Grafen er det beste verktøyet for datautvinning for blockchain

Alle som noen gang har prøvd å bygge desentraliserte applikasjoner (dApps) på Ethereum blockchain, vil være enige: mens blokkjeder er konseptuelt ganske nær databaser, synes spørsmål til de nyeste dataene å være en helt annen verden fra spørsmål om blokkjeder. For det første er det bemerkelsesverdige ytelsesproblemer når du lagrer data på blokkjeder. Dette skyldes i stor grad deres distribuerte (desentraliserte) natur og mangfoldet av konsensusprotokoller. Databaser ville også være treg hvis de besto av et nettverk av noder der hver node hadde en komplett kopi av hele databasen, og hver transaksjon måtte verifiseres av hver node. Dette er grunnen til at folk eksperimenterer med forskjellige tilnærminger for å bruke blokkjeder som en database, inkludert å endre strukturen til blokkjeder..

Grafen nærmer seg problemet på en annen måte: prosjektet muliggjør eksistens av blokkjeder i sin nåværende form, men gir en måte å effektivt indeksere og spørre data lagret i dem ved hjelp av GraphQL.

Hva er grafen?

Grafen er en åpen kildekode desentralisert protokoll for indeksering av blockchain-data. Utviklere kan opprette og publisere forskjellige API-er kalt subgraphs og utføre spørsmål gjennom GraphQL. Plattformen kan brukes til å raskt søke etter data i Ethereum ved hjelp av enkle spørsmål. Dette løser et problem som mange andre blockchain-indekseringsplattformer står overfor..

Blockchain-applikasjoner har problemer med å opprettholde egenskaper som fullstendighet, blockchain-omorganisering og sikkerhet under kjøring av spørringer. Alt dette gjør spørringsprosessen kjedelig, men heldigvis har The Graph en løsning for å løse problemet. Gjennom “subgraphs” indekserer prosjektet blockchain-data som brukere kan få tilgang til via GraphQL API. I følge utviklingsteamet vil de i fremtiden gjøre det helt desentralisert, med flere noder som er ansvarlige for å opprettholde indeksering..

Hvordan grafen indekserer data?

La oss for eksempel analysere prosessen med indeksering av informasjon i Ethereum blockchain. Grafen bruker et “subgraph manifest”. Dette er en beskrivelse av et underbilde som inneholder data om smarte kontrakter, blockchain-hendelser og prosedyren for å matche hendelsesdata med hverandre før de alle lagres i plattformens database. Transaksjoner, subgraf-manifest og databaser koordineres i henhold til en bestemt struktur. Alt begynner med desentraliserte applikasjoner som legger til data i Ethereum blockchain ved hjelp av smarte kontrakter.

Alle disse dataene vil inneholde en oversikt over alle hendelser og transaksjoner til det øyeblikket de nådde det endelige resultatet. Graph Node skanner deretter hele blockchain-databasen, samler inn nye data og filtrerer ut de som er relevante for forespørslene som brukerne kommer med. For å gjøre indeksering enklere identifiserer den hvert datasett som svarer på spørsmålene fra underbildene.

GraphQL er koblingen mellom blockchain-data og applikasjonen brukeren ønsker å gi. Men igjen, det er gjennom Graph Node at brukerne kan levere søk til plattformen. Etter hele prosessen kan brukere endelig se resultatene av spørringen fra applikasjonene sine. Dette er egentlig hvordan datasøket og indekseringssyklusen fungerer. Brukere kan henvise til Graph Explorer for å se underbildene som allerede er på plattformen. Hver av disse underbildene har en “lekeplass” der brukere kan utføre spørsmål gjennom GraphQL.

I skrivende stund kan The Graph støtte indekseringsdata som kommer fra Ethereum, IPFS og PoA-nettverk. I fremtiden vil plattformen støtte flere nettverk. Men akkurat nå har prosjektet mer enn 2300 underbilder distribuert, som brukes av applikasjonsutviklere. Styrekorden inkluderer AAVE, Aragon, Balancer, DAOstack, Uniswap, Synthetix og mange andre. I tillegg har 3Commas nylig brukt The Graph for å få saldoer og priser på Ethereum-lommebøker. Støtte for visning av stakes tokens vil bli lagt til litt senere..

Roller i The Graph-økosystemet

Prosjektdeltakere kan påta seg følgende roller:

  • Forbrukere. Dette er brukerne som betaler indekserer for sine søk. På forbrukerens nettsted kan det også være en hel webtjeneste eller programvarepakke assosiert med The Graph;
  • Indekserer. Dette er vertene som støtter dataindeksering;
  • Kuratorer. Ved hjelp av GRT-tokens (native platform tokens) identifiserer kuratorer informasjon for underbilder som er viktig for plattformindeksen;
  • Delegatorer. Dette er prosjektdeltakerne som delegerer sine GRT-tokens til indekserer for å motta en del av fortjenesten for arbeidet til noden;
  • Fiskere (eller “fiskere”). Dette er deltakerne som validerer nettverkets svar på forespørsler;
  • Voldgiftsdommere – de bestemmer om indeksøren er skadelig.

Prosjekter i The Graph økosystem

Chainlink

Gjennom partnerskap med Chainlink kan subgrafinformasjon nå kanaliseres ved hjelp av Chainlink-orakler, og skape et enda mer robust økosystem der DeFi-protokoller kan utnytte beregninger på kjeden for bedre å definere deres interaksjoner på tvers av deres produkt eller plattform..

Som en påminnelse er Chainlink bransjeleder i å integrere WEB 2.0-data i WEB 3.0-økosystemet gjennom et robust sett med referanseindekser som prisstrømmer for kryptovalutaer som brukes på forskjellige felt – desentraliserte børser og desentralisert utlån..

Ved å samarbeide med The Graph, kan Chainlink sende kritiske beregninger på kjeden direkte til prosjekter i nærmest sanntid, noe som reduserer forsinkelsen i å levere kritisk informasjon som bedre former brukeropplevelsen. Her er noen flere brukstilfeller:

  • Ved å bruke et subgraf for å katalogisere likviditet på blockchain for å beregne og kryss sammenligne glidning på desentraliserte børser;
  • Ved å bruke et underbilde til å katalogisere den gjennomsnittlige mengden gass som forbrukes per blokk for hver transaksjon, samt å beregne de anbefalte gassavgiftene;
  • Bruke subgraphs som APIer for å integrere globale reelle data (offline) i dApps som spillresultater, brukeridentiteter, økonomiske eiendeler og så videre.

Kor en

Chorus One er en operativ infrastruktur som hjelper brukere med å øke sine digitale beholdninger på en sikker måte gjennom staking. Chorus One opererer med to separate sett med validerings- og valideringsnoder i forskjellige geografiske regioner i verden. 

Ethereum Navnetjeneste

Ethereum Name Service (ENS) er et system for enkel identifisering av adresser i Ethereum-nettverket. Den forbinder en lang kombinasjon av adressetegn med et lett å huske navn. Plattformen tilbyr en sikker og desentralisert måte å få tilgang til ressurser ved hjelp av menneskelig lesbare navn. Det er en fullt distribuert domenenavneleverandør som lar alle kjøpe og administrere domener, noe som betyr at du kan sende ERC-20-tokens eller ETH til noe sånt som “realsatoshi.eth” i stedet for den lange tegnstrengen “8e866f012fb8fb …” og så på.

ENS er bygget på toppen av smarte kontrakter fra Ethereum, noe som gjør den sikrere, privat og sensurbestandig enn Internet Domain Name Service (DNS). ENS-teamet ser på Internett-navngivningsinfrastrukturen som en grunnleggende komponent og må derfor være åpen, desentralisert, fellesskapsdrevet og ideell. På et teknisk nivå kan ENS utnytte det eksisterende Ethereum-økosystemet, noe som betyr at det er godt programmerbart og kan samarbeide med andre smarte kontrakter..

Bancor

Bancor Network er verdens første desentraliserte likviditetsnettverk. Med andre ord et selskap som lar deg automatisk konvertere ett token til et annet. Dette ble muliggjort av opprettelsen av Bancor Network Token (BNTBTN) smart token. Det er en digital valuta med en innebygd omformer som lar deg automatisk bytte den mot ethvert token i nettverket ditt rett fra klientens lommebok..

Aave

Aave er en utlånsprotokoll med åpen kildekode. Denne protokollen genererer prosentvise tokens kalt aTokens når en bruker blokkerer ETH-sikkerheten i CDP. Tokens er knyttet 1: 1 til sikkerheten i smartkontrakten.

Aave bruker en desentralisert kredittpool (eller DLP) -modell. Modellen ble byttet fra direkte kartlegging av utlåner til DLP da prosjektet ble ommerket fra ETHLend til Aave. I DLP-modellen får låntakeren midler fra en stor pool av midler holdt i reserve, i stedet for å direkte matche brukere i transaksjonen..

Renten på lån og kreditter bestemmes algoritmisk. Det vil svinge avhengig av tilbud og etterspørsel i markedet. Brukere plasserer sikkerheten i ETH i CDP (Collateralized Debt Position) for å ta ut en prosentandel av midlene som kreditt. Hvor mye penger en bruker kan ta ut, avhenger av LTV eller forholdet mellom lånet og verdien av kryptovalutaen. 

2Nøkkel

2KEY-teamet har skapt en sosial økonomi som gir en ny økonomisk modell for online deling og belønner de ulike bidragsyterne som er involvert i online formidling av innhold og lenkeutveksling. 2KEY bruker flertrinnssporingsteknologi som lar deg spore og registrere hver person som er involvert i lenkevekslingskjeden. Protokollen fungerer også som en Layer 2-skaleringsløsning for Ethereum og inkluderer Action Forwarding Contracts (ARCs), som er nye proprietære løsninger der 2KEYs flertrinnssporingsteknologi er naturlig integrert i blockchain-infrastrukturen.. 

Hver kontrakt utført på nettet utsteder sin egen ARC-pakke, som fungerer som sin egen flertrinns Web 3.0 konverterings- og konverteringssporingsmotor som også kan vises og samhandles med en hvilken som helst ERC-20-kompatibel klient.. 

3Kommas

Jeg vil også merke seg at 3Commas også har et produkt basert på The Graph, som lar deg enkelt overvåke adressebalansen i Ethereum-nettverket.. 

For å bruke denne funksjonen, velg “Mine børser” i sidemenyen og velg “Ethereum Wallet” fra listen over børser som er tilgjengelige for å bli lagt til. Så kom med et lommeboknavn og skriv inn Ethereum-adressen din.

Ferdig! Nå i listen over børser kan du i tillegg overvåke balansen i Ethereum-adressen din. De viste dataene vil være så relevante som mulig, for når du utvikler denne funksjonen, ble en løsning fra The Graph brukt.

Produksjon

Gitt den nåværende sprøytenarkomanen rundt den desentraliserte finansbransjen, kan vi konkludere med hvor viktig det er for utviklere å ha fri tilgang til blockchain-data. Å gjøre prosessen raskere og enklere for alle kan potensielt påvirke veksten i DeFi-økosystemet, samt dets pålitelighet, sikkerhet og hastighet. Inntil nylig var behovet for å lage en informasjonsbro mellom applikasjoner og blockchain-data etterspurt, og The Graph prøver å tilfredsstille det..

Ved å distribuere brukerdatadrevne smarte kontrakter, har The Graph etablert seg som et brukervennlig, kostnadseffektivt og raskt prosjekt. Plattformen blir sett på som et lovende verktøy for å styrke hvert medlem av samfunnet, spesielt de som utvikler flere tilfeller for bruk av blockchain..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map