Jag vill ha mer pengar. Futures.

Vi öppnar en serie artiklar om icke-triviala sätt att tjäna pengar på kryptovalutor, inklusive med hjälp av vår funktionalitet.

I den här artikeln visar vi med ett exempel vad futures är, vad är intresset för att handla på futuresbörser, hur du kan använda 3Commas-bots när du handlar futures, och också ge steg-för-steg-instruktioner om hur du ansluter dem.. 

Vad är futures?

Futures är ett avtal (kontrakt) om att köpa eller sälja en tillgång i framtiden till priset vid tidpunkten för kontraktet. Efter avtalets ingående är parterna skyldiga att uppfylla sina villkor, oavsett marknadspris.

Vad är intresset att handla på börser med terminer?

Futuresbörser är främst intresserade av följande möjligheter:

1. Handla med hävstång, det vill säga, handla med volymer som överstiger din egen betydligt.

2. Kort, det vill säga handel med fallande priser.

Vad är axel. Exempel.

Hävstång är börsens hävstångsmedel. Tack vare dem får näringsidkaren möjlighet att öka volymen på sin handelsverksamhet och vinst..

Ett konventionellt kryptovalutautbyte ger inte handlare möjlighet att lagligt handla med hävstång: hävstångseffekt är endast tillgängligt när handel handlar, det vill säga terminer. Därför öppnas specialiserade terminsbörser för hävstångshandel..

Låt oss analysera hävstångshandel med ett exempel.

Du avslutade en framgångsrik affär och fick 100 dollar vinst av den. Om du handlade den här handeln med 1:25 hävstångseffekt, skulle du ha gjort $ 2500 från samma handel med exakt samma strategi. Således, om du har en lönsam leveraged handelsstrategi kan du öka ditt kapital avsevärt utan att investera mer av dina egna medel..

Samtidigt ökar du också risken att förlora din insättning om priset strider mot din prognos. Så om du har 0,1 BTC och köper 100 000 kontrakt (hävstången blir X100) och räntan sjunker med 1% förlorar du allt som fanns på ditt konto (0,1 BTC). Med en hävstång på 10 är den negativa avvikelsen redan 10%. I verkligheten kommer likvidation att ske ännu tidigare, eftersom det finns provisioner, finansiering av en lånad position etc..

Leveraged trading är för närvarande tillgängligt på ett stort antal börser, varav de mest kända är BitMex, Binance Futures, Deribit och Bitfinex. Varje webbplats har sina egna unika funktioner, till exempel erbjuder Binance Features en maximal hävstångseffekt på x125 för BTCUSDT-kontraktet, och BitMex har de största handelsvolymerna, i genomsnitt 2,5 miljarder dollar per dag, vilket gör det svårt att manipulera växelkursen på detta utbyta..

Vad betyder kort. Exempel.

För att korta är att handla med en prisnedgång. En handelsposition i terminalen kallas kort.

Tänk på ett exempel för Bitmex- och Bybit-börserna, där vinster endast registreras i BTC.

Låt oss säga att du har 1 BTC. Kursen är nu 10 000 dollar. Du öppnar en KORT position för alla pengar, för 10 000 kontrakt, förutsatt att 1 kontrakt = $ 1. Således undertecknar du ett avtal om att oavsett pris, när som helst (före utgången, om kontraktet inte är obegränsat), måste köparen köpa 1 BTC från dig till priset vid tidpunkten för kontraktets öppnande (och vi öppnade en position vid 10000 $ för 1 BTC).

Samtidigt är 1 BTC som var på din börs “låst” och förblir i pantsättningen, så att det vid en marginalanrop kan skrivas av från dig.

Kursen sjunker med 50% och nu är det $ 5000 för 1 BTC. Du stänger en position på 10 000 KORTA kontrakt (sälj 1 BTC, för 10 000 USD). Från din ursprungligen “låsta” cue-ball ges 1 BTC till köparen. I gengäld ger köparen dig 2 BTC (5000 $ x2 = 10 000 $). 

Din SHORT-position är stängd. Som ett resultat: kursen föll med 50%, BTC på ditt konto ökade med 100%. Det fanns 1 BTC, nu 2 BTC. Dollarekvivalenten för ditt konto har ökat med 0%. Det fanns 1 BTC vid 10 000, nu 2 BTC vid 5 000.

Således ökar en framgångsrik korthandel din BTC medan dollarekvivalenten förblir densamma. Om du handlar på Binance Futures-börsen tar du bara vinster i dollar. I vårt exempel skulle dollarekvivalenten för ditt konto ha vuxit med 50%.

Och om vi i detta exempel använder axeln?

Resultaten blir följande:

Kurs $ 10.000, öppna en KORT för 20.000 kontrakt med 1 BTC (Hävstång x2)

Kurs $ 5000, nära KORT för 20 000 kontrakt. 

Total:

Det fanns 1 BTC ($ 10 000) + tog 1 BTC ($ 10 000) och öppnade en KORT position för 20 000 kontrakt

Räntan sjönk med 50%. Var 10 000 dollar, nu 5 000 dollar.

BTC på ditt konto har vuxit med 200% – efter att ha stängt den KORT positionen på 20 000 kontrakt köpte vi 4 BTC för 5 000 USD, lånade 1 BTC gavs = 3 BTC på kontot. I dollar var det 1×10000, nu 3×5000 = + 50%

Fördelarna med terminer för gruvarbetare

Förutom det spekulativa syftet kan terminer användas av gruvarbetare för att säkra risker, dvs. Gruvearbetaren planerar att bryta 10 bitcoins inom en månad och sälja dem för 7000 dollar, men på grund av den höga volatiliteten på marknaden kan priset på bitcoin förändras nedåt. För att skydda sig från en stark förändring i kursen öppnar gruvarbetaren en kort position och befinner sig i en vinn-vinn-situation, eftersom värdet på portföljen inte kommer att förändras:

– när BTC-kursen sjunker förlorar gruvarbetaren på grund av att han har bitcoins men vinner BTC i terminer på grund av en kort position.

– när BTC-kursen stiger förlorar gruvarbetaren BTC i terminer på grund av en kort position, men vinner på grund av att han har bitcoins.

Varför 3Commas-bots är användbara när man handlar med hävstång

Om du har din egen eller en lönsam strategi från tredje part kan du inte bara automatisera den med 3Commas-bots, utan också tjäna många gånger mer på den genom hävstång.. 

Var man kan få dessa strategier?

1. Egen strategi

Du kan skapa din egen strategi med hjälp av tekniska indikatorer eller andra verktyg i Trading View och automatisera handel med denna strategi redan i 3Commas. Hur man gör det – beskrivet i den här artikeln. För att handla det med hävstång måste du ansluta ett av de tillgängliga futuresbörserna (Binance Futures, Bybit, Bitmex) till ditt 3Commas-konto, och i bot-inställningarna har du en hävstångsfunktion:

  1. Tredje parts färdiga strategi

Du kan också automatisera handel med tredjepartssignaler och ansluta hävstång. De mest populära hylla-signalerna från våra kunder är Free Crypto Screener-signaler från Trading View. Hur man ställer in dem är skrivet i den här artikeln.

Vi har också en marknadsplats för handlarnas signaler. Du kan välja en lönsam signal och automatisera den, även med hävstång.

Vilka andra typer av signaler finns – läs här. Du kan ansluta någon av dem.

Och nu steg för steg instruktioner om hur man automatiserar strategier med bots och handlar med hävstång.

Öppna ett konto på Binance Futures. Detta görs i tre enkla steg:

  • Logga in på din vanliga Binance-konto;
  • Gå till fliken Futures i toppanelen;

I det nedre högra hörnet klickar du på knappen Öppna nu. Gjort.

Hur får man pengar för det

I det nedre högra hörnet under orderboken finns en överföringsknapp (på ryska “Transfer”). Skjuta på.

I fönstret som visas anger du mängden USDT som vi vill överföra från utbytesplånboken till den framtida. Obligation, försäkringsfond och överföring endast i USDT. För att fylla på din futuresfond behöver du därför exakt USDT på växlingskontot.

Förresten, genom samma fönster, kan du ta ut pengar tillbaka från futuresplånboken till börsen genom att klicka på bakåtknappen mellan plånböckerna.

Nu har du pengar på ditt futures-konto, men för att handla med 3Commas måste du ge API-åtkomst till ditt konto. För att göra detta, gå till ditt Binance-konto>inställningar>API-hantering.

I fliken som visas anger du namnet på vår nyckel och klickar på “Skapa”, bekräftar genom att skapa genom att ange en kod från 2FA.

Sedan kommer ett brev i posten, där det är nödvändigt att bekräfta skapandet av en ny API-nyckel genom att klicka på knappen “Bekräfta ny API-nyckel”. Om knappen inte fungerar eller inte visas kommer det att finnas en länk nedan genom att klicka på vilken du också bekräftar skapandet av en ny nyckel.

Därefter kommer vi till sidan API Management. Det är här vi behöver redigera begränsningar, API-nyckel och hemlig nyckel.

Klicka på “Redigera begränsningar” och sätt ett kryss framför objekten “Aktivera handel” och “Aktivera futures”, andra objekt, samt begränsa åtkomst via IP, aktivera efter behag.

Kopiera API-nyckeln och den hemliga nyckeln. Gå till 3Commas i avsnittet “Mina utbyten”. Välj Binance Futures i fältet “Exchange”, kom med ett namn för din nyckel (helst så att du omedelbart förstår att detta är din nyckel från Binance Features), sätt in API-nyckeln och den hemliga nyckeln i lämpliga fält och klicka på ” Connect Exchange “.

Grattis! Du har skapat en API-nyckel från Binance Futures och är ett steg närmare mer avancerad och säker terminshandel. Låt oss sedan skapa en futures trading bot. För att göra detta, gå till fliken “Bots” på sidopanelen och välj “Advanced” för att skapa en bot med en mer flexibel handelsstrategi.

I kolumnen “Grundläggande parametrar” kommer vi upp med namnet på vår bot, i fältet “Exchange” väljer vi namnet på API-nyckeln som skapades i föregående stycke. Lämna bot-typen “Enkel”.

I nästa steg väljer vi ett handelspar. Hittills finns det två handelspar tillgängliga på Binance-funktioner: BTC / USDT och ETH / USDT.

Parat till BTC är den maximala hävstången x125 och till ETH, “endast” x50.

Ytterligare. Kort eller lång. Det finns två alternativ: vår bot kommer att kortas (sälj och köp billigare) eller lång (köp och sälj dyrare).

“Vinstvaluta” kan inte ändras, eftersom alla Binance-funktioner regleras i USDT.

“Startordervolym” är det belopp som vi gör vår första order för. Värdet kan ställas in i BTC / ETH, USDT eller i% av insättningen.

“Volym av säkerhetsbeställningar” är det belopp för vilket säkerhetsbeställningar kommer att göras efter att ett avtal har öppnats för medelvärde i händelse av ett prisfall.

Det finns två typer av startorder: utförande av marknaden (aka Market) eller placering i orderboken och väntar på “önskat” pris (aka Limit).

“Hävstångstyp” eller hävstång är koefficienten med vilken börsen multiplicerar kundens satsning. Man måste komma ihåg att ju större hävstångseffekt, desto större är risken att förlora dina medel, men också desto större belöning.

I blocket “villkor för början av transaktionen” väljer du strategin enligt vilken erbjudanden kommer att öppnas (egen eller tredje part – vi skrev om detta ovan).

I fältet “Stoppa förlust” anger du det belopp i% av insättningen som vi vill behålla.

I fältet “Stop Loss action” kan du välja mellan att stänga en affär och att stänga en affär med botten stoppad. “Stop Loss timeout” behövs för att skydda mot klämningar, för det händer ofta att du bestämmer dig för att skämta, hittar en utmärkt ingångspunkt, sätter stopp och allt verkar vara bra, men en slumpmässig klämning slår ut ditt stopp i fel riktning , avslutar affären och BTC-priset börjar sjunka. Oavsett detta kan du ställa in en timeout som efter en viss tid kontrollerar om det är värt att stänga din beställning med stopp eller inte.

“Säkerhetsbeställningar” -blocket behövs för att genomsöka positionen.

Du kan läsa mer om säkerhetsbeställningar här, men jag tillägger att det inte är värt att ta ett genomsnitt för mycket, i vissa situationer är det bättre att ompröva din vision om marknaden.

Blocket “Ytterligare inställningar” behövs för att införa ett antal små korrigeringar.

Fältet “Starta inte en affär om den dagliga volymen är mindre” behövs för att handla låg-likvida altcoins, och på Binance-funktioner kan volymen i ett par vara högre än på vissa börser per vecka.

Det lägsta och högsta priset för att öppna en handel behövs så att boten handlar inom ett visst intervall och du inte kortsluter botten.

“Väntetid innan du öppnar en handel” kan användas för att skilja en pressning från en stark uppgång / nedgång utan tillbakadragning.

I “Bryt mellan transaktioner” anges tiden som måste gå mellan öppnandet av en ny handel.

“Öppna erbjudanden och stoppa” låter dig bättre kontrollera bot-operationen efter att du har öppnat ett visst antal erbjudanden. Det är viktigt att komma ihåg att öppna, men ännu inte genomförda transaktioner också registreras..

Den bästa delen är kvar till slutet. “Ta vinst” -blocket behövs för att fastställa vinsten.

Fältet “Target profitability” visar% av vinst, varefter bot stänger positionen. Alla uppdrag har redan beaktats.

Valet av lönsamhetsberäkningen låter dig bestämma om lönsamheten ska beräknas från en order eller från det totala beloppet på kontot.

Läs mer om Trailing här, men kort sagt, det här alternativet låter dig maximera vinsten från transaktionen.

När vi har konfigurerat vår bot måste vi dubbelkontrollera stoppen och om alla parametrar är korrekta. Klicka därefter på knappen “Skapa bot” i det högra blocket.

Om allt är gjort korrekt ser du ett fönster som ber dig att starta din bot..

Lansera!

All information om botten kan ses i avsnittet Bots>Mina bots.

Där kan du också inaktivera botten, visa detaljerad information, statistik, etc..

Kom ihåg att hävstångshandel har fler risker än spothandel, men belöningen kan bli större..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map