Stop loss er et vanlig begrep som brukes i handel; du har kanskje hørt om ham.

Faktisk er Stop Loss den angitte prisen eller prosentandelen av aktivakursen, når handelen din blir stengt automatisk..

Visste du at Stop Loss også har flere fordeler som:

  • Forsikring mot “Kostnader ved alternative muligheter”.
  • Evnen til å selge en eiendel etter å ha hatt et mindre tap for senere å øke posisjonen til en lavere pris (også kjent som en “Short”).
  • Beskyttelse av kapitalen din (spesielt mot avvikling ved margin- eller futureshandel).
  • Du kan tilpasse Stop Loss for å følge kurset, maksimere fortjenesten mens du minimerer risikoen.

Vi vil diskutere disse punktene mer detaljert i denne artikkelen..

Tradisjonelt stopptap

I tilfelle av en lang handel, når du kjøper en eiendel lavere og planlegger å selge den høyere for å tjene penger, blir Stop Loss plassert under kjøpesummen for eiendelen, så hvis prisen beveger seg ned og ikke opp, handelen er stengt og kapitalen din returneres minus de realiserte forskjellene.

Eksempel: Du starter en handel ved å kjøpe 1 ETH for $ 1000. Du vil tjene penger og selge 1 ETH når prisen når $ 1100, og motta 10% eller $ 100 avkastning på din opprinnelige investering (minus provisjoner). Men hvis prisen faller, faller du i en felle der 1 ETH du kjøpte faller i verdi, og salget av 1 ETH for mindre enn $ 1000 som du opprinnelig investerte, fører til tap … det er her Stop Loss kan hjelper deg med å beregne og redusere denne risikoen …

Siden kryptokurver kan være veldig ustabile, kan prisene synke uten å engang gi den næringsdrivende eller investoren en sjanse til å reagere … i disse situasjonene kan en Stop Loss-innstilling bidra til å beskytte kapitalen din mens du sover eller går dag til dag..

Med 3Commas SmartTrade kan du definere en Stop Loss-tilstand på transaksjonstidspunktet, der eiendelene dine selges automatisk.

Hvorfor selge til tross for tap?

Markeder for kryptovaluta er sykliske. Ofte, når prisen på en eiendel faller, kan prisene raskt snu og stige (dette kan ta minutter, dager eller uker). Noen handelsmenn mener at det å holde (også kjent som “HODLing”) en eiendel når prisen faller, er bedre enn å selge med tap, ettersom prisene til slutt vil gå tilbake til sine tidligere nivåer. De kan også bruke DCA-strategier for å kjøpe eiendeler med jevne mellomrom når prisene faller ytterligere. Dette kan være en effektiv strategi hvis du har flere midler du investerer eller spekulerer i eiendeler som du mener har veldig høyt vekstpotensial på lang sikt..

Hver strategi har imidlertid sine ulemper, og denne strategien er heller ikke ideell. Fondene dine kan sitte fast i en tapt handel over lengre tid – selv om handelen til slutt reverserer og lukkes med fortjeneste (dette er kjent som mulighetskostnad, et begrep som betyr at du kunne ha tjent ved å velge annerledes). Det er her handelsmannens psykologi spiller inn; noen mener at tap er dårlig og kan forvente at alle handler vil være eller vil lykkes. Det er viktig å innse at dette ikke er tilfelle, og til og med de beste handelsmennene lukker ikke 100% av handlerne for å tjene penger..

Kostnader ved alternative alternativer

Med eksemplet ovenfor er det ikke den beste handlingen hvis du er en handelsmann med begrensede midler, å holde på en handel eller eiendel som kan ha falt i verdi (for eksempel opptil -30% eller mer). I det samme scenariet, la oss si at du godtok et lite tap på 2-5%. Med avslutningen av en tapt handel helt i begynnelsen, når prisene nettopp har begynt å synke, har du muligheten til å investere kapitalen din i bedre handelsmuligheter på voksende eiendeler, faktisk, kompensere for et ubetydelig tap på 2-5% sammenlignet til å ha en eiendel som senere mistet 30%. Det er her bots kan bidra til å maksimere fortjenesten til tross for markedsforholdene.!

Handlende eller investorer med store mengder fond kan også ha nytte av å selge en eiendel i sin langsiktige investeringsportefølje med små tap, da de kan øke eiendelen ved å kjøpe mer tilbake til en lavere pris. Smart Cover fra 3Commas er et kraftig verktøy å bruke i denne situasjonen..

Stopp tap i denne situasjonen vil tillate handelsmannen å doble bitcoinvolumene sine ved å kjøpe på nytt til en lavere pris.

Trailing Stop Loss for å maksimere fortjenesten og minimere risikoen

I noen situasjoner kan Stop Loss brukes til å sikre fortjenesten som oppnås i tilfelle prisøkningen på en eiendel i forhold til kjøpsnivået. Du kan manuelt “flytte Stop Loss høyere”. Tenk deg at en eiendel er opp 10% i pris, og du øker Stop Loss til breakeven (prisen du opprinnelig kjøpte eiendelen til) eller til og med til et lønnsomt nivå.

Hvis handelen eller investeringen er vellykket, kan du regelmessig flytte Stop Loss høyere for å sikre at i tilfelle prisomslag vil handelen bli avsluttet med fortjeneste eller tap, og du kan evaluere neste handel du vil gjøre, vel vitende at midlene dine er trygge.

3Commas SmartTrade-verktøy har også muligheten til automatisk å “spore” Stop Loss-verdien til et spesifisert antall prosent under gjeldende kartpris. Når prisen stiger, blir Stop Loss også sporet. Hvis eiendelen faller under terskelen du setter, blir handelen avsluttet. Uansett lar 3Commas deg drive din handel og glemme det, og avlaste deg stresset knyttet til kryptovalutahandel..

Beskytte kapitalen din mot avvikling når du handler på margin eller futures

Når du handler med gjeld på futures eller marginbørser, handler du ved hjelp av gearede midler, noen ganger 100 ganger kapitalen du har til rådighet.

Dette er utrolig risikabelt da du kan avvikles hvis handelen er ulønnsom..

For eksempel, hvis du inngikk en $ 1 “Lang” handel med 100x gearing, ville du opprette en posisjon på den $ 100 handlede kontrakten. Hvis prisen stiger 1% og du avslutter handelen, vil du tjene $ 1, og dermed doble den opprinnelige investeringen.

En ekstra risiko for gearing er imidlertid at hvis prisen faller 1%, vil handelen din avvikles og du vil miste den opprinnelige investeringen..

Børs tilbyr vanligvis to typer futures eller margin gearing modes: “Isolert” og “Cross”.

Isolert gearingsmodus er når midlene som brukes til å åpne en posisjon har en forutbestemt margin (beregnet når du åpner en posisjon), og etter at du har brukt denne marginen, blir posisjonen avviklet, og mengden midler som brukes til å skape handelen går tapt. I denne modusen er det bare de midlene som brukes til å skape denne spesielle posisjonen på børsen som er i fare.

Cross leverage-modus gjør det mulig for handelsmenn å bruke en ubenyttet saldo på valutakontoen som sikkerhet på alle posisjoner de åpner under kontrakter; fordelen ligger i at dette kan redusere kostnadene ved å avvikle transaksjoner betydelig, men det er forbundet med økte risikoer, siden hvis transaksjonen blir avviklet, vil hele beløpet på valutakontoen gå tapt.

Derfor er det veldig viktig å alltid bruke Stop Loss når du handler på futures eller marginbørs for å forhindre muligheten for å avvikle alle midler..

Produksjon

Stop Loss kan ikke bare forhindre vekst av risiko for kapitalen din, men kan også brukes til å sikre mottatt fortjeneste.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å bli bedre kjent med Stop Loss-verktøyet og de forskjellige måtene å bruke det på for å forbedre din handelsstrategi og din investeringsmetode og maksimere lønnsomheten til dine handler. Som alltid, hvis du har spørsmål, hjelper 3Commas support deg gjerne; skriv til oss på [email protected] 

Merk: Å handle med kryptokurver er iboende risikabelt, og selv om avkastningen kan være ganske høy, er det viktig å huske risikoen. Hvis prisen på eiendelen du handler faller kraftig, kan du miste en del av investeringen din, og bli tvunget til å selge eiendelen til en lavere pris. 3Commas blogginnlegg er skrevet for pedagogiske formål og skal ikke tolkes som “økonomisk rådgivning”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me