Az utóbbi időben egyre népszerűbb a jövedelmező gazdálkodás (angolul – hozamgazdálkodás). Ez a fajta jövedelem passzivitásával, magas jövedelmezőségével és minimális kockázataival vonzza a tapasztalatlan befektetőket. A gazdálkodás azonban aligha tulajdonítható valóban passzív jövedelemnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a kriptovaluta passzív keresésének különféle módjait..

A kriptovaluta passzív keresetének módjai

  1. Hitelezés;
  2. Tét;
  3. Nyereséges gazdálkodás.

Fontos megjegyezni, hogy minél magasabbak a kockázatok, annál magasabb a jutalom. Ha stabil pénznemben akar hitelezni és stabil APY-vel rendelkezik, akkor jövedelme kevesebb lesz, mint azoknak a gazdálkodóknak a jövedelme, akik volatilitás alá eső zsetonokat fedeztek.

APY – Éves százalékos hozam. Ez a paraméter megmutatja, hogy hány tokent fog keresni egy évben. Gyakran ennek a paraméternek az értéke kb.

Hitelezés

Hitelezés – pénzeszközeit olyan platformra adja, amely hiteleket ad ki kriptovalutájukkal biztosított felhasználóknak. Leggyakrabban a kölcsönvettnek a kölcsönvett alapok összegét meghaladó fedezetet kell hagynia (az úgynevezett over fedezet). Centralizált tőzsdéken keresztül kölcsönözhet forrásokat a fedezetkereskedőknek is, ahol pénzeszközeit egyértelműbb felszámolási mechanizmus védi.

Jövedelmezőség

A hitelezés a passzív jövedelem legbiztonságosabb típusainak tulajdonítható. Vegyünk egy példát a hitelezésre Binance

A hozam a stablecoins-ban évi 6,31% (7 napos betétnyitás esetén) és 7% (90 napos betétnyitás esetén) között mozog. Érdemes megjegyezni, hogy a második oszlop az éves százalékot, azaz. befektetve 100 dollárt 7 napra, 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 dollárt kap

Azonban évi 7% -kal és az év során minden 90 napban történő újrabefektetéssel kiderül, hogy minden befektetett 100 USD után 7 dolláros jövedelem.

Nyilvánvaló, hogy ez a fajta passzív jövedelem alkalmas nagy betétekre, amikor a kriptopénz legtöbbször csak a pénztárcán fekszik..

A centralizált hitelezési platformokhoz hasonlóan vannak decentralizáltak is.

Például a DDEX egy olyan platform, amely egyesíti az azonnali és a fedezeti piacot, valamint a kölcsönök és hitelek kibocsátását. Mindez decentralizált módon történik, vagyis nem kell valakinek átutalnia a pénzét, itt mindenért okos szerződés a felelős..

Különbség van az éves hozamban is, nehéz pontosan megjósolni, ezért mindig hozzávetőlegesen van feltüntetve.

A fenti ábra azt mutatja, hogy a DDEX kamatlába változó, és bizonyos időpontokban USDC-ben elérte az évi 82% -ot. Fontos megjegyezni, hogy az összes hitelező egyenlő feltételekkel rendelkezik, vagyis nem mindegy, hogy mikor tegye fel az alapokat: a csúcson, 82% -on, vagy pár nappal korábban, mindenesetre majdnem ugyanolyan éves lesz hozam.

Hogyan lehet pénzt keresni decentralizált webhelyeken?

Vegyünk egy példát az USDT-ben történő hitelezésre a DDEX-en

  1. Lépjen a ddex.io oldalra, és kattintson az Érdeklődés keresése elemre;
  2. Csatlakoztassa pénztárcáját a jobb felső sarokban található „Csatlakoztassa a pénztárcát” feliratra kattintva;
  3. A „Hitelezés” táblázatban válassza ki azt a pénznemet, amelyben hitelezni akarunk; 
  4. A megjelenő ablakban adja meg az érmék számát, amelyeket kiosztunk hitelezésre. Láthatja a várható évesített hozamot is; 
  5. Nyomja meg a “Hitel” gombot, engedélyezzük a szerződés kölcsönhatását az USDT-vel, erősítsük meg a tranzakciót a pénztárcában. Felhívjuk figyelmét, hogy az engedélyek és jóváhagyások fizetési módja: ehhez interakcióra van szükség az ethernet-rel. Például a normál 99 gwi gázárral a DDEX-szel való minden interakció meghaladja a 20 dollárt. Ezért jobb, ha 10 000 dollárnál kisebb összegű hitelek kibocsátására centralizált platformokat használunk, mivel ezek nem igényelnek további befektetéseket a hitelezőktől..

A fenti példák azt mutatják, hogy stabil hitelek formájában nyújtanak hitelt, mivel ezek az eszközök mentesek a volatilitás kockázatától, de kölcsönözhet különféle érmékben és zsetonokban is..

Milyen más webhelyek léteznek?

Annak érdekében, hogy önállóan ne keressen minden létező webhelyet, javasoljuk az összesítő webhelyek használatát, amelyek információkat gyűjtenek az összes elérhető webhelyről, az azokon elérhető pénznemekről és nyereségességükről.

Összesítők:

Tét

Tét – passzív jövedelem fogadása a kriptovalutákból a PoS algoritmus és annak variációi segítségével. 

Jövedelmezőség

A tőke jövedelmezőség új érmék kibocsátásával jön létre. Ha a PoW algoritmusokban a bányászok jutalmat kapnak egy bányászott blokkért és jutalékot az e blokkban szereplő tranzakciókért, a hálózati / bányászati ​​készletben betöltött teljesítményük arányában, akkor a PoS-szerű algoritmusokban az érvényesítők és az érintettek jutalmat kapnak a bányászott blokkokért és jutalékok attól függően, hogy hány pénzt tárolnak a pénztárcán / pénzváltón. A jövedelem az Ön által megszerzett érmétől és a szolgáltató jutalékától függ. Vegyünk két példát: USDN és XTZ.

USDN 

Az USDN a Waves blokklánc stabil állomása, amelyet teljes egészében az azonos nevű WAVES kriptovaluta támogat. A WAVES staking APY értéke körülbelül 6,5%. Ez az USDN-betétekből származó jövedelem forrása: a WAVES-ban lévő összes fedezet lekötött és jutalmat generál, de csak azok az USDN-tulajdonosok osztoznak meg, akik érméiket befektették a tétbe. Mivel az összes USDN részesedésnek csak körülbelül 42% -a, a Neutrino USD valós megtérülése jóval magasabb, mint a WAVES tét névleges hozama.

Amint az a fenti táblázatból kiderül, decentralizált részesedéssel évente 10,74% -ot, központosítottal (vagyis az USDN szolgáltatónak adunk) 0,93% -kal kevesebbet kapunk, mivel szolgáltató jutalékot vállal a kriptovaluta tárolásáért nyújtott szolgáltatásaiért.

Az USDN részesedése jövedelmezőbb, mint az USDT hitele a Binance-nél. Bár mindkét érme árfolyama a dollárhoz van kötve, az USDN fiatalabb, és a kriptográfiai közösség még nem bízik benne..

Tezos

A dollárhoz vagy más valutához nem kötött érmék elhelyezése a lehívás kockázatával jár, azonban ha az ár emelkedik, az érintett további jutalmat kap (a fiat / stablecoins részesedését tekintve)..

Vegyünk egy példát az XTZ tétre.

A hozzávetőleges éves hozam legfeljebb 6%. A fenti képernyőképen láthatja, hogy a jutalom 6,02% a Binance-nél, azonban ha a Binance Stakingbe megy, akkor láthatja, hogy a jutalom csak 5,49%. 

Az érdekelt szolgáltatók százalékos arányt számítanak fel a szolgáltatásokért. Összehasonlításképpen, ha nem akar delegálni, akkor fizetnie kell a szerverért, valamint ismernie kell a konfigurálását. Ehhez azonban évente 0,063% -kal többet kap..

Kicsit többet az ingadozó eszközök elsajátításakor rejlő kockázatokról és előnyökről.

Nézzünk meg egy példát a PCX tétre. A számítások egyszerűsítése érdekében megkezdjük a visszaszámlálást érménként 3,14 USD áron és 2019. október 14-től..

1000 PCX 3140 dollárba került, a tét, figyelembe véve az újrabefektetést, évi 96% -ot adott, vagyis most a megtakarítási pont tokenenként 1,6 dollár körül van.

A piros vonal a megtérülést jelenti. Most a PCX ára tokenenként 2,67 dollár, ami alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt, de az év során a részesedésünk majdnem megduplázódott és 1960 PCX vagy 5233 dollár, ami 1,66-szor több, mint amennyit eredetileg befektettünk.

Olvassa el a jövedelmező gazdálkodásról a második részt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me