Marktvoorspelling is een manier om uw investering te beschermen

“Je moet hebzuchtig zijn als anderen bang zijn, 

en bang worden. wanneer anderen hebzuchtig zijn “

Warren Buffett

Navigeren door de wereld van cryptocurrencies kan erg moeilijk zijn vanwege het wijdverbreide gebruik van computerjargon en technische concepten die vrijwel zeker ongewoon voor u zijn. Voeg hier de relatieve jeugd van de technologie aan toe. Het kan moeilijk zijn om gestructureerde bronnen te vinden om u te helpen dingen uit te zoeken. Marktvoorspelling is een manier om uw investering te beschermen. Werken traditionele analytische tools in de crypto-industrie??

Analyse van de traditionele markt en zijn soorten

Beleggers gebruiken een aantal methoden om aandelen te waarderen voordat ze een beslissing nemen om op lange termijn te handelen of te beleggen. De twee belangrijkste methoden kunnen worden onderverdeeld in fundamentele analyse en technische analyse. Beide paden gebruiken verschillende methodologieën om marktbewegingen te proberen te voorspellen, en beide kunnen erg waardevol zijn om investeerders te helpen beslissingen te nemen..

Fundamentele analyse

Fundamentele analyse richt zich op de financiële en marktpositie, groeivooruitzichten en financiële resultaten van een bedrijf. Het concept houdt rekening met alle economische factoren die verband houden met de waardering van het eigen vermogen. Het houdt zowel rekening met de jaarrekening en de positie van de onderneming op de markt als met het politieke of economische klimaat.

Deze analyse verloopt meestal wat trager en is gericht op financiële prestaties. Hij kan gebruik maken van een relatieve waardering zoals koers-winstverhoudingen en een absolute waardering zoals vrije cashflow. Dit is van onschatbare waarde voor wie op zoek is naar een langetermijninvestering en zich niet erg zorgen maakt over marktveranderingen op korte termijn. De analyse werkt volgens een investeringstechniek met een veiligheidsmarge. Het idee is om een ​​aandeel te kopen als het meer waard is dan de marktprijs.

Fundamentele analyse is gebaseerd op twee hoofdaannames:

  • De prijs van dit aandeel zal uiteindelijk overeenkomen met de intrinsieke waarde..
  • Het kopen van een ondergewaardeerd aandeel en het lang genoeg aanhouden zou winstgevend moeten zijn wanneer de aandelenkoers zijn intrinsieke waarde nadert.

Daarom is fundamentele analyse populair bij investeerders die de buy and hold-filosofie gebruiken (waar we later op terugkomen).

Technische Analyse

Technische analyse is meestal interessanter voor volgers van de korte-termijnbenadering van beleggen. Technische analyse vertegenwoordigt conceptueel de analyse van grafieken, hun veranderingen in het verleden in termen van prijsdynamiek en handelsvolumes. Historische gegevens worden ook geanalyseerd om patronen, gedragspatronen en fractals te vinden. Dit is een analyse van technische indicatoren zoals prijsdynamiek en handelsvolume en andere vergelijkbare indices. Technische analyse wordt gebruikt voor handel op korte termijn, niet voor investeringen op lange termijn. Concepten als Dow Theory en trend volgen worden toegepast om te bepalen wat te kopen en verkopen.

Er zijn drie gouden regels in technische analyse volgens marktconsensus:

  • Aandelenkoersen weerspiegelen alles wat ertoe doet. Alle informatie die een belegger nodig heeft, wordt weerspiegeld in de marktprijs.
  • Prijswijzigingen zijn niet toevallig. Aandelenkoersen zijn trending, vecht er niet tegen.
  • Prijspatronen worden altijd herhaald als ze voldoende tijd krijgen. De repetitieve aard van prijsbewegingen hangt af van de psychologie van de markt: beleggers zijn consistent in hun reacties.

Fundamentele factoren zijn van invloed op waardebeleggers, maar ook de heersende marktomstandigheden zullen een belangrijke rol spelen. Het overeenkomstige aandeel moet tegen een redelijke prijs op de markt beschikbaar zijn. 

Technische analyse omvat screening, grafieken en analyse van voortschrijdende gemiddelden en stochastische oscillatoren. Dit geeft een idee van waar de prijs zich bevindt in relatie tot de prijsklasse gedurende de geselecteerde periode. Veel beleggers gebruiken ze als marktsignalen voor wanneer ze moeten handelen..

Marktanalyse van cryptocurrency

Marktanalyse van cryptocurrency

Cryptocurrency is een nieuwe activaklasse en veel mensen zien cryptocurrency als een investeringsmogelijkheid. Bij traditionele financiering wordt de aantrekkelijkheid van een actief meestal beoordeeld met behulp van fundamentele of technische analyse. Handelaren in cryptocurrency passen deze technieken ook toe op cryptocurrencies.

Dus, hoe verschilt dit type analyse in de crypto-ruimte van traditionele markten??

Er zijn drie hoofdtypen marktanalyse voor cryptocurrency:

  • Fundamentele analyse;
  • Technische Analyse;
  • Sentiment analyse.

Fundamentele analyse

Het moet gezegd worden (en het zou vrij duidelijk moeten zijn) dat fundamentele analyse in het cryptolandschap enigszins verschilt van analyse op aandelenmarkten..

Het punt is dat de meeste cryptocurrencies niet veel waarde krijgen, en sommige slagen niet eens voor de test om een ​​valuta te worden. Om te voorkomen dat u een emotioneel gefocuste beslissing neemt die u uiteindelijk een fortuin zou kunnen kosten, moet u leren hoe u fundamentele cryptocurrency-analyse uitvoert.. 

De fundamentele indicatoren van de cryptocurrency zijn niet financieel, maar technisch, die verband houden met de technische kenmerken van de blockchain van de munt. Wat zijn deze indicatoren? Hashrate, blokgrootte, aantal miners, mining-moeilijkheid – dit alles is van belang en heeft een aanzienlijke invloed op de waarde van een bepaald crypto-activum.

Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de aankomende hard forks, de grootte van de gemeenschap, de activiteit van het ontwikkelingsteam – belangrijke fundamentele factoren..

De meeste cryptocurrency-projecten missen inkomen, winst en andere traditionele statistieken die mensen in de financiële wereld gebruiken om financiële activa te waarderen. Bij gebrek aan traditionele statistieken waarop ze hun oordeel kunnen baseren, moeten beleggers in cryptocurrency fundamentele analyse vanuit een iets ander perspectief benaderen..

Hoe fundamentele analyse werkt in cryptocurrency-handel?

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies geen bedrijven in de klassieke zin zijn..

Dit betekent dat je een andere aanpak nodig hebt en je moet focussen op het evalueren van het nut van dit project op lange termijn..

Zelfs als deze platforms succesvol zijn, kunt u nog steeds investeringen verliezen als u zich realiseert dat het token helemaal niet nodig is om het project te laten functioneren! Door de juiste fundamentele analyse voor cryptocurrency uit te voeren, kunt u u beschermen tegen projecten die niet betrouwbaar zijn qua ontwerp..

Hoe wordt fundamentele analyse gedaan?

Fundamentele analyse is niet moeilijk, maar het kost veel werk. De beste plaats om te beginnen is het whitepaper over het cryptoproject, waar u de technologieën van de munt en de plannen van het team kunt lezen.

Om de staat van de technische staat van de blockchain te beoordelen, zijn er veel verschillende analyzersites, maar allereerst is het logisch om de blockchain explorer-site te bezoeken en de functionaliteit en prestaties ervan te evalueren..

Het is ook belangrijk om de activiteit en de grootte van de muntgemeenschap te beoordelen, hiervoor kunt u de officiële forums van de projectgemeenschap en vertegenwoordigers van sociale netwerken bezoeken: Twitter, Reddit of Bitcointalk. U kunt het aantal abonnees, de activiteit in de reacties, de frequentie van updates en openbaar nieuws schatten. Als er tekenen zijn van bedrog of lage gemeenschapsactiviteit, dan is deze factor duidelijk niet in het voordeel van de crypto-asset.

Maar vergeet niet dat:

  • Cryptocurrencies zijn geen bedrijven, maar eerder representaties van waarde of activa op internet. Fundamentele analyse-indicatoren zijn niet financieel, maar technisch. Ze zijn gekoppeld aan de technische kenmerken van de blockchain, de feitelijke en potentiële vraag en vraag naar geld.
  • De cryptocurrency-ruimte staat nog in de kinderschoenen en bijna alle cryptocurrencies zijn in ontwikkeling. Dit betekent dat er momenteel beperkte use-cases zijn in de echte wereld. En vandaar het gebrek aan historische gegevens om op te vertrouwen.

Daarom moet een fundamentele analyse van cryptocurrencies worden uitgevoerd met behulp van een andere methodologie. Gezien de complexe aard van crypten en de technologieën die ze ondersteunen, is het nog belangrijker voor ons om onderzoek te doen om de levensvatbaarheid en het potentieel van het project te beoordelen..

Technische Analyse

Technische analyse is het voorspellen van toekomstige financiële prijsbewegingen op basis van de studie van eerdere prijsbewegingen. Net als de weersvoorspelling biedt technische analyse geen absolute voorspellingen voor de toekomst. Het werkt omdat mensen constant gedrag herhalen onder vergelijkbare omstandigheden..

De grootste fout die beginnende technische handelaren maken, is dat ze een te hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid toeschrijven aan technische methoden. Ervaren technische handelaren weten dat geen enkele technische analysestrategie altijd werkt..

Op financiële markten wordt de waarde van de analysemethode bepaald door de vraag of deze u consequent helpt meer geld te verdienen dan dat u verliest. Merk op dat deze verklaring twee componenten heeft: een methode en jij. De “jij” -variabele is waarom twee handelaren (nieuwkomers of “veteranen”) dezelfde methode kunnen gebruiken, maar zeer verschillende resultaten behalen..

Sentiment analyse

Sentiment analyse

Sentiment is een van de drie belangrijkste factoren die de marktprijsontwikkelingen beïnvloeden. Sentimentanalyse maakt gebruik van technologie om publieke percepties op een bepaald moment in de tijd te ontcijferen, op basis van onderliggende meningen uit een breed scala aan bronnen. Het wordt op grote schaal gebruikt in combinatie met sociale media.

Ideaal om ongestructureerde gegevens om te zetten in tastbare en verwerkbare informatie, het is een uitstekende analysetechniek. Op traditionele markten bestaat een dergelijk instrument niet. Hij is het die u in staat stelt onderzoek te doen op basis waarvan u een voorspelling kunt doen.

Een bron als Bitfinex levert bijvoorbeeld een heleboel gegevens via zijn API die mensen hebben verzameld in TradingView-indicatoren en websites. Deze informatie is een van de beste manieren om sentiment te analyseren..

Nieuwskoppen

Nieuws, met name krantenkoppen, vertoont vaak tekortkomingen op belangrijke keerpunten. Grote mediaorganisaties zijn vaak marionetten van groot institutioneel geld. Ze zullen proberen de publieke opinie hoog te houden, terwijl de “grote jongens” de tijd nemen om hun ding te doen. Je moet niet denken dat alle media corrupt zijn, maar grote publicaties zijn dat vaak wel. Bekijk het nieuws dus altijd vanuit het tegenovergestelde standpunt..

Openbare opiniepeilingen

Een andere bron van sentiment zou een openbare opiniepeiling kunnen zijn. Social media heeft vaak veel enquêtes tegelijk. Zodra we het extreme sentiment hebben bereikt, is er niemand anders die kan kopen of verkopen. Iedereen heeft al gekocht of verkocht.

Sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook, Telegram en anderen kunnen worden gezien als een cumulatieve indicator van gedachten en ideeën, evenals van publieke gevoelens. Positieve gevoelens leiden tot een meer optimistische houding ten opzichte van investeringsbeslissingen. Sociale media kunnen dus een goede voorspellingsindicator zijn voor investeringen in cryptocurrencies, waarvan de omvang wordt weerspiegeld in hun prijzen..

HODL als strategie en filosofie

Weet je nog dat we, toen we het hadden over fundamentele analyse, beloofden terug te keren naar de term “kopen en vasthouden”? In de crypto-ruimte wordt het HODL (of Hodl) genoemd. De term is in 2013 ontstaan ​​vanuit een bericht op het bitcointalk-forum. HODL werd al snel synoniem met een benadering van beleggen in cryptocurrency die handel op basis van prijsbewegingen op korte termijn vermijdt..

Afgezien van korte-termijnfluctuaties, tart de vluchtigheid van bitcoin op de lange termijn de bekende logica. De prijs steeg van 2011 tot 2013 met 52.000% en daalde het jaar daarop met meer dan 80%. Sindsdien is het meer dan 17 keer hoger gestegen dan het vorige hoogtepunt, om vervolgens weer in tweeën te vallen. Door de geschiedenis van cryptocurrency hebben velen logische argumenten aangevoerd ten gunste van het feit dat het “omhoogschiet” of crasht tot nul..

Hodlers profiteren van al deze volatiliteit en voorspellingen. Ze kopen gewoon en houden vast, wat hen helpt om twee veelvoorkomende verstorende tendensen tegen te gaan: FOMO (angst om te missen), wat kan leiden tot hoge inkoopprijzen, en FUD (onzekerheid en twijfel), wat kan leiden tot lage prijzen. Dit laatste wordt ook wel SODLing genoemd.

Fervente aanhangers van cryptoluten noemen zichzelf cryptomaximalisten – anarchisten – evangelicals. HODL is voor hen meer dan een strategie voor risicobeheer. Dit is hun filosofie of zelfs religie. Ze geloven dat cryptocurrencies uiteindelijk papieren valuta’s zullen vervangen en de ruggengraat zullen worden van alle toekomstige economische structuren. Daarom doet de huidige wisselkoers er niet toe, omdat deze naar hun mening nog steeds groot zal zijn!

Vooral Hodlers met meer dan 3 jaar ervaring zijn hiervan overtuigd, want zonder naar alle ups en downs van Bitcoin te kijken, zijn ze nog nooit in een drawdown geweest..

Gevolgtrekking

Er is veel controverse over welk type analyse het beste is. Hoewel het ideaal zou zijn om voor elk type uitstekende kennis en praktische vaardigheden te hebben, zullen we niet beweren dat dit absoluut noodzakelijk is. Veel marktdeelnemers en functionarissen zeggen dat het beter zou zijn als de cryptohandelaar zich volledig laat leiden door alle drie de analysemethoden. Nou, deze bewering is moeilijk om tegen te spreken..

In theorie wel, maar we hebben het over het echte leven in het algemeen. Afhankelijk van hun eigen taken en handelsmethode, voeren de meeste handelaren een soort van analyse uit als de hoofdanalyse, en andere typen als aanvullende. Maar u moet op zijn minst een algemeen begrip hebben van wat er op de markt gebeurt..

Disclaimer. De verstrekte informatie is geen financieel advies en wordt aangeboden voor educatieve doeleinden. Dit bericht geeft de persoonlijke mening van de auteur weer, het hoeft niet samen te vallen met de mening van de administratie 3commas.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map