„Sok pénzt keresni bátorság; megmenteni őket – bölcsesség, de ügyesen költeni – Művészet.”

Auerbach Berthold

Az elmúlt 18 hónapban a kriptográfiai közösség jelentős medvepiaccal nézett szembe. Az olyan nagy digitális eszközök, mint a Bitcoin és az Ethereum, 70-80% -kal csökkentek, míg az altcoin-piac többi része sokkal rosszabbul nézett ki. Szerencsére 2019 ígéretesebb évnek bizonyult a digitális eszközök számára, mivel a Bitcoin és az Ethereum 55,45% -kal és 48,69% -kal emelkedett az elmúlt három hónapban. Amint a kilátások pozitívabbá válnak, a közösség egy jövőre várható egyik nagy eseményre számít – a Bitcoin felére.

Mi a felére csökken

A kriptovaluta térben a “felezés” kifejezés olyan folyamatra utal, amely lelassítja az új érmék kibocsátásának sebességét. Pontosabban: a felezés a bányászoknak juttatott tömbtámogatás időszakos csökkentése. A felére csökkentés biztosítja a kriptográfiai eszköz stabil felszabadulási sebességét, amíg végül el nem éri a maximális kínálatot..

Ami a Bitcoin-t illeti, a blokk jutalom részeként folyamatosan új érmék keletkeznek (amely a blokkos támogatás plusz tranzakciós díjakból áll). Ezért minden alkalommal, amikor egy bányász sikeresen “észlel” egy új blokkot és ellenőrzi, munkája ellenében újonnan létrehozott érméket keres..

Így a bányászati ​​folyamat új bitcoinokat vezet be a rendszerbe, és ez kiszámítható és ellenőrzött ütemben történik. Az új Bitcoin-blokkokat átlagosan 10 percenként bányásszák, blokktámogatással, ellenőrzött bomlási sebességgel. Ennek megfelelően a garantált felek felére csökkentése, hogy 210 000-nként (nagyjából négyévente) 50% -kal csökken.

Kezdve a Genesis blokktól – a hálózat első blokkjától – a Bitcoin blokktámogatását eredetileg 50 BTC-ben határozták meg. Ezt követően 2012-ben 25 BTC-re, 2016-ban 12,5 BTC-re csökkentették. A következő felére, 2020 májusára várhatóan a blokkos támogatásokat 6,25 BTC-re csökkentik. Miután 64 rosszallás történt, a folyamat leáll, és az MTC már nem jön létre. A 21 millió BTC maximális kínálatát el fogják érni.

Miért fontos a felezés

Mint mondtuk, a Bitcoin egyik legfontosabb jellemzője, hogy fix 21 millió érmével rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy miután mindegyiket megszerezték, további kinyerésük lehetetlenné válik. Ezáltal a cue golyó eredendően ritka, deflációs hatással az idő múlásával..

Ez szöges ellentétben áll a fiat valutával, amelyet rendszeresen saját kezűleg nyomtatnak, ami csökkenti értékét tulajdonosai számára..

Ha a Bitcoin nem rendelkezne korlátozott kínálattal, akkor vásárlóereje az idő múlásával fokozatosan csökken, ahogyan ez a fiat devizák esetében is történik. A kínálat korlátozásával a bitcoin birtokosainak soha nem kell szembesülniük ezzel a problémával, így ez és más kriptopénzek jó értékraktárak lesznek..

A zsugorodás és a beágyazott szűkösség növeli a bitcoin készlet / áram arányát is. Az állomány / áramlás arány a tartalékokban tartott eszköz összege elosztva az évente megtermelt összeggel. Minél magasabb az állomány / áram arány, annál alacsonyabb az eszközenkénti éves infláció. Az olyan árucikkek, mint az arany, nagyon magas készlet / áram aránysal rendelkeznek, mivel kevés van belőle. Ez azt jelenti, hogy idővel még kevesebb termelődik belőle..

A Bitcoin jelenleg lényegesen alacsonyabb részvény / áram arány, mint az arany. A felezés azonban az idő múlásával megnöveli egy eszköz állomány / forgalom arányát, ami még erősebbé és értékesebbé válik. Ez az oka annak is, hogy a bitcoint gyakran hasonlítják az aranyhoz, vagy “digitális aranynak” nevezik. Sokan meg vannak győződve arról, hogy a részvények és a bitcoin áramlásának aránya idővel növekszik, és annak ára is emelkedni fog..

A felezés gazdasági dinamikája

Történelmileg a bitcoin felezés rendkívül pozitív hatást mutatott az árváltozásokra. Azok számára, akik nem tudják, a Bitcoin felére oszlik, amikor a hálózat felszabadulási aránya (vagy inflációs ráta) négyévente 50% -kal csökken. Az infláció felére csökkentése nemcsak a naponta forgalomba kerülő új érmék számát csökkenti, hanem a hálózat védelme érdekében megnöveli a bányászat költségeit is. Ez volt az egyik mozgatórugó a korábbi Bitcoin futások mögött a múltban.

Mielőtt elmélyülnénk a Bitcoin hanyatlásának történelmi következményeiben, először vázolni szeretnénk a hanyatlás gazdasági dinamikáját.. 

A kibocsátási ütemterv szerint a blokk jutalom 210 000 blokkonként folyamatosan 50% -kal csökken, ami idővel gyakorlatilag nullára csökkenti a Bitcoin kibocsátását..

A Bitcoin 50BTC blokkjutalommal indult. A történelmi adatok azt mutatják, hogy egy új blokk körülbelül 10 percenként jön létre. Ezt szem előtt tartva feltételezhetjük, hogy a blokk jutalom nagyjából a felére csökken 4 évente. A matematika így néz ki:

210 000 blokk x 10 perc / blokk / 60 perc / óra / napi 24 óra / év 365 napja.

Íme egy áttekintés arról, hogyan történt ez a múltban:

A felezés gazdasági dinamikája

Az egyik legnagyobb előny a Bitcoin számára az átláthatóság és az algoritmikus monetáris politika – ez a jellemző, amely a jelenlegi pénzügyi rendszerből hiányzik. Jelenleg naponta mintegy 1800 új kriptográfiai eszköz szabadul fel. A 2020-as harmadik felező eseményt követően a napi kibocsátási ráta napi 900 BTC körülire csökken, emiatt az éves Bitcoin árfolyama 3,70% -ról 1,79% -ra csökken. Ez egy érdekes fejlemény, mivel a bitcoinok felszabadulása a legtöbb fejlett országban az infláció alatt marad. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban az inflációs ráta 12 hónap alatt 1,9%. Ennek ellenére a fő különbség az, hogy a Bitcoin fix szállítási eszköz, míg az amerikai dollár nem..

A felezés árra gyakorolt ​​történelmi hatása

Azok számára, akik a digitális eszközöket befektetési eszköznek tekintettük, a Bitcoin történelmi ármozgása a felező eseményekre reagálva nagyon érdekes volt a potenciális befektetők számára. Noha a múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni teljesítményt, elemezni kívántuk a korábbi teljesítmények korábbi teljesítményeit, hogy megértsük, mi várhat ránk. Itt van egy táblázat, amely leírja ezeket a statisztikákat..

A felezés árra gyakorolt ​​történelmi hatása

Az első hivatalos csökkentés (a blokkjutalom 25 BTC-re csökkentése) 2012. november 28-án történt. A történelmi adatok azt mutatják, hogy a 2011 júniusi nagy szivattyú után emelkedési tendencia kezdett kialakulni 2011 novemberében, körülbelül egy évvel a felezés előtt.

Ez az emelkedő trend + 341,90% -os Bitcoin áremelkedést eredményezett, 2012 novemberében BTC-nként átlagosan 12,31 dollárral kereskedve.

Első felezés

Az első felezés csökkentette a napi bitcoin kibocsátási arányt ~ 7200 BTC-ről napi ~ 3600 BTC-re. Szinte azonnal a Bitcoin továbbra is történelmi nyereséget termelt, az év során csaknem 8000% -kal emelkedett, és 2013. november végén elérte az 1000 dollárt (a részvényadatok függvényében)..

Sajnos nem tartott sokáig. 2013 decemberében a Bitcoin többéves medvepiacot indított (nagyrészt a hírhedt Mt. Gox hacknek köszönhetően). Ennek eredményeként az eszköz több mint 80% -kal esett vissza. Ezt követően a visszafordítás csak 2 évvel később, 2015 októberében kezdődött.

Második felezés

A második hivatalos csökkentés (a jutalom csökkentése 12,5 BTC-re) 2016. július 9-én történt. Fontos megjegyezni, hogy az első és a második csökkenés között eltelt idő 1316 nap, vagyis 3,6 év volt. Az adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a felfelé irányuló tendencia 2015 októberében kezdett kialakulni, körülbelül 9 hónappal a felezés előtt.

Az emelkedő trend a Bitcoin 112,0% -os emelkedését eredményezte egy 9 hónapos időszak alatt, és egy átlagos kereskedési ár BTC-nként 650 USD volt egy 2016 júliusi összehúzódás során (a legutóbbi csökkenési ár 52-szerese). A második felezés csökkentette a napi bitcoin kibocsátási arányt ~ 3600 BTC-ről a napi ~ 1800 BTC-re. Ez végül a BTC-t a 2017-es legfrissebb bulla trendbe taszította, ahol az eszköz a következő 18 hónapban 2800% -ot emelkedett. A csúcs végül 2017 december közepén következett be, BTC-nként körülbelül 20 000 dolláros árcédulával.

Második felezés

Az előző, 2013-ban hajtott medvepiachoz hasonlóan a Bitcoin 12 hónapos időszak alatt közel 80% -ot esett, és 2018 decemberében 3200 dollár körüli mélypontot ért el..

Harmadik felezés

A harmadik hivatalos vágást (a blokkjutalom csökkentése 6,25 BTC-re) körülbelül 57 455 blokkra tervezik (az 572 545 blokkmagasság alapján) 2019. április 20-án. A blokkonként 10 perc feltételezés alapján a becsült felezési dátumnak 2020 májusának – június elejének kell lennie.

Ha a múltbeli adatok jól mutatják a korábbi sikereket, akkor várhatóan a BTC pozitív eredményeket mutat. Lehetséges, hogy január elején a Bitcoin valószínűleg a csúcsérték negyedével kereskedik, de május-júliusban az ár emelkedni fog. A legkonzervatívabb becslések szerint körülbelül 10 000 USD 1 BTC-ért. Új várható ATH-val (minden idők legmagasabb értéke) a felezés után 12-18 hónapon belül.

Harmadik felezés

Kimenet

Természetesen mindenki ajkán felmerül a kérdés: vajon a közelgő 2020-as felezés ugyanúgy befolyásolja-e a bitcoin árát? Ha bizonyítékként tekintünk a korábbi csökkentésekre, akkor minden bizonnyal valószínűnek tűnik, hogy a jövőbeli felezés jelentősen megemelheti a BTC árát. És ami még fontosabb, hogy a két korábbi esemény után az első kriptovaluta ára soha nem esett az értéke alá, mielőtt a felére sor került volna..

Azok számára, akik viszonylag újak vagyunk a digitális eszközök iránt, reméljük, hogy ez a cikk némi bizalmat adhat abban, hogy a kriptovaluta piac jövője még mindig elég világos.. 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy lehetetlen pontosan megjósolni, hogy a Bitcoin hogyan reagál a jövőben..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me