Tänä kesänä salausalalla voidaan kutsua DeFi: ksi vain kesällä. On vaikea kuvitella kryptasta kiinnostunutta henkilöä, joka ei olisi kuullut ainakin korvansa reunaa hajautetusta rahoituksesta vallitsevasta yleisestä hysteriasta. Olemme nähneet käynnissä ja kasvaneita kymmeniä, ellei satoja projekteja, jotka yhdessä ovat luoneet tehokkaan hajautetun rahoituksen verkoston. Intuitiiviset rajapinnat ja passiivisten sijoitusten ilmoitettu korkea tuotto ovat johtaneet lukittujen varojen lisääntymiseen DeFi-ekosysteemissä, tähän mennessä yli 6 miljardia dollaria, ja teollisuus jatkaa kasvuaan yli 500 miljoonalla dollarilla viikossa. Näimme myös joukon uusia alkuperäisiä tuotteita. Mutta uudet ja hyvin harkitut ovat kaksi suurta eroa, ja monet DeFin keskeisistä puutteista ovat edelleen ratkaisematta. Tämänpäiväisessä viestissä keskustelemme parhaista DeFi-hankkeista, joihin on syytä kiinnittää huomiota vuoden 2020 jälkipuoliskolla..

Vetovoima johtajat sijoittajien ja kehittäjien huomio 

DeFin ja maailman ensimmäisen täysin hajautetun johdannaispörssin tulevaisuus

DIA

DIA (Decentralized Information Asset) on avoimen lähdekoodin sveitsiläinen voittoa tavoittelematon blockchain-projekti, jonka tavoitteena on toteuttaa avoimia tietoja ja avoimen pääsyn oraakkeleita. DeFi-ekosysteemissä DIA on DIA-tunnusten haltijoiden ja heidän edustajiensa hajautetun yhteisön valvonnassa, ja DIA: n hallintatunnus toimii kannustimena tärkeimmille markkinaosapuolille. 

DIA: sta on tarkoitus tulla avoimen lähdekoodin Bloomberg-virasto kryptovaluutta- ja rahoitustiedoille. DIA oli yksi odotetuimmista DeFi-projekteista, minkä vahvisti 3. elokuuta järjestetyn huutokaupan uskomaton suosiota. Nyt DIA-tunnusta vaihdetaan hintaan, joka on melkein 60 kertaa korkeampi kuin aloitushinta. Hanketta tukevat tunnetut sijoittajat, kuten Outlier Ventures.

Orion-protokolla

Orion-protokolla (ORN) tuli markkinoille ensimmäisenä dynaaminen kolikoiden syöttö (DYCO) ja siitä tuli yksi kuumimmista kaupoista vuonna 2020. Orion rakentaa B2B- ja B2C-ratkaisuja edistyneimpään likviditeetin aggregaattoriin, joka on koskaan kehitetty toimitusjohtaja Alexey Koloskovin, kokeneen blockchain-kehittäjän ja Waves-hajautetun pörssin luojan johdolla..

Orionilla on kumppanuuksia Elrond Networkin, Bitmaxin, MXC: n ja Acheronin kanssa. Kucoinin ja Bitmaxin käynnistämisen jälkeen lähes 33% ORN: n alkuperäisestä tarjouksesta on osallistunut panostamista edeltävään ohjelmaan. Tunnus osoitti 70x kasvua huipussaan, nyt se käy kauppaa noin 40x. 

Yhdiste

Yhdiste oli yksi ensimmäisistä yrityksistä nykyisessä DeFi-hype-syklissä, joka sai suuren huomion, kun heidän alkuperäisen COMP-tunnuksensa arvo nousi ennen korjaamista nykyiselle tasolle. Yhdiste on rahamarkkinaprotokolla, jonka avulla käyttäjät voivat ansaita korkoa tai lainata omaisuutta vakuuksia vastaan, kaikki Ethereumin lohkoketjussa. 

Yhdisteen likviditeettipoolin täyttöprosessi on suhteellisen yksinkertainen, jolloin kaikki voivat alkaa ansaita yhdistettyä korkoa heti koroilla, jotka säätyvät automaattisesti kysynnän ja tarjonnan perusteella. Compoundissa estettyjen varojen määrä on kasvanut yli seitsemän kertaa 1. kesäkuuta (tai 2,5 kuukaudessa) lähtien ja on tänään 760 miljoonaa dollaria.

Yearn Finance

Yksi mielenkiintoisimmista projekteista, Yearn Finance, ilmestyi näyttämölle heinäkuussa, kun heidän kotimainen YFI-tunnus nousi huimaavaan nousuun rajoitetun tarjonnan ansiosta, joka perustui alun perin likviditeetin tarjoajille (maanviljelijöille) varattuun yksinoikeuteen. Yearn toimii hajautettuna ekosysteeminä lainauspalveluja käyttäville aggregaattoreille, jolloin jäsenet voivat isännöidä tokeneja, kuten USDC, DAI ja USDT, saada painoarvoa Yearnin valitsemaan tuottoisimpia lainanantomahdollisuuksia.. 

Yritystä johtaa kehittäjä André Cronier, joka aloitti prosessin ajatuksella demokratisoida DeFi. Tiimin jäsenten kesken ei tapahtunut ennakkomyyntiä, ennakkomyyntiä tai varojen jakamista, mikä tarkoittaa, että suurin osa YFI-rahakkeista on yhteisön omistuksessa. Elokuun alusta lähtien YFI on nelinkertaistunut. On mielenkiintoista nähdä, kuinka tunnus toimii tulevina kuukausina..  

dSuoja

Powered by Synthetix, dSuoja on suosittu huippusijoittajien, kuten Blocktower Capitalin ja Three Arrows Capitalin, keskuudessa, ja se on kehittänyt uuden hajautetun varainhoidon protokollan, jolla pyritään demokratisoimaan kaupankäynti kaikille. Yhtiö ilmoitti äskettäin poistuvan varkaustilasta.. 

Synthetix zero-slippage -kauppamallin ja laajenevan tuettujen omaisuuserien kanssa dHedge luo uusia tapoja hyödyntää johdannaisten likviditeettiä, jonka Synthetix-protokolla tarjoaa. Synthetix antaa käyttäjille tällä hetkellä mahdollisuuden lyödä, tallentaa ja käydä kauppaa useilla varoihin perustuvilla johdannaisilla, mukaan lukien kryptovaluutat, fiat-valuutat ja hyödykkeet. Seuraa virallisia dHedge-kanavia, jotta et menetä alustan käynnistämistä. 

DeFin ja maailman ensimmäisen täysin hajautetun johdannaispörssin tulevaisuus

Poista vaihto

Poista vaihto On yksi nykyisen nousevan DeFi-kampanjan liikkeellepanevista voimista. Hajautettuna pörssinä toimiva Uniswap eroaa muista DEX-pörsseistä siinä, että se käyttää kannustettuja likviditeettipooleja tilauskannan sijaan. Käyttäjät, jotka päättävät tarjota likviditeettiä, palkitaan prosentteina jokaisesta Ethereumia käyttävästä tapahtumasta maksetuista maksuista.

Uniswapilla on tällä hetkellä yli 170 miljoonaa dollaria likviditeettipooleja ja satoja uusia listoja viikossa. Aloittelijoille on olemassa oppimiskäyrä käyttää Uniswapia, koska se toimii liitetyillä ulkoisilla ERC-20-lompakoilla, joita käytetään omaisuuden kauppaan ja likviditeetin tarjoamiseen. Liukastumista ja volatiliteettia on myös harkittava ennen Uniswapin käyttöä.. 

Curve Finance

Lanseerattu vuoden 2020 alussa, Käyrä antaa käyttäjille mahdollisuuden käydä kauppaa vakiomallien välillä, joilla on vähän liukastumista ja matalan palkkion algoritmi, joka on suunniteltu erityisesti vakaa omaisuutta varten. Curve oli yksi kannattavan maatalouden varhaisista kannattajista, ja tällä hetkellä se tarjoaa 7 uima-allasta, joissa käyttäjät voivat panostaa kiinteitä rahoja ansaitakseen palkintoja, kuten uusia valuuttoja. Curve-altaissa on tällä hetkellä lukittuna yli miljardi dollaria, kun se oli 15 miljoonaa dollaria 1. kesäkuuta 2020.

Yksinkertaisen käyttöliittymänsä ansiosta Curve on yksi suosituimmista DeFi-alustoista, ja sitä on kiitetty käyttäjäystävällisistä ominaisuuksistaan ​​ja avoimesta dokumentaatiosta. Yhtiö on tukenut aktiivisesti muita DeFi-hankkeita viime kuukausina. Tiimi päätti äskettäin antaa oman tunnuksensa alustan hallitsemiseksi. Monien jo tiedossa oleva tunnus on CRV. Binance, OKEx ja muut pörssit listasivat tunnuksen nopeasti, ja hinta oli tällä hetkellä 50 dollaria arvion ollessa 10 sentin alussa.. 

Valmistaja DAO

Lähes 1,5 miljardin dollarin varallisuus, Valmistaja DAO, on luultavasti tunnetuin nimi tässä luettelossa, ja hyvästä syystä. Hajautettu laina-alusta tukee DAI: ta, USD-sidottua stablecoinia ja yhtä cryptocurrency-teollisuuden suosituimmista stablecoineista. Maker DAO antaa kenelle tahansa mahdollisuuden avata varastotila, estää salausvaluuttavakuudet ja luoda DAI tätä vakuutta vastaan. 

Mukaan DeFi-pulssi, Valmistajien valta-asema muihin alan hankkeisiin nähden on 23,1% estettyjen varojen määrässä. 

Aleph.im

Aleph.im On yksi kuumimmista uusista tulokkaista DeFi-areenalla parin viime kuukauden aikana. Aleph on chat-protokolla koneille, joissa lohkoketju toimii hajautetun laskentatehon ja tallennuksen solmuina. Julkisten pilvimarkkinoiden odotetaan saavuttavan noin 374 miljardia dollaria vuonna 2020 ja ylittävän 520 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä. Amazonin AWS johtaa tällä hetkellä markkinoita, mutta hajautettujen ratkaisujen kysyntä on yhtä suuri kuin koskaan. 

Osoitus Aleph.imin menestyksestä on se, että heidän verkkosivustonsa ovat online-tilassa juuri nyt. Aleph listataan myös yhdeksi kumppaneiksi erittäin julkistetussa Serum-projektissa, joka on maailman ensimmäinen täysin hajautettu johdannaispörssi (katso alla).

Seerumi

DeFin ja maailman ensimmäisen täysin hajautetun johdannaispörssin tulevaisuus

Viimeksi johtava salausjohdannaisten vaihto FTX ja Solana-tiimi ilmoittivat projektista Seerumi, maailman ensimmäinen täysimittainen hajautettu spot- ja johdannaispörssi, joka toimii Solana-verkon keskitetyn limiittitilauskannan (CLOB) ketjussa. Tuleva DEX pyrkii hyödyntämään muita epäonnistuneita tarjoamalla luotettavaa ketjunvälistä kauppaa asiakkaiden pyytämällä nopeudella ja hinnalla. Ja huolimatta siitä, että se on rakennettu Solanalle, se on yhteensopiva Ethereumin kanssa. Kuten tiedämme, useimmat DeFi-protokollat ​​saapuvat keskitettyyn oraakkeliin – usein kriittisin hetki, mutta se ei koske seerumia.

Seerumi eroaa muista, ja se on sen vahvuus. Sen ohjelmisto mahdollistaa nopeat DEX-kaupat; Se tukee ketjujen poikkileikkauksia, käärimistä BTC-, BCH-, BSV-, LTC-, ZEC-, ETH- ja ERC-20-rahakkeille, tilauskirjoja ja kykyä luoda omia ja uusia rahoitustuotteita. Samalla se on täysin hajautettu. Ei ole oraakkeleita, joissa olisi keskitetyt hintakanavat; ei tuomioistuimia, joiden luotettavuuteen luotat. Seerumi on puhdasta DeFi. Toisin kuin nykyiset DeFi-tuotteet, se on nopea ja halpa. Arkkitehtuuri on viritetty tukemaan solmuoperaattoreita kannustimilla panostaa SRM-inflaation, kauppapalkkioiden ja “johtajiksi” kutsuttujen valtuuskuntien / lähetysjärjestelmän kautta.. 

SRM-tunnus on seerumin ekosysteemin selkäranka natiivissa Solana-infrastruktuurissa (SPL-tunnus), jonka ristilistaus on ERC-20-standardina. Tunnus integroidaan täysin seerumiin. 7. elokuuta pidettiin IEO FTX- ja Bitmax-pörsseissä, ja 11. elokuuta listaus tehtiin monista tärkeimmistä pörsseistä, mukaan lukien Binance. Tällä hetkellä tunnuksella käydään kauppaa 17 kertaa kalliimpaa kuin huutokaupan lähtöhinta, ja huipussaan se saavutti noin x50.

Mainittujen Solanan ja FTX: n lisäksi seerumin pääkumppaneiden joukossa ovat sellaiset tunnetut salausalan yritykset kuin 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block ja muut. Monet heistä ovat myös seerumin validoijia. Perustajien ennusteiden mukaan seerumipörssin pitäisi tapahtua kokonaan muutamassa viikossa. 

DeFin ja maailman ensimmäisen täysin hajautetun johdannaispörssin tulevaisuus  

Hajauttaminen on rahoituksen tulevaisuus

Maailmanlaajuisen terveyskriisin ja talouskriisin taustalla DeFi-hankkeiden suosio on lisääntynyt, mikä on johtanut uusien institutionaalisten ja yksittäisten toimijoiden syntymiseen markkinoilla. DeFi-tunnuksen arvo YTD lisääntynyt satoja prosentteja. Tätä tekniikkaa käyttävien startupien mahdollisuudet ovat rajattomat, mikä lupaaa hyvin DeFi-ekosysteemin monipuolistamiseen ja kasvuun. Uusia Cardinal DeFi -tuotteita ilmestyy, ne on rakennettu pienemmillä kustannuksilla ja valmiina menemään massamarkkinoille.