Viime aikoina kannattava viljely (englanniksi – satoviljely) on saamassa suosiota. Tämäntyyppiset tulot houkuttelevat kokemattomia sijoittajia passiivisuudellaan, korkealla kannattavuudellaan ja vähäisillä riskeillä. Maataloutta ei kuitenkaan tuskin voida liittää todella passiivisiin tuloihin. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia ​​tapoja ansaita passiivisesti kryptovaluutta..

Tapoja ansaita passiivisesti kryptovaluutta

  1. Luotonanto;
  2. Panostus;
  3. Kannattava viljely.

On tärkeää muistaa, että mitä korkeammat riskit, sitä korkeampi palkkio. Jos haluat lainata vakaina ja sinulla on vakaa APY, tulosi ovat pienemmät kuin viljelijöillä, jotka tallettavat haihtuvia rahakkeita vakuudeksi..

APY – vuotuinen prosenttituotto. Tämä parametri näyttää, kuinka monta rahaketta ansaitset vuodessa. Usein tämän parametrin arvo ilmoitetaan suunnilleen.

Luotonanto

Luotonanto – annat rahasi alustalle, joka myöntää lainoja käyttäjille, jotka ovat suojatut heidän kryptovaluuttansa. Useimmiten lainatun on jätettävä vakuus, joka ylittää lainattujen varojen määrän (ns. Ylimääräinen vakuus). Voit lainata varoja myös marginaalikauppiaille keskitetyn pörssin kautta, jossa rahastosi on suojattu selvemmällä selvitystoiminnalla.

Kannattavuus

Luotonanto voidaan liittää turvallisimpiin passiivisiin tuloihin. Tarkastellaan esimerkkiä luotonannosta Binance

Stablecoiinien tuotto vaihtelee välillä 6,31% (avattaessa talletusta 7 päiväksi) 7%: iin (avattaessa talletusta 90 päiväksi) vuodessa. On syytä huomata, että toinen sarake näyttää tarkalleen vuotuisen prosenttiosuuden, ts. sijoittamalla 100 dollaria 7 päiväksi saat 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 dollaria

Kuitenkin, kun 7% vuodessa ja uudelleeninvestoinnit 90 päivän välein vuoden aikana, käy ilmi, että 7 dollarin tulo jokaista sijoitettua 100 dollaria kohti.

Ilmeisesti tämäntyyppiset passiiviset tulot soveltuvat suurille talletuksille, kun suurimmaksi osaksi kryptovaluutta makaa vain lompakossa..

Samoin kuin keskitetyt lainajärjestelmät, on hajautettuja.

Esimerkiksi DDEX on foorumi, joka yhdistää spot- ja marginaalimarkkinat sekä lainojen liikkeeseenlaskun ja luotonannon. Kaikki tämä tapahtuu hajautetusti, toisin sanoen sinun ei tarvitse siirtää varojasi jollekulle, älykäs sopimus on vastuussa kaikesta täällä..

Vuosituotto on myös erilainen, sitä on vaikea ennustaa tarkasti, joten se ilmoitetaan aina suunnilleen.

Yllä olevasta kaaviosta käy ilmi, että DDEX: n korko on kelluva ja joissakin ajankohdissa se oli 82% vuodessa USDC: ssä. On tärkeää huomata, että kaikilla lainanantajilla on tasavertaiset ehdot, eli sillä ei ole väliä, kun sijoitat varat: huipussaan 82% tai pari päivää aikaisemmin, sinulla on joka tapauksessa lähes sama vuotuinen saanto..

Kuinka ansaita rahaa hajautetuilla sivustoilla?

Tarkastellaan esimerkkiä USDD: n lainasta DDEX: ssä

  1. Siirry osoitteeseen ddex.io ja napsauta Ansaitse kiinnostusta;
  2. Yhdistä lompakkosi napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa tekstiä “Yhdistä lompakko”;
  3. Valitse Luotonanto-taulukosta valuutta, jolla haluamme lainata. 
  4. Kirjoita avautuvaan ikkunaan kolikoiden määrä, jotka jaamme luotonantoon. Näet myös odotetun vuotuisen tuoton; 
  5. Paina “Laina”, annamme sopimuksen olla vuorovaikutuksessa USDT: n kanssa, vahvista tapahtuma lompakossa. Huomaa, että luvat ja hyväksynnät maksetaan tämä edellyttää vuorovaikutusta ethernet-verkon kanssa. Esimerkiksi tavanomaisella 99 gwi: n kaasuhinnalla kaikki vuorovaikutus DDEX: n kanssa maksaa yli 20 dollaria. Siksi on parempi käyttää keskitettyjä alustoja lainojen myöntämiseen alle 10000 dollaria, koska ne eivät vaadi lainanantajien lisäsijoituksia..

Yllä olevat esimerkit osoittavat luotonannon vakaina, koska näillä varoilla ei ole volatiliteettiriskiä, ​​mutta voit lainata myös erilaisilla kolikoilla ja rahakkeilla..

Mitä muita sivustoja on olemassa?

Jotta kaikkia olemassa olevia sivustoja ei etsitä omasta, suosittelemme käyttämään aggregaattorisivustoja, jotka keräävät tietoja kaikista käytettävissä olevista sivustoista, niissä käytettävissä olevista valuutoista ja niiden kannattavuudesta..

Aggregaattorit:

Panostaminen

Panostus – passiivisten tulojen vastaanottaminen kryptovaluutoista PoS-algoritmilla ja sen muunnelmilla. 

Kannattavuus

Vahva kannattavuus syntyy laskemalla liikkeeseen uusia kolikoita. Jos PoW-algoritmeissa kaivostyöläiset saavat palkkion louhitusta lohkosta ja palkkiot tähän lohkoon sisältyvistä liiketoimista suhteessa heidän tehoonsa verkossa / kaivospoolissa, niin PoS-tyyppisissä algoritmeissa validoijat ja sidosryhmät saavat palkkion louhituista lohkoista ja palkkiot riippuen siitä, kuinka monta kolikkoa ne tallentavat lompakkoon / vaihtoon. Tulot riippuvat panostamastasi kolikosta ja palveluntarjoajan palkkioista. Tarkastellaan kahta esimerkkiä: USDN ja XTZ.

USDN 

USDN on vakaa kolikko Waves-lohkoketjussa, ja sen takana on täysin saman niminen WAVES-salausvaluutta. WAVES-panoksen APY on noin 6,5%. Tämä on tulonlähde USDN: n panoksesta: kaikki WAVESin vakuudet ovat sidottuja ja tuottavat palkkioita, mutta ne jaetaan vain niiden USDN: n haltijoiden kesken, jotka ovat sijoittaneet kolikkonsa panostukseen. Koska vain noin 42% kaikista USDN-panoksista, Neutrino USD: n todellinen tuotto on paljon suurempi kuin WAVES-panoksen nimellinen tuotto.

Kuten yllä olevasta taulukosta näet, hajautetulla omistuksella saamme 10,74% vuodessa ja keskitetyllä (eli annamme sen USDN: n tarjoajalle) 0,93% vähemmän, koska tarjoaja ottaa palkkion palveluistaan ​​salausvaluutan tallentamiseksi.

USDN-panostus on kannattavampaa kuin USDT-lainat Binancelle. Vaikka molempien kolikoiden valuuttakurssi on sidottu dollariin, USDN on nuorempi eikä salausyhteisöllä ole vielä luottamusta siihen..

Tezos

Kolikoiden, jotka eivät ole sidoksissa dollariin tai muihin valuuttoihin, panostaminen aiheuttaa noston riskin, mutta jos hinta nousee, sidosryhmä saa ylimääräisen palkkion (fiat / stablecoins-osuuden suhteen).

Tarkastellaan esimerkkiä XTZ-panoksesta.

Arvioitu vuotuinen tuotto on jopa 6%. Yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, että palkkio on 6,02% Binancesta, mutta jos siirryt Binance Stakingiin, näet, että palkkio on vain 5,49%. 

Panostavat palveluntarjoajat veloittavat prosenttiosuutensa palveluista. Vertailun vuoksi, jos et halua delegoida, sinun on maksettava palvelimesta ja sinulla on myös tietoa sen määrittämisestä. Tästä kuitenkin saat enemmän 0,063% vuodessa..

Hieman enemmän riskeistä ja eduista, kun omistetaan haihtuvia varoja.

Katsotaanpa esimerkkiä PCX-panoksesta. Laskelmien yksinkertaistamiseksi aloitamme lähtölaskennan hinnasta 3,14 dollaria kolikkoa kohden ja 14. lokakuuta 2019 alkaen.

1000 PCX maksoi 3140 dollaria, panostus, ottaen huomioon uudelleeninvestoinnit, antoi 96% vuodessa, eli nyt kannattavuusraja on noin 1,6 dollaria per merkki.

Punainen viiva edustaa kannattavuusrajaa. Nyt PCX: n hinta on 2,67 dollaria per token, mikä on alhaisempi kuin vuosi sitten, mutta vuoden aikana omistuksemme on melkein kaksinkertaistunut ja on 1960 PCX tai 5233 dollaria, mikä on 1,66 kertaa enemmän kuin alun perin investoimme.

Lue kannattavasta maataloudesta toisessa osassa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me