Több pénzt akarok. Határidős.

Cikkek sorozatát nyitjuk meg a kriptovalutákon való pénzkeresés nem triviális módjairól, többek között a funkcionalitásunk segítségével.

Ebben a cikkben egy példával mutatjuk be, hogy mi a határidős ügylet, mi az érdeklődés a határidős tőzsdén való kereskedés iránt, hogyan használhatja a 3Commas botokat a határidős kereskedelem során, és lépésről lépésre adunk útmutatást is azok összekapcsolásáról.. 

Mik azok a határidős ügyek

A határidős ügylet olyan megállapodás (szerződés), amely egy eszköz jövőbeni vásárlására vagy eladására vonatkozik a szerződés időpontjában érvényes áron. A szerződés megkötését követően a felek a piaci ártól függetlenül kötelesek teljesíteni annak feltételeit.

Mi az érdeke a határidős tőzsdén való kereskedésnek?

A határidős tőzsdéket elsősorban a következő lehetőségek érdeklik:

1. Kereskedjen tőkeáttétellel, vagyis olyan kereskedelemmel, amely jelentősen meghaladja a sajátét.

2. Rövid, vagyis csökkenő árakon kereskedelem.

Mi a váll. Példa.

A tőkeáttétel a tőzsde tőkeáttétele. Nekik köszönhetően a kereskedő lehetőséget kap kereskedési műveleteinek és profitjának növelésére..

A hagyományos kriptovaluta-tőzsde nem ad lehetőséget a kereskedők számára arra, hogy legálisan kereskedjenek tőkeáttétellel: a tőkeáttétel csak akkor áll rendelkezésre, ha kereskednek a szerződésekkel, vagyis határidős ügyletekkel. Ezért speciális határidős tőzsdéket nyitnak a tőkeáttételes kereskedéshez..

Elemezzük a tőkeáttételes kereskedést egy példával.

Sikeres üzletet kötött és 100 dolláros nyereséget kapott belőle. Ha 1:25 arányú tőkeáttétellel kereskedne ezzel a kereskedéssel, akkor ugyanazon kereskedésből 2500 dollárt keresett volna pontosan ugyanazon stratégia alkalmazásával. Így ha nyereséges tőkeáttételes kereskedési stratégiája van, akkor jelentősen növelheti tőkéjét anélkül, hogy több saját alapot fektetne be..

Ugyanakkor növeli a betét elvesztésének kockázatát is, ha az ár ellentmond az előrejelzésnek. Tehát, ha 0,1 BTC-vel rendelkezik, és 100 000 szerződést vásárol (a tőkeáttétel X100 lesz), és az árfolyam 1% -kal csökken, akkor elveszít mindent, ami a számláján volt (0,1 BTC). 10-es tőkeáttétellel a negatív eltérés már 10%. A valóságban a felszámolás még hamarabb bekövetkezik, mivel vannak jutalékok, egy kölcsön pozíció finanszírozása stb..

A tőkeáttételes kereskedés jelenleg számos tőzsdén elérhető, amelyek közül a leghíresebbek a BitMex, a Binance Futures, a Deribit és a Bitfinex. Minden webhelynek megvannak a maga egyedi jellemzői, például a Binance Features maximális x125 tőkeáttételt kínál a BTCUSDT szerződéshez, és a BitMex rendelkezik a legnagyobb kereskedési volumennel, átlagosan napi 2,5 milliárd dollárral, ami megnehezíti ezen az árfolyam manipulálását. csere..

Mit jelent a rövid. Példa.

Röviden annyit jelent, mintha árcsökkenéssel kereskednénk. A terminál kereskedési pozícióját rövidnek nevezzük.

Vegyünk egy példát a Bitmex és a Bybit tőzsdékre, amelyekben a nyereséget csak BTC-ben rögzítik.

Tegyük fel, hogy 1 BTC-vel rendelkezik. A tanfolyam most 10 000 dollár. RÖVID pozíciót nyit meg minden pénzért, 10 000 szerződésért, feltéve, hogy 1 szerződés = 1 USD. Így aláírja azt a megállapodást, hogy bármi legyen is az ár, bármikor (a lejárat előtt, ha a szerződés nem korlátlan), a vevőnek 1 BTC-t kell vásárolnia Öntől a szerződés megkötésének időpontjában érvényes áron (és pozíció 10 000 $ -on 1 BTC esetében).

Ugyanakkor 1 BTC, amely az Ön cseréjében volt, “zárolva van” és a zálogban marad, így Margin Call esetén le lehet írni róla..

Az árfolyam 50% -kal csökken, és most 5000 dollár 1 BTC-re. 10 000 RÖVID szerződéses pozíciót zár le (1 BTC-t ad el, 10 000 USD-ért). Az eredetileg „bezárt” jelzőgömbéből 1 BTC-t kap a vevő. Cserébe a vevő 2 BTC-t ad (5 000 USD x2 = 10 000 USD). 

RÖVID pozíciója zárva van. Ennek eredményeként: az arány 50% -kal csökkent, a számládon szereplő BTC 100% -kal nőtt. 1 BTC volt, most 2 BTC. Fiókod dolláregyenértéke 0% -kal nőtt. 1 BTC volt 10 000-nél, most 2 BTC 5000-nél.

Így a sikeres short ügylet növeli a BTC-t, miközben a dollár egyenérték ugyanaz marad. Ha a Binance Futures tőzsdén kereskedik, akkor a profitot csak dollárban veszi fel. Ekkor példánkban a számlád dolláregyenértéke 50% -kal nőtt volna.

És ha ebben a példában a vállat használjuk?

Az eredmények a következők lesznek:

10 000 dolláros tanfolyam, nyisson rövidet 20 000 szerződésért 1 BTC-vel (tőkeáttétel x2)

5000 dolláros tanfolyam, zárja be a RÖVID 20 000 szerződésért. 

Teljes:

1 BTC volt (10 000 USD) + vett 1 BTC-t (10 000 USD), és rövid pozíciót nyitott 20 000 szerződésre

Az arány 50% -kal csökkent. 10 000 dollár volt, most 5000 dollár.

Az Ön számláján a BTC 200% -kal nőtt – miután 20 000 szerződés RÖVID pozícióját lezártuk, 4 BTC-t vásároltunk 5000 dollárért, kölcsönvettünk 1 BTC-t = 3 BTC a számlán. Dollárban 1×10000 volt, most 3×5000 = + 50%

A határidős előnyök a bányászok számára

A spekulatív cél mellett a határidős ügyleteket a bányászok felhasználhatják a kockázatok fedezésére, azaz A bányász azt tervezi, hogy 10 bitcoin bányászatát egy hónapon belül eladja és 7000 dollárért eladja, de a piac nagy volatilitása miatt a bitcoin ára lefelé változhat. Hogy megvédje magát az árfolyam erős változásától, a bányász rövid pozíciót nyit, és mindenki számára előnyös helyzetbe kerül, mivel a portfólió értéke nem változik:

– amikor a BTC árfolyama csökken, a bányász veszít abból a tényből fakadóan, hogy van bitcoinja, de rövid pozíció miatt határidőben nyer BTC-t.

– amikor a BTC árfolyama emelkedik, a bányász rövid pozíció miatt elveszíti a BTC-t a határidős ügyletekben, de azért nyer, mert bitcoinja van.

Miért hasznosak a 3Commas botok, ha tőkeáttétellel kereskednek

Ha van saját vagy harmadik fél nyereséges stratégiája, akkor nemcsak automatizálhatja a 3Commas botok segítségével, hanem a tőkeáttétellel sokszor többet kereshet rajta.. 

Hol lehet beszerezni ezeket a stratégiákat?

1. Saját stratégia

Készítheti el saját stratégiáját technikai indikátorok vagy bármely más eszköz segítségével a Trading View-ban, és automatizálhatja a kereskedést ezzel a stratégiával már a 3Commas-ban. Hogyan kell csinálni – leírt ebben a cikkben. A tőkeáttétellel való kereskedéshez csatlakoztatnia kell az egyik rendelkezésre álló határidős tőzsdét (Binance Futures, Bybit, Bitmex) a 3Commas fiókjához, majd a bot beállításaiban lesz egy tőkeáttételi funkció:

  1. Harmadik fél kész stratégiája

Automatizálhatja a kereskedést harmadik féltől származó jelek segítségével, és összekapcsolhatja a tőkeáttételt. Az ügyfelek legnépszerűbb polcjelzései a Free View Crypto Screener Signals from Trading View. Meg van írva, hogyan állítsák be őket ebben a cikkben.

Van egy piacunk is a kereskedők jelzéseire. Kiválaszthatja a jövedelmező jelet és automatizálhatja azt is, tőkeáttétellel.

Milyen egyéb jelek állnak rendelkezésre – olvassa el itt. Bármelyiket csatlakoztathatja.

Most pedig lépésről lépésre ad útmutatást a stratégiák robotokkal történő automatizálásáról és a tőkeáttétellel történő kereskedelemről.

Számla nyitása a Binance Futures oldalon. Ez három egyszerű lépésben történik:

  • Jelentkezzen be a szokásos Binance számla;
  • Menjen a Futures fülre a felső panelen;

A jobb alsó sarokban kattintson a Megnyitás most gombra. Kész.

Hogyan lehet pénzt szerezni érte

A jobb alsó sarokban a rendeléskönyv alatt található egy Átvitel gomb (oroszul „Átutalás”). Nyom.

A megjelenő ablakban írja be az USDT összegét, amelyet át akarunk utalni a csere pénztárcáról a határidősre. Kötvény, biztosítási alap és átutalás csak USDT-ben. Ezért a határidős alap feltöltéséhez pontosan USDT-re van szüksége a tőzsdei számlán.

Egyébként ugyanazon az ablakon keresztül visszavonhat pénzt a határidős pénztárcából a pénzváltóba, ha rákattint a pénztárcák közötti fordított gombra..

Most van pénzeszköze a határidős számláján, de a 3Commas kereskedelméhez meg kell adnia az API hozzáférést a fiókjához. Ehhez lépjen a Binance fiókjába>Beállítások>API kezelés.

A megjelenő fülön adja meg kulcsunk nevét, majd kattintson a “Létrehozás” gombra, és erősítse meg a létrehozással a 2FA kódjának megadásával.

Ezután levél érkezik a levélbe, amelyben meg kell erősíteni az új API kulcs létrehozását az “Új API kulcs megerősítése” gombra kattintva. Ha a gomb nem működik, vagy nem jelenik meg, akkor egy link jelenik meg, amelyre kattintva megerősíti az új kulcs létrehozását.

Ezután eljutunk az API Management oldalra. Itt van szükségünk szerkesztési korlátozásokra, API kulcsra és titkos kulcsra.

Kattintson a “Korlátozások szerkesztése” elemre, és jelöljön be pipát a “Kereskedés engedélyezése” és “Futures engedélyezése” elemek elé, más elemek, valamint az IP-n keresztüli hozzáférés korlátozása, engedélyezés tetszés szerint.

Másolja az API-kulcsot és a titkos kulcsot. Lépjen a 3Commas oldalra a “Saját cserék” részben. Az “Exchange” mezőben válassza a Binance Futures lehetőséget, állítson be egy kulcs nevet (lehetőleg olyat, hogy azonnal megértse, hogy ez az Ön kulcsa a Binance Features szolgáltatásból), illessze be az API kulcsot és a titkos kulcsot a megfelelő mezőkbe, majd kattintson a gombra. Connect Exchange “.

Gratulálunk! Ön létrehozott egy API kulcsot a Binance Futures-től, és egy lépéssel közelebb van a fejlettebb és biztonságosabb határidős kereskedelemhez. Ezután hozzunk létre egy határidős kereskedési botot. Ehhez lépjen az oldalsó panel “Bots” fülére, és válassza az “Advanced” lehetőséget, hogy botot hozzon létre rugalmasabb kereskedési stratégiával.

Az “Alapparaméterek” oszlopban kitaláljuk botunk nevét, az “Exchange” mezőben kiválasztjuk az előző bekezdésben létrehozott API kulcs nevét. Hagyja a botot “Egyszerű”.

A következő lépésben kiválasztunk egy kereskedési párt. Eddig két kereskedési pár érhető el a Binance Features-en: BTC / USDT és ETH / USDT.

A BTC-vel párosítva a maximális tőkeáttétel x125, az ETH-hoz pedig “csak” x50.

További. Rövid vagy hosszú. Két lehetőség van: botunk rövid lesz (olcsóbb adás-vétel) vagy hosszú (drágább adás-vétel)..

A “nyereség pénzneme” nem változtatható meg, mivel az összes Binance Szolgáltatás USDT-ben kerül elszámolásra.

A “Start rendelési mennyiség” az az összeg, amelyre leadjuk az első megrendelésünket. Az érték BTC / ETH, USDT vagy a betét% -ában állítható be.

A “biztonsági megbízások mennyisége” az az összeg, amelyre a biztonsági megrendeléseket az ügylet megnyitása után adják meg az átlagoláshoz árcsökkenés esetén..

Kétféle indítási megbízás létezik: a piac általi végrehajtás (más néven Market) vagy a megbízási könyvben történő elhelyezés és a “kívánt” árra (más néven Limit) való várakozás..

A “tőkeáttétel típusa” vagy a tőkeáttétel az az együttható, amellyel a tőzsde megsokszorozza az ügyfél tétjét. Nem szabad elfelejteni, hogy minél nagyobb a tőkeáttétel, annál nagyobb a pénz elvesztésének kockázata, de annál nagyobb a jutalom is.

A “tranzakció kezdetének feltétele” blokkban válassza ki azt a stratégiát, amellyel az ügyletek megnyílnak (saját vagy harmadik fél – erről fentebb írtunk).

A “Stop Loss” mezőbe írja be a betét% -át, amelyet meg akarunk tartani.

A “Stop Loss action” mezőben választhat az üzlet lezárása és a leállt botdal kötött üzlet között. A “Stop Loss timeout” szükséges a szorítások elleni védelemhez, mert gyakran előfordul, hogy úgy dönt, hogy viccelődik, kiváló belépési pontot talál, megállót állít és minden rendben van, de egy véletlenszerű szorítás rossz irányba dönti el , lezárja az üzletet, és a BTC ára csökkenni kezd. Bármi is legyen ez, beállíthat egy időkorlátot, amely egy meghatározott idő után ellenőrzi, hogy érdemes-e megállással zárni a megrendelést vagy sem.

A “Biztonsági megrendelések” blokkra a helyzet átlagolásához van szükség.

A biztonsági megrendelésekről itt olvashat bővebben, de hozzáteszem, hogy nem érdemes túl sokat átlagolni, bizonyos helyzetekben jobb átgondolni a piaci elképzeléseket.

A “További beállítások” blokkra számos apró javítás bevezetése szükséges.

A “Ne indítson üzletet, ha a napi mennyiség kevesebb” mezőre van szükség az alacsony folyadéktartalmú altcoinok kereskedéséhez, és a Binance Feature-nél az egy páros kereskedések volumene nagyobb lehet, mint hetente néhány tőzsdén..

A kereskedés megnyitásának minimális és maximális ára szükséges, hogy a bot egy adott tartományban kereskedjen, és ne zárja le az alját.

A “várakozási idő a kereskedelem nyitása előtt” segítségével meg lehet különböztetni a szorítást az erős emelkedéstől / visszaeséstől visszahúzás nélkül.

A “Szakmák közötti szünet” szakaszban meghatározzák azt az időt, amelynek el kell telnie egy új kereskedelem nyitása között.

A “Nyitott ügyletek és leállítás” lehetővé teszi, hogy jobban ellenőrizzék a bot működését meghatározott számú ügylet megnyitása után. Fontos megjegyezni, hogy a nyitott, de még nem teljesített tranzakciókat is rögzítik..

A legjobb rész a végére marad. A nyereség rögzítéséhez a „Nyereség felvétele” blokk szükséges.

A “Cél jövedelmezőség” mező a nyereség% -át mutatja, utána a bot bezárja a pozíciót. Az összes jutalékot már figyelembe vették.

A jövedelmezőség-számítás kiválasztása lehetővé teszi annak eldöntését, hogy a jövedelmezőséget megrendelésből vagy a számlán lévő teljes pénzösszegből számolja-e..

A Trailingről itt olvashat bővebben, de röviden: ez az opció lehetővé teszi a tranzakcióból származó profit maximalizálását.

Miután konfiguráltuk a botunkat, még egyszer ellenőriznünk kell a megállókat és azt, hogy az összes paraméter helyes-e. Ezt követően kattintson a jobb oldali blokk “Bot létrehozása” gombra.

Ha minden helyesen van elvégezve, akkor megjelenik egy ablak, amely a bot elindítását kéri..

Dob!

A botra vonatkozó összes információ megtekinthető a Botok részben>A botjaim.

Ott letilthatja a botot is, részletes információkat, statisztikákat stb..

Ne feledje, hogy a tőkeáttételes kereskedésnek több kockázata van, mint az azonnali kereskedésnek, de a jutalom nagyobb lehet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map