Nem minden kriptovaluta, amely a 2017-es kriptográfiai fellendülés idején a népszerűség csúcsán állt, nem tudta fenntartani vezető pozícióit. A kriptopiacon rendszeresen megjelennek új kriptoprojektek, amelyek a közösség és a technológia szempontjából ígéretesebbek. A kriptoprojekt magas státuszának fenntartása érdekében a fejlesztőknek aktívan kell dolgozniuk a szoftver fejlesztésén, és rendszeresen frissítéseket kell kiadniuk, növelve ezzel a közönség érdeklődését. Ebben a cikkben megtudhatja, mi történt a kriptovalutákkal, amelyek a 2017-es népszerűség csúcsa után gyakorlatilag haszontalannak bizonyultak.. 

Lisk (LSK)

A kriptovaluta 2017-ben a húsz legnagyobb blockchain platform közé tartozott, kapitalizációja meghaladta a 2,3 milliárd dollárt. A Lisk a nagy kripto befektetők portfóliójában volt, és a projektet az egyik legígéretesebbnek tartották, de valami nem stimmelt.

A Lisk egy 2016-ban alapított svájci kriptovaluta platform blokklánc alkalmazások építésére. Az alkotók arra összpontosítottak, hogy a blokkláncot a felhasználók széles köre számára hozzáférhetővé tegyék. A fejlesztők telepíthetik saját alkalmazásukat a Lisk blokkláncra, vagy akár saját blokkláncukat is futtathatják. A Lisk volt az egyik első kriptoprojekt, amely megvalósította a delegált tétbiztosítás (DPoS) konszenzus algoritmust, amely ma már népszerű a token tulajdonosok körében.

A DPoS lehetővé teszi a résztvevők számára a kriptovaluták tétjét anélkül, hogy saját csomópontot (csomópontot) telepítenének, így ez az algoritmus azoknak a felhasználóknak áll rendelkezésre, akiknek nincs nagy mennyiségük. 2019 óta nem jelent meg nagyobb frissítés. Augusztusban a fejlesztők frissítették a Lisk asztali alkalmazást. A kriptovaluta a 101. helyet foglalja el a jól ismert CoinMarketCap erőforrás rangsorában, az első lista ROI-ja pedig 1492%..

Az LSK aránya 2018 februárjában elérte az abszolút maximumot (ATH) – 35,49 USD. Azóta az ár 96,6% -kal 1,21 dollárra esett. Még akkor is, ha a projekt ígéretesnek tűnik, a fejlesztői tevékenység hiánya a befektetők érdeklődésének csökkenéséhez vezet, mivel az új kriptográfiai platformok és frissítések rendszeresen javítják a blokkláncok teljesítményét és funkcionalitását..

2020-ban a projekt 3 teszthálózatot adott ki: a Betanet v3, v4 és v5. A Lisk a fejlesztők kereteinek felépítésére összpontosított, az adatbázis-rendszert EmbeddedDB-re változtatta, és támogatást adott az IPC keretrendszerrel való kommunikációhoz. Ha a fejlesztők továbbra is aktívak maradnak, és teljes körű blokklánc-hálózatot indítanak, akkor a kriptovaluta helyzete megváltozhat..

Állapot (SNT)

A Status 2018 egyik legsikeresebb ICO projektjévé vált. A tömeges eladás során a projekt 107 millió dollárt gyűjtött és gyorsan az első 40 kriptoprojekt közé került, közel 800 millió dolláros tőkésítéssel. Abban az időben sok befektető lázasan fektetett be az ICO-kba, elvárva tőlük, hogy megismételjék az Ethereum (ETH) és más nagy horderejű platformok sikerét. Ezért ahhoz, hogy nagy beruházásokat vonzzon a projektbe, elég kompetens marketing volt.

Még a csaló ICO-projektek is dollármilliókat gyűjtöttek, és ha volt némi kilátás a kilátásokra, nem volt nehéz ilyen összegeket beszedni. Csaló projektek A PinToin és az iFan a ModernTech-től 660 millió dollárt gyűjtöttek össze – több mint a TRON (TRX) és a Tezos (XTZ).

Az SNT token az ICO befektetőinek a veszteség több mint 49% -át hozta, és a történelmi maximumhoz viszonyítva a kriptopénz 94,7% -kal, 0,57 dollárról 0,031 dollárra esett. Ennek ellenére a tokennel továbbra is kereskednek a Binance, a Huobi Global, az OKEx és még sok más kriptotőzsdén..

2018-ban nem a Status volt az egyetlen kudarc, annak ellenére, hogy a tömegnek sikerült lenyűgöző összegeket gyűjteni. Vele együtt olyan ismert projektek, mint:

  • Dragonchain (DRGN) – 320 millió dollár gyűlt össze az ICO-n keresztül
  • Bancor (BNT) – 153 millió dollár
  • Bankera (BNK) – 150 millió dollár
  • Polymath (POLY) – 96 millió dollár

Ha úgy gondolja, hogy a fejlesztők felhagytak a projekttel, akkor ez valójában nem így van. A Status készítői rendszeresen rendeznek találkozókat és online webes szemináriumokat, és 2020 decemberében elindították a CryptoAtelier alkalmazást – egy kreatív emberek munkaterületét.

Az állapotfejlesztők kiadták saját mobil kriptopénztárcájukat iOS és Android rendszerekhez, amely megkülönböztethető sok más alkalmazástól. A lényeg az, hogy a Status alkalmazás egyesíti a biztonságos pénztárca, a DApp böngésző és a messenger funkcióit. Egyedülálló és nagyon kényelmes. Vegye figyelembe, hogy a beépített messenger hiányzik az összes ismert kriptotárcából..

Nano (NANO)

A kriptopénz eredetileg RiaBlocks (XRB) volt, és 2014-ben adták ki. Az XRB érméket ingyen osztották ki a fauset-en keresztül: a beérkezésükhöz meg kellett oldani a captchát, amely után kis mennyiséget elküldtek a felhasználók pénztárcájába..

2018-ban az alkotók átnevezték és átnevezték a kriptovalutát NANO-ra, ami nagyon szimbolikus, figyelembe véve a kriptovaluta jelenlegi árfolyamát: most az érme mindössze 3 dolláros áron kereskedik, 133 millió NANO kibocsátással. A NANO 91,9% -ot esett a mindenkori csúcsról, 37,62 dollárról.

A NANO blokkláncot kereskedelmi kifizetésekre tervezték. A platform gyorsan feldolgozza a tranzakciókat, így késedelem nélkül és minimális díjakkal tud fizetni.

Az elmúlt két évben a fejlesztők egyetlen fontos frissítést sem tettek közzé. Ezért elhalványult az érme iránti érdeklődés, és sok kriptográfiai befektető megfeledkezett róla. A korai befektetők azonban továbbra is 9000% -ot meghaladó nyereséget tudnak elérni az első tőzsdei bevezetésük óta..

2020 második felében a fejlesztők kiadták a WeNano alkalmazást, amelynek célja a kriptovalutát fizetésekhez használó közösség bővítése. A WeNano-felhasználók száma meghaladta a 10 000-et, akik együttesen több mint 2500 fizetést teljesítettek. Az alkalmazás elsősorban a brazil felhasználókat célozza meg.

Népszerű (PPT)

A PPT kriptovaluta egyértelmű példa arra, hogy az alapítók közömbössége egy kriptoprojekt iránt hogyan vezethet a befektetői érdeklődés több mint százszoros csökkenéséhez. 2018 januárja óta a PPT kriptovaluta árfolyama 99,4% -kal 69,52 dollárról 0,40 dollárra csökkent.

A Populous esetében nem lehet elmondani az első befektetők magas profitjáról, mert a kriptovaluta ROI -85,71%. A Populous ötlete az, hogy a cégtulajdonosok akár 90 napig is likviditáshoz juthatnak a számlákon a blokklánc segítségével. A fejlesztők meglehetősen szűk irányt választottak, ezért a Populous platform nem nevezhető keresletnek.

A kriptovaluta 2017 és 2018 között népszerű volt a kereskedők körében. és a kapitalizáció szempontjából a legjobb 30 érme volt, ami meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. De a “kriptotél” kezdete után sokan megfeledkeztek a PPT-ről, és most a token a 195. helyet foglalja el a CMC listán.

2020-ban a fejlesztők kiadták a PopDeFi DeFi protokollt, amelyben a PPT-tulajdonosok zsetonokat adhatnak hozzá a likviditási készlethez, kölcsönözhetnek és kölcsönözhetnek kriptovalutát más felhasználóknak. Bár ez egy teszt MVP, és a protokollt a jól ismert Hacken kiberbiztonsági vállalat ellenőrzi. 

Bónusz: Dash (DASH)

Ez nem azt jelenti, hogy senkinek sem kell a DASH kriptovaluta. Az érme a 27. helyet foglalja el a CoinMarketCap listán, és továbbra is az egyik legkeresettebb kriptovaluta. Bár ez aligha nevezhető sikernek: 2017-ben a Dash a tőkésítés szempontjából a tíz legnagyobb kriptovaluta közé tartozott. Miért építette Dash a listánkat? A tény az, hogy a kriptográfia fellendülésének hátterében a DASH érme, mint sok más altcoin, túlértékeltnek bizonyult..

A Dash (DASH) egy nyílt forráskódú kriptovaluta, amely gyors és biztonságos globális blokklánc-fizetési hálózat kiépítésére épül. A kriptovaluta neve a következő kifejezésből származik:Digital Chamu“. Egyébként a Binance jól ismert kriptográfia hasonló technikához folyamodott, amelynek neve a szavakból áll Bitcoin + Finance.

A Dash-et az X11 hash algoritmus hajtja, és ez volt az első digitális eszköz, amely hibrid PoW mechanizmust valósított meg. & Pozíció. De a jutalom megszerzéséhez a tulajdonosoknak el kell indítaniuk a masternode-ot. A tét megkezdéséhez több ezer dollárnak kell lennie a pénztárcájában. Ezért a kriptovaluta nem talált népszerűséget a tulajdonosok körében..

A Dash azonban továbbra is az egyik legkeresettebb érme a sötét hálón Monero (XMR) és Zcash (ZEC) mellett. A felhasználói tranzakciók keverednek, amikor elküldik őket, majd véletlenszerűen küldik őket különböző címekre, ami szinte lehetetlenné teszi a feladó és a címzett nyomon követését.

2017-ben fél évig a DASH-kamat tízszeresére nőtt, decemberben pedig elérte a 1607. USD-t, de aztán a kriptopiac elhúzódó korrekciója alatt az ár több mint tízszeresére esett. A token jelenleg 103 dolláron van, 93,6% -kal alacsonyabb az ATH alatt. Ettől függetlenül a korai befektetők megtérülése meghaladja a 9000% -ot, így a DASH ilyen megdöbbentő csökkenés mellett is nyereséges befektetéssé válik..

Dash kiadások felhő platform decentralizált alkalmazásokhoz és kriptofizetésekhez. Az alkalmazás adatait és az API-kat elosztott módon tárolják, ami biztonságossá teszi a folyamatot. A Dash lesz az első kriptovaluta, amely felhőszolgáltatásként működik, és a fejlesztők olyan fogalmakat is bevezetnek, mint a Dash Platform felhasználónév szolgáltatás (DPNS), a DPP és a DAPI. A DPNS kiküszöböli a hosszú és összetett címeket a DASH tranzakciókhoz, és helyette felhasználónéveket használ.

Következtetés

Még az egykor híres és népszerű blockchain projekteket is elfelejtik, ha a fejlesztők nem támogatják, és kiadják a fejlesztéseket. A kriptopiac, mint minden szabad piac, ádáz versenyben van. A vezető pozíciók elfoglalásához és megtartásához a fejlesztőknek olyan megoldásokat kell kínálniuk, amelyeket más projektek nem kínálnak. Ellenkező esetben a projekt kezd elfelejtődni, és helyét ígéretesebb platformok foglalják el, amelyek megoldják a jelenlegi felhasználói problémákat, és közelebb hozzák a blokkláncot a tömeges elfogadáshoz..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me