Jos tarkastelet DeFi-ekosysteemiä laajemmin, näet, että hajautetut rahoitushankkeet toimivat ja kehittyvät keskimäärin kaksitoista suuntaan. Yritys saada hajautettu muoto lähes kaikkeen, mikä koskee perinteistä rahoitusjärjestelmää, tarkoittaa myös halua siirtyä mahdollisimman nopeasti uudentyyppiseen vuorovaikutukseen rahoitusvälineiden kanssa ja näiden vuorovaikutusten prosessien hajauttamista..

Blockchain-pohjaiset tunnistusjärjestelmät ja hajautetut rahoitusprotokollat ​​on suunniteltu tarjoamaan pääsy rahoitusvälineisiin käyttäjille, joilla ei ole taloudellista kokemusta tai pääsyä perinteisiin rahoitusvälineisiin. Tämänpäiväisessä artikkelissa puhumme identiteettiin liittyvästä DeFi-sektorista, KYC-menettelyistä ja kyvystä ylläpitää annettujen tietojen hallintaa..

Hajautettu tunnistaminen

Tunnistaakseen itsemme verkossa meidän on annettava tietoja itsestämme todistaaksemme olevamme sellaisia, joita sanomme olevamme. Tunnistamismenettely on välttämätön esimerkiksi ICO: hon osallistumiseksi tai omien tokenoitujen resurssien luomiseksi. Kun lähetät kolikoita lompakostasi, tunnistat itsesi avaimiin näiden varojen omistajana. Kirjautumalla tilillesi pörssissä tai palvelussa tunnistat itsesi tämän tilin omistajaksi salasanalla.

Käyttäjät tunnistetaan finanssimaailmassa KYC-menettelyn avulla – “Tunne asiakkaasi”, joka on suunniteltu seuraamaan vastapuolia ja heidän tapahtumiaan rahanpesun, petosten torjumiseksi ja rahoitustapahtumien turvallisuuden parantamiseksi..

Käyttäessään KYC-menettelyä käyttäjät siirtävät osan henkilötiedoistaan ​​kolmannelle osapuolelle, minkä jälkeen heillä ei ole enää mahdollisuutta hallita luottamuksellisia tietojaan.

Toisaalta kieltäytyminen luovuttamasta henkilötietoja menettää käyttäjältä mahdollisuuden käyttää palveluita tai palveluja, jotka edellyttävät henkilöllisyyden tunnistamista. Keskitetyille viranomaisille toimitetut tiedot eivät voi olla turvallisia edes yrityksissä, jotka tarjoavat korkean turvallisuustason. 

Henkilötiedot, kuten posti, puhelinnumero, passitiedot, kotiosoite, lompakon osoite, varojen määrä, biometriset tiedot, salasanat jne., Ovat arvokasta tietoa laittomilla markkinoilla. Tällaisten tietojen saaminen voi johtaa vilpilliseen toimintaan, varojen, tilien varastamiseen ja muuhun laittomaan toimintaan. Siksi luottamuksellisten tietojen hallinnassa pitäminen on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä kehitysalueista..

Kaikki maailmassa on digitaalisen muutoksen ja integraation prosessissa, ja hajautetun tunnistamisen syntyminen on vastaus muuttuviin todellisuuksiin. Vuonna 2017 Microsoft kehitti yhteistyössä Accenturen ja Avanaden kanssa blockchain-pohjaisen tietokantajärjestelmän samojen tietojen jakamiseksi. Ja vuonna 2018 Microsoft esitteli DID: n, hajautetun ION-tunnistusjärjestelmän, joka toimii Bitcoin-lohkoketjussa..

Decentralized Identity (DID) on joukko ominaisuuksia, jotka yksilöivät objektit yksilöllisesti, kun taas yksittäisen käyttäjän DID pysyy vain kyseisen käyttäjän hallinnassa. Hajautetun todennuksen idea on salata käyttäjätiedot avaimilla. Tämä lähestymistapa vaikeuttaa ulkopuolisten pääsyä henkilökohtaisiin tietoihin. DID-omistaja säilyttää tietojen hallinnan ja päättää itsenäisesti, mitä tietoja on toimitettava.

Kansalainen

Civic on Ethereum-pohjainen hajautettu identiteettiekosysteemi, joka tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa käyttäjän henkilöllisyys pyynnöstä. Civic-alustan avulla käyttäjät voivat luoda oman digitaalisen identiteettinsä ja tallentaa siitä henkilökohtaisia ​​tietoja laitteeseen. Tämä mahdollisuus saavutetaan blockchain-tekniikan ansiosta, mikä tekee tästä lähestymistavasta turvallisen ja kätevän..

Civic-alusta tarjoaa mahdollisuuden siirtää KYC kerran, ja tarvittavat tiedot toimitetaan edelleen muilla alustoilla. Jokainen verkon osallistuja voi tulla asiakkaaksi syöttämällä tietonsa lohkoketjuun Secure Identity -sovelluksella. Tunnistustarkastuksen suorittavat validoijat, jotka toimittavat tietoja palveluntarjoajille käyttäjien todentamiseksi ja saavat tästä palkkion CVC-tunnuksina. Älykkäitä sopimuksia käytetään finanssitransaktioiden ja todistusten hallintaan.

Civicin pääidea on luoda yksi digitaalinen identiteetti jokaiselle käyttäjälle, jolla on pääsy erilaisiin palveluihin, sivustoihin, palveluihin ja organisaatioihin. Tämän ratkaisun positiivinen puoli on käyttäjän toimittamien tietojen täydellinen hallinta. Tietoja ei tallenneta lohkoketjuun; sen sijaan linkit, joilla on pääsy todistuksiin, tallennetaan hajautettuun pääkirjaan. Tämä tarkoittaa, että verkkoon rekisteröity tunniste on osoitus sen aitoudesta.. 

3BOX

3Box on uuden sukupolven hajautettu käyttäjätietojen tallennusjärjestelmä. Sen avulla kehittäjät voivat suorittaa erilaisia ​​toimintoja käyttäjien ja tilien tunnistamiseksi, kuten hankkia käyttäjätunnus (DID), liittää uudet osoitteet DID-tunnuksiin ja lisätä uusia todennustapoja..

Jokaisella 3Box-tilillä on ainutlaatuinen DID, jota kutsutaan 3ID: ksi, jonka avulla käyttäjät voivat hallita tietojaan hajautetuissa verkoissa. 3Box-tilin luomiseksi tai palauttamiseksi käyttäjät todennetaan allekirjoittamalla viesti avainparilla. Jos sovellukset tai palvelut haluavat olla vuorovaikutuksessa käyttäjätilin kanssa millään muulla tavalla kuin lukemalla julkisia tietoja, kuten kirjoittamalla tai poistamalla tietoja, heidän on pyydettävä käyttäjää allekirjoittamaan suostumusviesti luotetuilla avaimillaan, koska vain tilin omistaja voi hallinnoida hajautettua henkilöllisyyttä.

Hajautetun rakenteensa ansiosta 3Box antaa kehittäjille mahdollisuuden poistaa suuren osan käyttäjätietojen suojaamiseen ja suojaamiseen liittyvästä vastuusta. Käyttäjät tallentavat tietoja, mikä antaa heille paremman hallinnan arkaluonteisiin tietoihinsa sekä niiden siirtoon ja käyttöön muissa sovelluksissa. Kyky tallentaa tietoja käyttäjille antaa heidän käyttää tietoja helposti muissa sovelluksissa, palveluissa tai verkoissa tarvitsematta luoda uusia tietoja.

Esto

Blockpass Identity -sovellus, jonka kautta käyttäjät voivat luoda ja tallentaa digitaalisia tunnuksia, antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda digitaalisia tunnuksia, jotka ovat yhteydessä pankkeihin, pörsseihin, kaupankäyntialustoihin ja muihin säänneltyihin palveluihin.

Kolmannet osapuolet tarkastavat asiakirjat, mutta vain sillä ehdolla, että toimitat ne. Käyttämällä myyjän palveluita, joka vaatii henkilöllisyytesi vahvistamisen, päätät itse, toimitatko myyjälle tietojasi tai kieltäydytkö hänen palveluistaan.

Kehittäjät ovat myös kehittämässä Know Your Device (KYD) – ja Know Your Object (KYO) -protokollia henkilöllisyyden todentamiseksi esineiden internetissä ja autonomista henkilöllisyysprotokollaa kaiken Internetille (IoE)..

kukinta

Bloom on blockchain-pohjainen suojattu henkilöllisyys- ja luottoluokitusratkaisu. Protokollassa on kolme pääkomponenttia:

  1. BloomID (Identity Attestation), joka tarjoaa globaalin turvallisen identiteetin, jolloin lainanantajat voivat tarjota vastaavia lainoja maailmanlaajuisesti.
  2. BloomIQ (Credit Registry), joka on raportointi- ja seurantajärjestelmä käyttäjän BloomID: ään liittyville nykyisille ja aikaisemmille velkasitoumuksille.
  3. BloomScore, mittari kuluttajien luottokelpoisuudesta. Tämä hajautettu arvostus on samanlainen kuin arvostus lainanottajien luokitusjärjestelmät FICO tai VantageScore.

Bloom antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda lainasalkku, joka on saatavana kaikkialla maailmassa, ja tarjoaa myös hajautetun lähestymistavan blockchain-pohjaisen luotonantoteollisuuden rakentamiseen turvallisuuden ja mukavuuden parantamiseksi..

Lopuksi

Seuraavat hankkeet osallistuvat myös hajautetun tunnistamisen järjestelmien ja protokollien rakentamiseen:

  • Colendi, kehittää menetelmiä luottokelpoisuuden ja mikroluottojen arvioimiseksi finanssialalla luomalla järjestelmän Ethereum-lohkoketjuun omalla ERC-20-tunnuksellaan

  • Hydro-projekti, joka parantaa sovellusten turvallisuutta tarjoamalla yksinkertaisen ja joustavan henkilöllisyyden hallinnan. Sisältää todentamisprotokollan tietosuojaa varten, dApp-kaupan, tunnuksen, joukon älykkäitä sopimuksia ja alustan käyttäjän identiteettiin sidottujen maksuratkaisujen luomiseksi.
  • Ethereum- ja ERC-20-merkkeihin perustuva Selfkey-projekti blockchain- ja SSID-pohjaiseen henkilöllisyyden hallintaan, jonka avulla käyttäjät voivat omistaa, hallita ja hävittää tietojaan haluamallaan tavalla.

Hajautettu tunnistaminen antaa mahdollisuuden käyttää yhtä digitaalista tunnistetta eri sivustoissa ja palveluissa ilman, että tarvitsee syöttää tietoja uudelleen. Lohkoketju takaa näiden tietojen turvallisuuden ja muuttumattomuuden, ja käyttäjillä on täysi hallita henkilökohtaisia ​​tietojaan. DeFi: n suosion ja digitalisaation vauhdilla yhteiskunnassa identiteettiratkaisujen kysyntä vain kasvaa..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me