Den eneste måten å definere grensene for det mulige er å gå utover disse grensene..

Arthur Clarke

Menneskeheten har alltid prøvd å få et grunnleggende gjennombrudd i utviklingen. For hvert århundre har utsiktene til å oppdage noe innovativt og fantastisk blitt lysere. Hjulet, elektrisitet, radio – hver oppfinnelse er sprøytenarkomanen. Det 20. århundre var full av overraskelser. Det mest slående av dem var Internett, som ikke bare snudde hele menneskehetens liv, men også tenkning. Så dukket kryptokurver opp. Hvilken utviklingsvei tok denne innovasjonen og hvilke nye ting førte den til menneskeheten??

Historien elsker repetisjon

31. oktober markerer det 11-årsjubileet for fremveksten av Bitcoin. Med sitt utseende har verden sett et nytt blikk på det eksisterende finansielle systemet og den økonomiske uavhengigheten. Kryptovaluta har fanget hodet til menneskeheten og har blitt mer enn bare et investeringsmiddel. Hype har vokst til noe mer. Han ble et symbol på frihet.

Påminner det deg om noe? Ikke? La oss så tenke på Internett. Menneskeheten har ikke sett en slik skudd siden hjulene. Dette er en av de største prestasjonene i den digitale revolusjonen. Innovasjonen har revolusjonert mange ting i verden. Kunnskapsbaser, bedriftsstøtte, forbedrede betalingssystemer og mange nye utviklinger innen forretningsmodeller, medisinsk vitenskap, rom og teknologi er nå en del av denne oppfinnelsen. En annen hendelse som ble mulig takket være Internett er kommunikasjon med mennesker..

Folk som Facebook, Twitter eller apper som WhatsApp. De er muliggjort av eksistensen av internett. Dette tillot oss å tenke annerledes og gjorde mange endringer i menneskelivet. Tillot menneskesinnet å bringe ideer og publisere dem på nettet.

Men la oss tegne en analogi mellom nett og krypt, og du vil se hvor lik deres vei er..

Historien om Internett-sprøytenarkomanen

De vellykkede dot-com-ene på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet hadde flere ting til felles: de lovet alle å “forandre verden”, hadde sinnsykt høye rangeringer og var veldig ulønnsomme. Innen 1999 var å tape penger kjennetegnet på en vellykket dotcom. Og få mennesker kan tape penger så fruktbart og kreativt..

Bedrifter som Amazon.com, eBay, Pets.com, eToys, Kozmo.com, UrbanFetch og mer har strukket seg langt for å nå allestedsnærværende og målrette mot et bestemt marked. Det er en tendens til å selge varer med tap for å få den markedsandelen. De brukte overdådig på merkevarebygging og reklame for å øke bevisstheten. Men det viktigste er den ekstremt høye verdsettelsen av aksjemarkedet, som har blitt skilt fra enhver form for lønnsomhet eller rasjonalitet..

Dot-coms, som begynte å love en mer effektiv måte å gjøre forretninger på, var nesten ulønnsomme for selskapet. Det er mulig at mange av dem kan fokusere på den virkelige effektiviteten som salg av Internett har gjort mulig. Dermed kunne de gradvis utvikle seg til en bærekraftig virksomhet. Men det skjedde ikke på slutten av nittitallet.

Venturekapitalistene som støttet disse selskapene, lette etter en børsintroduksjon fordi det var en skudd da. Enhver børsintroduksjon betydde en exit for risikokapitalister. De utrolige utslippene fra første dag som dot-com-aksjer opplevde var overveldende. 

Punkt-com-boblen var en periode med fantasi der mange risikokapitalister ikke brydde seg om en bedrift ville tjene penger fordi de ikke trengte det. “Vi er i en situasjon der et selskap ikke trenger å lykkes for at vi skal kunne tjene penger,” innrømmet en risikokapitalist i Benchmark da han tenkte på en investering foran Priceline Price IPO..

Eraen med dot-com-boblen

Det har blitt viktig å støtte den kommende flommen av nye selskaper og nye børsnoteringer. Heldigvis har bobletiden skapt en gründerfeber som sannsynligvis ikke eksisterte i verden før. Våren 1999 sa en av tolv spurte amerikanere at de på et eller annet tidspunkt startet en bedrift..

I oktober 1999 var markedsverdien på 199 Internett-aksjer sporet av Mary Meeker fra Morgan Stanley, hele 450 milliarder dollar. Men det totale årlige salget til disse selskapene innbrakte bare rundt 21 milliarder dollar. Og hva med deres årlige fortjeneste? Hva er overskuddet? Samlede tap utgjorde 6,2 milliarder dollar.

I andre halvdel av 1999 var ikke spørsmålet om boblen eksisterte, men hvor stor den var og når den ville sprekke. De fleste visste at det var mulig, men ingen ville innrømme det. Hvis du kunne presse alt ut av børsintroduksjonen din før den lukkes, kan du velge å ta ut penger før alle andre har den samme ideen..

En etter en begynte de svakeste av dotcoms å forsvinne. De er ikke lenger sikre vinnere. På et øyeblikk. Fallet i aksjekursene ble til en avnotering i aksjemarkedet, og ble da de facto konkurs. 14. januar 2000 nådde Dow Jones Industrial Average et høyt nivå – et nivå det ikke vil komme tilbake til i over seks år. Den høyteknologiske Nasdaq-børsen nådde en topp 10. mars 2000 og nådde 5.048,62. Hun kommer tilbake til dette merket først i mars 2015.

I april 2000, bare en måned etter toppen, hadde Nasdaq mistet 34,2 prosent av verdien. I løpet av det neste halvannet året nummererte antallet selskaper hvor aksjekursene falt med 80 prosent eller mer hundrevis. Og for de fleste kom utvinningen aldri, selv for de mest kjente merkene. Pris opp 94%.

Det er forskjellige måter å måle hvor mye penger som gikk tapt da boblen sprakk. Tilbake i november 2000 estimerte CNNFN.com tap til $ 1,7 billioner. Og dette er bare offentlige selskaper. I tillegg ble det opprettet mellom 7 000 og 10 000 nye online virksomheter på slutten av 1990-tallet. I midten av 2003 ble omtrent 4800 av dem enten solgt eller opphørt å eksistere. Billioner dollar forsvant nesten over natten.

Mellom september 1999 og juli 2000 tjente innsidere i dot-com-selskaper inn 43 milliarder dollar, det dobbelte av det solgte beløpet i 1997 og 1998..

Åpenbart må de store pengene som forlater spillefeltet ha hatt noen innvirkning på økonomien. Den amerikanske regjeringen vil kalle starten på dot-com-resesjonen begynnelsen av mars 2001. Og da det økonomiske sjokket av terrorangrepene 11. september 2001 var det ikke lenger noen tvil. I denne tragiske måneden september, for første gang på 26 år, kom ikke en eneste børsnotering på markedet. Dot-com-tiden er over.

Sprengningen av dot-com-boblen var åpningen av vår nåværende økonomiske æra. Konsekvensene er fortsatt med oss ​​i dag økonomisk, sosialt og politisk. Selv når gründere snakker om hvordan teknologien deres vil forandre verden, husker de innerst eksplosjonen av dot-com-boblen..

Mange hevder at dot-com-tiden var dømt til å mislykkes bare fordi det var for få brukere den gangen. Da boblen sprakk i 2000, var det bare rundt 400 millioner internettbrukere i verden. Ti år senere vil det være over 2 milliarder. I 2000 var det rundt 17 millioner nettsteder. Men datapunktene fra den tiden og lærerike videoer lærte oss hvordan vi skulle leve på Internett..

Historien om kryptovalutahype

Det globale finansielle systemet er under økende press på grunn av tid og utvikling av kundenes behov. Kriser og valutakrasj har fått folk til å se etter alternativer til tradisjonelle bank- og finanssystemer.

Mange har henvendt seg til Bitcoin som en løsning som kan brukes som et internasjonalt betalingssystem. Systemer uten involvering av tredjeparter eller regjeringer.

Selv om Bitcoin hovedsakelig har fått grep de siste tre årene, har det eksistert i over et tiår takket være media og offentlig oppmerksomhet..

Tilbake i 2010-2014 var kryptokurver lite kjent. På den tiden ble de omtalt av media som et verktøy for å kjøpe våpen og narkotika på mørknet. Og også Laszlo Hanets kjøpte to pizzaer for 10 000 BTC på et nærliggende pizzeria. Denne dagen feires fortsatt som Bitcoin-pizzadag av hele kryptosamfunnet..

Men snart så innovatører og teknikere potensialet som et verktøy for raske og stabile overføringer av midler..

Mennesker fra alle samfunnslag, lei av banksystemet og høye avgifter, begynte å utføre sin egen forskning. Så snart samfunnet begynte å vise interesse for et nytt aktivum, begynte kryptokurver å øke i verdi, og en krypto-hyp ble vist.

Det var den enorme økningen i offentlig interesse og bevissthet som tvang institusjonistene til å handle. Hype har presset banker, myndigheter og selskaper som IBM, Microsoft og Amazon til digitale valutaer og deres underliggende teknologier. De siste tre årene har lagt et fascinerende grunnlag for hva som kan være fremtidens penger..

Mainstream interesse

Nyheter om tidlige gruvearbeidere og investorer som så at deres kryptovaluta konverterte til millioner av dollar, begynte å dukke opp da prisen begynte å stige.

Millionærer dukket opp overalt da Bitcoins pris steg til $ 1000. Plutselig så investorer en sjanse til å oppfylle drømmen om å bli rik raskt.

Kryptoen var lett å få tak i, lett å handle og virket som et godt alternativ for å tjene penger. Interessen for den digitale mynten fikk prisboblen til å stige. Det tok kulekule mindre enn et år å øke verdien med 20 ganger til 2017.

Til tross for all sprøytenarkoman begynte de første mynttilbudene (som dot-com-børsnoteringene) å dukke opp overalt. 

Takket være ICO klarte bedriftene å finansiere satsingen på få minutter, timer og dager, overgå de villeste forventningene og uten noen regulering.

Hype utløste en boble som raskt sprakk, og prisen falt fra $ 20.000 til et lavt $ 3000 i 2018, noe som førte til et langt bjørnemarked og uttak av spekulative investorer.

Bjørnemarkedet har tvunget mange til å trekke seg tilbake. Men generelt er eksperter enige om at dette fenomenet, analogt med dot-coms, vil føre til et sunnere kryptovalutamarked..

Med færre mennesker som tar plass, har bedrifter og regulatorer vært i stand til å gå inn og fokusere på det som er viktigst i kryptovaluta – blockchain technology.

Plutselig har IBM, Microsoft, Amazon og andre opprettet blockchain-enheter. Banker som en gang lo av økosystemet, ansatte nå blockchain-ingeniører og lånte ut utrolig legitimitet til kryptorommet.

Nå har regulatorer sett at blockchain og digitale tokens er av stor verdi og kan kobles fra svindel og hack. Regulatorer ønsket å jobbe med teknologi, og bedrifter ønsket å bruke den til sine systemer.

Etter å ha tatt en stor hit i 2018, begynte kryptovalutamarkedet å stole på legitimiteten som teknologien – blockchain – har fått. Snart så de positive nyhetene om kryptovaluta en retur av offentlig interesse. Bare denne gangen var interessen ikke basert på spekulasjoner, men på store institusjonelle penger. Hype er borte, men kryptokurver forblir.

Konklusjon

Hvis du ser på veien som menneskeheten skal nå sine mål, kan du tro at dette er valget av en gal mann. Hvor mange hindringer og barrierer en person stiller for seg selv på vei til sitt beste!

Dannelsen av Internett og banen den har gått gjentas av kryptokurver. Hype vil alltid ha motstandere. Spesielt i møte med snobber og konservative.

Det som skjer med kryptoindustrien i dag er den logiske transformasjonen av sprøytenarkoman til en allestedsnærværende trend. Hype av dot-com-boblen tjente til å skape akkurat Internett vi har i dag. 2018 kryptoboblehype ga kryptoindustrien en mulighet til å komme på beina. Som en person en gang gikk fra skjell til kobbermynter, og fra mynter til sedler, er det i dag en overgang til krypt. 

Kryptovalutaer slik vi kjenner dem i dag, er bare toppen av isfjellet. I fremtiden vil vi se poletter for alt fra kunstnere og kunstverk til veldedighetsorganisasjoner, oppstart og mer. Opprettelsen av nye nettverksmodeller og innføringen av lokaliserte insentivstrukturer i online og offline samfunn over hele verden er ikke lenger en fantasi. Og det hele startet bare med en sprøytenarkoman.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me