt som köpts genom säkerhetsordern kommer att fördubblas varje gång en ny order skapas. Detta hjälper till att avsevärt minska den genomsnittliga kostnaden för varje mynt som köpts av botten..

Installera Stegmultiplikator för säkerhetsorder på 2; detta betyder att botten kommer att fördubbla detta värde från och med den första prisavvikelsen och genomförandet av säkerhetsordern. I grund och botten kommer vår första säkerhetsorder att placeras 0,5% under handelsöppningspriset (startorder), den andra säkerhetsordern kommer att placeras 1% lägre och den tredje 2% lägre. Detta täcker ett prisfall på 3,5% efter att vi har öppnat en handel och innebär att vi kan tjäna pengar snabbare:

Vi installerar inte Ytterligare inställningar för denna bot, eftersom de för tillfället inte behövs.

Vi kan kontrollera mängden medel som vår bot kommer att använda genom att titta på fliken Assistent (höger) – missa inte den här funktionen – den är väldigt användbar!

I fönstret Assistent det kommer att visa hur mycket pengar den här boten behöver för att fungera korrekt med de konfigurerade parametrarna, liksom det maximala prisfall som dina försäkringsavtal kan täcka och procentandelen tillgängliga fria medel som boten kommer att använda (försök alltid att behålla tillräckligt med pengar för att stödja bots i manuellt läge).

På sidan Tabell återspeglar mängden medel under installationen Säkerhetsorder volymmultiplikator, samt den procentuella prisvariansen som kommer att täckas Stegmultiplikator för säkerhetsorder.

Slutligen är en av de mest användbara funktionerna sidan Tabell visar i detalj exakt hur säkerhetsbeställningarna kommer att användas.

Resultat

Bara några dagar efter skapandet ser botens resultat lovande ut! Förresten, du kan enkelt hitta själva botten genom att klicka på den här länken!

Och om du inte har provat vår plattform ännu är det dags att göra det!

Registrera dig för 3Commas och få 3 dagars gratis tillgång till alla funktioner, samt 50% rabatt när du köper ett årsabonnemang!

Publikationen kan innehålla analyser och prognoser för kryptovalutamarknaden, som är förknippade med höga risker. Informationen presenteras endast i informationssyfte och ska inte tolkas som en rekommendation att köpa eller sälja tillgångar. Du måste göra din egen grundliga undersökning innan du fattar några investeringsbeslut. Alla risker, förluster och kostnader i samband med investering, inklusive fullständig förlust av huvudinsättningen, är ditt ansvar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map