Å bygge desentraliserte finansinstitusjoner og et uavhengig finanssystem er en virkelig revolusjonerende idé. Blockchain, smarte kontrakter og muligheten til å lage dApps tillater hver av deltakerne å ha full kontroll over midlene sine. Desentralisert finansiering er designet for å gi tilgang til finansielle tjenester og operasjoner, for eksempel: utlån, lån, tilførsel av likviditet, handel, frigjøring av eiendeler, og lar deg også bygge tillit uten behov for tillit som sådan.

Så snart det gjelder økonomi, ikke glem konfidensialiteten til dine personlige data og dine midler. I denne artikkelen vil vi snakke om løsningene som utvikles for å forbedre personvernet til dine transaksjoner og transaksjoner i DeFi-økosystemet..

Om personvernproblemer

Siden historikken til alle transaksjoner i blockchain er lagret i det offentlige området, kan enhver utenforstående observatør analysere den og bruke den til å de-anonymisere deltakerne, sammen med andre innsamlede data mottatt om dem.. 

Medlemmer samhandler med DeFi-økosystemet gjennom smarte kontrakter. På grunn av gjennomsiktigheten til alle data som er lagret på blockchain, er det umulig å lagre konfidensiell data i smarte kontrakter. Og derfor er data om kontraktsbeløp og vilkår synlige for alle..

Blockchain-teknologi er basert på prinsipper som gir et ganske høyt nivå av anonymisering, og det er grunnen til at flere og flere selskaper som trenger høyt konfidensialitet, utforsker mulighetene for distribuerte systemer..

DeFis personvern betyr at det ikke er mulig å skaffe data som kan brukes til å identifisere eieren av lommeboken. Nedenfor ser vi på eksempler på prosjekter og løsninger som arbeider for å forbedre personvernet til DeFi-medlemmer..

Konfidensielle smarte kontrakter

I februar 2019 opprettet en gruppe forskere fra Stanford University en mekanisme for å sikre private smarte kontrakter på Ethereum-nettverket – Zether. Zether-mekanismen lar deg lage nye typer smarte kontrakter, der kontosaldoer blir kryptert og lagret til øyeblikket innskuddet gjøres, og midlene lukkes i kontrakten og forblir låst der..

Ved hjelp av Zether-mekanismen sender brukerne ETH til ZSC-kontrakten, og mottar til gjengjeld et tilsvarende beløp i ZTH-tokens, som brukes til skjulte transaksjoner. Zether implementerte også muligheten til å skjule informasjon om transaksjonsdeltakere etter avgjørelsen fra initiativtakeren til transaksjonen..

Ved å berøre smarte kontrakter og sikre personvern, er det verdt å nevne Enigma-prosjektet, som utvikler løsninger for å lage hemmelige smarte kontrakter med fokus på sikkerheten til brukerdata..

Enigma-hemmelige kontrakter, som lagrer blockchain-data i kryptert form, kan samhandle med hverandre. Drift utenfor Ethereum-nettverket, kontraktdata er fragmentert, kryptert og distribuert mellom nettverksnodene. Når du ber om data, gir noder det uten å offentliggjøre informasjonen. For å sikre personvern brukes Zero-knowledge proof-algoritmen, hvis modifikasjon brukes i Zcash-kryptokurrency..

Det er spesielt viktig å sikre sikkerheten og personvernet til brukeren ved hjelp av smarte kontrakter, for eksempel under utlån, auksjoner eller økonomiske transaksjoner. For øyeblikket er disse prosjektene hovedsakelig forskningsaktiviteter og har bare potensialet til å være nyttige for å sikre personvernet til brukeren og hans midler..

Blandingsteknologi 

En måte å sikre personvern på er å bruke myntblandingstjenester. Under blandingsprosessen blandes midler fra flere brukere med hverandre, og når deretter målet. Det er nesten umulig å spore hvem som eier visse produkter etter blanding. En av de mest populære løsningene i denne retningen er ETH-blandingstjenesten – Tornado Cash, som lar deg blande transaksjoner ved hjelp av nullkunnskapssikkerhet og kryptering av brukerfond..

Den oppdaterte versjonen av tjenesten har muligheten til å blande ERC-20 tokens – DAI. 

Tjenesteadministrasjon gjennom en smart kontrakt tillater Tornado Cash å forbli virkelig desentralisert siden ingen sentralisert klarert part tar over lagring eller kontroll av midler under blandingsprosessen. 

I mai 2020 begrenset Tornado Cash-utviklerne tilgangen til å endre smart kontraktskode, som på den ene siden indikerer fraværet av et sentralisert kontrollorgan, og på den annen side tiltrekker angripere til å prøve å hacke den administrerende smarte kontrakten..

DeFi personvernløsninger

Et av de største problemene med desentralisert finansiering er det faktum at de fleste av programmene ikke er private. Transaksjoner bygget på Ethereum blockchain er offentlig tilgjengelige for alle nettverksdeltakere. Utviklerne av den personvernorienterte kryptovalutaen Beam holdt en hard gaffel i juli 2020, der de aktiverte de såkalte Confidential Assets (CA – Confidential Assets).

Utviklere vil bygge et DeFi-økosystem i Beam-nettverket, der CA-er vil være Beam-uavhengige private DeFi-tokens designet for å lage dApps. I hard gaffel, sammen med CA, ble det også lagt til funksjoner for å lage “manusfrie kontrakter” – uskrevne kontrakter, der kontraktsdetaljer og transaksjoner i seg selv forblir konfidensielle, samt full støtte for “atombytte” på Beam DEX.

Et annet prosjekt med fokus på personvern i DeFi er Incognito, hvis utviklere har til hensikt å sikre personvernet til tokens fra andre blokkjeder. Incognitos personvernteknologi er basert på de samme prinsippene som Monero. Prosjektet fokuserer på interoperabilitet med andre blokkjeder, og tilbyr støtte for utlån og anonyme innskudd, i “skjermet” ETH (pETH), som støttes av ekte ETH. \

Incognito planlegger å lansere private versjoner av DeFi-plattformer som ikke støtter fullverdige smarte kontrakter, men tillater oppretting av tokens i henhold til visse scenarier, som gjør det mulig å bygge broer med andre smarte kontraktplattformer. Så tidlig i juli ble plattformen utgitt pKyber, som samhandler med DEX Kyber gjennom Incognito.

Et annet prosjekt er å utvikle og bygge broer mellom blokkjeder – NIX Bridge. Det er en personvernprotokoll som sikrer personvernet til ethvert ERC20-token i NIX-nettverket.. 

Konklusjon

Alle de ovennevnte løsningene og prosjektene er meningsløse hvis brukerne ikke følger de grunnleggende reglene for å sikre informasjonssikkerheten og sikkerheten til dataene sine. Hvis du ikke skjuler din egen IP-adresse for å gjennomføre aktivitetene dine på DeFi-systemet, kan posisjonsinformasjonen din være korrelert med kontoene og transaksjonshistorikken din. Av denne grunn, for å opprettholde personvernet ditt, må du ta tiltak for å skjule IP-adressen din, for eksempel bruke en VPN eller TOR.

Med fremkomsten av DeFi har Ethereums popularitet skutt i været med nye dApps på plattformen. I DeFi-økosystemet er hittil 11 milliarder dollar låst, noe som indikerer en økt etterspørsel etter både finansielle instrumenter og data fra brukere som bruker disse instrumentene. Utviklingen av løsninger for å forbedre personvernet og sikkerheten til brukerdata får fart, noe som vil ha en positiv innvirkning på fremtiden for desentralisert finansiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me