Omtrent 6 år har gått siden de første DeFi-prosjektene dukket opp, og antallet har blitt tidoblet. I januar 2021 nådde den totale verdien av blokkerte midler i det desentraliserte finansøkosystemet nesten 23 milliarder dollar. Sammen med antall prosjekter har antall retninger for utvikling av økosystemet vokst. I tidligere artikler fra “Reisen gjennom DeFi Universe” -serien analyserte vi komponentene i den desentraliserte finanssektoren, som i gjennomsnitt er delt inn i 12 retninger..

I dag foreslår vi å vurdere løsninger som tilbyr brukerne ulike måter å spore og sikre eiendeler på, samt måter å desentralisere ledelsen på..

Funksjoner av desentralisert kapitalforvaltning

Verden med desentralisert økonomi vokser i et raskt tempo, og derfor blir det stadig vanskeligere å spore eiendeler fordelt på forskjellige prosjekter og plattformer. Det er av denne grunn at spørsmålet oppstår om å lage dashbord og grensesnitt for sporing av eiendeler..

Desentraliserte kapitalforvaltningsmekanismer tillater brukere å spore eiendelene sine, åpne tilgang til sofistikerte handelsstrategier, gi gjennomsiktighet i investeringsfondstransaksjoner, gi tilgang til finansielle instrumenter til alle brukere, uavhengig av sted. 

Defi-produkter for kapitalforvaltning er ikke depot, og derfor eier brukerne rettighetene til de underliggende eiendelene. De fleste prosjekter i denne sektoren kobler seg til et bredt spekter av DeFi-prosjekter, og skaper helhetlige opplevelser med slike produkter.

Et stort antall verktøy og mekanismer for kapitalforvaltning er automatisert, og derfor oppstår funksjoner som for eksempel avvikling eller ombalansering uten brukerinnblanding..

Nedenfor vil vi analysere noen prosjekter og plattformer som tilbyr sine tjenester innen kapitalforvaltning.

Zapper

Zapper er en prosjektaggregat som tilbyr funksjoner for overvåking og forvaltning av eiendeler, samt investering i bassenger av tredjepartsprosjekter. Zapper dashbord analyserer adresser og deler opp transaksjoner i kategorier som lommebøker, likviditetsbassenger, gjeld, innhøsting, innskudd osv. Ved å investere midlene sine på forskjellige plattformer, kan brukere spore sine posisjoner på alle viktige DeFi-protokoller, samt administrere eiendelene sine, noe som sparer tid og krefter.

Zapper-grensesnittet kom fra sammenslåingen av to prosjekter: DeFiZap, som tillot brukere å investere i bassenger Uniswap likviditet, og DeFiSnap, som var et instrumentbord for sporing av DeFi-posisjoner i protokoller som dYdX, Synthetix, Set Protocol og Compound.

Plattformen ble populær etter fremveksten av det såkalte avlsdyrket. Ettersom bøndenes fortjeneste kunne endres daglig, var Zapper en flott løsning for å overvåke og velge de beste stillingene..

Zapper konverterer ERC-20-tokens til tokens som kreves for den valgte poolen, og eliminerer behovet for brukere å konvertere eiendelene sine. Å skape enkel tilgang til likviditetsbassenger er en forutsetning for å skalere og popularisere DeFi. Så, utviklerne kunngjorde Pool Pipes-funksjonen, som vil tillate brukere å flytte midler mellom bassenger. Bassenger av plattformer som Curve, SushiSwap og Uniswap er for tiden tilgjengelige på Zapper..

Zerion

Zerion er hovedkonkurrenten til Zapper-plattformen og har et brukervennlig innebygd dashbord for sporing av DeFi-porteføljer. Protokollen gjør det mulig for brukere å tilby likviditet til Uniswap og Bancor. Utlån, lån og eiendomsutveksling er tilgjengelig gjennom integrasjoner med 0x, Maker, Kyber og Compound. Zerion lar deg også spore posisjoner i Set Protocol sammen med hvert token i brukerens lommebok..

Zerion lar deg tilby lån i eiendeler som: 0x, Augur, BAT, DAI, USDT, USDC, WBTC, og integrering med TokenSet lar deg automatisere handelsstrategier og diversifisere investeringsporteføljen din ved hjelp av token-systemet.

InstaDapp

Instadapp er en protokoll som lar deg utføre slike finansielle transaksjoner som utlån, staking, leveraged trading, margin trading og andre ved å opprette en enkelt integrasjonsplattform. InstaDapp er integrert med Forbindelse, MakerDAO, Uniswap, dYdX, Aave, Curve, 1inch og lar brukerne samhandle med disse protokollene gjennom plattformen sin.

InstaDapp-utviklere har laget sine egne smarte kontrakter for å gjøre det lettere å jobbe med DeFi. Dermed lar InstaDapp deg administrere alle Uniswap-bassenger, tjene renter ved å tilby eiendeler med Compound, utføre marginhandel med gearing på dYdX, overføre posisjoner fra Maker til Compound, og mye mer..

InstaDapp tar ikke gebyr for bruk av plattformen, og smarte kontrakter blir revidert av selskaper som Peckshield, Samsunz og OpenZeppelin. I januar 2021 kunngjorde InstaDapp støtte for refinansiering av kreditt- og låneposisjoner mellom Maker-, Aave- og Compound-protokoller.

Enzyme Finance (tidligere Melon Protocol)

Melon Protocol, som er en protokoll for desentralisert forvaltning av digitale eiendeler basert på Ethereum, posisjonerer seg som Asset Management 3.0. Enzyme er et sikkert miljø for å opprette, administrere og investere i digitale eiendeler, samt lage styringsstrategier som kan eksistere innenfor et tilpasset regelsett.

Enzym-protokollen lar deg opprette kapitalforvaltningsfond med forhåndsdefinerte parametere som inngås smarte kontrakter. Enzyme lar deg investere i andre fond som presenteres på plattformen, og deltakerne trenger ikke å stole på lederne på grunn av parametrene og reglene som er inngått i smartkontrakten..

Hvert fond består av et standardisert depot som tillater beregninger og revisjoner, samt å tjene som grunnlag for å koble sammen ulike moduler; Dette kan være fastsettelse av forvaltningshonorar, tilknytning av fondet til offentlige børser, eller et sett med regler som begrenser fondsforvalterens oppførsel. Enhver investor kan gjøre seg kjent med de tilknyttede modulene og reglene i fondet før han investerer fondene sine.

Enzyme er for tiden integrert med desentraliserte utvekslingsprotokoller som Oasis, Kyber Network, 0x og Uniswap.

Sett protokoll

Set Protocol er en protokoll bygget på toppen av Ethereum som gir tilgang til sofistikerte handelsstrategier ved å kjøpe ERC-20-tokens kalt “Sets”. For å kombinere kryptoassets i fullt sikrede kurver, bruker Set eksisterende åpne økonomiprotokoller. Protokollen tillater oppretting av sett – porteføljer støttet av digitale eiendeler, som inneholder forskjellige parametere, eiendeler og ombalanseringsstrategier. Eksempler på slike sett er: et sett med markedsindekser som sporer aktivaklasser, et sikret sett, et sammensatt sett med stabile mynter og andre..

Set Protocol har sitt eget grensesnitt – Tokensets, som alle transaksjoner utføres på. Ved å kjøpe et sett kjøper brukeren et ERC-20-token, som er en applikasjon for underliggende eiendeler i Set Protocol smarte kontrakter. Likviditet er sikret gjennom integrasjon med Kyber Network; andre børser vil bli lagt til i fremtiden, for eksempel 0x, Uniswap, Bancor og andre.

dHedge 

dHedge er en desentralisert protokoll kapitalforvaltning kl basis Syntetikk og tillater brukere å handle Synths-tokens eller andre tokens som følger dynamikken til eiendeler som gull, bitcoin eller USD. 

DHedge-protokollen introduserte nye måter å bruke likviditet i derivatmarkedet som Synthetix-protokollen gir. Fordelen med syntetiske eiendeler er at de er et middel til å demonstrere prisen på den underliggende eiendelen i kjeden, og dette igjen gir investorer muligheten til å lage unike porteføljer.

Plattformen fungerer på samme måte som Enzyme Finance and Set Protocol. Ledere oppretter bassenger ved hjelp av dHedge-smarte kontrakter, og kan også bruke proaktive styringsstrategier, algoritmiske strategier eller investere i andre bassenger på plattformen.

Bassenger tiltrekker seg investeringsforvaltere til dHedge, mens ledere og handelsmenn kan skaffe midler til ledelsen. Ledere kan også belaste ytelsesgebyr ved å spore bassengets avkastning. I sin tur kan investorer komme inn og ut av bassenget ved å samhandle med den smarte kontrakten, og også se hvilke eiendeler som for tiden er i forvalterens basseng..

Konklusjon

Kapitaladministrasjonsprotokoller er i ferd med å integreres med populære DeFi-plattformer. Med den raske veksten av desentralisert finansiering vil verktøy som gjør det lettere for brukere å samhandle med forskjellige protokoller utvikle seg i et akselerert tempo. Plattformer med et brukervennlig og intuitivt grensesnitt for styring av digitale eiendeler gir vanlige brukere en mulighet til å få tilgang til et bredt spekter av finansielle instrumenter og produkter. Samtidig tillater opprettelsen av desentraliserte kapitalforvaltningsfond brukere å investere i ferdige strategier og ikke bekymre seg for underliggende eiendeler eller protokoller..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me