Decentraliserad digital kapitalförvaltning

Cirka 6 år har gått sedan de första DeFi-projekten dök upp och antalet har vuxit tio gånger. I januari 2021 nådde det totala värdet av blockerade medel i det decentraliserade finansekosystemet nästan 23 miljarder dollar. Tillsammans med antalet projekt har antalet riktningar för ekosystemets utveckling ökat. I tidigare artiklar från “Resan genom DeFi-universum” -serien analyserade vi komponenterna i den decentraliserade finanssektorn, som i genomsnitt är uppdelade i 12 riktningar.

Idag föreslår vi att man överväger lösningar som erbjuder användarna olika sätt att spåra och säkra tillgångar, samt sätt att decentralisera sin förvaltning..

Funktioner i decentraliserad kapitalförvaltning

Världen med decentraliserad ekonomi växer i snabb takt och därför blir det svårare att spåra tillgångar fördelade över olika projekt och plattformar. Det är av den anledningen som frågan uppstår om att skapa instrumentpaneler och gränssnitt för spårning av tillgångar..

Decentraliserade mekanismer för kapitalförvaltning gör det möjligt för användare att spåra sina tillgångar, öppna tillgång till sofistikerade handelsstrategier, ge transparens i transaktioner med investeringsfonder, ge tillgång till finansiella instrument för alla användare, oavsett var de befinner sig. 

Produkter för Defi kapitalförvaltning är ej depåbevisade och därför äger användare rättigheterna till de underliggande tillgångarna. De flesta projekt inom denna sektor ansluter till ett brett utbud av DeFi-projekt, vilket skapar helhetsupplevelser med sådana produkter.

Ett stort antal verktyg och mekanismer för kapitalförvaltning är automatiserade och därför förekommer funktioner som till exempel likvidation eller ombalansering utan användarens ingripande..

Nedan analyserar vi några projekt och plattformar som erbjuder sina tjänster inom kapitalförvaltningsområdet..

Zapper

Zapper är en projektaggregat som erbjuder funktioner för övervakning och hantering av tillgångar, samt investera i pooler av tredjepartsprojekt. Zapper instrumentpanel analyserar adresser och delar upp transaktioner i kategorier som plånböcker, likviditetspooler, skuld, skörd, insättningar etc. Genom att investera sina medel på olika plattformar kan användare spåra sina positioner på alla större DeFi-protokoll, samt hantera sina tillgångar, vilket sparar tid och ansträngning.

Zapper-gränssnittet kom från sammanslagningen av två projekt: DeFiZap, som gjorde det möjligt för användare att investera i pooler Uniswap likviditet och DeFiSnap, som var en instrumentpanel för att spåra DeFi-positioner i protokoll som dYdX, Synthetix, Set Protocol och Compound.

Plattformen blev populär efter uppkomsten av det så kallade avkastningsjordbruket. Eftersom jordbrukarnas vinster kunde förändras dagligen var Zapper en utmärkt lösning för att övervaka och välja de bästa positionerna..

Zapper konverterar ERC-20-tokens till de tokens som krävs för den valda poolen, vilket eliminerar behovet för användare att konvertera sina tillgångar. Att skapa enkel tillgång till likviditetspooler är en förutsättning för att skala och popularisera DeFi. Så tillkännagav utvecklarna Pool Pipe-funktionen, som gör det möjligt för användare att flytta medel mellan pooler. Pooler av plattformar som Curve, SushiSwap och Uniswap finns för närvarande tillgängliga på Zapper.

Zerion

Zerion är den främsta konkurrenten till Zapper-plattformen och har en lättanvänd inbyggd instrumentpanel för att spåra DeFi-portföljer. Protokollet gör det möjligt för användare att tillhandahålla likviditet till Uniswap och Bancor. Utlånings-, utlånings- och utbytesfunktioner är tillgängliga genom integrationer med 0x, Maker, Kyber och Compound. Zerion låter dig också spåra positioner i Set Protocol tillsammans med varje token i användarens plånbok..

Zerion låter dig tillhandahålla lån i tillgångar som: 0x, Augur, BAT, DAI, USDT, USDC, WBTC och integration med TokenSet gör att du kan automatisera handelsstrategier och diversifiera din investeringsportfölj med token-systemet.

InstaDapp

Instadapp är ett protokoll som låter dig utföra sådana finansiella transaktioner som utlåning, staking, hävstångshandel, marginalhandel och andra genom att skapa en enda integrationsplattform. InstaDapp är integrerat med Förening, MakerDAO, Uniswap, dYdX, Aave, Curve, 1inch och tillåter användare att interagera med dessa protokoll via sin plattform.

InstaDapp-utvecklare har skapat sina egna smarta kontrakt för att göra det lättare att arbeta med DeFi. Således tillåter InstaDapp dig att hantera alla Uniswap-pooler, tjäna ränta genom att tillhandahålla tillgångar med Compound, utföra marginalhandel med hävstångseffekt på dYdX, överföra positioner från Maker till Compound och mycket mer..

InstaDapp tar inte ut några avgifter för att använda plattformen och smarta avtal granskas av företag som Peckshield, Samsunz och OpenZeppelin. I januari 2021 tillkännagav InstaDapp stöd för refinansiering av kredit- och hävstångspositioner mellan protokoll Maker, Aave och Compound..

Enzyme Finance (tidigare Melon Protocol)

Melon Protocol, som är ett protokoll för decentraliserad hantering av digitala tillgångar baserat på Ethereum, positionerar sig som Asset Management 3.0. Enzyme är en säker miljö för att skapa, hantera och investera i digitala tillgångar, samt skapa hanteringsstrategier som kan finnas inom en anpassad uppsättning regler.

Med enzymprotokollet kan du skapa kapitalförvaltningsfonder med fördefinierade parametrar som ingås i smarta kontrakt. Enzym låter dig investera i andra fonder som presenteras på plattformen, och deltagarna behöver inte lita på förvaltarna på grund av de parametrar och regler som ingåtts i det smarta kontraktet.

Varje fond består av ett standardiserat arkiv som möjliggör beräkningar och revisioner, samt fungerar som bas för anslutning av olika moduler; detta kan vara fastställande av förvaltningsavgifter, anslutning av fonden till offentliga börser eller en uppsättning regler som begränsar fondförvaltarens beteende. Varje investerare kan bekanta sig med de anslutna modulerna och reglerna för fonden innan han investerar sina medel.

Enzyme är för närvarande integrerat med decentraliserade utbytesprotokoll som Oasis, Kyber Network, 0x och Uniswap.

Ställ in protokoll

Set Protocol är ett protokoll byggt ovanpå Ethereum som ger tillgång till sofistikerade handelsstrategier genom köp av ERC-20-tokens som kallas “Sets”. För att kombinera kryptoassets i helt säkra korgar använder Set befintliga öppna finansprotokoll. Med protokollet kan du skapa uppsättningar – portföljer som stöds av digitala tillgångar, som innehåller olika parametrar, tillgångar och ombalanseringsstrategier. Exempel på sådana uppsättningar är: en uppsättning marknadsindex som spårar tillgångsslag, en säkrad uppsättning, en sammansatt uppsättning stallmynt och andra..

Set Protocol har sitt eget gränssnitt – Tokensets, där alla transaktioner utförs. Genom att köpa en uppsättning köper användaren en ERC-20-token, som är en applikation för underliggande tillgångar i Set Protocol smarta kontrakt. Likviditet säkerställs genom integration med Kyber Network; andra börser kommer att läggas till i framtiden, till exempel 0x, Uniswap, Bancor och andra.

dHedge 

dHedge är ett decentraliserat protokoll kapitalförvaltning på grund Syntetik och tillåter användare att handla Synths-tokens eller andra tokens som följer dynamiken i tillgångar som guld, bitcoin eller USD. 

DHedge-protokollet introducerade nya sätt att använda likviditet på den derivatmarknad som Synthetix-protokollet ger. Fördelen med syntetiska tillgångar är att de är ett sätt att visa priset på den underliggande tillgången i kedjan, vilket i sin tur gör det möjligt för investerare att skapa unika portföljer.

Plattformen fungerar på samma sätt som Enzyme Finance och Set Protocol. Chefer skapar pooler med smarta dHedge-kontrakt och kan också använda proaktiva hanteringsstrategier, algoritmiska strategier eller investera i andra pooler på plattformen.

Pooler lockar investeringschefer till dHedge, medan chefer och handlare kan samla in pengar för förvaltningen. Chefer kan också ta ut en prestationsavgift genom att spåra poolens avkastning på investeringen. I sin tur kan investerare komma in och ut ur poolen genom att interagera med det smarta avtalet och se vilka tillgångar som för närvarande finns i förvaltarens pool.

Slutsats

Protokoll för kapitalförvaltning håller på att integreras med populära DeFi-plattformar. Med den snabba tillväxten av decentraliserad ekonomi kommer verktyg som gör det lättare för användare att interagera med olika protokoll att utvecklas i snabbare takt. Plattformar med ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt för hantering av digitala tillgångar ger vanliga användare möjlighet att få tillgång till ett brett utbud av finansiella instrument och produkter. Samtidigt tillåter skapandet av decentraliserade kapitalförvaltningsfonder användare att investera i färdiga strategier och inte oroa sig för underliggande tillgångar eller protokoll..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map