Recent, agricultura profitabilă (din agricultura engleză – randament) câștigă popularitate. Acest tip de câștig atrage investitori neexperimentați prin pasivitate, profitabilitate ridicată și riscuri minime. Cu toate acestea, agricultura cu greu poate fi clasificată drept câștig cu adevărat pasiv. În acest articol, vom analiza diferite moduri de a câștiga pasiv criptomonede..

Modalități de a câștiga pasiv criptomonede

  1. Împrumut;
  2. Miza;
  3. Agricultură profitabilă.

Este important să ne amintim că, cu cât riscurile sunt mai mari, cu atât recompensa este mai mare. Dacă doriți să împrumutați în monede stabile și să aveți un APY stabil, venitul dvs. va fi mai mic decât cel al fermierilor care depun jetoane volatile ca garanție..

APY – Randament anual procentual. Acest parametru arată câte jetoane veți câștiga într-un an. Adesea valoarea acestui parametru este indicată aproximativ.

Împrumut

Împrumuturi – acordați fondurile dvs. unei platforme care acordă împrumuturi utilizatorilor securizați prin criptomoneda lor. Cel mai adesea, împrumutatul trebuie să lase o garanție care depășește suma fondurilor împrumutate (așa-numita garanție excesivă). De asemenea, puteți împrumuta fonduri comercianților de marjă prin intermediul unor burse centralizate în care fondurile dvs. sunt protejate de un mecanism de lichidare mai clar.

Rentabilitate

Împrumutul poate fi atribuit celor mai sigure tipuri de venituri pasive. Luați în considerare un exemplu de împrumut Binance

Randamentul în monede stabile variază de la 6,31% (la deschiderea unui depozit timp de 7 zile) la 7% (la deschiderea unui depozit timp de 90 de zile) pe an. Este demn de remarcat faptul că a doua coloană arată exact procentul anual, adică investind 100 USD timp de 7 zile veți primi 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 USD

Cu toate acestea, cu 7% pe an și reinvestire la fiecare 90 de zile în cursul anului, se dovedește un venit de 7 USD pentru fiecare 100 $ investit.

Evident, acest tip de câștiguri pasive este potrivit pentru depozite mari, când de cele mai multe ori criptomoneda se află pur și simplu pe portofel..

Similar platformelor de creditare centralizate, există descentralizate.

De exemplu, DDEX este o platformă care combină piețele spot și marja, precum și emiterea de împrumuturi și împrumuturi. Toate acestea se întâmplă într-o manieră descentralizată, adică nu trebuie să vă transferați fondurile cuiva, un contract inteligent este responsabil pentru tot ceea ce este aici..

Există, de asemenea, o diferență în randamentul anual, este dificil să se prevadă cu exactitate, prin urmare este întotdeauna indicat aproximativ.

Graficul de mai sus arată că rata dobânzii în DDEX este fluctuantă și, în anumite momente, a atins 82% pe an în USDC. Este important să rețineți că toți creditorii sunt în condiții egale, adică nu contează când puneți fondurile: chiar la vârf la 82% sau cu câteva zile mai devreme, în orice caz, veți avea aproape aceleași randament anual..

Cum să câștigi bani pe site-uri descentralizate?

Să luăm în considerare un exemplu de împrumut în USDT pe DDEX

  1. Accesați ddex.io și faceți clic pe Câștigă interes;
  2. Conectați-vă portofelul făcând clic în colțul din dreapta sus pe inscripția „Conectați portofelul”;
  3. În tabelul „Împrumut”, selectați moneda în care dorim să împrumutăm; 
  4. În fereastra care apare, introduceți numărul de monede pe care le vom aloca pentru împrumut. De asemenea, puteți vedea randamentul anualizat preconizat; 
  5. Apăsați „Împrumutați”, permitem contractului să interacționeze cu USDT, confirmăm tranzacția în portofel. Vă rugăm să rețineți că permisiunile și aprobările sunt plătite ca acest lucru necesită interacțiunea cu Ethernet. De exemplu, cu un preț standard al gazului de 99 gwi, toate interacțiunile cu DDEX costă mai mult de 20 USD. Prin urmare, este mai bine să utilizați platforme centralizate pentru emiterea de împrumuturi pentru sume mai mici de 10.000 USD, deoarece acestea nu necesită investiții suplimentare de la creditori..

Exemplele de mai sus au demonstrat împrumuturi în monede stabile, deoarece aceste active nu prezintă riscuri de volatilitate, dar puteți împrumuta și în diferite monede și jetoane..

Ce alte site-uri există?

Pentru a nu căuta singuri toate site-urile existente, vă sugerăm să utilizați site-uri de agregare care colectează informații despre toate site-urile disponibile, monedele disponibile pe acestea și rentabilitatea acestora.

Agregatoare:

Miza

Staking – primirea de venituri pasive din criptomonede folosind algoritmul PoS și variațiile sale. 

Rentabilitate

Rentabilitatea mizei este generată prin emiterea de monede noi. Dacă în algoritmii PoW minerii primesc o recompensă pentru un bloc minat și comisioane pentru tranzacțiile incluse în acest bloc, proporțional cu puterea lor în rețeaua / pool-ul de minerit, atunci în algoritmii de tip PoS, validatorii și jucătorii primesc o recompensă pentru blocurile minate și comisioane în funcție de numărul de monede pe care le stochează pe un portofel / schimb. Venitul depinde de moneda pe care o veți miza și de comisioanele furnizorului. Luați în considerare două exemple: USDN și XTZ.

USDN 

USDN este o monedă stabilă pe blockchain-ul Waves, complet susținut de criptomoneda WAVES cu același nume. Miza WAVES are un APY de aproximativ 6,5%. Aceasta este sursa de venituri din miza USDN: toate garanțiile din WAVES sunt mizate și generează recompensă, dar sunt împărțite numai acelor deținătorii USDN care și-au investit monedele în miza. Deoarece doar aproximativ 42% din toate mizele USDN, rentabilitatea reală a Neutrino USD este mult mai mare decât rentabilitatea nominală a valurilor de miză.

După cum puteți vedea în tabelul de mai sus, cu o miză descentralizată, vom primi 10,74% pe an, iar cu una centralizată (adică o vom oferi furnizorului USDN), vom primi cu 0,93% mai puțin, deoarece furnizorul ia un comision pentru serviciile sale pentru stocarea criptomonedei.

Miza în USDN este mai profitabilă decât împrumuturile în USD ale Binance. Deși rata ambelor monede este legată de dolar, USDN este mai tânăr și comunitatea criptografică nu are încă un credit de încredere în ea..

Tezos

Monedele de miză care nu sunt legate de dolar sau alte valute prezintă riscul unei reduceri, cu toate acestea, dacă prețul crește, miza primește o recompensă suplimentară (în ceea ce privește miza în monede fiduciare / stabile).

Luați în considerare un exemplu de miza XTZ.

Randamentul anual aproximativ este de până la 6%. În captura de ecran de mai sus, puteți vedea că recompensa este de 6,02% pe Binance, cu toate acestea, dacă mergeți la Binance Staking, puteți vedea că recompensa este de doar 5,49%. 

Furnizorii de miză își percep procentajul pentru servicii. Pentru comparație, dacă nu doriți să delegați, atunci va trebui să plătiți pentru server, precum și să aveți cunoștințe despre cum să-l configurați. Cu toate acestea, pentru aceasta veți primi mai mult cu 0,063% pe an..

Un pic mai mult despre riscurile și recompensele atunci când participă la active volatile.

Să vedem un exemplu de miza PCX. Pentru a simplifica calculele, vom începe numărătoarea inversă de la prețul de 3,14 USD pe monedă și de la data de 14 octombrie 2019.

1000 PCX au costat 3140 USD, miza, inclusiv reinvestirea, a dat 96% pe an, adică acum nivelul de rentabilitate este de aproximativ 1,6 USD pe jeton.

Linia roșie reprezintă egalitatea. Acum, prețul PCX este de 2,67 USD per jeton, care este mai mic decât în ​​urmă cu un an, dar pe parcursul anului miza noastră s-a dublat aproape și este 1960 PCX sau 5233 USD, ceea ce este de 1,66 ori mai mare decât am investit inițial.

Citiți despre agricultura profitabilă în a doua parte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me