Stop loss är en vanlig term som används vid handel. du kanske har hört talas om honom.

Faktum är att Stop Loss är det inställda priset eller procentandelen av tillgångspriset, när din handel automatiskt stängs..

Visste du att Stop Loss också har ytterligare fördelar som:

  • Försäkring mot “Kostnader för alternativa möjligheter”.
  • Möjligheten att sälja en tillgång efter att ha lidit en mindre förlust för att senare öka positionen till ett lägre pris (även känt som “Short”).
  • Skydd av ditt kapital (särskilt mot likvidation vid marginal- eller terminshandel).
  • Du kan anpassa ditt Stop Loss för att följa kursen, maximera dina vinster samtidigt som du minimerar din risk.

Vi kommer att diskutera dessa punkter mer detaljerat i den här artikeln..

Traditionellt stoppförlust

När det gäller en lång handel, när du köper en tillgång nedan och planerar att sälja den högre för att göra vinst, placeras Stop Loss under tillgångens inköpspris, så om priset går ner, inte upp, handeln avslutas och ditt kapital returneras minus de realiserade skillnaderna.

Exempel: Du startar en handel genom att köpa 1 ETH för $ 1000. Du vill tjäna pengar och sälja 1 ETH när priset når 1100 $ och få 10% eller 100 $ avkastning på din initiala investering (minus provisioner). Om priset faller faller du dock i en fälla där 1 ETH du köpte faller i värde och försäljningen av 1 ETH för mindre än $ 1000, som du ursprungligen investerade, resulterar i en förlust … det är här Stop Förlust kan hjälpa dig att beräkna och mildra denna risk …

Eftersom kryptovalutor kan vara mycket volatila kan priserna sjunka utan att ens ge näringsidkaren eller investeraren en chans att reagera … det här är när en Stop Loss-inställning kan hjälpa till att skydda ditt kapital medan du sover eller fortsätta din dag till dag..

Med 3Commas SmartTrade kan du definiera ett stoppförlustvillkor vid transaktionstidpunkten, där dina tillgångar kommer att säljas automatiskt.

Varför sälja trots förluster?

Marknaderna för kryptovalutor är cykliska. Ofta när priset på en tillgång sjunker kan priserna snabbt vända och stiga (det kan ta minuter, dagar eller veckor). Vissa handlare tror att det är bättre att hålla (även känt som “HODLing”) när priset sjunker än att sälja med förlust, eftersom priserna så småningom kommer att återgå till sina tidigare nivåer. De kan också använda strategier för medelinköp av tillgångar (DCA) för att köpa fler tillgångar med jämna mellanrum när priserna sjunker ytterligare. Detta kan vara en effektiv strategi om du har ytterligare medel som du investerar eller spekulerar i tillgångar som du tror har mycket hög tillväxtpotential på lång sikt..

Men varje strategi har sina nackdelar och den här strategin är inte heller idealisk. Dina medel kan fastna i en förlorande handel under en längre tid – även om handeln så småningom vänder och stängs med vinst (detta kallas möjlighetskostnad, en term som betyder att du kunde ha gjort vinst genom att välja annorlunda). Det är här som handlarens psykologi spelar in; vissa tror att eventuella förluster är dåliga och kan förvänta sig att alla affärer är eller kommer att lyckas. Det är viktigt att inse att så inte är fallet, och även de bästa handlarna stänger inte 100% av sina affärer för vinst..

Kostnader för alternativa alternativ

Med ovanstående exempel är det inte det bästa sättet att hålla på en handel eller tillgång som kan ha sjunkit i värde (säg upp till -30% eller mer) om du är en handlare med begränsade medel. I samma scenario, låt oss säga att du accepterade en liten förlust på 2-5%. Med slutet av en förlorad handel i början, när priserna bara har börjat sjunka, har du möjlighet att investera ditt kapital i bättre handelsmöjligheter på växande tillgångar, faktiskt, kompensera för en obetydlig förlust på 2-5% jämfört att inneha en tillgång som senare förlorade 30%. Det är här våra bots kan hjälpa till att maximera vinsten trots marknadsförhållandena.!

Handlare eller investerare med stora mängder medel kan också dra nytta av att sälja en tillgång i sin långsiktiga placeringsportfölj med små förluster eftersom de kan öka tillgångens belopp genom att köpa mer tillbaka till ett lägre pris. Smart Cover från 3Commas är ett kraftfullt verktyg att använda i denna situation..

Stop Loss i den här situationen skulle göra det möjligt för näringsidkaren att fördubbla sina bitcoinvolymer genom att återköpa till ett lägre pris.

Efterföljande stoppförlust för att maximera vinsten och minimera risken

I vissa situationer kan Stop Loss användas för att säkra den mottagna vinsten i händelse av en prisökning på en tillgång i förhållande till dess inköpsnivå. Du kan manuellt “flytta din Stop Loss högre”. Föreställ dig att en tillgång har stigit med 10% i pris och du höjer din Stop Loss till breakeven (det pris till vilket du ursprungligen köpte tillgången) eller till och med till en lönsam nivå.

Om handeln eller investeringen är framgångsrik kan du regelbundet flytta Stop Loss högre för att säkerställa att din handel kommer att avslutas med vinst eller förlust i händelse av en prisåterföring, och du kan utvärdera nästa handel du vill göra, med vetskap om att dina medel är säkra.

3Commas SmartTrade-verktyg har också möjlighet att automatiskt “spåra” Stop Loss-värdet till ett angivet antal procent under det aktuella diagrampriset. När priset stiger spåras ditt Stop Loss. Om tillgången sjunker under tröskeln som du ställer in kommer handeln att stängas. Hur som helst, 3Commas låter dig bedriva din handel och glömma bort det, vilket befriar dig från stressen med kryptovalutahandel..

Skydda ditt kapital från likvidation när du handlar på marginal eller terminer

När du handlar med hävstång på termins- eller marginalbörsen handlar du med hävstångsfonder, ibland 100 gånger det kapital du har till ditt förfogande.

Detta är oerhört riskabelt eftersom du kan bli avvecklad om handeln är olönsam..

Till exempel, om du gick in i en $ 1 “lång” handel med 100x hävstångseffekt, skulle du skapa en position på det 100 $ handlade kontraktet. Om priset stiger med 1% och du avslutar handeln, kommer du att göra en vinst på $ 1, vilket effektivt fördubblar din initiala investering.

En ytterligare risk för hävstång är dock att om priset sjunker med 1% kommer din handel att avvecklas och du kommer att förlora din initiala investering..

Börser erbjuder vanligtvis två typer av futures eller marginalhävlägen: “Isolerad” och “Cross”.

Isolerat hävstångsläge är när de medel som används för att öppna en position har en förutbestämd marginal (beräknad när man öppnar en position) och efter att ha använt denna marginal likvideras positionen och mängden medel som används för att skapa handeln går förlorad. I det här läget är det bara de medel som används för att skapa denna speciella position på börsen.

Cross leverage-läget gör det möjligt för handlare att använda alla outnyttjade saldon på sitt växelkonto som säkerhet på alla positioner som de öppnar under kontrakt. Fördelen ligger i det faktum att detta kan minska kostnaderna för att avveckla transaktioner avsevärt, men det är förenat med ökade risker, eftersom om transaktionen likvideras kommer hela beloppet på valutakontot att gå förlorat.

Därför är det mycket viktigt att alltid använda Stop Loss när man handlar på terminer eller marginalbörser för att förhindra möjligheten att avveckla alla medel..

Produktion

Stop Loss kan inte bara förhindra tillväxt av risker för ditt kapital utan kan också användas för att säkra den mottagna vinsten.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att bli mer bekant med Stop Loss-verktyget och de olika sätten att använda den för att förbättra din handelsstrategi och din investeringsstrategi och maximera lönsamheten i dina affärer. Som alltid, om du har några frågor, hjälper 3Commas support dig gärna; skriv till oss på [email protected] 

Obs! Att handla kryptovalutor är i sig riskabelt, och även om avkastningen kan vara ganska hög är det viktigt att ha riskerna i åtanke. Om priset på tillgången du handlar sjunker kraftigt kan du förlora en del av din investering och tvingas sälja tillgången till ett lägre pris. 3Commas blogginlägg är skrivna för utbildningsändamål och ska inte tolkas som “finansiell rådgivning”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me