Lépésenkénti utasítások a Grid bot kereskedésére

Hogyan működik a Grid bot?

A 3Commas-gyakorló ciklusunkban szereplő cikkünkben már megvizsgáltuk a GRID bot elvét. Javasoljuk, hogy a cikk elolvasása előtt ismerkedjen meg vele.!

Röviden idézzük fel: a GRID bot elindításához elegendő megadni a felső és az alsó árhatárt, amelyben a bot működni fog, valamint meg kell adni a közöttük lévő árvonalszintek számát. A stratégia horizontális vételi és eladási szinteket hoz létre, és a bot felhalmozza a nyereséget, miközben az ár mozog, és “felpattan” a beépített rácson belül..

Mi olyan jó a GRID botunkban??

Alapvetően a kriptopénzpiac botjai úgy működnek, hogy bármilyen jelet kapnak a tranzakció megkezdéséhez és befejezéséhez, de egy GRID bot esetében minden más.

A GRID bot megpróbál pénzt keresni minden ármozgáson azáltal, hogy olcsóbban vásárol és drágábban értékesít. Az ár csökken – a bot megvette, az ár emelkedett – a bot eladta, és így van folyamatosan, a nap 24 órájában, amíg a bot ki nem dolgozza az ármozgást a rácson belül, és amíg az ár nem megy ki a rácson . Csak arra van szükségünk, hogy meghatározzuk a rács alsó és felső árát, valamint az egyes rácsok szélességét, amelyek mentén a bot érméket vásárol és ad el. 

Térjünk át a Grid bot beállításaira.

Ehhez lépjen a GRID bot oldalára vagy www.tradingview.com (kinek ez a kényelmesebb), és kezdje el nézegetni a különböző érmék táblázatait A „Manuális stratégiában” a GRID bot manuális elemzésének és létrehozásának módszere az olyan kereskedési párok megkeresése és kiválasztása, ahol az ár a támogatási szint közelében van, ami a grid GRID kereskedelemben a siker legfontosabb tényezője..

célzás

A támogatási szint a legalacsonyabb árszint egy bizonyos ideig. Általában ennek a szintnek az elérésekor az ár megfordul és emelkedik.

A legjobb, ha érméket keresel kezdve 4 órás időkeret.  A legmegfelelőbb érme az lesz, amelynek az ára valamilyen erős támogatási szintre csökkent és folyamatosan taszítják. Vagyis egyértelmű, hogy a vevők minden alkalommal megveszik az alját. Természetesen ideális esetben egy nagyobb volatilitású érmét kell keresni, több esélyünk lesz arra, hogy pénzt keressünk rajta, miközben az ár felfelé és lefelé mozog a rácsunkon.

célzás

A magas volatilitás megnövekedett kockázatokat jelent a pénzkeresés szempontjából, de szélesebb lehetőségeket is nyit a kereskedelemben való pénzszerzésre.

A különféle érmék áttekintése és a minimális technikai elemzési képességek alkalmazása után úgy döntünk, hogy megállunk egy párnál ZRX / USDT.

Miert van az? Ezen a páron megfigyelhetjük:

  • Az erős visszapattanási szint alsó részéből visszavett ár, amelyből fokozatosan újra felmehet, vagy lakásba léphet, vagyis fel-le mozog, majd túllép ezen a csatornán. Erre van szükségünk ahhoz, hogy az ár a csatornánkon haladjon, majd felmenjen, ezután biztonságosan bezárhatjuk botunkat és továbbléphetünk a következő párra;
  • Az RSI-nél erős bullish divergencia tapasztalható;

célzás

A bullish divergencia az az árdiagram alsó mélypontjai és a mutató nagy mélypontjai, jelen esetben az RSI.

  • Bár a ZRX nem a piaci kapitalizáció vezetője, a LEND-szel együtt sokkal több birtokosa van, mint más Defi tokeneknek, ami a kereskedelem fontos mutatója..

Tehát 300 USDT-vel rendelkezünk, és helyesen szeretnénk elhelyezni a rácsot a ZRX / USDT páron. Maga a GRID bot meglehetősen tágas bot, vagyis minél több szint van a botban, annál több szabad egyensúlyra van szükségünk.

Elkezdjük a botunk felállítását. Átállunk a 4 órás időkeret (a szintek legjobb áttekintése) megtekintésére, és a diagramnak megfelelően állítjuk be, hogy az ár az erős támogatási szintünk aljától a csatorna tetejéig menjen, amely mentén az ár mozoghat egy ideig a rácsunkon belül. Úgy állítjuk be a hálót, hogy az alsó és a felső a háló megérintette a csatorna alsó és felső szintjét, és a a rács ármozgása a bot minden rácsát a lehető leggyakrabban megérintette. Ha a 4 órás időkeret nem megfelelő, akkor a pontosság érdekében a 15 perces időkeretet kiválaszthatja (számít, ha a rács nem olyan nagy és szélessége kevesebb, mint 1%).

Ezután állítsa be a következő paramétereket a Rács bot beállításaiban:

Páros: ZRX / BTC

Felső határár: 0,4250

Alsó határár: 0,3065

Rácsvonalak száma: 30

Mennyiség egy rácsban: 33 ZRX (minimális összeg minden tranzakcióhoz, valamivel több, mint 10 USD)

Beruházási összeg: 272 USD

Bot indítási ára: 0,3174

Rácsszélesség: 0,96% ~ 1,31%

Teljes szembőség: 38%

A GRID bot beállításainak elvégzése után kattintson a “Hozzon létre egy“. A bot sikeres létrehozásáról megjelenő üzenetben kattintson a “rendben„Ezt követően a GRID botunk belép a készültségi zónába, de még nem indították el. Szakaszban “Rács Botjaim“Közvetlenül a grafikon alatt ellenőrizzük újra a bot összes beállítását (ha szükséges, rákattinthatunk”Szerkesztés«, Végezzen javításokat és mentse), és ha mindennel elégedettek vagyunk, indítsuk el! A bot elindításához kattintson a gombra “Engedélyezze“.

Ezt követően a bot ismét megkérdezi tőlünk, hogy biztosak vagyunk-e cselekedeteinkben, ha igen, akkor a zöld gombra kattintva megerősítjük “Kijelentem“.

Ezután az utolsó lépés marad. A GRID bot működéséhez meg kell vásárolnunk a szükséges mennyiségű ZRX-et, ezt manuálisan megtehetjük a Smart Trade terminál használatával, vagy egyszerűen a “Vásárlás piaconként“.

Ezt követően a GRID botunk elkezd dolgozni, vagyis limit megbízásokat ad le a tőzsdén, és amikor az ár mozog, és minden limit megbízás végrehajtásra kerül, újra és újra megrendelést hajt végre, és minden áron profitot termel mozgás a rácsunkon belül..

Ha a GRID botban párra kattintunk (esetünkben ez az ZRX / USDT), akkor megnyílik egy diagram, ahol látható lesz maga a rács és a végrehajtott megbízások. Időről időre, megnyitva a diagramot, összegyűjtjük a képet arról, hogy mi történik a botdal, és hogyan dolgozza ki a nyereségét. Szintén a “Rács Botjaim»A realizált nyereség a bot adatai mellett jelenik meg a jobb oldalon. Ha szükséges, leállíthatja a botot, várhat 30-60 másodpercet (hogy a bot törölhesse az összes limitparancsot a tőzsdén), módosítsa a rácsot, elmentse és újra futtassa.

Továbbá, ha rákattintunk a GRID botunk címére, akkor megnyílik előttünk egy lista a nyitott pozíciónkkal és a feldolgozás alatt álló összes leadott limit megrendeléssel, és ők tartják fenn az egyenlegét a tranzakciók számára. Ezen az oldalon is megteheti exportálja az összes adatot a botunkra.

Mikor ideális kijelentkezni egy GRID botból? 

Az ideális idő a bot leállítására és bezárására akkor lesz, amikor az ár a teljes rácsot alulról felfelé haladja és felfelé megy ki a rácsból. Ha az ár fordítva ment, a rács alján kívül, akkor két lehetőség van: megvárni, amíg az ár visszatér a Rács rácsba, vagy megállítani a botot, ami után az el nem adott (esetünkben ZRX) érmék maradjon a pénztárcájában. A Smart Trade kézi terminál és a Smart Sell eszköz segítségével megpróbálhatja haszonszerzés céljából eladni pénztárcájába érméket. Ha van egy szabad egyenlegünk a pénztárcánkon, akkor ehhez alkalmazhatjuk az “Átlagolást”, és profitra húzhatjuk az érmét. Így mind a GRID bot munkájából, mind a Smart Sell ügyletből profitot kapunk.

==================================================== =====================

Egy nappal később ellenőrizzük, hogyan működik a GRID botunk..

Amint a diagramon láthatjuk, az ár ZRX felment, a bot működik és profitot termel. Korábban említettük, hogy az egyes ármozgások jelentős profitjának eléréséhez nagyobb összeget kell megadnia, mint amit példaként használtunk. Ennek ellenére botunk tökéletesen megmutatja magát és pluszban működik.

Hogyan figyeljük a bot működését?

A diagram alatt a “B” és “S” vagy “BS” jeleket látjuk.

B“- azt jelenti, hogy a bot érmét vásárolt ezen a gyertyán;

S“- azt jelenti, hogy a bot eladta az érmét ezen a gyertyán;

BS“- azt jelenti, hogy a botnak sikerült vásárolni és eladni egy érmét ezen a gyertyán.

Az üzlet áttekintésében látjuk az összes jövedelmet, amelyet a botnak sikerült hoznia. Ha az “Összes tranzakció” gombra kattint, akkor egy teljesebb képet látunk a Grid bot munkájáról.

Tehát ez minden! Most, hogy kitalálta a GRID bot munkáját egy valós példán, könnyedén konfigurálhatja és nyereséggel kezdheti a kereskedést!

És ha még nem próbáltad ki a platformunkat, akkor itt az ideje.!

Iratkozzon fel a 3Commába, és 3 napos ingyenes hozzáférést kap az összes szolgáltatáshoz, valamint 50% -os kedvezményt kap az éves előfizetés vásárlásakor.!

Sok szerencsét mindenkinek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map