De toekomst van DeFi en ‘s werelds eerste volledig gedecentraliseerde derivatenbeurs

Deze zomer kan in de crypto-industrie alleen in de zomer DeFi worden genoemd. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand die geïnteresseerd is in crypte, niet op zijn minst de rand van zijn oor zou hebben gehoord over de algemene hysterie rond gedecentraliseerde financiën. We hebben de lancering en groei gezien van tientallen, zo niet honderden projecten die samen een krachtig netwerk van gedecentraliseerde financiering hebben gecreëerd. De intuïtieve interfaces en het verklaarde hoge rendement op passieve investeringen hebben geleid tot een veelvuldige toename van geblokkeerde fondsen in het DeFi-ecosysteem, meer dan $ 6 miljard vandaag, en de industrie blijft groeien met een snelheid van meer dan $ 500 miljoen per week. Ook zagen we de introductie van een aantal nieuwe originele producten. Maar nieuw en goed doordacht zijn twee grote verschillen, en veel van DeFi’s belangrijkste tekortkomingen blijven onopgelost. In de post van vandaag bespreken we de beste DeFi-projecten om naar uit te kijken in de tweede helft van 2020..

Aantrekkingsleiders aandacht van investeerders en ontwikkelaars 

DIA

DIA (Decentralized Information Asset) is een open source Zwitsers blockchain-project zonder winstoogmerk dat tot doel heeft transparante gegevens en open access-orakels te implementeren. Binnen het DeFi-ecosysteem staat DIA onder de controle van een gedecentraliseerde gemeenschap van DIA-tokenhouders en hun vertegenwoordigers, en het DIA-governance-token fungeert als een stimulans voor belangrijke marktdeelnemers. 

DIA wordt het open source Bloomberg-bureau voor cryptocurrency en financiële gegevens. DIA was een van de meest verwachte DeFi-projecten, zoals werd bevestigd door de ongelooflijke buzz op de veiling van 3 augustus. Nu wordt het DIA-token verhandeld tegen een prijs die bijna 60 keer hoger is dan de startprijs. Het project wordt ondersteund door gerenommeerde investeerders zoals Outlier Ventures.

Orion-protocol

Orion-protocol (ORN) kwam als eerste op de markt dynamische munttoevoer (DYCO) en werd een van de populairste deals in 2020. Orion bouwt B2B- en B2C-oplossingen op basis van de meest geavanceerde liquiditeitsaggregator die ooit is ontwikkeld onder leiding van CEO Alexey Koloskov, een ervaren blockchain-ontwikkelaar en maker van de gedecentraliseerde uitwisseling van Waves..

Orion heeft partnerschappen getekend met Elrond Network, Bitmax, MXC en Acheron. Sinds de lancering op Kucoin en Bitmax is bijna 33% van het oorspronkelijke aanbod van ORN bijgedragen aan het pre-staking-programma. Het token vertoonde 70x groei op zijn hoogtepunt, nu wordt het verhandeld tegen ongeveer 40x. 

Compound

Compound was een van de eerste bedrijven in de huidige DeFi-hype-cyclus die enorm veel aandacht trok, omdat hun native COMP-token in waarde steeg voordat het werd gecorrigeerd naar de huidige niveaus. Compound is een geldmarktprotocol waarmee gebruikers rente kunnen verdienen of activa kunnen lenen tegen onderpand, allemaal op de Ethereum-blockchain. 

Het vullen van de liquiditeitspool op Compound is relatief eenvoudig, waardoor iedereen meteen samengestelde rente kan verdienen met tarieven die automatisch worden aangepast op basis van vraag en aanbod. Het aantal geblokkeerde activa in Compound is sinds 1 juni (of in 2,5 maanden) meer dan 7 keer gegroeid en staat vandaag gelijk aan 760 miljoen dollar.


Verlang naar financiën

Een van de meest opwindende projecten, Verlang naar financiën, verscheen in juli toen hun inheemse YFI-token een duizelingwekkende stijging kende dankzij een beperkt aanbod op basis van exclusiviteit die oorspronkelijk was voorbehouden aan liquiditeitsverschaffers (boeren). Yearn fungeert als een gedecentraliseerd ecosysteem voor aggregators die leendiensten gebruiken, waardoor leden tokens zoals USDC, DAI en USDT kunnen hosten om mee te wegen in Yearn’s selectie van de meest lucratieve leenmogelijkheden. 

Het bedrijf wordt geleid door ontwikkelaar André Cronier, die het proces begon met het idee om DeFi te democratiseren. Er was geen pre-mining, voorverkoop of distributie van fondsen onder teamleden, wat betekent dat de meeste YFI-tokens eigendom zijn van de gemeenschap. Sinds begin augustus is YFI verviervoudigd. Het zal interessant zijn om te zien hoe het token zich de komende maanden gedraagt..  

dHedge

Aangedreven door Synthetix, dHedge is populair bij topinvesteerders zoals Blocktower Capital en Three Arrows Capital, en heeft een nieuw protocol ontwikkeld voor gedecentraliseerd vermogensbeheer dat de handel voor iedereen wil democratiseren. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het de stealth-modus zou verlaten.. 

Met het zero-slippage-handelsmodel van Synthetix en een groeiende groep ondersteunde activa, creëert dHedge nieuwe manieren om de liquiditeit van derivaten te benutten die het Synthetix-protocol biedt. Synthetix stelt gebruikers momenteel in staat om een ​​verscheidenheid aan op activa gebaseerde derivaten te slaan, op te slaan en te verhandelen, waaronder cryptocurrencies, fiat-valuta’s en grondstoffen. Volg de officiële dHedge-kanalen zodat je de lancering van het platform niet mist. 

Uniswap

Uniswap Is een van de drijvende krachten achter de huidige bullish DeFi-campagne. Uniswap fungeert als een gedecentraliseerde beurs en onderscheidt zich van andere DEX-beurzen doordat het gebruikmaakt van gestimuleerde liquiditeitspools in plaats van orderboeken. Gebruikers die ervoor kiezen om liquiditeit te bieden, worden beloond als een percentage van de vergoedingen die voor elke transactie met Ethereum worden betaald.

Uniswap heeft momenteel meer dan $ 170 miljoen aan liquiditeitspools en honderden nieuwe aanbiedingen per week. Voor beginnende gebruikers is er een leercurve om Uniswap te gebruiken, aangezien het wordt aangedreven door aangesloten externe ERC-20-portefeuilles die worden gebruikt om activa te verhandelen en liquiditeit te bieden. Er zijn ook overwegingen met betrekking tot slippen en vluchtigheid waarmee rekening moet worden gehouden voordat Uniswap wordt gebruikt.. 

Curve Finance

Gelanceerd begin 2020, Kromme stelt gebruikers in staat om te handelen tussen stablecoins met een lage slip en een algoritme met lage commissie dat specifiek is ontworpen voor stabiele activa. Curve was een van de eerste voorstanders van winstgevende landbouw en biedt momenteel 7 pools waar gebruikers stablecoins kunnen inzetten om beloningen zoals nieuwe valuta’s te ontvangen. Er zijn momenteel meer dan $ 1 miljard opgesloten in Curve-pools, tegen $ 15 miljoen op 1 juni 2020.

Met zijn eenvoudige interface is Curve een van de meest populaire DeFi-platforms en wordt het geprezen om zijn gebruiksvriendelijke functies en transparante documentatie. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden actief andere DeFi-projecten ondersteund. Het team heeft onlangs besloten om hun eigen token uit te geven om het platform te beheren. De ticker die velen al kennen, is CRV. Binance, OKEx en andere beurzen vermeldden het token onmiddellijk en de prijs bereikte op dat moment $ 50 met een schatting aan het begin van 10 cent. 

Maker DAO

Met bijna $ 1,5 miljard aan activa, Maker DAO, is waarschijnlijk de meest herkenbare naam op deze lijst, en met een goede reden. Het gedecentraliseerde uitleenplatform ondersteunt DAI, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en een van de meest populaire stablecoins in de cryptocurrency-industrie. Met Maker DAO kan iedereen een kluis openen, cryptocurrency-onderpand blokkeren en DAI genereren tegen dit onderpand. 

Volgens DeFi-Pulse, De dominantie van de maker ten opzichte van andere projecten in de sector is 23,1% in termen van het aantal geblokkeerde activa. 

Aleph.im

Aleph.im Is een van de populairste nieuwkomers in de DeFi-arena van de afgelopen maanden. Aleph is een chatprotocol voor machines waarbij de blockchain werkt als knooppunten voor gedecentraliseerde rekenkracht en opslag. De public cloud-markt zal naar verwachting in 2020 ongeveer $ 374 miljard bereiken en in 2022 $ 520 miljard overtreffen. Amazon’s AWS is momenteel marktleider, maar de vraag naar gedecentraliseerde oplossingen is groter dan ooit. 

Een bewijs van het succes van Aleph.im is dat hun website nu online is. Aleph zal ook worden vermeld als een van de partners in het veelbesproken Serum-project, ‘s werelds eerste volledig gedecentraliseerde derivatenbeurs (zie hieronder).

Serum

Onlangs kondigde de toonaangevende cryptoderivatenbeurs FTX, samen met het Solana-team, een project aan Serum, ‘s werelds eerste volwaardige gedecentraliseerde spot- en derivatenbeurs die opereert op een keten van gecentraliseerde limietorderboeken (CLOB) op het Solana-netwerk. De aanstaande DEX zal proberen te profiteren van waar anderen hebben gefaald door betrouwbare cross-chain trading te bieden met de snelheid en prijs waar klanten om vragen. En ondanks dat het op Solana is gebouwd, zal het compatibel zijn met Ethereum. Zoals we weten, komen de meeste DeFi-protocollen naar een gecentraliseerd orakel – vaak het meest kritieke moment, maar dit is niet het geval met Serum.

Serum is anders dan andere, en dit is zijn kracht. De software maakt snelle DEX-transacties mogelijk; het ondersteunt cross-chain, stablecoins, wrap voor BTC-, BCH-, BSV-, LTC-, ZEC-, ETH- en ERC-20-tokens, orderboeken en de mogelijkheid om aangepaste en nieuwe financiële producten te maken. Bovendien is het volledig gedecentraliseerd. Er zijn geen orakels met gecentraliseerde prijskanalen; geen tribunalen op wiens integriteit u vertrouwt. Serum is puur DeFi. In tegenstelling tot de huidige DeFi-producten, is het snel en goedkoop. De architectuur is afgestemd om knooppuntoperatoren te ondersteunen met prikkels om in te zetten via SRM-inflatie, handelscommissies en een delegatie- / verwijzingssysteem genaamd ‘leiders’. 

SRM-token is de ruggengraat van het Serum-ecosysteem op de native Solana-infrastructuur (SPL-token) met cross-listing als een ERC-20-standaard, het token zal volledig worden geïntegreerd in Serum. Op 7 augustus werd een IEO gehouden op de FTX- en Bitmax-beurzen en op 11 augustus werden veel grote beurzen genoteerd, waaronder Binance. Op dit moment wordt het token 17 keer duurder verhandeld dan de startprijs van de veiling, en op zijn hoogtepunt bereikte het ongeveer x50.

Naast de genoemde Solana en FTX, omvatten de belangrijkste partners van Serum bekende crypto-industriebedrijven als 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block en anderen. Velen van hen zijn ook serumvalidators. Volgens de voorspellingen van de oprichters zou de volledige lancering van de serumuitwisseling binnen een paar weken moeten plaatsvinden. 

  

Decentralisatie is de toekomst van financiën

Tegen de achtergrond van de wereldwijde gezondheids- en economische crisis is de populariteit van DeFi-projecten toegenomen, wat heeft geleid tot de opkomst van nieuwe institutionele en individuele spelers op de markt. DeFi-tokenwaarde YTD is gestegen met honderden procenten. De mogelijkheden voor startups die deze technologie gebruiken zijn eindeloos, wat een grote belofte inhoudt voor de diversificatie en groei van het DeFi-ecosysteem. Er verschijnen nieuwe Cardinal DeFi-producten, die tegen lagere kosten zijn gebouwd en klaar zijn om naar de massamarkt te gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map