Polkadot: bygger Web 3.0 fra innsiden

En av de viktigste hindringene for å løse problemet med skalerbarhet i blockchain-nettverk er deres manglende evne til effektivt å samhandle med hverandre. Problemet med samhandling mellom forskjellige blokkjeder løses ved å lage og bruke forskjellige bindinger, som sidekjeder, bygge broer, sikre samhandling med smarte kontrakter, gjennomføre atombytter og andre løsninger.

I dagens artikkel skal vi snakke om en løsning som Polkadot, som allerede gir interoperabilitet mellom forskjellige lommebøker, prosjekter, tokens, orakler og DeFi-plattformer. Vi vil analysere fordelene som protokollen gir, hvordan den gir kommunikasjon mellom forskjellige blokkjeder, og også vurdere hvor nyttig den kan være i sammenheng med utvikling av blockchain-teknologier og konstruksjon av desentralisert finansiering..

Viktige funksjoner i nettverket

Polkadot (PUNKTUM) Er en protokoll og et økosystem for å bygge og sammenkoble forskjellige blokkeringer og gjøre dem i stand til å kommunisere effektivt med hverandre. Polkadot lar ulike plattformer skaleres ved å integrere med hverandre og gir funksjoner som: 

  • Overføring av data av hvilken som helst type mellom blokkjeder;
  • Opprettholde konstant kommunikasjon mellom nettverk;
  • Sikkerhetskonsolidering; 
  • Bygg nettverk av parallell fungerende blokkjeder – fallskjerm;

Antall blokkjeder utviklet for behovene til visse aktivitetsområder vokser raskt. Alle har sine egne tekniske funksjoner og implementeringer, og kan også være basert på forskjellige mekanismer for å oppnå konsensus. For å overvinne slike inkonsekvenser og sikre jevn drift, kombinerer Polkadot separate blokkeringer for gjensidig drift, og optimalisering av blokkeringer for bestemte oppgaver skjer på grunn av skjæringsmodellen de har utviklet. Polkadot er basert på Underlag – protokoller for å lage blokkeringer, og programmeringsspråk er tilgjengelig for et bredt spekter av utviklere.

Sikkerheten og interoperabiliteten til nettverk oppnås gjennom relékjeden – den viktigste blockchain. Denne hovedkjeden samhandler med skjærte fallskjerm – separate blokkjeder med egne tokens.

En av hovedoppgavene som protokollen gir er overføring av verdi fra en blockchain til en annen, mens hver av blockchains har sitt eget token med sine egne tokenomics og sin egen mekanisme for å fungere, og implementeringen av en relémekanisme for overføring av verdi oppnås ved å bygge de allerede nevnte separate blokkjedene – fallskjerm.

I tillegg til å tilby interoperabilitet i nettverket, tillater Polkadot deg å “bygge” broer med nettverk som Bitcoin og Ethereum. Så, oppstarten Interlay, publisert spesifikasjon, ifølge hvilke PolkaBTC snart vil bli presentert – en innpakket bitcoin i Polkadot-nettverket under sikkerhet for det interne token i DOT-nettverket. 

Byggingen av en bitcoin-fallskjerm og implementeringen av et token med BTC-støtte vil bli utført ved bruk av en plattform for opprettelse av aktiva XKrav, for å utstede og løse inn BTC-aktiverte tokens. 

Samtidig blir det utviklet tre forskjellige broer mellom blokkjedene Polkadot og Ethereum ved bruk av Parity and Substrate..

Nettverksstyring og konsensusbygging

I tillegg til sikring gir det interne DOT-token innehaverne muligheten til å fungere som validatorer for nettverksadministrasjon, for eksempel å endre avgifter, oppdatere, legge til og fjerne fallskjerm og andre funksjoner. DOT-token driver Polkadot ettersom blockchain bruker en modifisert NPoS-konsensusalgoritme.

I tillegg til validatorer administreres nettverket av de såkalte nominatorene som sørger for sikkerheten til stafettkjeden ved å velge pålitelige validatorer. Ved å avgi stemme for validatoren delegerer nominatorer sine egne tokens. En del av belønningen fra blokker utvunnet av validatorer går til nominatorer for å skaffe midler.

Nettverksadministrasjon involverer også samlere som hjelper validatorer med å lage gyldige blokker av fallskjerm, opprettholder fulle noder, gir muligheten til å opprette nye blokker eller utfører transaksjoner, og fiskere, som kan være fulle noder eller samlere, som gir kontroll over ondsinnet aktivitet på nettverket..

Fallskjerm

For øyeblikket støtter Polkadot et begrenset antall fallskjerm (ca. 100) og tilbyr derfor flere måter å distribuere dem på:

  • Fallskjerm på systemnivå, som inkluderer broer til andre nettverk, kontrollskjerm og fallskjerm som gir nettverksverdi;
  • Parachain auksjoner som tilbyr spor for å by i DOT tokens. Et interessant trekk ved bruk av fallskjerm er gruppeplassering av prosjekter på ett fallskjermspor, for eksempel broer eller plattformer som tilbyr relaterte tjenester;
  • Parathreads er midlertidige fallskjerm som kan leies ut i korte perioder og brukes etter behov.

Det begrensede antall fallskjerm skyldes begrensede ressurser for å sikre og opprettholde sikkerheten. Fallskjerm på systemnivå er definert av en ideell organisasjon Web3 Foundation og for nå inkluderer disse broene Bitcoin-Polkadot og Ethereum-Polkadot, samt Wasm-smarte kontraktsopprettelses- og bruksplattform – Edgeware og noen infrastrukturprosjekter.

Kusama nettverk

Kusama (KSM) er Polkadot kanarinettverk, en tidlig urevidert versjon av protokollen, som nye oppdateringer og modifikasjoner blir rullet ut på. Selv om begge versjonene av protokollen har en felles kode, er de uavhengige nettverk. Kusama har forskjellige protokollkontrollalternativer, så oppdateringer og stemmegivning går raskere.

Kusama har også sitt eget token og gir også plattformledelsesroller. Kusama er en slags “testplass” for forskjellige eksperimenter i trygge omgivelser.

Polkadot parachain Rococo V1

Test nettverk Rokoko, Lansert i desember 2020, er det et offentlig nettverk vedlikeholdt av Parity Technologies og Polkadot-utviklere for å teste justeringen og interoperabiliteten til fallskjerm. Rococo-nettverk lansert på grunnlag av bevis på autoritet (PoA) – bevis på autoritet, der nettverket opererer på bekostning av validatorer.

Den offisielle utgivelsen av Rococo-nettverket betyr også at Kusama-kjeden og Polkadot-hovedkjeden lanserer auksjoner for fallskjermspor. Slike prosjekter som Acala Network, Ontology, ChainX, Edgeware og andre har allerede kunngjort at de deltar..

Ytterligere planer og prospekter

I skrivende stund, ifølge portalen Polkaproject, Polkadot økosystem&Substrate består av 349 prosjekter, inkludert en dataleveringsprotokoll ved bruk av orakler ChainLink, Ocean Protocol desentralisert datautveksling, Celer Network skaleringsplattform, imToken og andre. 

For øyeblikket foregår unike auksjoner av fallskjermspor på Polkadot-nettverket, samt overføring av meldinger mellom kjedene. Først vil fallskjermene operere på Kusama-nettverket, etterfulgt av spillauksjoner. Etter at fallskjermene er operative på Kusama-nettverket, vil den første auksjonen finne sted på Polkadot-nettverket..

Også 21. januar lanserte LD Capital Polkadot Ecosystem-fondet, som hun rapporterte på twitteren hans. Fondet, som forvalter 10 millioner dollar, vil bygge et fellesskap for utvikling i forskjellige retninger.

I tillegg til Polkadot utvikler Cosmos-prosjektet løsninger for å forbedre interoperabilitet og blockchain-skalering. Begge prosjektene har en felles visjon om den fremtidige interoperabiliteten til blockchain-kjeder, og tar forskjellige tilnærminger for å utføre oppgavene med interoperabilitet og integrering av forskjellige blockchains. Innenfor rammen av denne artikkelen vil vi ikke fokusere på fordelene og ulempene med hver av protokollene..

Det er også verdt å merke seg at DOT-nettverkstoken har flyttet til fjerde linje når det gjelder total kapitalisering med en verdi på nesten $ 17 milliarder dollar, og derved overgår XRP, og tokenprisen har mer enn tredoblet seg på en måned. Også i følge forskning The Block, i underkant av 3 milliarder dollar med staking-tokens låst på Polkadot-nettverket.

Polkadot er fortjent det nest mest aktive DeFi-økosystemet etter Ethereum. Utviklerne forsker allerede på dette stadiet for å lage en ny versjon av Polkadot 2.0, som er designet for å løse begrensningene som nettverket står overfor på dette stadiet av utviklingen..

Merk: Å handle med kryptovaluta er iboende risikabelt, og selv om avkastningen kan være ganske høy, er det viktig å ha risikoen i bakhodet. Hvis prisen på eiendelen du handler faller kraftig, kan du miste en del av investeringen din, og bli tvunget til å selge eiendelen til en lavere pris. 3Commas blogginnlegg er skrevet for pedagogiske formål og skal ikke tolkes som “økonomisk rådgivning”.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map