Hoe maak je een DCA Futures Bot met behulp van signalen die zijn ingebouwd in 3Commas? Lees verder…

Invoering

In dit artikel laten we u zien hoe u een DCA-futures-bot maakt die nieuwe transacties start met behulp van het ingebouwde screener-koopsignaal. TradingView.

Voor deze tutorial zullen we de populaire exchange gebruiken Bybit-futures voor het regelmatig scalperen van kleine winsten hefboomwerking Cross, evenals ingebouwde signalen om de TradingView-screener op meerdere tijdframes te kopen.

Als u geïnteresseerd bent in hoe de Koop / Verkoop-signalen van de TradingView-screener worden gegenereerd, kunt u er meer over lezen. hier, signalen voor 3Commas-botgebruikers worden geleverd door een screener “Waarderingen” van TradingView, dat wordt gegenereerd op basis van de volgende technische analyse-indicatoren: 

Parabolische SAR, Bollinger Bands, MACD, Momentum, Awesome Oscillator, Average Directional Index, Commodity Channel Index, Stochastic, Relative Strength Index en tenslotte Simple & Exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Als elk van de bovenstaande 10 individuele indicatorvoorwaarden waar is, bijvoorbeeld: de MACD bevindt zich boven de signaallijn of de grafiekprijs is boven de EMA en SMA, dan wordt het resultaat van de indicator geëvalueerd als 1 (of “positief”). De waarden worden opgeteld, en als we bijvoorbeeld eindigen met een waarde van 7 of hoger, dan duidt dit op een koopsignaal.

SМА is het rekenkundig gemiddelde van de slotkoersen van het instrument voor een bepaalde periode.

EMA – Moving Average, dat de gemiddelde prijs van een financieel instrument over een bepaalde periode weergeeft.

Een contract kiezen om te handelen

Voor deze gids zullen we het omgekeerde EOS / USD-contract kiezen, omdat het onlangs probeerde de 200-daagse EMA-weerstand binnen het tijdsbestek van 4 uur te doorbreken voordat het uiteindelijk op 16 november werd bereikt en een opwaartse trend begon na het doorbreken van de laatste lokale high op de kaart. Daarnaast vertoont Bitcoin / USD ook een uptrend, wat een goed teken is voor altcoins in paren ten opzichte van de dollar, aangezien bekend is dat het tij alle boten opheft:

Deze strategie moet als een hoog risico worden beschouwd, net als alle futures of spottransacties..

U moet de grafieken volgen en als de prijs onder de 200-daagse EMA daalt, wilt u misschien de bot stoppen totdat de prijs weer boven deze indicator uitkomt..

Deze bot is gemaakt om 150 EOS-munten te verhandelen die naar de EOS-portemonnee op de Bybit-uitwisseling zijn gestuurd. We zullen kleine bestellingen en een scalp cross leverage van 0,75% winst op elke succesvolle transactie gebruiken om meer EOS te verzamelen met het EOSUSD reverse contract op Bybit.

We zullen de bot zo configureren dat deze veiligheidsopdrachten gebruikt en een scherpe prijsdaling van EOS tot 30% kan dekken zonder liquidatie.

Aangezien deze bot de Cross leverage zal gebruiken, zal elke winst die u ontvangt en op de wisselrekening achterblijft uw handelsfondsen verhogen en mogelijke liquidatie in de toekomst helpen voorkomen..

In de toekomst wilt u misschien de mogelijkheid van liquidatie beter controleren en verzachten door regelmatig bepaalde winsten van meer dan 175 EOS op te nemen naar een andere portemonnee of wisselrekening..

Bot creatie

Ga naar het hoofdmenu en selecteer het tabblad DCA-Bot, en druk vervolgens op de knop Maak een bot

We zullen een “eenvoudige” bot maken, aangezien alle futures-bots slechts één contract kunnen verhandelen.

Zorg ervoor dat het tabblad bovenaan de pagina is geselecteerd Geavanceerd en dat u de titel (Naam) voor uw bot (deze wordt weergegeven in het dagboek, evenals in de sectie Mijn deals en op de DCA-Bots-pagina), selecteer een uitwisselingsaccount (Beurs), het geld waarvan de bot zal gebruiken:

Nu zullen we de sectie-instellingen bekijken Strategie​in dit geval zijn de standaardinstellingen prima.

We zullen gebruiken LANG (3) omdat we munten tegen een lage prijs willen kopen en munten tegen een hogere prijs willen verkopen om winst te maken.

We hebben slechts één offerte-optie (CITAAT) als de valuta waarin we winst willen maken, aangezien dit een omgekeerd contract is, zal alle winst worden gecumuleerd in EOS. 

Als dit een van je eerste bots is, is het misschien de moeite waard om volumes bij te houden beginnend en veiligheid bestellingen (4) hieronder, maar voor dit voorbeeld gebruiken we 30 EOS als de volumes van beide bestellingen, deze bedragen zijn de werkelijke grootte van de bestellingen die op de beurs zijn geplaatst, inclusief Kruis (6) hefboomarm x50; dit betekent eigenlijk dat slechts 0,6 EOS van uw handelsgeld wordt gebruikt om de startorder te plaatsen en 0,6 EOS voor de eerste veiligheidsorder. 

In totaal gebruikt deze bot ongeveer 7.355 EOS van uw geld zonder hefboomwerking als alle DCA / Safety Orders erbij betrokken zijn. Naarmate u meer vertrouwen krijgt in de gebruikte strategieën, wilt u misschien het risiconiveau per bot-transactie verhogen..

Het wordt aanbevolen om het type startvolgorde bij de indicator te houden Begrenzing (5), aangezien dit ervoor zorgt dat de bot transacties opent zonder prijsverschuiving, wat vooral belangrijk is bij het handelen in munten met een lage liquiditeit:

Vervolgens stellen we de voorwaarde voor het starten van de transactie vast; deze instelling zal de bot vertellen wanneer hij een nieuwe deal moet openen voor de geselecteerde munt. We zullen signalen gebruiken TradingView Kopen (7), zoals eerder besproken, op meerdere tijdframes. Dit zou onze bot in staat moeten stellen om nieuwe transacties te starten wanneer de prijs van EOS stijgt, aangezien we ernaar zullen streven om de winsten snel in kleine stukjes te “scalperen”. Deze transacties worden uitgevoerd op korte tijdsbestekken, dus ze moeten snel worden afgesloten en vaak genoeg voorkomen:

U kunt signalen bekijken “Beoordeling”  door TradingView hier. Om de individuele huidige classificatie te bekijken, moet u elk tijdsinterval wijzigen in het interval dat u in de sectie hebt geselecteerd “Voorwaarden van het begin van de transactie”.

Nu gaan we de parameters instellen Winst nemen op onze bot; we streven naar repetitieve shorttransacties. Aangezien het “scalperen” van grafieken met een kort tijdsbestek behoorlijk riskant is, is het van cruciaal belang om ernaar te streven alle transacties zo snel mogelijk te sluiten. Stel de doelwinstgevendheidwaarde in op 0,75% (8), en de waarde Berekening van winstgevendheid – Als percentage van het totale volume (9), aangezien we willen dat de winst 0,75% is, van de gemiddelde prijs van munten die door deze bot worden gekocht:

We zullen geen instellingen gebruiken Stop met verlies voor deze bot, omdat we erop zullen vertrouwen dat een aanzienlijke prijsdaling in de grafiek wordt afgedekt met veiligheidsopdrachten (gemiddelde kosten in dollars). Opmerking: handelen op de futuresbeurzen is inherent riskant, en hoewel het rendement vrij hoog kan zijn, is het belangrijk om de risico’s in gedachten te houden. Als de prijs van EOS sterk daalt, kunt u worden geliquideerd en uw geld verliezen.

Als u Stop Loss-instellingen wilt gebruiken, test deze dan grondig met een Paper Trading-account, maar de cryptocurrency-markt staat bekend om zijn hoge volatiliteit, dus u zult merken dat Stop Loss uw verliezen daadwerkelijk kan vergroten in vergelijking met het kiezen van kwaliteitskaarten. munten snel herstellen, zelfs als ze “doorzakken” ten opzichte van de aankoopprijs.

In dit voorbeeld gebruiken we 6 veiligheidsinstructies en stel de waarde in aantal gelijktijdig actieve veiligheidsopdrachten (10) met 2; dit zorgt ervoor dat het geld dat nodig is voor 2 gelijktijdige veiligheidsorders altijd vooraf gereserveerd wordt in het wisselorderboek als limietorders. 

Veiligheidsopdrachten worden gebruikt om de gemiddelde prijs van munten die door een bot worden gekocht te verlagen in het geval van een prijsdaling na het openen van een deal; het wordt ook wel DCA of Dollar Cost Averaging genoemd.

Stel in voor de eerste gebruikte veiligheidsvolgorde Prijsafwijking voor het plaatsen van een veiligheidsopdracht (11) met 0,5%; Installeren Volumevermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten (12) met 1,25; dit betekent dat het aantal munten dat via de veiligheidsopdracht wordt gekocht, met 25% zal toenemen bij het aanmaken van elke volgende bestelling. Dit zal helpen om de gemiddelde kosten van elke door de bot gekochte munt te verlagen..

Installeren Stapvermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten (12) met 2; dit betekent dat de bot deze waarde verdubbelt vanaf de eerste prijsafwijking en de uitvoering van de veiligheidsopdracht. Kortom, onze eerste safety order wordt 0,5% onder de open handelsprijs (start order) geplaatst, de tweede safety order 1% lager en de derde 2% lager. Dit dekt de 31,5% daling van de prijs van de munt nadat de transactie is geopend en betekent dat we sneller kunnen profiteren:

Het wordt aanbevolen om de grafiek van het contract dat u gaat verhandelen te controleren, de laatste “hoogste” van de bereikte prijs op de dagelijkse of wekelijkse grafiek te zoeken, een waarde op te geven in het bereik van 10% -15% onder deze waarde en in te voeren het in de kolom Maximale open handelsprijs (13) op de pagina Geavanceerde instellingen. De reden hiervoor is om te voorkomen dat de bot transacties “aan de top” van de trend maakt, aangezien dit typische punten zijn waarop de prijs kan omkeren. U moet de grafiek periodiek handmatig controleren en evalueren of u deze waarde wilt verhogen en de bot toestaan ​​om door te gaan met het maken van transacties terwijl de prijs boven het ingestelde punt komt. Als de prijs nog steeds de vorige high breekt en de beweging wordt bevestigd, dan kunt u deze waarde verhogen naar het volgende logische punt, in overeenstemming met uw technische analyse.

We kunnen het bedrag controleren dat onze bot zal gebruiken door naar het tabblad te kijken Assistent (rechts) – mis deze functie niet – het is erg handig!

In het raam Assistent het zal laten zien hoeveel geld deze bot nodig heeft om correct te werken met de geconfigureerde parameters, evenals de maximale prijsdaling die uw verzekeringsovereenkomsten kunnen dekken en het percentage beschikbare gratis fondsen dat de bot zal gebruiken (probeer altijd genoeg geld over te houden wanneer u handelt met Cross leverage, aangezien beschikbare fondsen worden gebruikt om liquidatie van uw open positie te voorkomen):

Op de pagina Tafel weerspiegelt de hoeveelheid geld tijdens de installatie Volumevermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten, evenals het percentage prijsverschillen dat wordt gedekt Stapvermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten.

Ten slotte is een van de handigste functies de pagina Tafel toont in detail precies hoe de veiligheidsopdrachten zullen worden gebruikt.

Resultaat

Slechts een paar dagen na de oprichting zien de resultaten van de bot er veelbelovend uit! Overigens kun je hier altijd onze geconfigureerde bot vinden.!

Opmerking: Handelen op de futuresbeurzen is inherent riskant en hoewel het rendement behoorlijk hoog kan zijn, is het belangrijk om de risico’s in gedachten te houden. Als de prijs van het activum dat u verhandelt sterk daalt, kunt u worden geliquideerd en uw geld verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me