Ethereum on epäilemättä johtava hajautetun rahoituksen alalla siihen perustuvien hakemusten ja protokollien määrässä. Mukaan tutkimusta DappRadar-portaalin mukaan DeFi-tapahtumien määrä vuodessa oli noin 270 miljardia dollaria, mikä on 12 kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tämänpäiväisessä artikkelissa puhumme Bitcoinin roolista hajautetun rahoituksen tulevaisuudessa, DeFi: n rakentamisesta Bitcoiniin ja vaikeuksista, joita yhteisö kohtaa yrittäessään toteuttaa kohtuuhintaisia ​​rahoitusvälineitä pääsalausverkossa.. 

Bitcoinin rooli

Kun hintojen nousu ylittää 20 tuhatta dollaria ja ylivalta ylittää 60%, kysymys ensimmäisen salausvaluutan käyttömahdollisuuksien laajentamisesta tulee vieläkin terävämmäksi. Vaihtoehtona perinteiselle rahoitusjärjestelmälle Bitcoin eliminoi riippuvuuden välittäjistä ja sillä on potentiaalia tulla maailmanlaajuiseksi kassattomaksi järjestelmäksi välittömille maksuille ympäri maailmaa..

Bitcoiniin perustuvan hajautetun rahoitusjärjestelmän luominen antaa siitä mahdollisuuden tulla paitsi arvovarastointivälineeksi tai siirtojärjestelmäksi myös globaaliksi ja turvalliseksi ympäristöksi taloudellisten suhteiden ja työkalujen rakentamiseksi, joita kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi käyttää..

Bitcoinin rooli hajautetun rahoituksen rakentamisessa voidaan jakaa kahteen alueeseen:

  1. Ratkaisujen kehittäminen BTC: n houkuttelemiseksi DeFiin;
  2. DeFi: n rakentaminen Bitcoin-verkostoon.

Tämä jako on ehdollinen, ja lähestymistavoilla, joilla pyritään toteuttamaan ratkaisuja molempiin suuntiin, on vaikeuksia ja haittoja. Siksi, ottaen huomioon Bitcoinin rooli DeFi: n kehityksessä, on tarpeen ottaa huomioon näiden ratkaisujen kokonaisuus, jotta ymmärretään ja ymmärretään tärkeimmän kryptovaluutan tulevaisuus ilmaisen rahoituksen rakentamisen alalla.. 

Keskitetyt rahoituslaitokset

Salausvaluuttojen suosion myötä keskitetyt pörssit ja keskitetyt laina-alustat, jotka tarjoavat erilaisia ​​BTC: n takaamia rahoitusvälineitä, ovat yleistyneet. Tällaisten palvelujen käytön ilmeisiä haittoja ovat henkilötietojen toimittaminen palvelun käyttöä varten ja varojesi tallentaminen näille avoimille sivustoille..

Käyttäjien varat ja heidän tietonsa ovat vaarassa, koska tällaisia ​​sivustoja voidaan hakata. Käyttäjältä voidaan evätä palvelu palvelun lainkäyttövaltaan liittyvien vaatimusten vuoksi. Varat voidaan myös estää lainvalvontaviranomaisten pyynnöstä tai tapauksissa, joissa varat on merkitty seuranta-alustoilla, kuten Crystal tai Chainalysis.

Sivuketjut

Sivuketjut ovat erillisiä lohkoketjuja, joissa on kaksisuuntainen sitoutuminen pääketjuun. RSK: n tai Liquidin kaltaiset yritykset rakentavat sivuketjuja, joilla on kyky luoda älykkäitä sopimuksia Bitcoin-verkossa. Pohjimmiltaan sivuketjut ovat DeFi-rakennusalustoja, joissa jokainen käyttäjä voi luoda digitaalisen omaisuuden..

RSK-alustan avulla BTC: tä voidaan käyttää älykkäissä sopimuksissa kaksisuuntaisen sillan ja SBTC-alustan tunnuksen ansiosta. Bitcoin- ja Ethereum-verkkojen välille rakennettiin silta, jonka avulla voit siirtää kaikki Ethereum ERC20 -merkit.

BTC: n tukemien DeFi-protokollien kehittäjä Money on Chain on luonut RSK-pohjaisen protokollan, joka koostuu neljästä tokenista, joka tarjoaa useita käyttötapauksia BTC: n haltijoille, mukaan lukien vipuvaikutteiset tapahtumat. 

Yritykset työskentelevät parhaillaan RSK-, Liquid- ja Lightning-verkkojen integroimiseksi vuorovaikutuksessa muiden verkkojen omaisuuden kanssa. RSK-kehittäjät ilmoittivat myös julkaisevansa työkalun Aave-palvelumerkkien ja BTC: n vuorovaikutukseen.

Atomivaihto

Atomivaihtotekniikka, josta kirjoitimme jo blogissamme, ilmestyi kauan ennen DeFin kukoistusta. Yhden kryptovaluutan välittömän vaihdon toteuttamisen monimutkaisuus ilman kolmannen osapuolen osallistumista ilmaistaan ​​ketjujen välisten verkkojen rakentamisessa, toisin sanoen vuorovaikutuksen järjestämisessä itsenäisten lohkoketjujen välillä.. 

Ensimmäinen atomiswap-toteutus oli LTC: n vaihto DCR: ksi käyttäen HTLC-sopimuksia. HTLC on älykäs sopimus, joka sallii aikaleimattuja tapahtumia. Atomivaihtosopimusten toteuttaminen vaatii myös ketjujen välisiä maksukanavia, joita virtaa Lightning Network. Ja vaikka salamaverkon (LN) läsnäolo ei ole edellytys, LN: n integrointi atomivaihtoihin antaa sinun linkittää erilaisia ​​lohkoketjuja, joissa vaihto-osallistujat voivat toimia maksuyhdyskäytävänä..

Myöhemmin atomivaihto BTC: n ja LTC: n välillä toteutettiin onnistuneesti, ja sitten Komodo-kehittäjät tekivät BTC- ja KMD-vaihdon.

Jos haluat vaihtaa BTC: tä muihin kryptovaluuttoihin vaihtosopimusten avulla, sinun on tiedettävä vastaanottajan osoite tapahtuman suorittamiseksi, ja likviditeettipoolin luominen ilman tokenointia, kuten Uniswap-hajautetussa vaihdossa, on mahdotonta. Tämä johtaa vuorovaikutukseen Bitcoin DeFi -resurssien kanssa, koska poolien ja AMM: n puute johtaa likviditeetin tarjoajien puuttumiseen, joiden on oltava verkossa 24 tuntia vuorokaudessa..

Liquality-projekti on julkaissut Liquality Atomic Swap -lompakon, joka toimii atomivaihtosopimuksilla ja HTLC-sopimuksilla. Lompakko itse toimii vastapuolena kaikille käytettävissä oleville swapeille. Atomic swap -palvelujen avulla käyttäjät voivat ylläpitää yksityisiä avaimiaan koko salauksenvaihtoprosessin ajan. Tämä ratkaisu toimii vaihtoehtona käärityille bitcoineille, kuten WBTC: lle.

Samanlainen ratkaisu on Jelly Market -ketjun välinen atomivaihtoprotokolla, jonka avulla voit lisätä likviditeettiä, hyötyä kaupoista ja vaihtaa varoja. Alustalla on saatavilla vaihtosopimuksia ERC20-rahakkeille, BTC: lle, AE: lle ja muille lohkoketjuille.

Atominvaihtosopimukset ja ratkaisujen kehittäminen arvon siirtämiseksi yhdestä lohkoketjusta toiseen ilman kolmansia osapuolia ja luottamusta, mikä johtaa sillan kaventamiseen Bitcoinin ja Ethereum-pohjaisen DeFi: n välillä.

Tokenisoidut bitcoinit

Lisälikviditeetin houkutteleminen DeFi-sektorille tapahtuu kehittämällä ns. Tokenisoituja bitcoineja, joista puhuimme yhdessä aiemmissa artikkeleissamme. Joten ensimmäinen bitcoinilla tuettu tunnus oli Wrapped Bitcoin (WBTC), jonka avulla BTC: n haltijat voivat käyttää älykkäitä sopimuksia Ethereumissa. Hintojen nousun myötä WBTC siirtyi toiselle riville DeFi-hankkeiden joukossa, joiden estettyjen varojen määrä oli 2,7 miljardia dollaria eli 116 000 BTC, mikä on noin 0,6% louhittujen kolikoiden määrästä.

Samalla WBTC: tä luodessaan käyttäjien on estettävä alkuperäiset kolikkonsa ja saatava vastineeksi merkityt varat. WBTC perustuu todennettujen organisaatioiden yhteenliittymän malliin ja tarkoittaa, että alkuperäiset kolikot vaihdetaan WBTC: ksi ja päinvastoin kolmannen osapuolen toimesta – säilytysyhteisöt. 

Vaikka on olemassa ratkaisuja bitcoin-tokenointiin mekanismeilla, jotka vaativat paljon vähemmän luottamusta, niillä on haittoja. Esimerkiksi tBTC vaatii huoltajia toimittamaan merkittävän määrän ETH-vakuuksia, mikä tekee siitä vähemmän skaalautuvan..

RenVM-ratkaisu, joka toimii samalla tavalla kuin tBTC, käyttää REN-tunnuksia ETH: n sijasta vakuudeksi. Tämän lähestymistavan haittana on, että käyttäjien ollessa uusi protokolla heidän on vaihdettava BTC REN-tunnuksiksi, ja jos protokollaan menettää luottamuksen, merkit saattavat menettää arvonsa ja käyttäjät eivät voi palauttaa lukittua kolikot..

DeFi: n tulevaisuus Bitcoinille

Bitcoin, joka toimii arvon säilytyksenä ja siirtona, on turvallisin lohkoketju korkean hajautusvoiman ja korkeiden infrastruktuurin ylläpitokustannusten vuoksi. Tästä syystä hajautettujen taloushallintojen luominen Bitcoin-lohkoketjuun perustuen on lupaava kehityssuunta..

Hajautetun rahoituksen nopea kehitys Ethereum-alustalla johtuu alustan kyvystä kirjoittaa erilaisia ​​älykkäitä sopimuksia missä tahansa monimutkaisuudessa. Eri työkalujen puuttuminen älykkäiden sopimusten luomiseksi on kompastuskivi Bitcoiniin perustuvaan hajautettuun rahoitukseen liittyvien ratkaisujen luomisessa..

Bitcoin on kirjoitettu yksinkertaisella ja primitiivisellä Bitcoin Script -kielellä, joka ei sovellu monimutkaisten älykkäiden sopimusten kirjoittamiseen. Siksi Blockstream työskentelee Simplicity-ohjelmointikielellä älykkäiden sopimusten toteuttamiseksi, jotka voidaan integroida ylemmän tason Ivy-kieleen..

Uusien DLC-tyyppisten sopimusten syntyminen, jonka avulla osallistujat voivat käydä kauppaa tulevissa tapahtumissa, mahdollisti Bitcoiniin perustuvien johdannaisten ja ennustemarkkinoiden luomisen.

Samanaikaisesti RGB-protokolla, joka on standardi bitcoin-varojen, ei-bitcoin-varojen, myöntämiselle, siirtämiselle ja varastoinnille, mahdollistaa digitaalisten instrumenttien luomisen bitcoin- ja LN-lohkoketjun päälle..

Ja vaikka Bitcoinin infrastruktuuri ei ole tällä hetkellä valmis luomaan täysimittaista taloudellista ekosysteemiä, tulevaisuudessa Bitcoin pystyy tarjoamaan turvallisemman maaperän DeFi-sovellusten luomiselle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me