Hei kaikki! Kanssasi taas DmitryPetrov2. Lue edellinen artikkeli kaupankäynnin manipulaatioista pörsseissä? 4 erilaista manipulaatiota kryptovaluuttamarkkinoilla. Jos ei, muista lukea se, kun olet oppinut tämän artikkelin..

Tänään haluan jatkaa aihetta periaatteettomista ihmisistä, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa rahan vuoksi. Jos ennen sitä kuvasin vaihtoehtoja manipulointiin itse pörsseissä, menemme tänään vielä pidemmälle. 

Tarkastelemme erilaisia ​​huijauksia.

Me kaikki tiedämme, että Bitcoin luotiin vuonna 2009. Tämä tekniikka herätti nopeasti “romanttisten tieltä” huomion. Kaikkien juovien huijarit ryntäsivät kryptaan yhdellä ainoalla tavoitteella – rikastua millä hyvänsä. Jopa petoksella. 

Jos luet uutisia tiedotusvälineissä tai temaattisilla sähke kanavilla, kuulet todennäköisesti erilaisia ​​huijauksia päivästä toiseen .

Mutta mitkä ovat oikeastaan ​​suosituimmat krypto-valuutan huijausjärjestelmät??

Yleisimpiä kryptovaluuttahuijauksia ovat:

  1. ICO-huijaus;
  2. Vaihto- ja vaihtopetokset;
  3. PONZI-järjestelmät;
  4. Kryptovaluutta-lompakoiden manipulointi
  5. Tietojenkalastelu;
  6. ”Väärennetyt kryptovaluutat”;
  7. Petokset, joissa jäljitellään todellisia kuuluisia henkilöitä tai virallisia projektitilejä.

Tässä viestissä kerron tarkalleen, mitkä petosjärjestelmät ovat yleisimpiä ja miten ne toimivat. Toistan itseni. Ennakkovaroitettu on käsivarsi.

Ajoi!

1. ICO-huijaus

ICO: t antavat kehitystiimien saada rahoitusta kryptovaluuttaan tai tunnuksiin liittyvän tuotteensa täydelliseen kehittämiseen.

Jos et tiedä, ICO tarkoittaa Initial Coin Offeringia ja on pohjimmiltaan IPO: ta vastaava, vain kryptovaluuttojen maailmassa.

Huolimatta siitä, että on olemassa monia laillisia ICO: ita. Monet heistä voivat todella ansaita paljon rahaa. Autat heitä rahallasi luomaan projektisi ja myydään jonkin ajan kuluttua rahakkeita pörssissä useita kertoja kalliimpaa. On vaihtoehtoja, joista voit saada osinkoja projektista. Mutta on myös ihmisiä, jotka hyödyntävät ICO-markkinoita. He piristävät, julkaisevat kokoelman, jolla on vain yksi tarkoitus – saada rahasi.

Syynä siihen, että nämä ICO: t toimivat, vaikka ne ovat huijauksia, johtuu siitä, että heidän markkinointiviestinsä on suunniteltu pelaamaan ihmisten tunteilla..

Lisäksi on monia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä paljon kryptovaluuttojen maailmassa ja tietävät vain kuulemisen perusteella..

ICO-huijaukset on suunnattu pääasiassa näille ihmisille. Koska he tietävät vähän kryptovaluutoista ja ovat valmiita antamaan rahaa jokaiselle, joka lupaa tehdä niistä rikkaita lyhyessä ajassa..

Näiden ICO: iden (lailliset ja petolliset) pääalusta on Ethereum. Koska Ethereum on Blockchain 2.0: n “keksijä”. Tämä tarkoittaa, että he ovat lisänneet älykkäitä sopimuksia (Älykkäät sopimukset) Blockchainiin.

Itse asiassa, Älykkäät sopimukset anna kenenkään luoda ohjelmia ja tunnuksia Ethereum-lohkoketjun perusteella.

Joten mitä sinun tulisi kiinnittää huomiota sijoittamalla ICO: han, jotta et erehtyisi antamalla rahaa huijareille?

Sinun on tehtävä tiettyjä vaiheita ennen sijoittamista mihin tahansa..

Ennen sijoittamista mihinkään ICO: han sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, onko WhitePaper (itse hanketta kuvaava asiakirja) innovatiivinen ja ratkaiseeko todellisia ongelmia vai onko se vain kopioitu toisesta kryptovaluutasta, jonka ainoa tarkoitus on “näyttää hyvältä”..

Toinen tällaisille ICO: lle tyypillinen asia on, että ICO-tiimi ja kehittäjät ovat itse asiassa nimettömiä eivätkä esitä itseään avoimesti ja avoimesti..

Lisäksi huijaus ICO: n omistajat sivuuttavat usein sijoittajiensa kriittiset kysymykset. Se on myös merkki siitä, että he saattavat piilottaa jotain..

Jos ICO: n takana olevalla joukkueella on aina kiire kerätä rahaa, se jättää myös negatiivisen vaikutelman. Koska se viittaa siihen, että he eivät todellakaan yritä tehdä tuotteestaan ​​täydellistä..

Lopuksi. Jos ICO, johon haluat sijoittaa, ei ratkaise todellista ongelmaa eikä sillä ole selkeää käsitystä siitä, miten he aikovat toteuttaa tuotteensa ja kehittyä tulevaisuudessa, on parempi olla vaarantamatta sitä. Hylkää tämä tarjous.

Parempi olla tekemättä kuin menettää.

SEC (American Securities and Exchange Commission) puhui myös negatiivisesti ICO: ista, koska kävi ilmi, että itse asiassa paljon ihmisiä huijataan tällä suhteellisen uudella tekniikalla kryptovaluutan kehitystiimien rahoittamiseksi. On syytä tutkia tämä asia. Ehkä projektisi kirjoitettiin myös jonnekin aikaisemmin.

Mistä muusta haluaisin varoittaa sinua. Laadukkaiden ja luotettavien projektitietojen puuttumisen riippumattomista lähteistä pitäisi varoittaa sinua.

Tämä on ongelma, jos tiedät tietoa projektista vain tiimiltä itseltään ja muutamasta lähteestä, josta voit ostaa arvosteluja.. 

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin on keksinyt mielenkiintoisen konseptin. Se auttaa sijoittajia olemaan varmempia siitä, että heidän rahansa todella rahoittavat ICO: ta eivätkä täytä petosten taskuja..

Hänen ehdotuksensa mukaan Ethereumissa olisi ominaisuus, jonka avulla kehittäjät voisivat nostaa vain tietyn määrän rahaa sekunnissa..

Periaatteessa tämä lisää sijoittajien luottamusta, koska he tietävät, että kehittäjien on vaikeampaa vain viedä kaikki rahat ja kellua banaanisaarille..

Itse asiassa se lisää molempien osapuolten luottamusta. Koska sijoittajat tietävät, että kehittäjät eivät voi nostaa kaikkia rahoja kerralla. Ja heidän on jatkettava projektin kehittämistä. Hankkeen rahoitus on asteittaista.

Toisaalta lailliset kehittäjät saavat helpomman rahoituksen projektilleen. Koska sijoittajien houkutteleminen on helpompaa..

2. Petokset vaihtoon ja vaihtoon

On selvää, että ajoittain ihmisten on ostettava tai myytävä kryptovaluuttoja. 

Vaikka on olemassa monia suosittuja vaihtoa, kuten Coinbase. Mutta on myös varjopörssejä, jotka mieluummin varastavat rahasi kuin tarjoavat hyvää palvelua..

Vaikka sinulla olisi ollut myönteisiä kokemuksia aiemmin, voi aina tapahtua, että luotettava vaihto päättää mennä pimeälle puolelle)

Lisäksi riippumatta siitä, ostatko kryptovaluutta varjo- vai luotettavassa pörssissä, en suosittele, että säilytät siellä merkittäviä määriä. Koska luemme aika ajoin uutisia vaihto-hakkereista.

Kehotan sinua tallentamaan kryptovaluutat, joita et aio vaihtaa pörssissä, laitteistolompakossa tai ohjelmistolompakossa.. 

3. Ponzi-järjestelmät

Ponzi-mallit tai pyramidimallit ovat yleisiä huijaustyyppejä, jotka vaikuttavat ihmisten tunteisiin.

Nämä järjestelmät toimivat, koska ne lupaavat markkinoiden keskimääräistä tuottoa ja lupaavat myös tehdä sijoittajista rikkaita nopeasti..

Mutta miten tällaiset järjestelmät toimivat? Ne olisi varmasti tunnistettava vilpillisiksi prosessin alussa?

He käyttävät fiksua taktiikkaa antaakseen sijoittajille illuusion siitä, että he todella hyötyvät “super salaisista kaupankäynnin algoritmeista”, joihin he sijoittavat rahasi..

Pohjimmiltaan Ponzi-järjestelmät maksavat vanhoille sijoittajille (ihmisille, jotka panevat rahansa järjestelmään aikaisin) uusien sijoittajien rahoilla, ei heidän mainostamallaan “maagisella” algoritmilla..

Vanhemmilla sijoittajilla on illuusio siitä, että he tekivät oikean päätöksen, ja tästä syystä petosta ei tunnisteta sellaiseksi ennen kuin on liian myöhäistä..

Pian suusta suuhun levitetään nopeasti huhuja siitä, että tämä projekti on todella hyvä tapa ansaita rahaa nopeasti. Ja yhä useammat ihmiset sijoittavat tähän järjestelmään.

Heti kun järjestelmä kasvaa melko suureksi, järjestelmän omistajat sammuttavat maksut ja heiluttavat kynää..

Näin useimmat Ponzi-järjestelmät toimivat kryptovaluuttamarkkinoilla..

Kuten amerikkalaiset sanovat – liian hyvä ollakseen totta. Liian hyvää ollakseen totta. Kaikkia ehdotuksia olisi arvioitava tästä näkökulmasta. Koska nopeaa ja helppoa rahaa vain ei tapahdu.

4. Lompakon petos

Kuten pörssien kohdalla, kuka tahansa, joka haluaa sijoittaa kryptovaluuttoihin ja omistaa niitä, tarvitsee kryptovaluutta-lompakon salauksensa tallentamiseen..

Monet tunnetut lompakot, kuten Exodus, Jaxx, Ledger Nano S, ovat laillisia. Mutta on lompakoita, jotka voivat ryöstää sinut myöhemmin..

Kryptovaluutta-lompakon petosmenetelmä toimii useimmiten siten, että se toimii aluksi tavallisena normaalina lompakkona.

Ainoa ero on, että suurimmaksi osaksi lompakon yksityiset avaimesi lähetetään lompakon omistajille. Ja sitten tilisi voidaan ryöstää milloin tahansa. Koska kaikki, joilla on lompakon yksityiset avaimesi, voivat hallita rahaa.

Mitä meidän pitää tehdä. 

  1. Käytä vain yhteisön luotettavia lompakoita;
  2. Sinulla on oltava käsissäsi lompakon yksityinen avain;
  3. Tarkista uudelleen, mitä linkkiä käytät päästäksesi lompakkoon, jotta et törmää tietojenkalastelusivustoon.

5. Tietojenkalastelusivustot

Väärennetyt verkkosivustohuijaukset eivät ole yksinomaan kryptovaluuttoja. Koska huijarit käyttävät tätä järjestelmää kaikkiin suuntiin saadakseen pääsyn ihmisten verkkotileihin.

Pohjimmiltaan tietojenkalastelu on eräänlainen huijaus, jossa saat useimmiten sähköpostin, joka yrittää vakuuttaa sinut, että se todella kuuluu luotetulle yritykselle..

Sähköposti sisältää useimmiten viestin, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään tiliisi palvelussa. Esimerkiksi lompakkoosi tai vaihtotilillesi.

Sinun on todennäköisesti napsautettava sähköpostissa olevaa linkkiä, josta sinut ohjataan sivulle kirjautua sisään tiliisi..

Tämä sivu näyttää samalta kuin olisit kirjautunut tiliisi normaalisti. Ole varovainen, koska huijarit ovat kehittyneempiä ja käyttävät sellaisia ​​asioita kuin väärennetyt Airdrops (airdrops ovat kryptovaluutta-lahjoja, joita käytetään rohkaisemaan uusien kryptovaluuttojen käyttöä)

Nämä huijarit yrittävät myös kopioida sähköpostin ja yrityksen verkkotunnuksen mahdollisimman tarkasti, jotta et ehkä huomaa lisättyä ajanjaksoa tai lisäkirjainta tai allekirjoitusta.

Tällaisen huijauksen välttämiseksi suosittelen, että et koskaan napsauta sähköpostissa olevaa linkkiä kirjautumalla tiliisi. Parempi löytää yritys Googlesta ja kirjautua tilillesi siten, että vältät väärennetyn sivuston pääsyn riskin.

6. “Fake Cryptocurrencies”

Vaikka tämäntyyppiset petokset eivät ole yhtä yleisiä kuin muut, joista kerroin sinulle edellä, niitä on silti esiintynyt aiemmin..

Pohjimmiltaan väärennetty kolikkohuijaus on eräänlainen huijaus, jossa ihmiset soittavat sinulle satunnaisesti puhelimellasi ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden sijoittaa tiettyyn kryptovaluuttaan..

Hauska on, että heidän myymääsi kryptovaluutta ei ehkä edes ole olemassa..

Pohjimmiltaan he lyövät vetoa siitä, että tavallinen henkilö, jolle he soittavat, ei tiedä mitään siitä, mitä kryptovaluutat ovat, puhumattakaan siitä, miten ne toimivat, joten ne ovat näiden huijaajien helppoja kohteita..

Haluan vain sinun ymmärtävän nyt. Että mikään vakava kryptovaluutatiimi ei soita vieraita vieraita ja pyytää heitä sijoittamaan kryptovaluuttoihinsa, koska tämä markkinointitaktiikka on tällä hetkellä hyvin vanhentunutta ja tehotonta.

7. Petokset, joissa jäljitellään todellisia kuuluisia henkilöitä tai virallisia projektitilejä

Viimeinen kryptovaluuttahuijaus, jonka aion esitellä teille tänään, on huijaus, joka jäljittelee todellisia ihmisiä. Yleensä ne, jotka ovat jonkin kuuluisan projektin takana. Tai väärennettyjä tilejä todellisista projekteista.

Pohjimmiltaan tämän tyyppinen huijaus on samanlainen kuin tietojenkalastelu siinä mielessä, että huijarit yrittävät vakuuttaa sinut olevansa toinen yritys tai henkilö..

Yleisimpiä huijauksia jäljittelijöiden kanssa tapahtuu kuitenkin sosiaalisessa mediassa, jossa monet julkkikset, kuten Vitalik Buterin, jakavat usein viestejä seuraajiensa kanssa..

Imitoija yrittää pohjimmiltaan luoda tilin, joka näyttää mahdollisimman samanlaiselta kuin Vitalik Buterin tai mikä tahansa muu julkkis. Seuraavaksi sinulle lähetetään viesti, jossa on linkki väärennettyyn postituslistaan ​​tai mihin tahansa. Sinulle tarjotaan erilaisia ​​tarjouksia kilpailujen, palkkioiden, ilmapisaroiden jne. Varjolla. Tavoitteena on vakuuttaa sinut millään tavalla, että tämä on oikea tili ja sinun on siirrettävä tietty summa. Kuten Ponzi-järjestelmässä, huijarit yrittävät pelata tunteitasi.

Paras neuvo tällaisten huijausten välttämiseksi on tarkistaa tilit, jotka levittävät näitä viestejä. Katso, onko profiililinkki sama tai vain tarkka kopio alkuperäisestä projektista tai julkkiksen sosiaalisen median tilistä?

Tulokset

Yleensä haluaisin sanoa, että nämä ovat suosituimpia kryptovaluuttahuijauksia..

Pitääksesi salausvaluutat mahdollisimman turvallisina, muista muistaa tämäntyyppiset huijaukset ja noudata antamiani neuvoja tunnistaaksesi tällaiset järjestelmät..

Suosittelen myös käyttämään tervettä järkeäsi. Koska suurin osa huijauksista on melko helppo havaita, jos kytket aivosi päälle ja ajattelet kriittisesti.

Varmasti voidaan sanoa, että 3komman avulla rahasi ovat turvassa. Käy kauppaa ja opi kauppaa 3commas.io: n kanssa.

Kiitos, että luet tämän melko laajan oppaan loppuun, ja toivon, että voit oppia paljon tänään.! 

DmitryPetrov oli kanssasi. Ei Pasarania!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me