“Hvis teknologien ikke frigjør mennesker fra rutinen slik at de kan forfølge menneskehetens høyere mål, så er all teknologisk fremgang meningsløs.” 

Jacques Fresco

Blockchain-teknologimarkedet vil nå 7,7 milliarder dollar innen 2024. Imidlertid tror mange innsidere fra industrien at det vil være betydelig høyere. Spesielt med tanke på den fenomenale økningen i popularitet av blockchain-baserte teknologier som et resultat av den eksplosive veksten av kryptovalutaer i 2017. 

Hva er Blockchain as a Service (BaaS)

De fleste eksperter er enige om at blockchain-teknologi er klar til å forstyrre status quo i nesten alle bransjer. Imidlertid har virkningen av blockchain vært ganske begrenset så langt, siden ressursene og kompetansen til å utvikle ny teknologi har vært et stort hinder for bedrifter som ønsker å ta i bruk blockchain..

Hva er Blockchain as a Service (BaaS)

For å løse dette problemet har flere ledende teknologiselskaper lansert Blockchain-as-a-Service-plattformer som gjør det mulig for selskaper å bygge blockchain-løsninger gjennom skyarkitektur og teknisk støtte..

For å tilby fordelene med blockchain til det bredere næringslivet, har selskaper som Microsoft besluttet å ta blockchain-teknologi gjennom forretningsmodellen for skytjenester..

Blockchain-as-a-Service er en skyteløsning med full service som gjør det mulig for utviklere, gründere og bedrifter å utvikle, teste og distribuere blockchain-applikasjoner og smarte kontrakter som vil være vert på BaaS-plattformen. I tillegg vil BaaS-plattformen gi all nødvendig infrastruktur og operativ støtte for å holde applikasjonene dine jevne..

De fleste er klar over IaaS, PaaS og SaaS gitt at de fleste av oss bruker skyapplikasjoner eller lagring på en eller annen måte. BaaS-modellen fungerer på omtrent samme måte, slik at bedrifter i alle former og størrelser får tilgang til blockchain-basert teknologi uten å investere i utviklingen i utgangspunktet. Dermed vil BaaS tillate selskaper å få tilgang til tjenestene til en blockchain-leverandør, der de deretter kan få tilgang til og deretter utvikle blockchain-baserte applikasjoner..

IaaS, PaaS og SaaS

Følgende kriterier kan betraktes som fordelene med AS Service-modellen:

 • Lavpris tilgang til teknologi.
 • Tilbyr bedrifter skalerbarhet.
 • Forbedret datasikkerhet.
 • Kompatibilitet.
 • Tilgang overalt.
 • Beste programvare.

Den eneste ulempen med BaaS-modellen er at den krever en viss grad av sentralisering, da transaksjoner må rutes gjennom vertsplattformens blockchain-tjenester. Siden desentralisering er en av nøkkelfunksjonene som gjør blockchain så nyttig, vil selskaper måtte tenke lenge på om dette er den rette løsningen på deres problem..

Hvordan du kan bruke Blockchain som en tjeneste

Alle, fra oppstart til store multinasjonale selskaper, vil til slutt kunne bruke Blockchain-as-a-service for å løse ulike problemer:

 1. Forbedringer av varelageret.
 2. Beskyttelse av konfidensielle kundeposter. 
 3. Eiendomsregistrering.
 4. Lage din egen ICO. 

Blockchain kan gi minst en delvis løsning på problemene som ligger til grunn for det enorme antallet transaksjoner og prosesser i hele verdensøkonomien i dag..

Hvordan du kan bruke Blockchain som en tjeneste

For eksempel vil helsevesenets blockchain til slutt brukes til å gi full elektroniske helseregistre, bestille og registrere legemiddelnivåer, forbedre medisinutvikling og forenkle skadebehandling..

Blockchain i forsikringsbransjen er designet for å nøyaktig vurdere kunders risiko i sanntid. Dette vil gjøre det mulig å implementere verdens første “smarte forsikringsplaner”, som kan forenkle forsikringene å betale etter behov. Denne teknologien vil også bidra til å effektivisere interne prosesser, redusere svindel og til og med forbedre kundeservice..

Denne innovasjonen kan også transformere bransjer som:

 • Reklame
 • Underholdningsindustri
 • Detaljhandel
 • Energisektor
 • Finansiell industri
 • Myndighetene

Med riktig strategisk tilnærming kan bedrifter begynne å tjene på lang sikt

Eksempler på å drive virksomhet med Blockchain som en tjeneste

Potensialet til Blockchain as a Service (BaaS) har allerede blitt anerkjent av verdens største programvareselskaper. Tre skyleverandører, Amazon, Microsoft og IBM har utviklet BaaS-plattformer som allerede er tilgjengelige for sine kunder. Google kjøper opp blockchain-teknologiselskaper som Firebase for å prøve å få fotfeste i det som ligger an til å være et veldig lønnsomt marked.

Amazon AWS-tjeneste

Amazon har vært verdens største skyleverandør i flere år nå. I 2017 mottok han over 6 milliarder dollar fra sine nettjenester. Han er en ledende IaaS-, SaaS- og PaaS-tjenesteleverandør som nylig gikk sammen med investeringsselskapet Digital Currency Group (DCG) for å skape BaaS-miljøet han nå tilbyr gjennom sin AWS-plattform..

Målet med dette BaaS-miljøet er å tillate DCGs tilknyttede blockchain-leverandører å jobbe med sine kunder i et sikkert blockchain-miljø for å bidra til å vokse. Tilgang til finansinstitusjoner, bedriftsteknologiselskaper og forsikringsselskaper vil hjelpe prosjektutviklere å finne ut hva de reelle behovene til blockchain-virksomheten er, som vil tillate dem å utvikle BaaS i denne retningen..

Dette er den samme forretningsmodellen for tilbakemeldingssløyfe som Amazon har brukt til å utvikle applikasjoner som IaaS tidligere. Som et resultat, er mange innsidere ikke i tvil om at AWS-strategien faktisk kan føre BaaS fremover og sikre rask adopsjon..

Azure-tjeneste

Microsoft Azure er den nest største skyleverandøren i verden i dag. Mens Microsoft ble fanget av vakt av AWS, utnyttet den raskt sin kompetanse og ressurser for å bygge sin egen skyplattform kalt Azure..

Microsoft fulgte AWSs ledelse ved nylig å legge til BaaS-moduler til sin eksisterende skyplattform. Imidlertid bestemte selskapet seg for å fokusere sin BaaS-utvikling på open source Ethereum blockchain. For de av dere som ikke vet om Ethereum-prosjektet, er dette kanskje det mest revolusjonerende prosjektet basert på blockchain-teknologi. Den fokuserer på å bruke smarte kontrakter for å legge til rette for et stort utvalg av avtaler som involverer utveksling av produkter og tjenester mellom parter.

Azure-tjeneste

Microsoft Azure BaaS er designet for å drive innovasjonen av nye prosesser og teknikker ved hjelp av blockchain. I likhet med Amazon, planlegger Microsoft å tillate utvikling av nye systemer i dette rommet, som til slutt vil bli rullet ut til det bredere forretningsmarkedet..

Ved å kombinere ferdighetene til en blockchain-utvikler med den enorme plattformen, tilbyr Microsoft skalerbarhet som skal akselerere utviklingen av løsningene som er etterspurt. Selskapet er så engasjert i å vinne dette løpet at de til og med har tatt ansvar for sine tjenester for kunstig intelligens, et prosjekt som fremmer kraftigere og effektiv dataanalyse og ledelse..

Blockchain som en tjeneste fra IBM

IBM er også i de “store tre” skyleverandørene. Det er en skyleverandør som fokuserer på å tilby tjenester til bedrifter. Det ble også tatt av vakt av AWS i skyens tidlige dager, men har jobbet hardt for å innhente de neste årene..

IBM har utviklet sin egen BaaS-tjeneste basert på Hyperledger BaaS-systemet. Systemet deres gir også utviklere og bedrifter et miljø for å bygge blockchain-løsninger. Hovedmålet er å digitalisere arbeidsflyten for transaksjoner gjennom en delt hovedbok og opprette sikre blockchain-nettverk.

Blockchain som en tjeneste fra IBM

I likhet med Amazon og Microsoft håper IBM at denne strategien vil bidra til å fremme blockchain-teknologien til et punkt der den kan erstatte mange av de eksisterende løsningene som er i bruk i dag. Ettersom IBMs kjernevirksomhet allerede er fokusert på næringslivet, kan den ha stor nytte hvis den kan bidra til å utvikle sikre, pålitelige og tilpasningsdyktige blockchain-teknologier..

Ardor-tjeneste 

Ardor er plattformen som skygigantene prøver å komme foran. Det er en av flere dynamiske selskaper som kan gi et enormt bidrag til fremtiden for BaaS-markedet..

Ardor er en open source blockchain-plattform som gjør det mulig for selskaper å utnytte NXT blockchain-teknologi. Denne teknologien er avhengig av det som har blitt kjent som “barnekjeder”, som er separate kjeder av blokker plassert på “Parent” -blokkjeden som vedlikeholdes av Ardor..

Ardor-tjeneste

Hver av disse barnekjedene kan ha helt forskjellige funksjoner, noe som gjør at Ardor kan tilby kundene et bredt utvalg av BaaS-tjenester. Nettstedet deres beskriver hvordan selskapet skal bruke denne teknologien og hvilke fordeler det vil gi kundene. Å bruke disse barnekjedene er en ny tilnærming for å overvinne noen av ulempene som blockchain-teknologien lider av..

Produksjon

Nå vet ingen hvor stor BaaS vil være. Da blockchain-revolusjonen bare begynner, sliter den fortsatt med å holde tritt med alle de forskjellige ideene og retningene som utviklere prøver å utforske..

Det virkelige spørsmålet er ikke om det er etterspørsel, eller til og med om selskaper virkelig trenger blockchain-teknologi. Det handler om BaaS-utvikling kan overvinne begrensningene som dagens blockchain-teknologi lider av.?

Industrien må finne løsninger på problemer som blockchain-oppblåsthet og enorme energibehov for å behandle den. Ettersom blokkjeder vokser i størrelse, inneholder de uunngåelig mer og mer informasjon. Dette må sendes og mottas under hver blockchain-transaksjon, noe som resulterer i en enorm mengde nettverkskapasitet som kreves for å behandle dem.

Det er håpet at bransjen kan utnytte løsninger som barnekjeder for å overvinne disse utfordringene og gjøre blockchain til et fullt levedyktig alternativ til eksisterende løsninger. Når det skjer, vil vi sikkert se rask vekst i implementeringen av dem som virkelig vil frigjøre kraften til blockchain-revolusjonen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me