”Kukaan ei ota neuvoja, mutta kaikki hyväksyvät rahat; siksi raha on parempi kuin neuvoja “

Jonathan Swift

Stablecoinit ovat erillinen salaustyyppi, joka on saamassa suosiota kryptovaluuttamaailmassa. Tässä artikkelissa käsitellään mitä vakiomallit ovat, miten ne toimivat, miten ne tarjoavat hintavakauden, miten ne eroavat kryptovaluutoista ja niiden potentiaalista..

Mikä on stablecoin

Ensinnäkin vakiomallit ovat myös kryptovaluuttoja, ts. he käyttävät samoja tekniikoita kuin Bitcoin, Ethereum ja muut. Vakauden tarpeesta johtuen on kuitenkin suuri ero: ne on sidottu fyysiseen omaisuuteen. 

Tämä omaisuus voi olla kultaa, käteistä tai jopa kiinteistöjä. Riippumatta siitä, mikä omaisuus on sidottu, kolikon vakaus voidaan taata vain tämän omaisuuden todellisilla vakuuksilla.

Erinomainen esimerkki tällaisista vakuuksista oli kultakanta – Yhdysvaltojen rahajärjestelmä, jossa liikkeeseen laskettu rahamäärä rajoitettiin tiukasti valtion varannoissa olevaan kullan määrään..

Ensimmäiset dollarit lyötiin jopa aidosta kullasta. Kolikon koostumuksessa se oli noin 90% ja kokonaispaino 1,673 grammaa.

Minun on sanottava, että nämä kolikot olivat liikkeessä vuoteen 1933, jolloin kultastandardi kumottiin..

Mitä stablecoins voi tehdä?

Monet kryptovaluuttamaailman asiantuntijat uskovat, että kryptovaluutan uusi suosio aalto liittyy stablecoiniin.

Kuten tiedät, kryptovaluutta on yksi arvokkaimmista hyödykkeistä, joka estää tämän työkalun kehittämisen operatiivisessa työssä ja todellisessa liiketoiminnassa. Stablecoiinien kehitys voi kuitenkin olla suurin askel kryptovaluutan kehityksen historiassa, ja seuraavalla vuosikymmenellä voimme tarkastella stablecoineja yhtenä kryptovaluuttojen laajamittaisen käyttöönoton katalysaattoreista, joka on yleinen maksutapa tavaroista ja palveluista..

Kuten edellä mainittiin, teknisestä näkökulmasta stablecoinin erottuva piirre tavanomaisesta kryptasta on sen yhteys kohde-etuuden kurssiin. Sanoimme, että yksi yleisimmistä tavoista yhdistää kurssi on aineellinen tuki. Tämä on yksinkertaistetussa muodossa. Todellisuudessa stablecoinille on kuitenkin vähintään kolme yleistä vakuustyyppiä..

 1. Fiat-tarjonta. Se on eräänlainen stablecoin, joka käy läpi kiinnityksen valuutan tai reaalimaailman varoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin, euroon, jeniin tai puntaan.. 

2. Salausvakuus – kiinteän koron tarjoaminen toisen kryptovaluutan vakuuksien takia. 

Esimerkkejä sellaisista stabiloiduista aineista ovat:

DAI, vakaa kolikko, jota tukee toinen kryptovaluutta – MKR, luonut MakerDAO. MKR on älykäs sopimus, jonka tarjoaa Ethereum-lohkoketju. Tämä kolikko replikoituu ja palaa algoritmisesti riippuen DAI: n kysynnän ja tarjonnan vaihteluista suhteessa Yhdysvaltain dollariin, mikä varmistaa tämän valuutan vakauden.

BitUSD (BTS) on toinen tunnettu salaustunnus, jota tukevat muut Bitshares-salaussetit.

3. Hyödyketurvainen omaisuus. Joitakin kiinteitä valmisteita tukevat jalometallit, kuten kulta tai mikä tahansa muu metalli tai hyödyke, kuten öljy. Tunnetuimpia esimerkkejä hyödyketurvasta ovat kulta. Tällä hetkellä on paljon samanlaisia ​​aktiivisia kryptovaluuttahankkeita, mutta ne kaikki ovat ICO-vaiheessa tai vain paperilla. Yksi lupaavimmista tämän tyyppisistä hankkeista lupaa toteuttaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien yritys “The Golden M Group”, joka aikoo vapauttaa 100-prosenttisen kullan takaaman kryptovaluutan “kolikko M”..

Omaisuusvakuudellisten stablecoinien lisäksi on olemassa toinen tyyppinen stablecoin, jolla ei ole tällaista vakuutta.. 

Se on stablecoin, jota ei tueta millään omaisuudella, mutta se käyttää algoritmeja tarjonnan tai kysynnän säätämiseen. Vakuudettomat vakiomallit eivät käytä varauksia, mutta sisältävät automaattisen algoritmin, kuten keskuspankin korkosääntelymekanismin, hinnan pitämiseksi vakaana. Yleensä tämä mekanismi on kytketty kolikon älykkääseen sopimukseen tai itse lohkoketjuun, jonka periaatteena on laskea liikkeeseen tai polttaa kolikko kysynnän ja tarjonnan vaihteluilla..

Nämä toimet ovat analogisia keskuspankkien kanssa, jotka painavat seteleitä ylläpitääkseen fiat-valuuttojen arvostusta ja lunastamalla kansallisen valuutan maan absoluuttisten varojen kustannuksella. Mutta tapauksessamme tämä mekanismi toimii itsenäisesti ja hajautetusti, mikä sulkee pois inhimillisen tekijän ja varmistaa vakauden epäonnistumisia vastaan..

Joitakin esimerkkejä tällaisista suojaamattomista vakiomallisista valmisteista ovat CarbonUSD (hiili) ja kUSD (Kowala).

Parannettu kryptovaluutan vaihto

Stablecoinien käyttö todellisessa maailmassa

Kuten blockchain-tekniikka, myös stablecoins ovat alkuvaiheessa. Siksi on olemassa monia mahdollisuuksia Real World stablecoineille, jotka on lueteltu alla:

Jokapäiväisenä valuuttana

Stablecoins ovat kuin tavallinen valuutta, jota voidaan käyttää peruskauppaan, mutta kiinteän koron kryptovaluuttojen lisäetuna. Tämä etu on erityisen havaittavissa mannertenvälisissä ja kansainvälisissä maksuissa..

P2P-maksujen optimoinnissa

Älykkäät sopimukset suorittavat automaattisesti koodauksen, joka käynnistää vaihdon kahden vastapuolen välillä ilman kolmannen osapuolen tarjoajaa. Tämä tapahtumamenetelmä on jäljitettävä, peruuttamaton, läpinäkyvä, joten se on ihanteellinen lainanmaksuihin, vuokramaksuihin, liittymiin ja muuhun.,

Edulliset ja nopeat rahansiirrot työvoiman maahanmuuttajille, jotka haluavat matkustaa ja asua ulkomailla.

Siirtotyöläisten on vaikea lähettää rahalähetyksiä rajan yli, kotiin, perheilleen. Tämä on melko hidas ja kustannustehokas prosessi, jossa on suuret palkkiot ja pienet rajoitukset siirron määrälle.

Stablecoinit voivat tehdä prosessista paljon helpompaa kaikille ihmisille, jotka ovat usein ulkomailla, kaukana kotoa. Siirtotyöläiset, turistit, liikemiehet ja kaikki ulkomailla olevat voivat turvallisesti käyttää digitaalisia lompakoita lähettääkseen / vastaanottaakseen kynttilänjalkoja mistä tahansa päin maailmaa melkein välittömästi, alhaisin kustannuksin ja ilman hintavaihteluja..

Paikallisen valuutan vikasuojaus

Stablecoineja voidaan käyttää estämään säästöjen heikkenemistä. Esimerkiksi vaihdettaessa ruplaa dollareiksi menetät merkittävän prosenttiosuuden muunnoksesta. Stablecoinin tapauksessa ei ole tällaista ongelmaa..

Stablecoins voi tarjota yksinkertaisen ratkaisun kriisitilanteisiin, jolloin käyttäjä voi vaihtaa paikallisen valuutan nopeasti vakaana kryptovaluuttana ja suojata siten säästöjään hyperinflaatiolta.

Esimerkkejä stabiloiduista aineista

Katsotaanpa, miten jotkut suosituimmista stablecoineista toimivat..

Tether (USDT)

Tether on turvattu valuuttavaroilla varantotilillä. Muuntokurssi on 1 USD. Alusta katsotaan täysin vakuudeksi, jos kaikki liikkeessä olevat varat ovat yhtä suuret kuin kaikki pankkitilillä olevat Fiat-varat.

Edut: 

Suosittu kryptovaluutan käyttäjien keskuudessa. Laaja ja integroitu moniin palveluihin.

Haitat: 

Keskitetyt, epävarmat, tarkastusvirheet.

MakerDao

Maker on hajautettu autonominen organisaatio. Heidän stablecoin on Dai, joista kukin maksaa 1 dollaria. Vakaus ylläpidetään autonomisen älykkään sopimusjärjestelmän kautta. Toinen MarkerDaon – DGX: n aivotiede – stablecoin, joka on sidottu kultakurssiin. 1 DGX = 1 gramma kultaa. Tarjotaan samalla periaatteella kuin Dai, MKR-älykkään sopimuksen kautta

Edut: 

 • laaja kumppanien ja maksupisteiden verkosto
 • palvelujen saatavuus säilytystilalla ja korko varastointia varten
 • on mahdollisuus lainata ja helppo muuntaa muun tyyppisiksi kryptovaluutoiksi

Haitat: 

 • läpinäkymätön vakuusjärjestelmä, vaikea tarkastaa

Syntetix

Kolikon vakaus varmistetaan korkealla vakuusarvolla. Älykkään sopimuksen ansiosta voit tallettaa 10000 SNX-tunnusta 1 SUSD: n myöntämiseksi, mikä on yhtä suuri kuin 1 dollari. Jos SUSD-nopeus alkaa poiketa fiat-nopeudesta, lukittujen SNX – Syntetix -merkkien lukituksen avaamiseksi sinun on joko talletettava ylimääräinen SNX-määrä suhteessa 10000: een tai poltettava ylimääräinen SUSD-määrä. Siten järjestelmästä tulee itsesäätyvä Synthetix-järjestelmän käyttäjätasolla..

Edut:

 • täysin hajautettu järjestelmä,
 • kehittyy nopeasti,
 • Yhdysvaltain dollaria lukuun ottamatta tämä tekniikka antaa mahdollisuuden merkitä lähes kaikki arvopaperit tai kansalliset valuutat.

Haitat:

 • tekniikan uutuus ja siten esteet tavallisen kuluttajan pelkojen ja epäluottamuksen muodossa
 • älykkään sopimuksen käyttäjätason itsesääntelystä johtuen tapahtuu viive, joka sallii arvon hajautumisen kohde-etuuteen

Basecoin

Basecoin on hyvin nuori projekti, joka julkaistiin lokakuun 2019 lopussa. 1 BAB on sidottu yhteen Yhdysvaltain dollariin. Tämä projekti on myös rakennettu itsesääntelyyn älykkäiden sopimusten kautta, jotka toimivat Ethereum-lohkoketjussa. Itsesääntelyn ydin on seuraava. Kun yhdestä BAB: sta tulee halvempi kuin 1 USD, BAB: n haltijoilla on mahdollisuus ostaa peruslaina, joka on joukkovelkakirjalainan analogia. Tämä vaikutus stimuloi BAB: n kysyntää ja tasoittaa sen arvon 1 dollarilla. Pariteetin palautumisen jälkeen peruslainojen haltijoilla on mahdollisuus vaihtaa sopimus ylimääräiseen BAB: iin.

Jos yhden BAB: n arvo ylittää yhden USD: n, perusosakkeenomistajat saavat vastaavasti osakkeenomistajien osakkeista osinkoja, mikä lisää markkinoilla liikkuvien BAB: ien kokonaismassaa ja alentaa siten niiden arvoa.

Kirsikka tämän itsesääntelyjärjestelmän kakun päällä on tosiasia, että sekä perusosuuksia että peruslainoja ostetaan vain BAB: lle, kun taas kaikki näiden varojen ostamiseen käytetyt kolikot poltetaan välittömästi älykkään sopimuksen ehtojen mukaisesti, näin tapahtuu BAB: n määrän ja sen arvon itsesääntely.

Edut: 

 • tuki tunnetuille säätiöille, kehittäjille – yhdeksän yksityisen amerikkalaisen yliopiston Ivy League,
 • järjestelmä on täysin hajautettu ja riippumaton inhimillisestä tekijästä.

Haitat: 

 • vaaditaan luottamusta protokollaan,
 • Älykkään sopimuksen omistajan itsesääntelystä johtuen korkojen tasoitus on viivästynyt, mikä sallii väliaikaisen eron BAB: n ja USD: n välillä.

 Erot stablecoinin ja muiden kryptovaluuttojen välillä

Sekä kryptovaluutat että vakiomallit perustuvat lohkoketjutekniikkaan. Toisin kuin tavanomaiset kryptovaluutat, joiden arvo liittyy suoraan kasvuun tai käytön vähenemiseen, stablecoinin arvo on sidottu vakaan omaisuuteen reaalimaailmassa hyödykkeistä valuuttoihin..

Toinen merkittävä ero kryptovaluuttojen ja stablecoiinien välillä on, että stablecoinin minkä tahansa arvon on oltava tukena stablecoin-liikkeeseenlaskijan hallussa olevilla varoilla. Tämä tarkoittaa keskittämisriskiä, ​​koska vakuuksien turvallisuudesta vastaavan keskuselimen on oltava, joka tarjoaa pääsyn valvojille ja tilintarkastajille.

Toisaalta, suojaamattomia staiblecoineja syntyy itsesäätyvillä päästöillä, jotka perustuvat älykkäisiin sopimuksiin. Näyttää siltä, ​​että heillä ei ole ongelmia vakuusomaisuuden turvallisuuden kanssa. Nämä vakiomallit ovat täysin hajautettuja ja riippumattomia säätimestä. Mutta tässä tapauksessa virheen hinta on korkea, mikä on mahdollista itse älykkäässä sopimuksessa, ja tällaisen aktiivisen potentiaalinen käyttäjä pelkää järjestelmän peittävyyttä ja monimutkaisuutta, päästöjen hallinnan puutetta ja toimituksia hetkiä.

Erot stablecoinin ja muiden kryptovaluuttojen välillä

Stablekoiinien suosio modernissa salauksen ekosysteemissä riippuu kahdesta päätekijästä:

Vakausmarkkinoiden kysyntä

Kryptovaluuttamarkkinoiden erittäin suuri volatiliteetti on hyvä kauppiaille ja keinottelijoille, koska se antaa heille mahdollisuuden ansaita hyvää rahaa, mutta se on tuhoisa todelliselle liiketoiminnalle, joka ei voi suunnitella budjetteja ja harjoittaa toimintaansa kryptovaluuttakurssin jyrkkien hyppyjen vuoksi. . Stablecoinit ratkaisevat tämän ongelman ja avaavat reaalitalouden portit kryptovaluuttojen maailmaan. Mitä enemmän liiketoimintaprojekteja on mukana lohkoketjutekniikoissa ja salaustieteessä, sitä suurempi on vakaan omaisuuden ja siten vakiomallien kysyntä..

Pääomasijoitusvirta

Toinen merkittävä tekijä vakiomallien kasvuun on pääomasijoitusten luonne. Mahdollisuus uusien liiketoimintamallien syntymiseen vakiomarkkinoilla tarjoaa mahdollisuuden tuottaa voittoa pääomasijoittajille ja suurille sijoittajille.

Johtopäätös

Stablecoin on uusi kryptovaluuttaluokka, jonka kurssi on kiinteästi sidottu kohde-etuuden hintaan. Stablecoins ovat saamassa vauhtia yrittäessään tarjota salausmaailman parasta – välitöntä käsittelyä, maksujen turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Uusien rahamuotojen käyttöönotto riippuu niiden houkuttelevuudesta arvon säilyttäjinä ja maksuvälineinä. 

Luottamus vakiomalleihin on rakennettava yksityisesti varmistamalla, että kolikoille annetaan turvallisia ja likvidejä varoja hajautettua lohkoketjuun perustuvaa tekniikkaa käyttäen.

Stablecoin vahvuudet ovat: niiden houkuttelevuus maksuvälineenä monenlaisille yrityksille ja tavallisille käyttäjille.

Stablecoineilla on kuitenkin paljon riskejä. Tässä on ainakin kuusi niistä:

 1. Pankkien ja muiden kohde-etuuden turvallisuuden takaajien uhka menettää vakuustuotteiden toimittajille vakuus.
 1. Uusien monopolien syntyminen
 1. Sääntely- ja laillistamisongelmat kansantalouden tasolla.
 1. Suuret mahdollisuudet käyttää omaisuutta rikollisessa toiminnassa.
 1. Skaalausongelma, jos stablekoiinin tarjonta ja kysyntä vaihtelevat jyrkästi.
 1. Uhat asiakkaan operatiivisen toiminnan turvallisuudelle (lompakon pääsyavainten menetys, virhe vastaanottajan osoitteen syöttämisessä, siirrettyjen varojen jäädyttäminen)

Tulevaisuuden potentiaali

Stablecoiinien lisääntyvä käyttöönotto toimii tärkeänä katalysaattorina kryptovaluuttojen käytön popularisoimiseksi päivittäisten tapahtumien ensisijaisena välineenä sekä muissa sovelluksissa. Tällaisiin sovelluksiin voisi sisältyä niiden käyttö tavaroiden ja palvelujen kauppaan lohkoketjujen kautta, hajautettu vakuutusratkaisu, johdannaissopimukset, rahoitussovellukset, kuten kulutuslainat, ja ennustusmarkkinat. Tällaiset palvelut ovat mahdottomia, jos liiketoimen valuutta pysyy epävakaana, mistä aiheutuu valuuttakurssiriski.

Stablecoin-tekniikan uutuudesta ja kosteudesta huolimatta tällä omaisuudella on todella suuret mahdollisuudet ja se avaa pandoran laatikon tavoin salausmaailman portit todelliselle liiketoiminnalle, kääntämällä itse kryptovaluutan spekulatiivisesta lelusta todelliseksi, erittäin tehokkaaksi työkaluksi nykyaikainen maailmantalous.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me