Nyligen växer lönsamt jordbruk (från engelska – avkastningsodling) popularitet. Denna typ av vinst lockar oerfarna investerare med sin passivitet, höga lönsamhet och minimala risker. Jordbruk kan dock knappast klassificeras som riktigt passiv inkomst. I den här artikeln kommer vi att titta på olika sätt att passivt tjäna kryptovaluta..

Sätt att passivt tjäna kryptovaluta

  1. Utlåning;
  2. Staking;
  3. Lönsamt jordbruk.

Det är viktigt att komma ihåg att ju högre risker desto högre belöning. Om du vill låna ut stablecoins och ha en stabil APY kommer din inkomst att vara mindre än för jordbrukare som kollaterade tokens med volatilitet.

APY – Årlig procentuell avkastning. Denna parameter visar hur många tokens du kommer att tjäna på ett år. Ofta anges värdet på denna parameter ungefär.

Utlåning

Utlåning – du ger dina medel till en plattform som ger lån till användare som är säkrade med deras kryptovaluta. Oftast måste den lånade lämna en säkerhet som överstiger mängden lånade medel (den så kallade över säkerheten). Du kan också låna ut medel till marginalhandlare genom centraliserade börser där dina medel skyddas av en tydligare likvidationsmekanism.

Lönsamhet

Utlåning kan hänföras till de säkraste typerna av passiv inkomst. Tänk på ett exempel på utlåning till Binance

Avkastningen i stallmynt varierar från 6,31% (när du öppnar en insättning i 7 dagar) till 7% (när du öppnar en deposition i 90 dagar) per år. Det är värt att notera att den andra kolumnen visar exakt den årliga procentandelen, dvs. investera 100 $ i 7 dagar får du 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 $

Men med 7% per år och återinvestering var 90: e dag under året visar det sig 7 dollar för varje 100 dollar investerat.

Uppenbarligen är den här typen av passiva intäkter lämplig för stora insättningar, när kryptovalutan oftast helt enkelt ligger på plånboken..

I likhet med centraliserade utlåningsplattformar finns det decentraliserade.

Till exempel är DDEX en plattform som kombinerar spot- och marginalmarknaderna samt utfärdande av lån och utlåning. Allt detta händer på ett decentraliserat sätt, det vill säga du behöver inte överföra dina pengar till någon, ett smart kontrakt är ansvarigt för allt här..

Det finns också en skillnad i årsavkastningen, det är svårt att förutsäga den exakt, därför anges den alltid ungefär.

Diagrammet ovan visar att räntan i DDEX är flytande och vid vissa tidpunkter nådde den 82% per år i USDC. Det är viktigt att notera att alla långivare är på lika villkor, det vill säga att det spelar ingen roll när du sätter medlen: högst 82% eller ett par dagar tidigare, i alla fall kommer du att ha nästan samma årliga avkastning.

Hur man tjänar pengar på decentraliserade webbplatser?

Låt oss överväga ett exempel på utlåning i USDT på DDEX

  1. Gå till ddex.io och klicka på Tjäna intresse;
  2. Anslut din plånbok genom att klicka i det övre högra hörnet på inskriptionen “Anslut plånbok”;
  3. Välj den valuta som vi vill låna ut i tabellen ”Utlåning”. 
  4. I fönstret som visas anger du antalet mynt som vi kommer att avsätta för utlåning. Du kan också se den förväntade årsavkastningen; 
  5. Tryck på “Lend”, vi tillåter kontraktet att interagera med USDT, bekräfta transaktionen i plånboken. Observera att behörigheter och godkännanden betalas som detta kräver interaktion med Ethernet. Till exempel, med ett standardgaspris på 99 gwi kostar all interaktion med DDEX mer än $ 20. Därför är det bättre att använda centraliserade plattformar för att utfärda lån till belopp under 10 000 dollar, eftersom de inte kräver ytterligare investeringar från långivare..

Exemplen ovan visade utlåning i stallfonder, eftersom dessa tillgångar är fria från riskerna med volatilitet, men du kan också låna ut i olika mynt och token..

Vilka andra webbplatser finns?

För att inte söka efter alla befintliga webbplatser på egen hand, föreslår vi att du använder aggregatwebbplatser som samlar in information om alla tillgängliga webbplatser, tillgängliga valutor på dem och deras lönsamhet.

Aggregatorer:

Staking

Staking – ta emot passiva inkomster från kryptovalutor med PoS-algoritmen och dess variationer. 

Lönsamhet

Intagande lönsamhet genereras genom utfärdande av nya mynt. Om gruvarbetare i PoW-algoritmer får en belöning för ett brytat block och provisioner för transaktioner som ingår i detta block, i proportion till deras kraft i nätverket / gruvgruppen, får i PoS-liknande algoritmer, validerare och spelare en belöning för brytade block och provisioner beroende på antalet mynt som de lagrar i en plånbok / byte. Inkomsten beror på det mynt som du kommer att satsa på och på leverantörens provisioner. Tänk på två exempel: USDN och XTZ.

USDN 

USDN är en stablecoin på Waves blockchain, helt bakom WAVES-kryptovalutan med samma namn. WAVES-satsningen har en APY på cirka 6,5%. Det här är inkomstkällan från USDN-insats: all säkerhet i WAVES satsas och genererar belöning, men den delas endast mellan de USDN-innehavare som har investerat sina mynt i insättning. Eftersom endast cirka 42% av alla USDN-andelar är den reala avkastningen på Neutrino USD mycket högre än den nominella avkastningen på insatser WAVES.

Som du kan se i tabellen ovan kommer vi med en decentraliserad andel att få 10,74% per år och med en central (det vill säga vi kommer att ge den till leverantören USDN) kommer vi att få 0,93% mindre, eftersom leverantören tar en provision för sina tjänster för att lagra din kryptovaluta.

USDN-insättning är mer lönsamt än USDT-utlåning på Binance. Även om kursen för båda dessa mynt är kopplad till dollarn är USDN yngre och kryptosamhället har ännu inte förtroende för det..

Tezos

Att sätta mynt som inte är knutna till dollarn eller andra valutor medför en risk för en dragning, men om priset stiger får spelaren en extra belöning (när det gäller andelen i fiat / stablecoins).

Tänk på ett exempel på XTZ-satsning.

Den ungefärliga årliga avkastningen är upp till 6%. I skärmdumpen ovan kan du se att belöningen är 6,02% på Binance, men om du går till Binance Staking kan du se att belöningen bara är 5,49%. 

Stakingleverantörer tar ut sin procentsats för tjänster. För jämförelse, om du inte vill delegera, måste du betala för servern samt ha kunskap om hur du konfigurerar den. Men för detta kommer du att få mer med 0,063% per år..

Lite mer om riskerna och fördelarna när du placerar flyktiga tillgångar.

Låt oss titta på ett exempel på PCX-insats. För att förenkla beräkningarna kommer vi att starta nedräkningen från priset på $ 3,14 per mynt och från och med den 14 oktober 2019.

1000 PCX kostade $ 3140, satsning, med hänsyn till återinvestering, gav 96% per år, det vill säga nu är break-poängen cirka $ 1,6 per token.

Den röda linjen representerar breakeven. Nu är priset på PCX 2,67 dollar per token, vilket är lägre än för ett år sedan, men under året har vår andel nästan fördubblats och är 1960 PCX eller 5233 dollar, vilket är 1,66 gånger mer än vi ursprungligen investerade.

Läs om lönsamt jordbruk i andra delen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me