DCA-bots: maak DCA-bots met behulp van ingebouwde technische analyse-indicatoren.

Hoe een bot te maken met behulp van gemeenschappelijke indicatoren die in 3Commas zijn ingebouwd?

Invoering

Dus je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je een bot kunt maken om een ​​van je favoriete altcoins te verhandelen met behulp van een van de technische analyse-indicatoren die in 3Commas zijn ingebouwd? Welnu, we brengen een gids over dit onderwerp onder uw aandacht.!

In dit artikel leert u hoe u een altcoin-handelsbot maakt en misschien wel de meest bekende en gerespecteerde indicator in de handelswereld gebruikt: RSI (Relative Strength Index).

De RSI geeft een waarde weer (meestal in de vorm van een lijndiagram) die aangeeft of een activum overbought is (meestal wanneer het niveaus boven 70-80 bereikt) of oversold (meestal wanneer het onder 20-30 niveaus daalt). Naarmate de RSI deze indicatoren nadert, is bekend dat de activaprijzen omkeren, soms alleen voor een tijdelijke “bounce”. Het zijn deze omkeringen die we willen opvangen met behulp van onze DCA-Bot..

Bot creatie

Ga naar het hoofdmenu en selecteer het tabblad DCA-Bot, en druk vervolgens op de knop Maak een bot

We zullen een “eenvoudige” bot maken, waarmee u één paar munten kunt verhandelen.

In ons voorbeeld selecteren we het LTC / USDT-paar, we plaatsen ook 3 veiligheidsorders en $ 150 fondsen per transactie..

Zorg ervoor dat het tabblad bovenaan de pagina is geselecteerd Geavanceerd en dat u de titel (Naam) voor uw bot (deze wordt weergegeven in het dagboek, evenals in de sectie Mijn deals en op de DCA-Bots-pagina), selecteer een uitwisselingsaccount (Beurs), de fondsen waarvan de bot zal gebruiken, en ook selecteren Gewoon in de bot type instellingen:

Als voorbeeld zullen we “LTC / USDT” selecteren in de sectie Koppels, U kunt echter elk paar uit de dynamische sectie kiezen Aanbevolen paren​dit zijn munten die dynamisch worden bijgewerkt volgens de meest verhandelde paren op 3Commas in de afgelopen 24 uur. Bovendien kunt u elk paar kiezen op basis van uw eigen criteria, zoals een hoog handelsvolume, een dagelijkse kaars die boven het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde (200MA) stijgt, of in afwachting van een positief nieuwsgebeurtenis voor de munt die u volgde:

Nu zullen we de sectie-instellingen bekijken Strategie​in dit geval zijn de standaardinstellingen prima.

We zullen de strategie gebruiken LANG, omdat we munten tegen een lage prijs willen kopen en ze tegen een hogere prijs willen verkopen om winst te maken. 

We accepteren winstopstelling Citaat en we zullen winst maken in USDT. 

Als dit een van je eerste bots is, is het misschien de moeite waard om de bedragen op te slaan beginnend en veiligheid bestellingen bij 10 USDT, zal deze bot in totaal 150 USDT gebruiken als alle DCA / safety-opdrachten worden gebruikt. Naarmate u meer vertrouwen krijgt in de gebruikte strategieën, wilt u misschien het risiconiveau per bot-transactie verhogen..

Het wordt aanbevolen om het type startvolgorde bij de indicator te houden Begrenzing, aangezien dit ervoor zorgt dat de bot transacties opent zonder prijsverschuiving, wat vooral belangrijk is bij het verhandelen van munten met een lage liquiditeit:

Vervolgens stellen we de voorwaarde voor het starten van de transactie vast; deze instelling vertelt de bot wanneer hij een nieuwe transactie moet openen voor de geselecteerde munt. We gebruiken een trigger voor een RSI-7-waarde van minder dan 20 in een tijdsbestek van 5 minuten. Dit zou de bot in staat moeten stellen om een ​​transactie te openen in het geval van een scherpe daling van de LTC / USDT-koopdruk, waardoor de prijs omlaag gaat. We zullen ernaar streven om elke keer dat aan deze voorwaarde wordt voldaan, snel en vaak kleine winsten te “scalperen”. Deze transacties moeten snel en frequent genoeg zijn, aangezien ze worden gebruikt in het lage tijdsbestek van de grafiek:

Als u geïnteresseerd bent in het visualiseren van het openen van transacties door een bot, let dan op de laatste van deze gids, waar we u laten zien hoe u de RSI-indicator aan de grafiek kunt toevoegen, zodat u de waarden ervan kunt bekijken..

Nu gaan we de parameters instellen Winst nemen op onze bot; we streven naar repetitieve shorttransacties. Aangezien het “scalperen” van grafieken met een kort tijdsbestek behoorlijk riskant is, is het van cruciaal belang om ernaar te streven alle transacties zo snel mogelijk te sluiten. wij we zullen niet gebruik Trailing Take Profit voor deze bot. Stel de waarde in Streef naar winstgevendheid Gelijk 0,5%, en de waarde Winstgevendheid berekeningAls percentage van het totale volume, aangezien we willen dat de winst 0,5% is, van de gemiddelde prijs van munten die door deze bot zijn gekocht:

wij we zullen niet gebruik de Stop Loss-instellingen voor deze bot. Het wordt aanbevolen om reservefondsen op de account aan te houden om de transacties van de bot handmatig “in te wisselen”, wat kan leiden tot verlies.

Als u Stop Loss-instellingen wilt gebruiken, test deze dan grondig met een Paper Trading-account, maar de cryptocurrency-markt staat bekend om zijn hoge volatiliteit, dus u zult merken dat Stop Loss uw verliezen daadwerkelijk kan vergroten in vergelijking met het kiezen van kwaliteitskaarten. munten snel terug te winnen, zelfs als ze “zinken” tot -10% van de aankoopprijs.

Met deze bot zullen we gebruiken 3 Veiligheidsopdrachten, en hetzelfde Aantal gelijktijdig actieve veiligheidsopdrachten​dit zorgt ervoor dat de fondsen die nodig zijn voor Safety Orders altijd gereserveerd zullen worden en niet per ongeluk kunnen worden besteed aan een andere transactie en in een boekorder worden ingevoerd als Limit Orders. Veiligheidsopdrachten worden gebruikt om de gemiddelde prijs van munten die door een bot worden gekocht te verlagen in het geval van een prijsdaling na het openen van een deal; het wordt ook wel DCA of Dollar Cost Averaging genoemd.

Stel in voor de eerste gebruikte veiligheidsvolgorde Prijsafwijking voor het plaatsen van een veiligheidsopdracht met 0,5%. Installeren Volumevermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten op 2; dit betekent dat het aantal munten dat via de veiligheidsopdracht wordt gekocht, elke keer dat er een nieuwe bestelling wordt gemaakt, wordt verdubbeld. Dit zal helpen om de gemiddelde kosten van elke door de bot gekochte munt aanzienlijk te verlagen..

Installeren Stapvermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten op 2; dit betekent dat de bot deze waarde verdubbelt vanaf de eerste prijsafwijking en de uitvoering van de veiligheidsopdracht. Kortom, onze eerste safety order wordt 0,5% onder de open handelsprijs (start order) geplaatst, de tweede safety order 1% lager en de derde 2% lager. Dit dekt een daling van 3,5% in de prijs van de munt na het openen van een transactie en betekent dat we sneller kunnen profiteren:

We zullen niet installeren Aanvullende instellingen voor deze bot, omdat ze op dit moment niet nodig zijn.

We kunnen het bedrag controleren dat onze bot zal gebruiken door naar het tabblad te kijken Assistent (rechts) – mis deze functie niet – het is erg handig!

In het raam Assistent het zal laten zien hoeveel geld deze bot nodig heeft om correct te werken met de geconfigureerde parameters, evenals de maximale prijsdaling die kan worden gedekt door uw verzekeringstransacties en het percentage beschikbare gratis fondsen dat de bot zal gebruiken (probeer altijd om genoeg geld om bots in handmatige modus te ondersteunen).

Op de pagina Tafel weerspiegelt de hoeveelheid geld tijdens de installatie Volumevermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten, evenals het percentage prijsverschillen dat wordt gedekt Stapvermenigvuldiger voor veiligheidsopdrachten.

Ten slotte is een van de handigste functies de pagina Tafel toont in detail precies hoe de veiligheidsopdrachten zullen worden gebruikt.

Resultaat

Slechts een paar dagen na de oprichting zien de resultaten van de bot er veelbelovend uit! Overigens kun je de bot zelf gemakkelijk vinden door deze link te volgen!

En als je ons platform nog niet hebt geprobeerd, is dit het moment om het te doen.!

Meld u aan bij 3Commas en krijg 3 dagen gratis toegang tot alle functies, evenals 50% korting bij aankoop van een jaarabonnement!

De publicatie kan analyses en prognoses van de cryptocurrency-markt bevatten, die aan hoge risico’s zijn gekoppeld. De informatie wordt alleen ter informatie gegeven en mag niet worden opgevat als een aanbeveling om activa te kopen of verkopen. U moet uw eigen grondige onderzoek doen voordat u investeringsbeslissingen neemt. Alle risico’s, verliezen en uitgaven in verband met beleggen, inclusief het volledige verlies van de hoofdstorting, zijn uw verantwoordelijkheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map