“Jos maailmassa olisi vähemmän yksinkertaisuuksia, olisi vähemmän niitä, joita kutsutaan oveliksi ja kavereiksi”.

J. Labruyere

Sisältö

  • Kuinka ei menetä salaustekniikkaasi
  • Crypt-turvallisen varastoinnin säännöt
  • Johtopäätös

Kuinka ei menetä salaustekniikkaasi

Muutaman viime vuoden aikana Bitcoinista ja kryptovaluutoista on tullut johtajia ympäri maailmaa, varsinkin kun Bitcoin nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 20 000 dollaria joulukuussa 2017, mikä herätti valtavaa yleistä kiinnostusta kryptovaluutta- ja blockchain-tekniikoihin..

Tämä johtuu vallankumouksellisesta tekniikasta, jonka Bitcoin esitteli maailmalle: blockchain-tekniikan ensimmäinen todellinen toteutus perustuu vertaisverkkoihin (P2P) perustuvaan maksutapahtumaan, joka ei sisällä prosessissa välittäjiä, kuten pankkeja tai hallituksia..

Mutta valitettavasti se on herättänyt myös kaikenlaisten verkkorikollisten ja huijareiden huomion. Itse asiassa hakkeroinnin ja lompakon varkauksien pelko on sijoittajien suurin huolenaihe, kun on kyse sijoittamisesta kryptovaluuttatilaan..

Joka vuosi miljoonia dollareita varastetaan yksityisiltä sijoittajilta ja pörsseiltä. Vaikka se kuulostaa siltä, ​​että salausvarallisuus on turvallisuuden painajainen, todellisuudessa se ei ole. Joillekin ihmisille on vain vaikeampaa pitää säästöt täysin riippumattomina ulkopuolisista..

Kaikki tämä mielessä ajattelimme, että olisi hyödyllistä koota pikaopas siitä, miten vältetään salausvaluutan varkaus. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain aloittelijan oppaaksi, mutta suosittelemme myös, että teet perusteellisen tutkimuksen digitaalisen valuutan säilytyksestä, koska sinun on mukava hallita omaa vaurautettasi..

Katsotaanpa joitain yksinkertaisia ​​asioita, joita voit tehdä tänään suojataksesi salausvarasi varkauksilta..

Crypt-turvallisen varastoinnin säännöt

1. Ole varovainen yksityisten avaintesi turvallisuuden suhteen

Salauslompakot koostuvat kahdentyyppisistä avaimista – julkisista ja yksityisistä. Yksinkertaisesti sanottuna se on vain pitkä merkkijono kirjaimia ja numeroita. Yksityisen avaimen tehtävänä on antaa sinulle mahdollisuus lähettää varoja. On välttämätöntä pitää tämä salaisuus kaikille paitsi niille, jotka saavat käyttää tai siirtää varastoituja varoja..

Yksityinen avain on työkalu salauksen hallintaan. Joku, joka tuntee hänet, voi käyttää kryptovaluuttaa. Jokainen bitcoin-lompakko suosittelee tätä lähestymistapaa. Salasanasi on oltava vaikea arvata tai purkaa, mikä on tärkein syy tähän toimenpiteeseen.

Kun sinulla on vahva salasana, varmista, ettet käytä sitä lompakon ulkopuolella tai jaa sitä kenellekään. Kolikot tulisi pitää erillään kaikesta muusta. Esimerkiksi monet ihmiset käyttävät samaa salasanaa sähköpostiinsa ja lompakkoonsa. Älä tee tätä virhettä.

2. Internet-turvallisuus

Toinen tärkeä tekijä on vahvan virustentorjunnan käyttö tietokoneellasi. Tämä on hyvä neuvo kaikille, mutta erityisen tärkeä, jos säilytät salauksen. Haitalliset ohjelmistot ja virukset ovat todennäköisesti helpoin tapa menettää rahaa.

Lopuksi, sinun tulee aina olla varovainen vierailemiesi sivustojen sekä avaamiesi sähköpostien ja linkkien suhteen. On monia huijareita, jotka käyttävät verkkourkintatekniikkaa. He käyttävät väärennettyjä verkkotunnuksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin olemassa olevat ja voivat pakottaa sinut täyttämään tietosi. Tämä on yksinkertainen lähestymistapa, mutta monet ihmiset kohtaavat sen siinä..

Tee vahvoja salasanoja (isoja ja pieniä kirjaimia, symboleja ja numeroita) äläkä lataa tuntematonta materiaalia itse tai käy epäluotettavilla verkkosivustoilla.

3. Älä säilytä liikaa online-lompakoissa

Ne ovat ihanteellisia pienen määrän, jota haluat ehkä käyttää jokapäiväisessä elämässäsi, säilyttämiseen, mutta eivät kaikki säästöt..

Monet suosituimmista lompakoista ovat täysin Internet-pohjaisia. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tallentaa kryptovaluuttaa tietokoneellesi, flash-asemaan tai mihinkään muuhun fyysiseen laitteeseen..

Näillä lompakoilla on monia etuja ja niitä on helppo käyttää. Kirjaudut vain tiliisi ja siinä kaikki. Ei ole vaaraa teknisestä ongelmasta, joka voi johtaa menetykseen, mikä on toinen etu web-lompakoiden käyttämisessä BTC: lle.

Tällaiset ratkaisut ovat kuitenkin haavoittuvampia kuin vaihtoehdot. On suurempi riski hakkeroitua verkkolompakoiden kuin fyysisten laitteiden kanssa. Kaikilla tileillä luoput periaatteessa salaustilojen hallinnasta joustavuuden vuoksi. Tämän tyyppisissä alustoissa on aina ollut ongelmia. Jotkut lompakot hakkeroitiin ja asiakkaat menettivät kaiken rahansa.

4. Kylmävarastointi tarjoaa paremman suojan

Yksi parhaista tavoista tallentaa suuria määriä krypta on valita niin kutsuttu “kylmävarastointi” -vaihtoehto. Tämä tarkoittaa, että kaikki on tallennettu fyysiselle laitteelle, jota ei ole yhdistetty Internetiin. Hyvä esimerkki olisi USB-muistitikku, mutta on muitakin vaihtoehtoja, kuten paperi- ja äänilompakot..

Kylmäsäilytyksen tärkein etu on, että lompakko on offline-tilassa. Kukaan ei voi muodostaa yhteyttä siihen ja yrittää hakata sitä. Sitä pidetään turvallisimpana tapana tallentaa salaussäästösi..

Yhdistelmä online-lompakosta, joka kattaa lyhytaikaiset tarpeesi, ja kylmävarastoinnin loppuosa on parempi idea..

5. Luo säännölliset varmuuskopiot

Tämä on välttämätöntä, jos haluat poistaa salausomaisuuden menettämisen riskin useista syistä. Esimerkiksi, jos käyttämäsi laite epäonnistuu jostain syystä, luotettava varmuuskopiointi voi olla ainoa tapa palauttaa rahasi..

Vaikka joku varastaisi tietokoneen, mobiililaitteen tai USB: n, voit aina käyttää uutta varmuuskopiota saadaksesi salausvarasi takaisin..

Käytä useita laitteita varmuuskopioiden tallentamiseen, jotta et luota vain yhteen paikkaan. Sinun tulisi pyrkiä vähintään 2-3 turvalliseen paikkaan.

On myös hyvä salata varmuuskopiot, varsinkin jos tallennat niitä verkossa. Jos teet sen oikein, olet turvassa, vaikka joku onnistuu varastamaan heidät. He eivät voi käyttää avainta suoraan.

6. Päivitä ohjelmisto säännöllisesti

Kuten minkä tahansa ohjelmiston kohdalla, käyttämäsi lompakko päivitetään ajoittain. Tämä tehdään useista syistä, ja yksi niistä on varmistaa jokaisen asiakkaan bitcoin-lompakon turvallisuus..

Jos unohdat yhden tai kaksi päivitystä, rahasi ovat haavoittuvia.

Ohjelmiston uusin versio on paras suoja, joten pidä tämä mielessä ja päivitä säännöllisesti kaikki salaustallennukseen liittyvät ohjelmat.

7. Lisää ylimääräinen salaus lompakkoon

Toinen tärkeä vaihe olisi salata lompakkosi tai lisätä salasana kenelle tahansa, joka yrittää nostaa rahaa. Tämä lisää ylimääräisen suojaustason, koska olet ainoa, joka voi tehdä sen..

Tietenkin sinun on noudatettava kaikkia salasanan luomisen ja tallentamisen perussääntöjä. Käytä tiukkaa kirjainten ja numeroiden koodia aloittaaksesi. Älä etsi mitään ilmeistä, mitä ihmiset saattavat arvata..

Ihannetapauksessa sinun on muistettava salasanasi, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa sitä muistiin. Jos päätät kirjoittaa sen muistiin, pidä se turvallisessa paikassa äläkä jaa sitä kenellekään muulle..

8. Kaksivaiheinen todennus

Yksi parhaista puolustuslinjoista on kahden tekijän todennuksen käyttö. Koko järjestelmä on melko yksinkertainen. Jos haluat käyttää lompakkoasi, sinulla on oltava avaimet ja salasana sekä vahvistettava toisen laitteen kautta, että olet tilin omistaja. Tämä on yleensä matkapuhelimesi, mutta voi olla mikä tahansa laite.

Kahden tekijän todennusta tarjoavat monet markkinoilla olevat Bitcoin-lompakot. Vaikka sinulla ei olisi sitä vaihtoehtona, voit aina käyttää lisäohjelmistoja rahasi suojaamiseen. Asenna vain mobiililaite ja pari sen kanssa.

9. Moni-allekirjoitus

Toinen erittäin tehokas turvatoimenpide on monen allekirjoituksen suojaus. Pohjimmiltaan voit muodostaa ryhmän ihmisiä, joihin luotat. Yleisin numero on välillä 3 ja 5. Tämän seurauksena, jos joku ryhmän jäsen päättää nostaa tai lähettää rahaa toiseen lompakkoon, muiden jäsenten on vahvistettava tapahtuma.

Tämän vuoksi rahasi varastaminen on erittäin vaikeaa. Vaikka hyökkääjä murtautuisi tilillesi ja saisi pääsyn varoihisi, hänen on silti saatava lupa muilta ryhmän jäseniltä..

10. Älä kehu omaisuudellasi

Lopuksi, älä mene lankaan. Tämä voi vaarantaa sinut. Jos kukaan ei tiedä salausvarojen kertymistä, olet turvallisempi kuin jos kaikki tietäisivät. Vuosien varrella on ollut monia esimerkkejä tunnetuista digitaalisen valuutan sijoittajista tai kauppiaista, jotka joutuvat kiristämisen tai lunnaiden uhriksi löysäämällä kieltään. Ole vain järkevä. Ja mihin kolikkoon sijoittaa alkuinvestointisalkkuun – päätä itse ammattilaisten mielipiteen perusteella.

Johtopäätös

Sinun ei ehkä tarvitse toteuttaa kaikkia edellä mainittuja toimenpiteitä kolikoidesi suojaamiseksi. Perusteet ovat hyvä alku, ja jos lisäät vielä yhden suojakerroksen, sinulla ei ole toista päänsärkyä..

Tietysti, mitä enemmän salausvaroja sinulla on, sitä enemmän sinun on ponnisteltava niiden suojaamiseksi..

Jos aiot tallentaa paljon rahaa lompakkoon, suosittelemme, että lisäät ainakin pari turvaverkkoa, jotta sinulla ei ole ongelmia. Ja vaikka sinulla on vain pieni määrä, näiden varotoimien toteuttamisessa ei ole silti merkittäviä haittoja..

Turvallisuus ensin on hyvä motto elää!

Vastuuvapauslauseke. Annetut tiedot eivät ole taloudellisia neuvoja, ja ne on esitetty koulutustarkoituksiin. Tämä viesti ilmaisee tekijän henkilökohtaisen mielipiteen, sen ei tarvitse olla sama kuin 3commas.io: n hallinnon mielipide.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me