A blockchain technológia TOP-5 alkalmazási területe a valós üzleti életben

“Nem lesz sikeres befektetés, ha nem gondolkodik önállóan.”

Warren Buffett

Sok vállalat a blockchain technológiát használja, hogy megkönnyítse a cégük dolgát. Az alacsonyabb költségek, a megnövekedett bevétel és az intelligens ügyfélszolgálat egyike a blockchain technológia számos előnyének. Ennek ellenére nem meglepő, hogy a különböző iparágakban működő vállalatok 95% -a befektetett blokklánc-technológiai projektekbe. Szakértők szerint a Blockchain a jogszabályok betartásától az adatkezelésig sokféle célra használható..

A Blockchain valós használata

Mint korábban említettük, a vállalatok üzleti tevékenységük különböző területein használják a Blockchain technológiát:

1. A Blockchain használata a marketingben

A digitális platformokon történő marketing manapság hatalmas kihívásokkal néz szembe. A felhasználói adatokat gyűjtő vállalatokat támadják meg a hackerek az adatok ellopása érdekében, és a hirdetési bevételek kattintási csalásokkal történő előteremtése jelenti a legnagyobb kihívást, amellyel a marketing ipar jelenleg szembesül..

A blokklánc-alapú azonosító rendszert egy elosztott nyílt tranzakciós könyvelési rendszer segítségével fejlesztik ki, amely digitális aláírási és ellenőrzési rendszert kínál az emberek azonosítására. Ez a blokklánc alapú rendszer biztosítja, hogy hamis kattintások ne érhessenek el csalárd hirdetési bevételt.

Íme néhány példa azokról a vállalatokról, amelyek jelenleg használják a blockchain technológiát:

  • A Microsoft decentralizált identitásrendszert épít, amely a Bitcoinhoz, az Ethereumhoz és a Litecoinhoz hasonló blokklánc-technológiára épül, és az Authenticator alkalmazáson keresztül támogatja. A Microsoft blokklánc tárhelyet is kínál bankok, egészségügyi intézmények és induló vállalkozások számára.
  • Az Amazon a Digital Currency Group (DCG) és a saját Amazon Web Services együttműködésével biztosítja BaaS-ját olyan technológiai vállalatoknak, mint pénzügyi intézmények és biztosítási ügynökségek.
  • Az IBM rendelkezik egy BaaS platformmal is, amelynek célja a sok e-kereskedelmi tranzakcióval rendelkező vállalatok működésének optimalizálása..

2. A blokklánc használata a minőségbiztosításban

A blockchain nyomon követheti és rögzítheti a tranzakciókat az élelmiszer-gazdálkodás, az élelmiszeripar biztonságának és minőségének javítása érdekében.

A globális kiskereskedők és élelmiszer-gyártók keményen dolgoznak a termékek nyomon követésén és az ellátási lánc átláthatóságának optimalizálásán. Számos márka aktiválta a blokklánc technológiát, hogy rávilágítson a termékek és a kínálat átláthatóságának szükségességére, amely biztosítja a biztonságot és a minőséget.

Az ellátási lánc ellátása

Az ellátási láncok újjáélednek az irányításban és a feldolgozásban, és részletes információkat kínálnak a tagprofilokról, hogy növeljék a termékbiztonságba és a minőségbe vetett bizalmat..

A blockchain alapú alkalmazások használata csökkenti az átfogó beszállítói információk összegyűjtéséhez és az ügyfeleknek történő továbbításhoz szükséges időt is. Ez bizalmat ad a fogyasztóknak, miközben figyelmezteti mind a kiskereskedőket, mind a gyártókat a nem biztonságosnak nyilvánított élelmiszerekre..

Átláthatóság a mezőgazdaságban

Az elmúlt években egyre több vállalat használja a blockchain technológia erejét, hogy olyan koncepciókat hozzon létre, amelyek kifejezetten az ökológiai gazdálkodási ágazatot célozzák meg, és amelyek üzleti és fogyasztói célokat szolgálnak..

A mezőgazdasági ipar blokkláncot is használ, hogy maximalizálja a szállítási, logisztikai és tranzakciós költségek terén rejlő lehetőségeket. Ez a készletkövetés és a szállítási folyamatok javításával és a kapcsolódó tranzakciós költségek csökkentésével érhető el, kiküszöbölve harmadik felek bankokba való bevonásának szükségességét..

A márka átláthatósága

Az információgyűjtés a termékbiztonság és a minőség kulcsfontosságú eleme a mai piacon. A vásárlók aktívan keresik a származási forrásokat és az élelmiszer-előállítási módszereket, hogy megértsék a teljes ellátási láncot. A Blockchain biztosítja, hogy a fogyasztók okostelefonokon hozzáférhessenek a címkézési információkhoz. A szupermarketeknek is lehetőséget biztosít az ellátási láncon keresztül közlekedő nagy mennyiségű adatok elérésére. A technológia átfogó nyomon követhetőséget biztosít a termék minőségének biztosítása érdekében.

Azok a vállalatok, amelyek sikeresen használják ezt a minőségbiztosítási megoldást:

  • Az Auchan Retail egy francia kiskereskedelmi csoport, amely blockchain technológiát alkalmaz az ellátási lánc nyomon követésének javítása érdekében. Az Auchan Retail mint egészséges lakosság kampányát vezető márka elindította ezt a technológiát, majd Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Szenegálban vezette be..
  • A Mozzarella egy másik cég, amely látta a blockchain technológia hatását. Az olasz Spinosa vállalat piacra dobja az első Mozzarella di Bufala Campana OEM oltalmat, amelyet a teljes blokkláncra igazoltak. Minden termék “Blockchain – Minőségi tanúsítvány” címkével és QR kóddal van ellátva.

3. A blokklánc használata kereskedelemben és fizetésekben

A blokklánc használata kereskedelemben és fizetésekben

Azok az emberek, akiknek problémái vannak a hagyományos fizetési módok használatával, használhatják a blockchain-t pénz fogadására. A blockchain fizetésfeldolgozó funkciónak köszönhetően vállalkozása közvetlenül és biztonságosan fizethet ki az alkalmazottaknak a világ bármely pontján..

Van egy speciális tanulmány a Deloitte részéről, amely kimutatta, hogy a Blockchain technológia megvalósítása a fordított tranzakciókban átlagosan a teljes összeg 2-3% -ával minimalizálja a költségeket. Ez lehetővé teszi az azonnali fizetést is a nemzetközi határokon túl, ami már most is nagy előrelépés a hagyományos fizetési rendszerrel szemben..

A blockchain képessége a bonyolult eljárások és kockázatok egyszerűsítésére

A fizetés igazolása, a részvényátutalások és a részvényárfolyamok valós idejű számszerűsítéséhez szükséges jelentős mennyiségű matematikai adat javítható a blokklánccal. Ezenkívül, amint az alternatív kriptovaluták egyre népszerűbbé válnak, új lehetőségek kínálkoznak a blockchain alapú kereskedési platformok tucatjain keresztül..

A pénzügyi kereskedelemben a blokklánc átlátszó árképzést, új alternatív piacokat, gyorsabb fizetési feldolgozást és a tranzakciók következetes elszámolását jelenti.

A technológiát alkalmazó vállalatok:

  • Decentralizált tőzsdék, amelyek blokkláncot használnak a kriptopénz biztonságos, megbízható és olcsó valós idejű cseréjére. A legnépszerűbbek közül: Binance DEX, IDEX, Altcoin.io, Waves DEX, Openledger DEX, RuDEX
  • A Paxos az első szabályozott bizalmi társaság, amely a blokkláncot használja. A számviteli technológia segítségével a vállalat azonnal kiegyenlítheti a tranzakciókat, automatizálja a fizetési folyamatokat és kizárhatja harmadik feleket. Ezenkívül a Paxos Standard Token (PAX) 1 dollár, ami stabilvá teszi a digitális tranzakciókat.

4. Blockchain használata HR-ben

A blokklánc használata az üzleti életben nem csupán egy koncepció, amelyet a HR-szakembereknek partneri célokból ismerniük kell.

Minden HR-adat veszélyben van, és mivel több vállalat szembesül adatvédelmi jogsértésekkel, feltétlenül biztosítani kell a csalások megelőzésére és a biztonság biztosítására szolgáló biztosítékokat. A növekvő kiberbiztonsági bűnözéssel szemben a blockchain technológiát megoldásként értékelik.

A toborzási folyamatok, a jártassági tesztek és az életrajzok fejlesztése

Talán a blockchain legnagyobb előnye az adatok integritásában való bizalom. A modern munkaerő-felvételi rendszerekben nehéz meghatározni a leendő munkakörének és iskolai végzettségének pontosságát. A legtapasztaltabb toborzókat is becsaphatja a jelölt hamis munkatapasztalata és végzettsége.

Bár a blokklánc nem garantálja, hogy minden pontatlanságot vagy túlzást megtalálnak, növeli a jelölt önéletrajzában szereplő információk hitelességét..

Optimalizálja a bérszámfejtést, a vállalkozói kifizetéseket és a szállítókövetést

Az egyik leggyakoribb HR-es eset a blockchain-ban a vállalat legnagyobb költségeihez és ahhoz a folyamathoz kapcsolódik, amelyet az alkalmazottak a legjobban értékelnek – fizetések. A blockchain számos kézi feladatot pótolhat, és kiküszöbölheti a meglévő bérszámfejtési rendszerek késéseit. Intelligens szerződéses megoldásokat is kínál.

A HR-nek nem kell kapcsolatba lépnie a vállalat bankjával, vagy havi befizetéseket kell végrehajtania. Ehelyett az átlátható, valós idejű blockchain főkönyvek segítenek nyomon követni a számlákat, és megkönnyítik a tranzakciók terjesztését, számlázását és jelentését. Szintén nem kell megvárni a szokásos bérszámfejtési időt.

A HR-ben blokkláncot használó vállalatok:

  • A ChronoBank egy blockchain alapú HR-megoldás, amelynek célja, hogy segítse a vállalatokat az alkalmazottak toborzásában, alkalmazásában és kezelésében. A Chronobank emellett azon dolgozik, hogy fizetési megoldásokat nyújtson a teljes körű szolgáltatást nyújtó HR-ipar számára..
  • A PeaCounts egy blokklánc-bérszámfejtési megoldás, amelynek célja a bérkezelési folyamat automatizálása. Az AI segítségével a teljesítménymutatók és mérföldkövek érvényesítéséhez a PeaCounts intelligens szerződéses technológiával fizet az embereknek PEA-tokennel. A PeaCounts arra ösztönzi a többieket, hogy építsenek szolgáltatásokat a blokklánc-protokolljuk tetején.
  • A HireMatch egy decentralizált toborzó platform, amely együttműködik a Recruiter.com céggel. Piaci alapú kriptovaluta HIRE-jével a HireMatch célja, hogy csökkentse a külső közvetítőkkel kapcsolatos súrlódást és költségeket a felvételi folyamatban.

5. A blokklánc használata intelligens szerződésekkel

Az intelligens szerződések számítógépes szabálykészlet, amelyet a szerződés digitális érvényesítésére, egyszerűsítésére, érvényesítésére vagy tárgyalására hoztak létre. Összehasonlíthatjuk őket az automaták működésével. Az intelligens szerződésekhez nincs szükség harmadik felek részvételére semmilyen folyamatban.

Banki és pénzügyi szektor

A tranzakciók elszámolása és elszámolása az egyik olyan folyamat, amely nagy hasznot húzhat az intelligens szerződések használatából. Az elszámolási és elszámolási tranzakciók lebonyolításakor a bankoknak regisztrálniuk kell több fél kötelezettségét az alapok cseréjében való részvételre, és gondoskodniuk kell arról, hogy a kötelezettségek teljesítése után ezeket az összegeket átutalják..

A pénzügyi szektor blokkláncát bemutató cég – a SETL – egy londoni blokklánc-elszámolási platform, amelyet a Citigroup, a Credit Agricole, a Computershare már használt

Egészségügyi ellátás

Egészségügyi ellátás

A blockchain legnyilvánvalóbb használata a betegadatok kezelésében és elérésében rejlik. Egyetlen beteg kórtörténete gyakran megosztható több egészségügyi szolgáltató között, ami megnehezíti hozzájuk való hozzáférést. Az intelligens kapcsolatok használata megkönnyíti az egészségügyi szakemberek életét, és segít abban is, hogy a betegek ne maradjanak le a töredezett nyilvántartások miatt.

A tulajdon

Egy másik üzleti szektor, amelyet hagyományosan zsúfoltak harmadik felek és közvetítők, az ingatlanipar..

Ingatlan-megállapodások esetében a szerződések automatikusan ellenőrizhetők és alkalmazhatók emberi interakció nélkül, csökkentve az ügynökök, hitelezők, ellenőrök és tulajdonjogi biztosítások igényét.

Egy jó példa arra a szervezetre, amely blokkláncot épít be az ingatlanokba, a Propy. A blockchain átmeneti projekt első lépése egy tőzsdei platform, ahol az eladók felsorolhatják az ingatlaninformációkat, a vevők és az ügynökök pedig kereshetnek ingatlanokat. A következő rész egy tranzakciós platform, ahol a felhasználók dokumentumokat, nyilvántartásokat és fizetéseket küldhetnek a blokklánc segítségével.

Oktatás

Mivel a digitális nyilvántartás az oktatási intézmények szokásává válik, a hallgatók magánéletének biztonsága minden eddiginél fontosabbá válik. A kibertámadások növekedésével ezek a rekordok értékes eszközökké válnak. A nyilvántartás és a blokklánc fejlesztésének módjai a modern modellekben túlmutatnak a biztonságon.

Egy másik érdekes lehetőség az oklevelek szervezésének és érvényesítésének képessége a blokkláncon. A Blockchain teljesen kiküszöböli az oklevelekkel kapcsolatos csalásokat, amelyek a világ számos részén valós problémát jelentenek. Az egyetemeken általában adminisztrátorok vannak, akik teljes mértékben vagy részben foglalkoznak a munkaadók kérdéseivel a jövőbeni munkavállalók képesítésével kapcsolatban. A blokklánc használatával ezeknek a rendszergazdáknak már nem kell időt pazarolniuk ezekre az interakciókra, mivel minden diploma megváltoztathatatlan formában elérhető a blokkláncon..

Következtetés

A felhangzástól eltekintve a blokklánc stratégiai fontosságú a vállalkozások számára, mivel lehetővé teszi a költségek szétesés nélküli csökkentését, valamint hosszú távon új üzleti modellek létrehozását. A meglévő digitális infrastruktúra és a blockchain mint szolgáltatás (BaaS) kínálatának növekedése csökkentette a költségeket, és sok vállalat már teszteli ezt a technológiát..

Sajnos a blockchain technológia gyorsabb és nagyobb léptékű megvalósítását akadályozza annak komplexitása és hozzáértő szakemberhiány. A kemény verseny a globális piacon azonban új technológiák kényszerítésére kényszeríti a vállalatokat, ami a közeljövőben óhatatlanul a blokklánc hatalmas elterjedéséhez vezet az emberi élet minden területén..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map