NEAR Protocol cel mai bun proiect DPoS?

Industria criptomonedelor se află încă într-o etapă de creștere activă și este departe de a fi adoptată pe deplin – este vorba despre o experiență de utilizator relativ „proastă”, dificultățile de a lucra cu blockchain-uri și alte lucruri care nu sunt ușor de înțeles pentru fiecare profan. De exemplu, dacă cineva dorește să utilizeze o aplicație descentralizată bazată pe Ethereum, trebuie să aibă cel puțin o înțelegere de bază a contractelor inteligente și a blockchain-ului, precum și să aibă fonduri suficiente (având în vedere creșterea rapidă a taxelor pe rețea recent). Protocolul NEAR intenționează să rezolve toate aceste probleme.

Ce este APROAPE?

NEAR Protocol este o platformă blockchain cu capacitatea de a crea rapid contracte inteligente și aplicații descentralizate (dApps). Este conceput într-un mod foarte ușor de dezvoltat și ar trebui să faciliteze crearea de dApp-uri cu utilizare practică. NEAR este, fără îndoială, cea mai prietenoasă platformă pentru dezvoltatori în ceea ce privește crearea de contracte inteligente. Contractele inteligente sunt scrise aici folosind limbaje Rust și AssemblyScript. Primul este ideal pentru dezvoltatorii JavaScript, deoarece pot stăpâni AssemblyScript în câteva minute sau ore, deoarece este legat de TypeScript. A doua opțiune este recomandată de dezvoltatorii NEAR pentru contractele inteligente care gestionează capital semnificativ. Acest lucru se datorează ecosistemului Rust matur, setului avansat de instrumente Rust-to-WebAssembly și garanțiilor de siguranță a limbajului încorporate. Aflați mai multe despre protocolul NEAR la http://near.org/learn.

Protocolul NEAR se bazează pe algoritmul de consens Proved-of-Stake (DPoS) delegat, care este acum una dintre alternativele la algoritmii Proof-of-Work (PoW) și Proof-of-Stake (PoS). Platforma poate procesa aproximativ 1000 de tranzacții pe secundă pe un fragment atunci când transferă jetoane (operațiunile pe contracte inteligente sunt mai lente). MainNet constă în prezent dintr-un fragment. În 2021, echipa NEAR intenționează să lanseze un MainNet segmentat cu 8 cioburi, care va aduce proiectul mai aproape de pragul de 10.000 TPS. În rețeaua NEAR, taxele de tranzacție sunt de 1.000 de ori mai mici decât pe Ethereum. Dezvoltatorii câștigă 30% comisioane de tranzacție, ceea ce reprezintă un nou vector de monetizare interesant pentru ei. În acest context, proiectul are un avantaj semnificativ. 

De fapt, platforma blockchain NEAR este un strat de infrastructură, similar din punct de vedere conceptual cu multe alte platforme similare, de exemplu, chiar și binecunoscutul Ethereum. Dezvoltatorii implementează aplicații descentralizate, în timp ce alte activități operaționale de pe platformă, cum ar fi crearea unui cont sau executarea unei tranzacții, sunt controlate de noduri din rețea. 

Cum funcționează blockchain-ul NEAR Protocol?

Sharding-ul este implementat în protocolul NEAR, dar principiul său aici este ușor diferit de soluțiile similare din astfel de blockchains ca, de exemplu, Polkadot. În cadrul platformei NEAR, toate cioburile sunt considerate parte a aceluiași blockchain. Acest lucru se datorează unui mecanism numit Nightshade. Cu Nightshade, doar un instantaneu al stării curente a fiecărui fragment este adăugat la blockchain. Fiecare fragment este susținut de propriul set de noduri de validare care difuzează starea fragmentului lor de fiecare dată când este creat un bloc. Cu alte cuvinte, opera cioburilor poate fi gândită ca o intersecție. Intersecția rutieră în sine este blockchain aproape și fiecare drum este un segment. Mai mult, cioburile din NEAR pot funcționa în paralel, deoarece tranzacțiile efectuate asupra acestora nu se suprapun. Acest lucru îmbunătățește foarte mult eficiența platformei în ansamblu..

O altă componentă importantă a Protocolului NEAR este un mecanism numit Doomslug. Permite nodurilor validatorului să genereze blocuri la rândul lor. Acest lucru se întâmplă în fiecare „epocă”, durata lor este de 12 ore. Mai mult, fiecare bloc nou este generat aproximativ o secundă. Recompensa în bloc este legată de inflație, care este în prezent de aproximativ 5% pe an. 90% din recompensa pentru fiecare bloc se duce la grupurile de validatori și delegatori, iar restul de 10% se îndreaptă către fondul NEAR, care este administrat în prezent de Fundația NEAR.

Dacă sunteți nou în blockchain și criptomonede, aflați mai multe despre principiile de bază ale Protocolului NEAR aici: https://near.org/blog/the-beginners-guide-to-the-near-blockchain/.

JOC Lângă

Ecosistemul NEAR Protocol folosește propriul simbol JUDEȚ. Este destinat mizei de validatori și delegatori de blockchain. Recompensa de bloc duce la inflație anuală de 5%, dar jetoanele din apropiere sunt arse pentru a plăti taxe. După cum sa menționat mai sus, taxele în NEAR sunt incredibil de mici și cu o activitate de rețea suficientă, simbolul NEAR devine un activ deflaționist. Inflația anuală se transformă la 0 dacă rețeaua procesează mai mult de un miliard de tranzacții pe zi și poate chiar să devină negativă dacă mai mult de 2 miliarde de tranzacții sunt procesate pe zi.

Dacă doriți să deveniți un validator Near Protocol, va trebui să mizați jetoane NEAR. Suma exactă depinde de câte jetoane sunt furnizate de alți validatori din fragment. Toate acestea determină, de asemenea, cota dvs. din recompensele bloc plătite în fiecare epocă (12 ore).

Fiecare fragment din Aproape conține 100 de locații și trebuie să aveți cel puțin o locație pentru a fi validator. Costul fiecărui loc este determinat de miza totală NEAR (de exemplu, luați totalul din acest fragment și împărțiți-l la 100, acesta va fi costul locului). Validatorii și delegații pot renunța la miză oricând. Acest principiu este destinat să încurajeze nodurile validatorului să apere cioburi noi sau „mai mici” acolo unde bariera la intrare este mai mică. Dacă nu aveți capitalul pentru a cumpăra suficiente jetoane NEAR pentru a obține un loc, puteți convinge delegații să vă delege jetoanele dvs. Delegații folosesc pool-uri de miză pentru acest lucru și primesc o parte din recompensa bloc de la validatori..

Aflați mai multe despre economia protocolului NEAR aici: https://near.org/blog/near-protocol-economics/.

Proiecte în ecosistemul Near Protocol

De-a lungul celor peste doi ani de existență, protocolul NEAR a reușit să câștige multă atenție atât în ​​industria criptomonedelor, cât și în afara acesteia. În acest timp, ecosistemul NEAR a cunoscut o creștere rapidă și multe alte proiecte interesante s-au alăturat acestuia. Luați în considerare cele mai notabile elemente ale ecosistemului.

Flux Protocol

Flux creează un protocol simplu pentru ca dezvoltatorii să lanseze piețe pentru literalmente orice (orice activ, marfă, eveniment real sau orice altceva de imaginat). O parte a acestei misiuni constă în crearea unei aplicații open source inovatoare, simple și adaptabile pentru lucrul cu piețe deschise. Aplicația open source Flux este construită deasupra portofelului NEAR. Portofelul NEAR este un portofel care nu este stocat ca o extensie de browser care acceptă nume de cont care pot fi citite de oameni pentru adrese, oferind o interfață mai ușor de utilizat și familiară pentru utilizatorii web2.

Mintbase

Mintbase este o piață asemănătoare Amazonului. Permite oricărui utilizator, inclusiv celor fără experiență tehnică, să își creeze propriile active digitale unice și să le distribuie prin contractul lor inteligent.. 

Problema este că, după explozia de popularitate a finanțelor descentralizate, blockchain-ul Ethereum a devenit prea scump de utilizat. Uneori, comisionul mediu pentru interacțiunea cu contractele inteligente ajunge la zeci de dolari. Aceste neajunsuri au forțat echipa Mintbase să caute o platformă alternativă, care a devenit protocolul NEAR..

MoonPay

MoonPay este o companie care construiește o infrastructură de plată pentru criptomonede. Echipa platformei se angajează să ofere un proces de conversie perfect între monedele fiat și criptomonede utilizând toate metodele de plată majore, inclusiv carduri de debit și credit, transferuri bancare locale, Apple Pay, Google Pay și Samsung Pay.. 

MoonPay operează în peste 160 de țări și peste 250 de portofele, site-uri web și aplicații de top au încredere în MoonPay pentru infrastructura de plată și prevenirea fraudei..

Ontologie

Blockchain-ul Ontology a fost creat pentru a satisface nevoile clienților de întreprindere, adică a celor care necesită confidențialitate și nu doresc să-și „partajeze datele” pe un blockchain privat. Ontologia funcționează pe modelul Blockchain-as-a-Service (BaaS). 

Ontologia încearcă să ofere clienților de întreprindere o modalitate ușoară de a beneficia de natura descentralizată și distribuită a blockchain-ului. Acestea includ gestionarea identității, contracte inteligente, schimbul de date descentralizat și posibilitatea de a vă crea propriile active digitale și aplicații care pot fi găzduite pe platforma Ontology dApp..

TrustToken

TrustToken este o platformă creată la începutul anului 2018 cu scopul de a pune la dispoziție active tokenizate. Prima monedă stabilă a proiectului și simbolul emblematic al platformei este TrueUSD (TUSD), care este un activ susținut de dolarul SUA, ceea ce înseamnă că menține un raport 1: 1 față de moneda reală. 

Recent, echipa NEAR Protocol a lucrat cu creatorii TUSD pentru a integra stablecoin pe platforma lor. Această colaborare va permite utilizatorilor TUSD să trimită monede cu taxe și latență tranzacții mult mai mici. TUSD ar trebui să devină o piatră de temelie în dezvoltarea ecosistemului NEAR, care va găsi o aplicație largă în domeniul NFT, jocuri blockchain, piețe de predicție și așa mai departe..

Concluzie

NEAR Protocol este unul dintre cele mai promițătoare proiecte blockchain. Rezolvă aceleași probleme de infrastructură ca Ethereum 2.0 și Polkadot, cum ar fi asigurarea descentralizării în timp ce crește lățimea de bandă prin sharding..

Cu toate acestea, protocolul NEAR este realizat cu o atitudine mai „prietenoasă” față de dezvoltatori și utilizatori obișnuiți în comparație cu același Ethereum. În acest sens, reprezintă un concurent serios pentru a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea. Cu un sprijin financiar solid, protocolul NEAR trebuie doar să se asigure că proiectul în sine se vinde suficient de bine pentru a obține recunoaștere în concurența stabilită. Dacă poate face acest lucru, are șanse mari să depășească alte platforme similare..

Aflați mai multe despre predicțiile prețurilor de jetoane NEAR aici: https://medium.com/near-ecosystem/near-price-predictions-5a2240f80a3c.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map