Hogyan lehet létrehozni egy DCA Futures Botot a 3Commasba beépített jelek felhasználásával? Olvass tovább…

Bevezetés

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan hozhat létre egy DCA határidős botot, amely új ügyleteket indít a beépített szűrő vételi jel felhasználásával. TradingView.

Ehhez az oktatóanyaghoz a népszerű cserét fogjuk használni Bybit határidős a kis haszon gyakori skalpolásához tőkeáttétel Kereszt, valamint beépített jelek a TradingView szűrő megvásárlásához több időkeretben.

Ha érdekli, hogyan generálják a TradingView szűrő vételi / eladási jeleit, erről többet is olvashat. itt, jeleket a 3Commas bot felhasználók számára egy szűrő szolgáltatja “Értékelések” a TradingView-ból, amelyet a következő technikai elemzési mutatók hoznak létre: 

Parabolikus SAR, Bollinger sávok, MACD, Momentum, Félelmetes oszcillátor, átlagos irányított index, Commodity Channel Index, sztochasztikus, relatív erősségi index és végül egyszerű & Exponenciális mozgóátlagok.

Ha a fenti 10 egyedi indikátorfeltétel mindegyike igaz, például, ha a MACD a jelvonal felett van, vagy a diagram ára meghaladja az EMA-t és az SMA-t, akkor a mutató eredményét 1-nek (vagy “pozitívnak”) értékeljük. Az értékeket összegezzük, és ha például 7-es vagy annál magasabb értéket kapunk, akkor ez vételi jelet jelez.

Az SМА az eszköz egy bizonyos időszakra vonatkozó záróárának számtani átlaga.

EMA – mozgó átlag, amely egy pénzügyi eszköz átlagos árát jeleníti meg egy bizonyos időtartamra.

Kereskedési szerződés kiválasztása

Ehhez az útmutatóhoz az EOS / USD inverz szerződést választjuk, mivel az nemrég megpróbálta megtörni a 200 napos EMA ellenállást a 4 órás időkereten, mielőtt végül november 16-án elérte volna, és az utolsó helyi megszakítása után emelkedő trendbe kezdett. magas, amit a diagram tartalmaz. Emellett a Bitcoin / USD emelkedő tendenciát mutat, ami jó jel az altcoinok párosítására a dollárral szemben, mivel az árról ismert, hogy az összes hajót felemeli:

Ezt a stratégiát magas kockázatúnak kell tekinteni, csakúgy, mint minden határidős vagy spot ügyletet..

Figyelnie kell a grafikonokat, és ha az ár a 200 napos EMA alá esik, akkor érdemes megállítani a botot, amíg az ár ismét nem válik be ennél a mutatónál..

Ezt a botot 150 EOS-érme kereskedésére hozták létre, amelyeket a Bybit tőzsdén küldtek az EOS pénztárcájába. Kis megrendeléseket és 0,75% -os nyereségkereszt-tőkeáttételt használunk minden sikeres kereskedéshez, hogy több EOS-t halmozzunk fel a Bybitre fordított EOSUSD fordított szerződéssel.

Konfiguráljuk a botot úgy, hogy biztonsági megrendeléseket használjon, és felszámolás nélkül fedezni tudja az EOS árának akár 30% -ig tartó hirtelen csökkenését.

Mivel ez a bot a Cross tőkeáttételt fogja használni, a tőzsdei számlán kapott és megmaradt nyereség növeli kereskedési alapjait és segít megelőzni a jövőbeni esetleges felszámolást..

A jövőben érdemes lehet jobban ellenőrizni és enyhíteni a felszámolás lehetőségét azáltal, hogy bizonyos, 175 EOS-t meghaladó nyereséget rendszeresen más pénztárcára vagy pénzváltó számlára von be..

Bot létrehozása

Lépjen a főmenübe, és válassza ki a fület DCA-Bot, majd nyomja meg a gombot Hozzon létre egy botot:

Létrehozunk egy “egyszerű” botot, mivel minden határidős bot csak egy szerződéssel kereskedhet.

Győződjön meg arról, hogy a lap van kiválasztva az oldal tetején Fejlett és hogy a címet választottad (Név) a botjához (megjelenik a naplóban, valamint a Saját ajánlatok részben és a DCA-Bots oldalon), válasszon egy cserefiókot (Tőzsde), az alapok, amelyekből a bot felhasználni fogja:

Most megnézzük a szakasz beállításait Stratégia; ebben az esetben az alapértelmezett beállítások rendben vannak.

Használni fogjuk HOSSZÚ (3) mivel érméket akarunk alacsony áron vásárolni és érméket magasabb áron eladni profit érdekében.

Csak egy Idézet lehetőségünk van (IDÉZET), mint pénznemet, amellyel nyereséget szeretnénk elérni, mivel ez fordított szerződés, az összes nyereség az EOS-ban halmozódik fel. 

Ha ez az egyik első robotod, érdemes lehet tartani a köteteket kezdve és biztonság az alábbi (4) megrendelések, de ebben a példában 30 EOS-t fogunk használni mindkét megrendelés mennyiségeként, ezek az összegek a tőzsdén leadott megbízások tényleges méretei, beleértve Kereszt (6) kar x50; ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kereskedési alapokból csak 0,6 EOS-t használnak fel a kezdő megbízás leadására és 0,6 EOS-t az első biztonsági megbízásra. 

Összességében ez a bot mintegy 7355 EOS-t fog felhasználni a tőkeáttétel nélküli alapokból, ha az összes DCA / biztonsági megrendelés részt vesz. Amint nagyobb bizalmat szerez az alkalmazott stratégiák iránt, érdemes növelnie a botkereskedelemenkénti kockázat szintjét..

Az indítási sorrend típusát ajánlatos az indikátornál tartani Határ (5), mivel ez biztosítja, hogy a bot árcsúszás nélkül nyitja meg a kereskedéseket, ami különösen fontos alacsony likviditású érmék kereskedése esetén:

Ezután meghatározzuk a tranzakció kezdetének feltételét; ez a beállítás megmondja a botnak, mikor kell új üzletet nyitnia a kiválasztott érmére. Jeleket fogunk használni TradingView Vásárlás (7), amint azt korábban említettük, több időkereten. Ennek lehetővé kell tennie botunk számára, hogy új ügyleteket indítson, amikor az EOS ára emelkedik, mivel arra törekszünk, hogy a nyereséget gyorsan „fejbőrönként” apróra vágjuk. Ezeket a kereskedéseket alacsony időkereten keresztül bonyolítják le, ezért gyorsan le kell zárniuk és elég gyakran kell történniük:

Megtekintheti a jeleket “Értékelés”  a TradingView segítségével itt. Az egyedi aktuális besorolás megtekintéséhez minden időintervallumot meg kell változtatnia a szakaszban kiválasztott időintervallumra “A tranzakció kezdetének feltételei”.

Most beállítjuk a paramétereket Vegyél profitot botunkon; ismétlődő rövid ügyletekre törekszünk. Mivel az alacsony időkerettel rendelkező „scalping” diagramok meglehetősen kockázatosak, a legfontosabb az, hogy törekedjünk minden ügylet lehető leggyorsabb lezárására. Állítsa a Cél jövedelmezőség értékét 0,75% (8), és az érték A hozam kiszámítása – A teljes mennyiség százalékában (9), mivel azt szeretnénk, ha a nyereség 0,75% lenne, a bot által megvásárolt érmék átlagára:

Nem használjuk a beállításokat Veszteség megállítása erre a botra, mivel arra fogunk támaszkodni, hogy a diagram jelentős áresését lefedjük biztonsági megrendelések (dollárban átlagolva a költségeket). Megjegyzés: A határidős tőzsdéken való kereskedés eredendően kockázatos, és bár a hozam elég magas lehet, fontos szem előtt tartani a kockázatokat. Ha az EOS ára meredeken csökken, felszámolásra kerülhet, és elveszítheti az alapjait.

Ha szeretné használni a Stop Loss beállításokat, kérjük, alaposan tesztelje azokat egy papírkereskedési számlával, azonban a kriptopénzpiac nagy volatilitásáról ismert, így azt tapasztalhatja, hogy a Stop Loss valóban növelheti veszteségeit a minőségi diagramok kiválasztásához képest. – gyorsan visszanyerik az érméket, még akkor is, ha a vételárhoz képest “megereszkednek”.

Ebben a példában a következőket fogjuk használni 6 biztonsági megrendelés és állítsa be az értéket egyidejűleg aktív biztonsági megrendelések száma (10) 2-vel; ez biztosítja, hogy a 2 egyidejű biztonsági megbízáshoz szükséges pénzeszközöket mindig előre lefoglalják a tőzsdei megbízási könyvben Limit megbízásokként. 

A biztonsági megrendeléseket arra használják, hogy csökkentsék a botok által megvásárolt érmék átlagárát, amennyiben az üzlet nyitása után árcsökkenés történik; DCA-nak vagy dollárköltség-átlagolásnak is nevezik.

Az első használt biztonsági megrendeléshez állítsa be Áreltérés a biztonsági megrendelés leadásakor (11) 0,5% -kal; Telepítés Biztonsági rendelési mennyiség szorzó (12) 1,25-re; ez azt jelenti, hogy a biztonsági megrendelés útján vásárolt érmék száma 25% -kal nő az egyes következő megrendelések létrehozásával. Ez segít csökkenteni az egyes érmék átlagos költségét, amelyeket a bot vásárolt..

Telepítés Biztonsági rendelési lépés szorzó (12) 2-vel; ez azt jelenti, hogy a bot megduplázza ezt az értéket az első áreltéréstől és a biztonsági megbízás végrehajtásától kezdve. Alapvetően az első biztonsági megrendelésünket 0,5% -kal a kereskedési nyitó ár (kezdési sorrend) alatt, a második biztonsági megrendelést 1% -kal, a harmadikat pedig 2% -kal alacsonyabbra helyezzük. Ez magában foglalja az érme árának 31,5% -os csökkenését a kereskedelem megnyitása után, ami azt jelenti, hogy gyorsabban profitálhatunk:

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a kereskedni kívánt szerződés diagramját, keresse meg a napi vagy heti grafikonon elért ár utolsó „legmagasabb értékét”, adjon meg egy értéket 10–15% között ezen érték alatt, és írja be az oszlopban A kereskedelem maximális nyitott ára (13) a Speciális beállítások oldalon. Ennek az az oka, hogy elkerüljük, hogy a bot a kereskedelem „tetején” hozzon létre kereskedéseket, mivel ezek tipikus pontok, amelyeken az ár megfordulhat. Időről időre manuálisan kell ellenőriznie a diagramot, és értékelnie kell, hogy növeli-e ezt az értéket, és hagyja, hogy a bot továbbra is kereskedéseket hozzon létre, amikor az ár a beállított pont fölé mozog. Ha az ár továbbra is megdönti az előző csúcsot, és a mozgás beigazolódik, akkor ezt az értéket a következő logikai pontra emelheti, a Műszaki elemzésnek megfelelően.

A fülre nézve ellenőrizhetjük a botunk által felhasznált alapok összegét Helyettes (jobbra) – kérjük, ne hagyja ki ezt a funkciót – nagyon hasznos!

Az ablakban Helyettes megmutatja, hogy mennyi pénzre lesz szüksége a botnak a konfigurált paraméterekkel való megfelelő működéshez, valamint azt a maximális áresést, amelyet a biztosítási ügyletei fedezhetnek, valamint a rendelkezésre álló szabad pénzeszközök százalékát, amelyeket a bot felhasználni fog (mindig próbáljon meg elegendő pénzt megtartani) kereszt tőkeáttétellel történő kereskedéskor, mivel a rendelkezésre álló forrásokat felhasználják a nyitott pozíció felszámolásának elkerülésére):

Az oldalon asztal tükrözni fogja az összeget a telepítés során Biztonsági rendelési mennyiség szorzó, valamint a fedezett árkülönbség százalékát Biztonsági rendelési lépés szorzó.

Végül az egyik leghasznosabb funkció az oldal asztal részletesen bemutatja, hogyan fogják pontosan felhasználni a biztonsági megrendeléseket.

Eredmény

Alig néhány nappal a létrehozása után a bot eredményei ígéretesnek tűnnek! Egyébként itt mindig megtalálhatja a konfigurált botunkat.!

Megjegyzés: A határidős tőzsdéken való kereskedés eredendően kockázatos, és bár a hozam meglehetősen magas lehet, fontos szem előtt tartani a kockázatokat. Ha a forgalmazott eszköz ára meredeken csökken, felszámolásra kerülhet, és elveszítheti az alapjait.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me