“Jos tekniikka ei vapauta ihmisiä rutiinista, jotta he voivat tavoittaa ihmiskunnan korkeampia tavoitteita, niin kaikki tekninen kehitys on merkityksetöntä.” 

Jacques Fresco

Lohkoketjuteknologiamarkkinat saavuttavat 7,7 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä. Monet alan sisäpiiriläiset uskovat kuitenkin, että se on huomattavasti korkeampi. Varsinkin kun otetaan huomioon blockchain-pohjaisten tekniikoiden ilmiömäinen suosion nousu salausvaluutan räjähdysmäisen kasvun seurauksena vuonna 2017. 

Mikä on blockchain palveluna (BaaS)

Useimmat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että blockchain-tekniikka on valmis häiritsemään status quoa melkein kaikilla toimialoilla. Blockchainin vaikutus on kuitenkin toistaiseksi ollut melko rajallinen, koska resurssit ja asiantuntemus uuden tekniikan kehittämiseksi ovat olleet merkittävä este yrityksille, jotka haluavat omaksua blockchainin..

Mikä on blockchain palveluna (BaaS)

Tämän ongelman ratkaisemiseksi useat johtavat teknologiayritykset ovat käynnistäneet Blockchain-as-a-Service-alustoja, joiden avulla yritykset voivat rakentaa blockchain-ratkaisuja pilviarkkitehtuurin ja teknisen tuen avulla..

Tarjotakseen blockchainin etuja laajemmalle liike-elämälle, Microsoftin kaltaiset yritykset ovat päättäneet tuoda blockchain-tekniikan pilvipalveluliiketoimintamallin kautta..

Blockchain-as-a-Service on täyden palvelun pilviratkaisu, jonka avulla kehittäjät, yrittäjät ja yritykset voivat kehittää, testata ja ottaa käyttöön blockchain-sovelluksia ja älykkäitä sopimuksia, joita isännöidään BaaS-alustalla. Lisäksi BaaS-alusta tarjoaa kaiken tarvittavan infrastruktuurin ja operatiivisen tuen, jotta sovelluksesi toimisivat sujuvasti..

Useimmat ihmiset ovat tietoisia IaaS: stä, PaaS: stä ja SaaS: sta, koska suurin osa meistä käyttää pilvisovelluksia tai tallennustilaa tavalla tai toisella. BaaS-malli toimii suunnilleen samalla tavalla, jolloin kaikenkokoiset ja kaiken kokoiset yritykset pääsevät käyttämään blockchain-pohjaista tekniikkaa investoimatta ensinnäkin sen kehittämiseen. Siten BaaS antaa yrityksille mahdollisuuden käyttää blockchain-palveluntarjoajan palveluja, joissa ne voivat sitten käyttää ja kehittää blockchain-pohjaisia ​​sovelluksia..

IaaS, PaaS ja SaaS

Seuraavia kriteerejä voidaan pitää AS Service -mallin eduina:

 • Edullinen pääsy tekniikkaan.
 • Tarjoaa yrityksille skaalautuvuuden.
 • Parannettu tietoturva.
 • Yhteensopivuus.
 • Pääsy kaikkialle.
 • Paras ohjelmisto.

BaaS-mallin ainoa haittapuoli on, että se vaatii tietynasteisen keskittämisen, koska tapahtumat on ohjattava isäntäalustan blockchain-palveluiden kautta. Koska hajauttaminen on yksi avainominaisuuksista, joka tekee blockchainista niin hyödyllisen, yritysten on mietittävä pitkään ja kovasti, onko tämä oikea ratkaisu heidän ongelmaansa..

Kuinka voit käyttää Blockchainia palveluna

Kuka tahansa, startup-yrityksistä suuriin monikansallisiin yrityksiin, voi lopulta käyttää Blockchain-as-a-service-palvelua erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 1. Varaston parannukset.
 2. Luottamuksellisten asiakastietueiden suojaaminen. 
 3. Omaisuuden rekisteröinti.
 4. Oman ICO: n luominen. 

Blockchain voi tarjota ainakin osittaisen ratkaisun ongelmiin, jotka ovat nykyään koko maailmantalouden valtavan määrän tapahtumia ja prosesseja..

Kuinka voit käyttää Blockchainia palveluna

Esimerkiksi terveydenhuollon lohkoketjua käytetään viime kädessä tuottamaan täysin sähköisiä terveystietoja, tilaamaan ja kirjaamaan lääkevarastoja, parantamaan lääkekehitystä ja yksinkertaistamaan korvausten käsittelyä..

Vakuutusalan lohkoketju on suunniteltu arvioimaan tarkasti asiakasriski reaaliajassa. Tämä mahdollistaa maailman ensimmäisten älykkäiden vakuutussuunnitelmien toteuttamisen, mikä voisi yksinkertaistaa vakuutuksia maksamaan tarpeen mukaan. Tämä tekniikka auttaa myös virtaviivaistamaan sisäisiä prosesseja, vähentämään petoksia ja jopa parantamaan asiakaspalvelua..

Tämä innovaatio voisi myös täysin muuttaa muun muassa seuraavia teollisuudenaloja:

 • Mainonta
 • Viihdeteollisuus
 • Jälleenmyynti
 • Energia-ala
 • Rahoitusala
 • Hallitus

Oikealla strategisella lähestymistavalla yritykset voivat alkaa hyötyä pitkällä aikavälillä

Esimerkkejä liiketoiminnasta Blockchainin kanssa palveluna

Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset ovat jo tunnistaneet Blockchain as a Service (BaaS) -palvelun potentiaalin. Kolme pilvipalvelujen tarjoajaa, Amazon, Microsoft ja IBM ovat kehittäneet BaaS-alustoja, jotka ovat jo asiakkaiden käytettävissä. Google ostaa Firebasen kaltaisia ​​blockchain-teknologiayrityksiä yrittääkseen saada jalansijaa erittäin tuottoisilla markkinoilla.

Amazon AWS -palvelu

Amazon on ollut maailman suurin pilvipalvelujen tarjoaja jo useita vuosia. Vuonna 2017 hän sai yli 6 miljardia dollaria verkkopalveluistaan. Hän on johtava IaaS-, SaaS- ja PaaS-palveluntarjoaja, joka on äskettäin yhdessä sijoituspalveluyrityksen Digital Currency Group (DCG) kanssa luonut BaaS-ympäristön, jota hän nyt tarjoaa AWS-alustansa kautta..

Tämän BaaS-ympäristön tavoitteena on antaa DCG: n sidoksissa olevien blockchain-palveluntarjoajien työskennellä asiakkaidensa kanssa turvallisessa blockchain-ympäristössä kasvun edistämiseksi. Pääsy rahoituslaitoksiin, yritysteknologiayrityksiin ja vakuutusyhtiöihin auttaa projektin kehittäjiä selvittämään, mitkä ovat blockchain-liiketoiminnan todelliset tarpeet, mikä antaa heille mahdollisuuden kehittää BaaS: ää tähän suuntaan.

Tämä on sama palautesilmukan liiketoimintamalli, jota Amazon on aiemmin käyttänyt IaaS: n kaltaisten sovellusten kehittämiseen. Tämän seurauksena monilla sisäpiiriläisillä ei ole epäilystäkään siitä, että AWS-strategia voi todella viedä BaaS: n eteenpäin ja varmistaa sen nopean käyttöönoton..

Azure-palvelu

Microsoft Azure on maailman toiseksi suurin pilvipalvelujen tarjoaja. Vaikka AWS jäi Microsoftin varaan, se hyödynsi nopeasti asiantuntemustaan ​​ja resursseja rakentamaan oman pilvialustansa nimeltä Azure..

Microsoft seurasi AWS: n johtoasemaa lisäämällä äskettäin BaaS-moduulit nykyiseen pilvialustaansa. Yhtiö päätti kuitenkin keskittää BaaS-kehityksensä avoimen lähdekoodin Ethereum-lohkoketjuun. Niille teistä, jotka eivät tiedä Ethereum-projektista, tämä on kenties kaikkein vallankumouksellisin projekti, joka perustuu blockchain-tekniikkaan. Se keskittyy älykkäiden sopimusten käyttämiseen helpottamaan laajaa joukkoa sopimuksia, joihin sisältyy tuotteiden ja palvelujen vaihto osapuolten välillä.

Azure-palvelu

Microsoft Azure BaaS on suunniteltu edistämään uusien prosessien ja tekniikoiden innovaatiota lohkoketjua käyttämällä. Amazonin tavoin Microsoft aikoo sallia uusien järjestelmien kehittämisen tässä tilassa, joka lopulta otetaan käyttöön laajemmille liiketoimintamarkkinoille..

Yhdistämällä blockchain-kehittäjän taidot heidän laajaan alustaansa Microsoft tarjoaa skaalautuvuuden, jonka pitäisi nopeuttaa kysyttyjen ratkaisujen kehittämistä. Yritys on niin sitoutunut voittamaan tämän kilpailun, että se on jopa ottanut vastuulleen tekoälypalvelut, hankkeen, joka edistää tehokkaampaa ja tehokkaampaa tietojen analysointia ja hallintaa..

Blockchain IBM: n palveluna

IBM on myös “kolmen suuren” pilvipalveluntarjoajan joukossa. Se on pilvipalvelujen tarjoaja, joka keskittyy tarjoamaan palveluita yrityksille. AWS sai sen myös varjoon pilven alkuaikoina, mutta se on työskennellyt ahkerasti saadakseen kiinni siitä lähtien..

IBM on kehittänyt oman BaaS-palvelun, joka perustuu Hyperledger BaaS -järjestelmään. Heidän järjestelmänsä tarjoaa kehittäjille ja yrityksille myös ympäristön rakentaa blockchain-ratkaisuja. Sen päätavoitteena on digitalisoida tapahtumien työnkulku jaetun kirjan avulla ja luoda turvalliset lohkoketjuverkot.

Blockchain IBM: n palveluna

Kuten Amazon ja Microsoft, IBM toivoo, että tämä strategia auttaa edistämään blockchain-tekniikkaa siihen pisteeseen, jossa se voi korvata monet nykyisin käytössä olevat ratkaisut. Koska IBM: n ydinliiketoiminta on jo keskittynyt liiketoiminta-alueeseen, siitä voi olla paljon hyötyä, jos se voi auttaa kehittämään turvallisia, luotettavia ja mukautuvia lohkoketjutekniikoita..

Kiihkeä palvelu 

Ardor on foorumi, jota pilvi jättiläiset yrittävät päästä eteenpäin. Se on yksi monista dynaamisista yrityksistä, jotka voivat antaa valtavan panoksen BaaS-markkinoiden tulevaisuuteen..

Ardor on avoimen lähdekoodin blockchain-alusta, jonka avulla yritykset voivat hyödyntää NXT blockchain -tekniikkaa. Tämä tekniikka perustuu siihen, mikä on tullut tunnetuksi “lapsiketjuina”, jotka ovat erillisiä lohkoketjuja, joita isännöi Ardorin ylläpitämä vanhempien estoketju..

Kiihkeä palvelu

Jokaisella näistä lapsiketjuista voi olla täysin erilaiset toiminnot, minkä ansiosta Ardor voi tarjota asiakkailleen laajan valikoiman BaaS-palveluja. Heidän verkkosivustollaan kerrotaan, miten yritys aikoo käyttää tätä tekniikkaa ja mitä etuja se tuo asiakkailleen. Näiden lapsiketjujen käyttö on uusi lähestymistapa, jolla voitetaan joitain haittoja, joita blockchain-tekniikka kärsii..

Tuotos

Nykyään kukaan ei tiedä kuinka suuri BaaS tulee olemaan. Koska blockchain-vallankumous on vasta alkamassa, se kamppailee edelleen pysyäkseen mukana kaikissa erilaisissa ideoissa ja ohjeissa, joita kehittäjät yrittävät tutkia..

Todellinen kysymys ei ole siitä, onko kysyntää vai tarvitsevatko yritykset todella blockchain-tekniikkaa. Kyse on siitä, pystyykö BaaS-kehitys voittamaan rajoitukset, joista nykyinen blockchain-tekniikka kärsii.?

Teollisuuden on löydettävä ratkaisuja ongelmiin, kuten lohkoketjun paisuminen ja valtavat energiantarpeet sen käsittelemiseksi. Kun lohkoketjut kasvavat, ne sisältävät väistämättä yhä enemmän tietoa. Tämä on lähetettävä ja vastaanotettava jokaisen lohkoketjutapahtuman aikana, jolloin niiden käsittelyyn tarvitaan valtava määrä verkkokapasiteettia.

Toivotaan, että teollisuus pystyy hyödyntämään ratkaisuja, kuten lapsiketjujen käyttämistä näiden haasteiden voittamiseksi ja tekemään lohkoketjusta täysin käyttökelpoinen vaihtoehto nykyisille ratkaisuille. Kun se tapahtuu, näemme varmasti nopean kasvun niiden toteutuksessa, joka todella vapauttaa blockchain-vallankumouksen voiman..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me