Cryptocurrency upprepar internetets hype-sökväg

Det enda sättet att definiera gränserna för det möjliga är att gå bortom dessa gränser..

Arthur Clarke

Mänskligheten har alltid försökt göra ett grundläggande genombrott i sin utveckling. Med varje sekel har utsikterna att upptäcka något innovativt och fantastiskt blivit ljusare. Hjulet, el, radio – varje uppfinning är en hype av sin tid. 1900-talet var full av överraskningar. Det mest slående av dem var Internet, som inte bara förvandlade hela mänsklighetens liv utan också tänkte. Då uppstod kryptovalutor. Vilken utvecklingsväg tog denna innovation och vilka nya saker gav den mänskligheten??

Historien älskar upprepning

Den 31 oktober markerar 11-årsjubileet för Bitcoin. Med sitt utseende har världen tagit en ny titt på det befintliga finansiella systemet och det ekonomiska oberoende. Kryptovaluta har fångat mänsklighetens sinnen och har blivit mer än bara ett investeringsmedel. Hype har vuxit till något mer. Han blev en symbol för frihet.

Påminner det dig om någonting? Inte? Låt oss sedan tänka på Internet. Mänskligheten har inte sett en sådan hype sedan hjulets dagar. Detta är en av de största framgångarna med den digitala revolutionen. Innovationen har revolutionerat många saker i världen. Kunskapsbaser, företagsstöd, förbättrade betalningssystem och många nya utvecklingar inom affärsmodeller, medicinsk vetenskap, rymd och teknik är alla en del av denna uppfinning. En annan händelse som blev möjlig tack vare Internet är kommunikation med människor..

Människor som Facebook, Twitter eller appar som WhatsApp. De möjliggörs genom att det finns internet. Detta gjorde att vi kunde tänka annorlunda och gjorde många förändringar i människors liv. Tillät det mänskliga sinnet att ta med idéer och publicera dem på webben.

Men låt oss rita en analogi mellan nät och krypt, så ser du hur lik deras väg är..

Historien om Internet-hype

De framgångsrika prickarna i slutet av 90-talet och början av 2000-talet hade flera saker gemensamt: de lovade alla att “förändra världen”, hade vansinnigt höga betyg och var väldigt olönsamma. År 1999 var förlust av pengar kännetecknet för en framgångsrik dotcom. Och få människor kan tappa pengar lika fruktbart och kreativt..

Företag som Amazon.com, eBay, Pets.com, eToys, Kozmo.com, UrbanFetch och mer har sträckt sig mycket för att nå överallt och rikta in sig på en specifik marknad. Det finns en tendens att sälja varor med förlust för att vinna den marknadsandelen. De spenderade överdådigt på branding och reklam för att öka medvetenheten. Men det viktigaste är den extremt höga värderingen av aktiemarknaden, som har skilts från någon form av lönsamhet eller rationalitet..

Dot-coms, som började lova ett effektivare sätt att göra affärer, var nästan olönsamma för företaget. Det är möjligt att många av dem kan fokusera på den mycket verkliga effektiviteten som internetförsäljning har möjliggjort. Således kunde de gradvis utvecklas till ett hållbart företag. Men det hände inte i slutet av nittiotalet.

Riskkapitalisterna som stödde dessa företag letade efter en börsintroduktion eftersom det var en hype då. Varje börsintroduktion innebar en exit för riskkapitalister. De otroliga utsläppen från första dagen som dot-com-aktier upplevde var överväldigande. 

Dot-com-bubblan var en period av fantasi där många riskkapitalister inte brydde sig om ett företag skulle göra vinst eftersom de inte behövde det. “Vi är i en situation där ett företag inte behöver lyckas för att vi ska kunna tjäna pengar”, erkände en riskkapitalist vid Benchmark när han funderade på en investering före börsintroduktionen..

Punkt-com-bubblans era

Det har blivit absolut nödvändigt att stödja den kommande översvämningen av nya företag och nya börsintroduktioner. Lyckligtvis har bubblatiden gett upphov till en entreprenörsfeber som förmodligen inte fanns i världen tidigare. Vid våren 1999 sa en av tolv undersökta amerikaner att de vid något tillfälle startade ett företag..

I oktober 1999 var börsvärdet på 199 internetaktier spårade av Mary Meeker från Morgan Stanley hela 450 miljarder dollar. Men den totala årliga försäljningen för dessa företag tog bara in cirka 21 miljarder dollar. Och vad sägs om deras årliga vinst? Vad är vinsten? De kollektiva förlusterna uppgick till 6,2 miljarder dollar.

Under andra halvåret 1999 var frågan inte om bubblan fanns, utan hur stor den var och när den skulle spricka. De flesta visste att det var möjligt, men ingen ville erkänna det. Om du kunde pressa ut allt från din börsintroduktion innan den stängs, kan du välja att ta ut pengar innan alla andra har samma idé..

En efter en började de svagaste dotcomsna att försvinna. De är inte längre säkra vinnare. På ett ögonblick. Aktiekursfallet förvandlades till en avnotering på aktiemarknaden och blev sedan konkurs. Den 14 januari 2000 nådde Dow Jones Industrial Average en hög nivå – en nivå som den inte kommer att återgå till på över sex år. Den högteknologiska Nasdaq-börsen nådde sin topp den 10 mars 2000 och nådde 5.048,62. Hon kommer tillbaka till detta märke först i mars 2015.

I april 2000, bara en månad efter toppen, hade Nasdaq tappat 34,2 procent av sitt värde. Under det närmaste ett och ett halvt året var antalet företag vars aktiekurser sjönk med 80 procent eller mer hundratals. Och för de flesta kom återhämtningen aldrig, inte ens för de mest kända varumärkena. Prisuppgång 94%.

Det finns olika sätt att mäta mängden medel som förlorades när bubblan sprack. Tillbaka i november 2000 beräknade CNNFN.com förluster till 1,7 biljoner dollar. Och det här är bara offentliga företag. Dessutom skapades mellan 7 000 och 10 000 nya onlineföretag i slutet av 1990-talet. Vid mitten av 2003 såldes cirka 4 800 av dem eller upphörde att existera. Biljoner dollar försvann nästan över natten.

Mellan september 1999 och juli 2000 tjänade insiders i dot-com-företag in 43 miljarder dollar, dubbelt så mycket som såldes 1997 och 1998..

Uppenbarligen måste de stora pengarna som lämnar spelplanen ha haft en viss inverkan på ekonomin. Den amerikanska regeringen skulle kalla början på dot-com-lågkonjunkturen i början av mars 2001. Och vid den ekonomiska chocken av terroristattackerna den 11 september 2001 fanns det inte längre något tvivel. Under denna tragiska septembermånad kom för första gången på 26 år inte en enda börsintroduktion på marknaden. Dot-com-eran är över.

Punkt-com-bubblans sprängning var öppningen för vår nuvarande ekonomiska era. Dess konsekvenser kvarstår fortfarande i dag ekonomiskt, socialt och politiskt. Även när företagare pratar om hur deras teknik kommer att förändra världen, minns de djupt ner explosionen av dot-com-bubblan..

Många hävdar att dot-com-eran var dömd att misslyckas helt enkelt för att det fanns för få användare vid den tiden. När bubblan sprängde 2000 fanns det bara cirka 400 miljoner internetanvändare i världen. Tio år senare kommer det att finnas över 2 miljarder. År 2000 fanns det cirka 17 miljoner webbplatser. Men dot-coms från den tiden och pedagogiska videor lärde oss hur vi ska leva på Internet..

Historien om kryptovalutahypen

Det globala finansiella systemet är under ökande tryck på grund av tid och utveckling av sina kunders behov. Kriser och valutakrascher har lett till att människor letat efter alternativ till traditionella bank- och finanssystem.

Många har vänt sig till Bitcoin som en lösning som kan användas som ett internationellt betalningssystem. System utan inblandning av tredje part eller regeringar.

Även om Bitcoin främst har fått dragkraft de senaste tre åren, har det funnits i över ett decennium tack vare media och allmänhetens uppmärksamhet..

Tillbaka under 2010-2014 var kryptovalutor lite kända. Vid den tiden kallades de av media som ett verktyg för att köpa vapen och droger på mörkret. Och även Laszlo Hanets köpte två pizzor för 10 000 BTC på en närliggande pizzeria. Den här dagen firas fortfarande som Bitcoin-pizzadag av hela kryptosamhället..

Men snart såg innovatörer och tekniker potentialen som ett verktyg för snabba och stabila överföringar av medel..

Människor från alla samhällsskikt, trötta på banksystemet och höga avgifter, började bedriva sin egen forskning. Så snart samhället började visa intresse för en ny tillgång började kryptovalutor att öka i värde och en kryptohype uppstod.

Det var den massiva ökningen av allmänhetens intresse och medvetenhet som tvingade institutionalisterna att agera. Hype har drivit banker, regeringar och företag som IBM, Microsoft och Amazon till digitala valutor och deras underliggande teknik. De senaste tre åren har lagt en fascinerande grund för vad som kan vara pengarnas framtid..

Vanligt intresse

Nyheter om tidiga gruvarbetare och investerare som såg deras kryptovaluta konvertera till miljoner dollar började dyka upp när priset började stiga.

Miljonärer poppade upp överallt då Bitcoins pris steg till $ 1000. Plötsligt såg investerare en chans att uppfylla sin dröm om att bli rik snabbt.

Krypto var lätt att få, lätt att handla och verkade som ett bra alternativ för att tjäna pengar. Intresset för det digitala myntet fick prisbubblan att stiga. Det tog cue ball mindre än ett år att öka sitt värde med 20 gånger fram till 2017.

Trots all hype började initiala mynterbjudanden (liknande dot-com-börsintroduktioner) dyka upp överallt. 

Tack vare ICO kunde företag finansiera sin satsning på minuter, timmar och dagar, vilket överträffade de vildaste förväntningarna och utan någon reglering.

Hype utlöste en bubbla som snabbt sprängde och priset föll från $ 20.000 till ett lågt av $ 3000 under 2018, vilket ledde till en lång björnmarknad och uttag av spekulativa investerare.

Björnmarknaden har tvingat många att dra sig tillbaka. Men i allmänhet är experter överens om att detta fenomen, i analogi med dot-coms, kommer att orsaka en hälsosammare kryptovalutamarknad..

Med färre människor som tar plats har företag och tillsynsmyndigheter kunnat gå in och fokusera på vad som är viktigast i kryptovaluta – blockchain-teknik.

Plötsligt har IBM, Microsoft, Amazon och andra skapat blockchain-enheter. Banker som en gång skrattade åt ekosystemet anställde nu blockchain-ingenjörer och lånade ut otrolig legitimitet till kryptorummet.

Nu har tillsynsmyndigheter sett att blockchain och digitala tokens är av stort värde och kan frikopplas från bedrägerier och hack. Tillsynsmyndigheter ville arbeta med teknik och företag ville använda den för sina system.

Med en stor hit 2018 började kryptovalutamarknaden förlita sig på legitimiteten som dess teknik – blockchain – har förvärvat. Snart såg de positiva nyheterna om kryptovaluta en återgång av allmänintresset. Bara den här gången var intresset inte baserat på spekulation, utan på stora institutionella pengar. Hype är borta, men kryptovalutor kvar.

Slutsats

Om du tittar på vägen som mänskligheten ska uppnå sina mål, kanske du tror att detta är valet av en galning. Hur många hinder och hinder en person upprättar för sig själv på vägen till sitt bästa!

Bildandet av Internet och vägen det har rest upprepas av kryptovalutor. Hype kommer alltid att ha motståndare. Speciellt inför snobbar och konservativa.

Vad som händer med kryptoindustrin idag är den logiska omvandlingen av hype till en allestädes närvarande trend. Hype av dot-com-bubblan tjänade till att skapa exakt det Internet som vi har idag. Krypto-bubblans hype 2018 gav kryptoindustrin en möjlighet att komma på fötterna. Som en person en gång gick från skal till kopparmynt och från mynt till sedlar, så idag finns det en övergång till krypt. 

Kryptovalutor som vi känner dem idag är bara toppen av isberget. I framtiden ser vi tokens för allt från konstnärer och konstverk till välgörenhetsorganisationer, startups och mer. Skapandet av nya nätverksmodeller och införandet av lokala stimulansstrukturer i online- och offline-samhällen runt om i världen är inte längre en fantasi. Och allt började bara med en hype.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map