Cum se creează un DCA Futures Bot utilizând semnale încorporate în 3Commas? Citeste mai mult…

Introducere

În acest articol, vă vom arăta cum să creați un bot futures DCA care va lansa noi tranzacții utilizând semnalul de cumpărare integrat al ecranului. TradingView.

Pentru acest tutorial, vom folosi schimbul popular Futuri pe biți pentru scalarea frecventă a profiturilor mici cu pârghie Crucea, precum și semnale încorporate pentru a cumpăra ecranul TradingView pe mai multe perioade de timp.

Dacă sunteți interesat de modul în care sunt generate semnalele de cumpărare / vânzare ale ecranului TradingView, puteți citi mai multe despre aceasta. Aici, semnalele pentru utilizatorii de bot 3Commas sunt furnizate de un ecran „Evaluări” din TradingView, care este generat din următorii indicatori de analiză tehnică: 

SAR parabolice, Benzi Bollinger, MACD, Momentum, Oscilator minunat, Indicele mediu direcțional, Indicele canalului mărfurilor, Stochastic, Indice de rezistență relativă și în final Simplu & Medii mișcătoare exponențiale.

Dacă fiecare dintre cele 10 condiții individuale de mai sus este adevărat, de exemplu, MACD este deasupra liniei de semnal sau prețul graficului este peste EMA și SMA, atunci rezultatul indicatorului este evaluat ca 1 (sau „pozitiv”). Valorile sunt însumate și, de exemplu, ajungem cu o valoare de 7 sau mai mare, atunci aceasta indică un semnal de cumpărare.

SМА este media aritmetică a prețurilor de închidere a instrumentului pentru o anumită perioadă.

EMA – Media mobilă, care afișează prețul mediu al unui instrument financiar pe o anumită perioadă de timp.

Alegerea unui contract pentru tranzacționare

Pentru acest ghid, vom alege contractul invers EOS / USD, deoarece a încercat recent să rupă rezistența EMA de 200 de zile în intervalul de timp de 4 ore înainte de a-l atinge definitiv pe 16 noiembrie și a început o tendință ascendentă după ce a rupt ultimul maxim local furnizat pe grafic. În plus, Bitcoin / USD arată și o tendință ascendentă, care este un semn bun pentru altcoins în perechi față de dolar, deoarece se știe că valul ridică toate bărcile:

Această strategie ar trebui considerată cu risc ridicat, la fel ca orice tranzacții futures sau spot..

Va trebui să urmăriți graficele și, dacă prețul scade sub EMA de 200 de zile, atunci vă recomandăm să opriți robotul până când prețul va scădea din nou peste acest indicator..

Acest bot a fost creat pentru a tranzacționa 150 de monede EOS care au fost trimise către portofelul EOS pe bursa Bybit. Vom folosi comenzi mici și un levier încrucișat de 0,75% profit pe fiecare tranzacție reușită pentru a acumula mai multe EOS cu contractul invers EOSUSD pe Bybit.

Vom configura robotul astfel încât să utilizeze ordine de siguranță și să acopere o scădere bruscă a prețului EOS până la 30% fără lichidare.

Deoarece acest bot va utiliza pârghia încrucișată, orice profit primit și lăsat în contul de schimb va crește fondurile dvs. de tranzacționare și va ajuta la prevenirea unei posibile lichidări în viitor..

În viitor, poate doriți să controlați mai bine și să atenuați posibilitatea lichidării, retrăgând în mod regulat anumite profituri care depășesc 175 EOS într-un alt portofel sau cont de schimb..

Crearea botului

Accesați meniul principal și selectați fila DCA-Bot, și apoi apăsați butonul Creați un bot:

Vom crea un bot „simplu”, deoarece toți roboții futuri pot tranzacționa un singur contract.

Asigurați-vă că fila este selectată în partea de sus a paginii Avansat și că ai ales titlul (Nume) pentru botul dvs. (va fi afișat în jurnal, precum și în secțiunea Ofertele mele și pe pagina DCA-Bots), selectați un cont de schimb (Bursa de valori), fondurile din care botul va folosi:

Acum vom analiza setările secțiunii Strategie; în acest caz, setările implicite sunt în regulă.

Noi vom folosi LUNG (3) deoarece vrem să cumpărăm monede la un preț scăzut și să vindem monede la un preț mai mare pentru a obține profit.

Avem o singură opțiune de cotare (CITAT) ca moneda în care am dori să obținem profit, deoarece acesta este un contract invers, tot profitul va fi acumulat în EOS. 

Dacă acesta este unul dintre primii dvs. roboți, s-ar putea să merite să păstrați volume pornire și Siguranță comenzile (4) de mai jos, cu toate acestea, pentru acest exemplu, vom folosi 30 de EOS ca volume ale ambelor comenzi, aceste sume sunt dimensiunile reale ale comenzilor plasate la bursă, inclusiv Traversa (6) brațul pârghiei x50; acest lucru înseamnă, de fapt, că numai 0,6 EOS din fondurile dvs. de tranzacționare vor fi utilizate pentru plasarea comenzii de pornire și 0,6 EOS pentru primul ordin de siguranță. 

În total, acest robot va utiliza aproximativ 7.355 EOS din fondurile dvs. fără efect de levier dacă sunt implicate toate comenzile DCA / Safety. Pe măsură ce câștigați mai multă încredere în strategiile utilizate, poate doriți să creșteți nivelul de risc pe tranzacționare bot..

Se recomandă păstrarea tipului comenzii de pornire la indicator Limită (5), deoarece acest lucru asigură că robotul va deschide tranzacții fără alunecări de preț, ceea ce este deosebit de important atunci când tranzacționează monede cu lichiditate redusă:

Apoi, vom seta condiția pentru începerea tranzacției; această setare îi va spune botului când să deschidă o nouă ofertă pentru moneda selectată. Vom folosi semnale TradingView Cumpărați (7), așa cum s-a discutat anterior, pe intervale de timp multiple. Acest lucru ar trebui să permită botului nostru să înceapă tranzacții noi atunci când prețul EOS crește, deoarece ne vom strădui să „scalpăm” rapid profiturile în bucăți mici. Aceste tranzacții se desfășoară pe perioade reduse de timp, deci trebuie să se închidă rapid și să apară suficient de frecvent:

Puteți vizualiza semnale „Evaluare”  de către TradingView Aici. Pentru a vizualiza evaluarea curentă individuală, va trebui să schimbați fiecare interval de timp cu cel selectat în secțiune „Condiții de începere a tranzacției”.

Acum vom seta parametrii Ia profit pe botul nostru; ne propunem tranzacții scurte repetitive. Deoarece graficele „scalping” cu un interval de timp redus sunt destul de riscante, cheia este să te străduiești să închizi toate tranzacțiile cât mai repede posibil. Setați valoarea de rentabilitate vizată la 0,75% (8), iar valoarea Calculul profitabilității – Ca procent din volumul total (9), deoarece ne-am dori ca profitul să fie de 0,75%, din prețul mediu al monedelor cumpărate de acest bot:

Nu vom folosi setările Stop Loss pentru acest bot, deoarece ne vom baza pe acoperirea unei scăderi semnificative a prețului pe grafic cu ordine de siguranță (media costului în dolari). Notă: tranzacționarea la bursele futures este inerent riscantă și, deși randamentele pot fi destul de mari, este important să se țină cont de riscuri. Dacă prețul EOS scade brusc, puteți fi lichidat și vă puteți pierde fondurile.

Dacă doriți să utilizați setările Stop Loss, vă rugăm să le testați cu atenție cu un cont Paper Trading, cu toate acestea, piața criptomonedelor este cunoscută pentru volatilitatea sa ridicată, astfel încât s-ar putea să constatați că Stop Loss vă poate crește pierderile în comparație cu alegerea graficelor de calitate recuperarea rapidă a monedelor, chiar dacă acestea se “lasă” în raport cu prețul de achiziție.

În acest exemplu, vom folosi 6 ordine de siguranță și setați valoarea numărul de ordine de siguranță active simultan (10) cu 2; astfel se asigură că fondurile necesare pentru 2 ordine de siguranță simultane vor fi întotdeauna rezervate în avans în carnetul de comenzi de schimb sub formă de comenzi limită. 

Ordinele de siguranță sunt utilizate pentru a reduce prețul mediu al monedelor cumpărate de un bot în cazul unei scăderi a prețului după deschiderea unei tranzacții; mai poartă denumirea de DCA sau Dollar Cost Averaging.

Pentru prima comandă de siguranță utilizată, setați Abaterea de preț pentru plasarea unei comenzi de siguranță (11) cu 0,5%; Instalare Multiplicatorul volumului comenzii de siguranță (12) cu 1,25; aceasta înseamnă că numărul de monede cumpărate prin ordinul de siguranță va crește cu 25% odată cu crearea fiecărei comenzi ulterioare. Acest lucru va ajuta la scăderea costului mediu al fiecărei monede cumpărate de bot..

Instalare Multiplicator pas de ordine de siguranță (12) cu 2; aceasta înseamnă că robotul va dubla această valoare începând cu prima abatere de preț și executarea ordinului de siguranță. Practic, prima noastră comandă de siguranță va fi plasată cu 0,5% sub prețul deschis de tranzacționare (comanda de pornire), a doua comandă de siguranță va fi plasată cu 1% mai mică și a treia comandă cu 2% mai mică. Aceasta acoperă scăderea cu 31,5% a prețului monedei după deschiderea tranzacției și înseamnă că putem profita mai repede:

Se recomandă să verificați graficul contractului pe care urmează să îl tranzacționați, să găsiți ultimul „maxim” al prețului atins în graficul zilnic sau săptămânal, să specificați o valoare în intervalul 10% -15% sub această valoare și să introduceți în coloană Preț maxim deschis comercial (13) pe pagina Setări avansate. Motivul pentru aceasta este de a evita ca botul să creeze tranzacții „la vârful” tendinței, deoarece acestea sunt puncte tipice la care prețul se poate inversa. Va trebui să verificați manual graficul periodic și să evaluați dacă creșteți această valoare și permiteți robotului să continue să creeze tranzacții pe măsură ce prețul se deplasează peste punctul stabilit. Dacă prețul încalcă în continuare maximul anterior și mișcarea este confirmată, atunci puteți ridica această valoare la următorul punct logic, în conformitate cu analiza tehnică.

Putem verifica suma de fonduri pe care botul nostru o va folosi uitându-ne la filă Asistent (dreapta) – vă rog să nu ratați această caracteristică – este foarte utilă!

La fereastră Asistent va arăta câți bani va avea nevoie acest bot pentru a funcționa corect cu parametrii configurați, precum și scăderea maximă a prețului pe care o pot acoperi ofertele dvs. de asigurări și procentul de fonduri gratuite disponibile pe care botul le va folosi (încercați întotdeauna să păstrați suficiente fonduri atunci când tranzacționați cu pârghie încrucișată, deoarece fondurile disponibile vor fi utilizate pentru a evita lichidarea poziției dvs. deschise):

Pe pagină Masa va reflecta suma fondurilor în timpul instalării Multiplicatorul volumului comenzii de siguranță, precum și procentul de variație a prețului care va fi acoperit Multiplicator pas de ordine de siguranță.

În cele din urmă, una dintre cele mai utile caracteristici este pagina Masa arată în detaliu modul în care vor fi utilizate comenzile de siguranță.

Rezultat

La doar câteva zile după crearea sa, rezultatele botului arată promițătoare! Apropo, aici puteți găsi întotdeauna botul nostru configurat.!

Notă: tranzacționarea la bursele futures este inerent riscantă și, deși randamentele pot fi destul de mari, este important să se țină cont de riscuri. Dacă prețul activului pe care îl tranzacționați scade brusc, puteți fi lichidat și vă puteți pierde fondurile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me