Mi az a Stop Loss?

A stop loss a kereskedelemben használt általános kifejezés; lehet, hogy hallottál róla.

Valójában a Stop Loss az a meghatározott ár vagy az eszközár százaléka, amelynek elérésekor a kereskedés automatikusan lezárul..

Tudta, hogy a Stop Loss további előnyökkel is jár, például:

  • “Alternatív lehetőségek költségei” elleni biztosítás.
  • Egy eszköz eladása kisebb veszteség után annak érdekében, hogy később alacsonyabb áron (más néven “Rövid”) növelje a pozíciót.
  • A tőkéd védelme (különösen a felszámolással szemben árrés vagy határidős kereskedelem esetén).
  • Testreszabhatja a Stop Loss-t, hogy kövesse a tanfolyamot, maximalizálva a nyereségét, miközben minimalizálja a kockázatot.

Ezeket a pontokat részletesebben tárgyaljuk ebben a cikkben..

Hagyományos Stop Loss

Hosszú ügylet esetén, ha az alábbiakban egy eszközt vásárol, és azt tervezi, hogy magasabb áron értékesíti a nyereség érdekében, a Stop veszteség az eszköz vételára alá kerül, tehát ha az ár lefelé mozog, nem felfelé, a kereskedelem lezárult, és a tőkéje visszatér a realizált különbségek levonásával.

Példa: Kereskedést úgy indít, hogy 1 ETH-t vásárol 1000 dollárért. Nyereséget szeretne elérni és 1 ETH-t eladni, amikor az ár eléri az 1100 USD-t, és 10% vagy 100 USD megtérülést kap a kezdeti befektetésből (mínusz jutalékok). Ha azonban az ár csökken, akkor csapdába esik, ahol az Ön által vásárolt 1 ETH értéke csökken, és 1 ETH 1000 dollár alatti értékesítése, amelyet eredetileg fektetett be, veszteséget eredményez … itt Stop A veszteség segíthet ennek a kockázatnak a kiszámításában és mérséklésében …

Mivel a kriptopénzek nagyon ingadozóak lehetnek, az árak zuhanhatnak anélkül, hogy lehetőséget adnának a kereskedőnek vagy a befektetőnek is a reakcióra … ilyenkor a Stop Loss beállítás segíthet megvédeni tőkéjét alvás közben, vagy nap mint nap..

A 3Commas SmartTrade segítségével megadhat egy Stop Loss feltételt a tranzakció idején, amelyben az eszközeit automatikusan értékesítik.

Miért értékesítés a veszteségek ellenére?

A kriptopénzpiacok ciklikusak. Gyakran, amikor egy eszköz ára zuhan, az árak gyorsan megfordulhatnak és emelkedhetnek (ez perceket, napokat vagy heteket vehet igénybe). Egyes kereskedők úgy vélik, hogy egy eszköz (más néven “HODLing”) birtoklása az ár esése esetén jobb, mint a veszteséges értékesítés, mivel az árak végül visszatérnek korábbi szintjükre. Az eszközvásárlási átlagolási (DCA) stratégiákat arra is felhasználhatják, hogy rendszeres időközönként több eszközt vásároljanak, mivel az árak tovább csökkennek. Ez akkor lehet hatékony stratégia, ha van olyan további forrása, amelyet befektet vagy olyan eszközökbe spekulál, amelyekről úgy gondolja, hogy hosszú távon nagyon magas a növekedési potenciálja..

Mindegyik stratégiának vannak hátrányai, és ez a stratégia sem ideális. Az Ön pénzeszköze hosszabb időre beszorulhat egy veszteséges kereskedésbe – még akkor is, ha a kereskedés végül profitra vált és zár. Itt játszik szerepet a kereskedő pszichológiája; egyesek úgy vélik, hogy minden veszteség rossz, és számíthatnak arra, hogy minden kereskedés sikeres lesz vagy sikeres lesz. Fontos felismerni, hogy ez nem így van, és a legjobb kereskedők sem zárják le kereskedéseik 100% -át nyereség érdekében..

Alternatív lehetőségek költségei

A fenti példával az a kereskedés vagy eszköz megtartása, amelynek értéke valószínűleg zuhanhat (mondjuk akár -30% vagy annál is nagyobb), nem a legjobb megoldás, ha korlátozott pénzeszközökkel rendelkező kereskedő vagy. Tegyük fel, hogy ugyanabban a forgatókönyvben elfogadta a kis 2-5% -os veszteséget. A vesztes kereskedelem bezárásával a kezdetektől fogva, amikor az árak éppen csökkenni kezdenek, lehetősége van befektetni tőkéjét a növekvő eszközök jobb kereskedési lehetőségeibe, sőt, ellensúlyozva a jelentéktelen 2-5% -os veszteséget később 30% -ot vesztett eszköz birtoklása. Itt tudnak robotjaink a profit maximalizálásában segíteni a piaci viszonyok ellenére.!

A nagy összegű forrásokkal rendelkező kereskedők vagy befektetők is profitálhatnak a hosszú távú befektetési portfóliójukban lévő eszköz kis veszteségekkel történő értékesítéséből, mivel növelhetik az eszköz összegét azáltal, hogy többet vásárolnak vissza alacsonyabb áron. A 3Commas Smart Cover hatékony eszköz ebben a helyzetben..

A Stop Loss ebben a helyzetben lehetővé tenné a kereskedő számára, hogy megduplázza a bitcoin mennyiségét alacsonyabb áron történő újravásárlással.

Utána álló veszteség a profit maximalizálása és a kockázat minimalizálása érdekében

Bizonyos helyzetekben a Stop Loss felhasználható a kapott nyereség biztosítására abban az esetben, ha egy eszköz ára nő a vásárlási szintjéhez képest. Kézzel “magasabbra állíthatja a Stop Loss-ot”. Képzelje el, hogy egy eszköz 10% -kal drágult, és Ön Stop Stop veszteséget megtakarításra (az árra, amelyen az eszközt eredetileg vásárolt) vagy akár nyereséges szintre emeli..

Ha a kereskedés vagy a befektetés sikeres, akkor rendszeresen magasabbra mozgathatja a Stop Loss értéket annak biztosítására, hogy árváltozás esetén a kereskedelme nyereséggel vagy veszteséggel záruljon, és értékelje a következő kereskedést, amelyet meg szeretne valósítani. hogy az alapjai biztonságban vannak.

A 3Commas SmartTrade eszközök képesek automatikusan “nyomon követni” a Stop Loss értéket egy meghatározott százalékkal az aktuális diagramár alatt. Az ár emelkedésével nyomon követhető lesz a Stop Loss. Ha az eszköz a beállított küszöb alá csökken, akkor a kereskedelem lezárul. Akárhogy is, a 3Commas lehetővé teszi a kereskedelem lebonyolítását, és megfeledkezik róla, enyhítve a kriptovaluta-kereskedelem stresszétől..

Tőkéjének védelme a felszámolással szemben árréssel vagy határidős ügyletekkel

Amikor határidős vagy tőzsdei tőzsdei tőkeáttétellel kereskedik, tőkeáttétes alapokkal kereskedik, néha a rendelkezésére álló tőke százszorosával..

Ez hihetetlenül kockázatos, mivel felszámolható lehet, ha a kereskedelem veszteséges..

Például, ha 100 dolláros tőkeáttétellel 1 dolláros „hosszú” kereskedést írt be, akkor pozíciót hozna létre a 100 dolláros kereskedett szerződésen. Ha az ár 1% -kal emelkedik, és bezárja a kereskedést, akkor $ 1 nyereséget termel, ami megduplázza a kezdeti befektetést.

A tőkeáttétel további kockázata azonban az, hogy ha az ár 1% -kal csökken, akkor kereskedelme felszámolásra kerül, és elveszíti kezdeti befektetését..

A tőzsdék általában kétféle határidős vagy fedezeti tőkeáttételi módot kínálnak: “Elszigetelt” és “Kereszt”.

Elszigetelt tőkeáttételi mód az, amikor a pozíció megnyitásához felhasznált alapok előre meghatározott (a pozíció nyitásakor számított) fedezettel rendelkeznek, és ennek a fedezetnek a felhasználása után a pozíció felszámolásra kerül, és a kereskedés létrehozásához felhasznált alapok összege elvész. Ebben a módban csak azok az alapok vannak veszélyben, amelyeket a tőzsdén az adott pozíció létrehozására használnak.

A kereszt tőkeáttételi mód lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a tőzsdei számlájukon fel nem használt egyenleget fedezetként felhasználhassák a szerződés alapján nyitott bármely pozícióra; az előny abban rejlik, hogy ez jelentősen csökkentheti a tranzakciók felszámolásának költségeit, de megnövekedett kockázatokkal jár, mivel a tranzakció felszámolása esetén a tőzsdei számlán lévő teljes pénzösszeg elvész.

Ezért nagyon fontos, hogy határidős vagy tőzsdei tőzsdén történő kereskedés során mindig a Stop Loss-t használja, annak érdekében, hogy megakadályozzák az összes alap felszámolásának lehetőségét..

Kimenet

A Stop Loss nemcsak megakadályozza a tőkéjéhez kapcsolódó kockázatok növekedését, hanem felhasználható a kapott profit biztosítására is.

Reméljük, hogy ez a cikk segített jobban megismerni a Stop Loss eszközt és annak használatának különféle módjait annak érdekében, hogy javítsa kereskedési stratégiáját és befektetési szemléletét, és maximalizálja kereskedéseinek jövedelmezőségét. Mint mindig, bármilyen kérdése van, a 3Commas támogatása örömmel segít Önnek; írjon nekünk a [email protected] e-mail címre. 

Megjegyzés: A kriptovaluták kereskedése eleve kockázatos, és bár a hozam meglehetősen magas lehet, fontos szem előtt tartani a kockázatokat. Ha a forgalmazott eszköz ára meredeken csökken, akkor elveszítheti befektetése egy részét, és kénytelen alacsonyabb áron eladni az eszközt. A 3Commas blogbejegyzések oktatási célokra készültek, és nem szabad őket “pénzügyi tanácsként” értelmezni..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map