Ce este Stop Loss?

Stop loss este un termen comun utilizat în tranzacționare; poate ai auzit de el.

De fapt, Stop Loss este prețul stabilit sau procentul din prețul activului, la atingerea căruia tranzacția dvs. este închisă automat..

Știați că Stop Loss are și beneficii suplimentare, cum ar fi:

  • Asigurare împotriva „Costurilor oportunităților alternative”.
  • Capacitatea de a vinde un activ după ce a suferit o pierdere minoră pentru a crește ulterior poziția la un preț mai mic (cunoscut și sub denumirea de „Scurt”).
  • Protejarea capitalului dumneavoastră (în special, împotriva lichidării în caz de tranzacționare în marjă sau futures).
  • Puteți să vă personalizați Stop Loss pentru a urma cursul, maximizând profiturile, reducând în același timp riscul.

Vom discuta aceste puncte mai detaliat în acest articol..

Stop Loss tradițional

În cazul unei tranzacții lungi, atunci când cumpărați un activ de mai jos și intenționați să-l vindeți mai mult pentru a obține profit, Stop Loss este plasat sub prețul de achiziție al activului, deci dacă prețul scade, nu în sus, tranzacția este închisă și capitalul dvs. este returnat minus diferențele realizate.

Exemplu: începeți o tranzacție cumpărând 1 ETH pentru 1000 USD. Doriți să obțineți profit și să vindeți 1 ETH atunci când prețul ajunge la 1100 USD, primind o rentabilitate de 10% sau 100 USD din investiția inițială (minus comisioanele). Cu toate acestea, dacă prețul scade, cadeți într-o capcană în care valoarea 1 ETH pe care ați cumpărat-o scade în valoare, iar vânzarea 1 ETH pentru mai puțin de 1000 USD, pe care ați investit-o inițial, are ca rezultat o pierdere … aici Stop Pierderea vă poate ajuta să calculați și să atenuați acest risc …

Deoarece criptomonedele pot fi foarte volatile, prețurile pot scădea fără a oferi nici măcar comerciantului sau investitorului șansa de a reacționa … atunci când setarea Stop Loss vă poate ajuta să vă protejați capitalul în timp ce dormiți sau vă desfășurați zi de zi..

Cu 3Commas SmartTrade, puteți defini o condiție Stop Loss în momentul tranzacției, în care activele dvs. vor fi vândute automat.

De ce să vindeți în ciuda pierderilor?

Piețele criptomonede sunt ciclice. De multe ori, când prețul unui activ scade, prețurile se pot inversa și crește rapid (acest lucru poate dura minute, zile sau săptămâni). Unii comercianți consideră că deținerea (cunoscută și sub denumirea de „HODLing”) atunci când prețul scade este mai bună decât vânzarea cu pierderi, întrucât prețurile vor reveni în cele din urmă la nivelurile lor anterioare. De asemenea, pot folosi strategii de cumpărare a activelor (DCA) pentru a cumpăra mai multe active la intervale regulate, pe măsură ce prețurile scad în continuare. Aceasta poate fi o strategie eficientă dacă aveți fonduri suplimentare pe care le investiți sau speculați în active despre care credeți că au un potențial de creștere foarte mare pe termen lung..

Cu toate acestea, fiecare strategie are dezavantajele sale și nici această strategie nu este ideală. Fondurile dvs. pot fi blocate într-o tranzacție în pierdere pentru o perioadă extinsă de timp – chiar dacă tranzacția în cele din urmă se inversează și se închide cu un profit (acest lucru este cunoscut sub numele de cost de oportunitate, termen care înseamnă că ați fi putut obține profit alegând diferit). Aici intră în joc psihologia comerciantului; unii cred că orice pierdere este rea și se poate aștepta ca toate tranzacțiile să aibă sau vor avea succes. Este important să ne dăm seama că acest lucru nu este cazul și chiar și cei mai buni traderi nu își închid 100% din tranzacții pentru a obține profit..


Costurile opțiunilor alternative

Cu exemplul de mai sus, menținerea unei tranzacții sau a unui activ care ar fi putut scădea ca valoare (să zicem, până la -30% sau mai mult) nu este cea mai bună cale de acțiune dacă sunteți un comerciant cu fonduri limitate. În același scenariu, să presupunem că ați acceptat o mică pierdere de 2-5%. Odată cu închiderea unei tranzacții în pierdere chiar de la început, când prețurile tocmai au început să scadă, aveți posibilitatea de a vă investi capitalul în oportunități de tranzacționare mai bune pe activele în creștere, de fapt, compensând o pierdere nesemnificativă de 2-5% comparativ până la deținerea unui activ care ulterior a pierdut 30%. Aici robotii noștri pot contribui la maximizarea profiturilor în ciuda condițiilor pieței.!

Comercianții sau investitorii cu sume mari de fonduri pot beneficia, de asemenea, de vânzarea unui activ în portofoliul lor de investiții pe termen lung, cu pierderi mici, deoarece pot crește valoarea activului cumpărând mai mult la un preț mai mic. Smart Cover de la 3Commas este un instrument puternic de utilizat în această situație..

Stop Loss în această situație ar permite comerciantului să își dubleze volumul de bitcoin prin re-cumpărare la un preț mai mic.

Trailing Stop Loss pentru a maximiza profiturile și a minimiza riscul

În unele situații, Stop Loss poate fi utilizat pentru a asigura profitul primit în cazul unei creșteri a prețului unui activ față de nivelul de achiziție al acestuia. Puteți „muta manual Stop Loss mai sus”. Imaginați-vă că un activ a crescut cu 10% din preț și vă ridicați Stop Loss la egal (prețul la care ați cumpărat inițial activul) sau chiar la un nivel profitabil.

Dacă tranzacția sau investiția are succes, puteți muta în mod regulat Stop Loss mai sus pentru a vă asigura că, în cazul unei inversări de preț, tranzacția dvs. va fi închisă cu profit sau pierdere și puteți evalua următoarea tranzacție pe care doriți să o faceți, știind că fondurile tale sunt în siguranță.

Instrumentele 3Commas SmartTrade au, de asemenea, capacitatea de a „urmări” automat valoarea Stop Loss la un număr specificat de procente sub prețul graficului curent. Pe măsură ce prețul crește, Stop Loss va fi urmărit. Dacă activul scade sub pragul stabilit de dvs., tranzacția va fi închisă. Oricum ar fi, 3Commas vă permite să vă desfășurați tranzacția și să uitați de aceasta, scutindu-vă de stresul tranzacționării cu criptomonede..

Protejarea capitalului dvs. de lichidare atunci când tranzacționați în marjă sau futures

Când tranzacționați cu efect de levier pe bursele futures sau de marjă, tranzacționați folosind fonduri cu efect de levier, uneori de 100 de ori capitalul pe care îl aveți la dispoziție.

Acest lucru este incredibil de riscant, deoarece puteți fi lichidat dacă tranzacția este neprofitabilă..

De exemplu, dacă ați introdus o tranzacție „lungă” de 1 USD folosind un levier de 100 de ori, ați crea o poziție pe contractul tranzacționat de 100 USD. Dacă prețul crește cu 1% și închideți tranzacția, veți obține un profit de 1 USD, dublând efectiv investiția inițială.

Cu toate acestea, un risc suplimentar de levier este acela că, dacă prețul scade cu 1%, tranzacția dvs. va fi lichidată și veți pierde investiția inițială..

Schimburile oferă, de obicei, două tipuri de moduri de levier futures sau de marjă: „Izolat” și „Cross”.

Modul de pârghie izolat este atunci când fondurile utilizate pentru a deschide o poziție au o marjă prestabilită (calculată la deschiderea unei poziții), iar după utilizarea acestei marje, poziția este lichidată, iar suma fondurilor utilizate pentru a crea tranzacția se pierde. În acest mod, numai acele fonduri care sunt utilizate pentru a crea această poziție specială la bursă sunt expuse riscului.

Modul de pârghie încrucișată permite traderilor să utilizeze orice sold neutilizat în contul lor de schimb ca garanție pentru orice poziții pe care le deschid în cadrul contractelor; beneficiul constă în faptul că acest lucru poate reduce semnificativ costul lichidării tranzacțiilor, dar este asociat cu riscuri crescute, deoarece dacă tranzacția este lichidată, întreaga sumă de fonduri din contul de schimb se va pierde.

Prin urmare, este foarte important să utilizați întotdeauna Stop Loss atunci când tranzacționați la schimburi futures sau de marjă, pentru a preveni posibilitatea lichidării tuturor fondurilor..

Ieșire

Stop Loss nu numai că poate preveni creșterea riscurilor pentru capitalul dvs., dar poate fi utilizat și pentru a asigura profitul primit.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să vă familiarizați cu instrumentul Stop Loss și cu diferitele modalități de utilizare a acestuia pentru a vă îmbunătăți strategia de tranzacționare și abordarea investițională și pentru a maximiza profitabilitatea tranzacțiilor dvs. Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări, asistența 3Commas vă va ajuta cu plăcere; scrie-ne la [email protected] 

Notă: tranzacționarea criptomonedelor este inerent riscantă și, în timp ce randamentele pot fi destul de mari, este important să țineți cont de riscuri. Dacă prețul activului pe care îl tranzacționați scade brusc, este posibil să pierdeți o parte din investiție, fiind obligat să vindeți activul la un preț mai mic. 3Commas Blog Postări sunt scrise în scop educativ și nu trebuie interpretate ca „sfaturi financiare”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map