– Mohónak kell lenned, amikor mások félnek, 

és megijedni. amikor mások mohók “

Warren Buffett

A kriptovaluták világában való eligazodás nagyon nehéz lehet a számítógépes szaknyelv és olyan technikai fogalmak széles körű használata miatt, amelyek szinte biztosan nem számítanak Önnek. Ehhez adjuk hozzá a technológia viszonylagos fiatalságát. Nehéz lehet strukturált forrásokat találni a dolgok kitalálásához. A piaci előrejelzés a befektetések védelmének egyik módja. A hagyományos elemző eszközök működnek a kriptográfia területén??

A hagyományos piac és típusainak elemzése

A befektetők számos módszert alkalmaznak a részvények értékelésére, mielőtt a kereskedelemről vagy a hosszú távú befektetésről döntenek. A két fő módszer alapvető elemzésre és technikai elemzésre osztható. Mindkét út különböző módszertanokat használ a piaci mozgások előrejelzésére, és mindkettő meglehetősen értékes lehet a befektetők döntéshozatalában..

Alapvető elemzés

Az alapvető elemzés a vállalat pénzügyi és piaci helyzetére, növekedési kilátásokra és pénzügyi eredményekre összpontosít. A koncepció figyelembe veszi a saját tőke értékelésével kapcsolatos összes gazdasági tényezőt. Figyelembe veszi mind a pénzügyi kimutatásokat, mind a vállalat piaci helyzetét, mind a politikai vagy gazdasági légkört.

Ez az elemzés általában kissé lassabban mozog, és a pénzügyi teljesítményre összpontosít. Használhat olyan relatív értékelést, mint az ár-nyereség arány, és egy abszolút értékelést, például a szabad cash flow-t. Ez felbecsülhetetlen azok számára, akik hosszú távú befektetést keresnek, és nem nagyon aggódnak a rövid távú piaci változások miatt. Az elemzés a biztonságot biztosító befektetési technikával összhangban működik. Az ötlet az, hogy vásároljon egy részvényt, amikor az többet ér, mint a piaci ára.

Az alapvető elemzés két fő feltételezésen alapul:

  • Ennek a részvénynek az ára végső soron meg fog felelni a belső értékének..
  • Alulértékelt részvény megvásárlásának és elég hosszú ideig történő tartásának nyereségesnek kell lennie, amikor a részvényárfolyam megközelíti belső értékét.

Ezért népszerű az alapvető elemzés a vásárlás és visszatartás filozófiát alkalmazó befektetők körében (amire később visszatérünk).

Technikai elemzés

A technikai elemzés általában érdekes a befektetések rövid távú megközelítésének követői számára. A technikai elemzés fogalmilag ábrázolja a diagramok elemzését, azok múltbeli változását az árdinamika és a kereskedési volumen szempontjából. A történeti adatokat elemzik a minták, viselkedési minták és fraktálok megkeresésére is. Ez olyan technikai mutatók elemzését jelenti, mint az árdinamika, a kereskedési volumen és más hasonló mutatók. A technikai elemzést rövid távú kereskedelemhez használják, nem hosszú távú befektetésekhez. Olyan fogalmakat alkalmaznak, mint a Dow elmélet és a trendkövetés, annak meghatározásához, hogy mit kell vásárolni és eladni.

Három aranyszabály van a technikai elemzésben a piaci konszenzus szerint:

  • A részvényárfolyamok mindent tükröznek, ami számít. Minden információ, amelyre a befektetőnek szüksége van, a piaci árban jelenik meg.
  • Az árak változása nem véletlen. A tőzsdei árak trendek, ne harcolj velük.
  • Az árminták mindig megismétlődnek, ha elegendő időt kapnak. Az ármozgások ismétlődő jellege a piac pszichológiájától függ: a befektetők következetesek a reakcióikban.

Alapvető tényezők befolyásolják az értékbefektetőket, de az uralkodó piaci viszonyok is fontos szerepet játszanak. A megfelelő részvénynek elfogadható áron elérhetőnek kell lennie a piacon. 

A technikai elemzés magában foglalja a mozgó átlagok és a sztochasztikus oszcillátorok szűrését, ábrázolását és elemzését. Ez képet ad arról, hogy az ár hol van az ártartományához viszonyítva a kiválasztott időszakban. Sok befektető piaci jelként használja őket arra, hogy mikor kell kereskedni..

Kriptopénz-piaci elemzés

Kriptopénz-piaci elemzés

A kriptovaluta egy új eszközosztály, és sokan befektetési lehetőségként tekintenek a kriptovalutára. A hagyományos pénzügyekben az eszköz vonzerejét általában alapvető vagy technikai elemzés segítségével értékelik. A kriptovaluta kereskedők ezeket a technikákat a kriptopénzekre is alkalmazzák.

Tehát, miben különbözik az ilyen típusú elemzés a kriptotérben a hagyományos piacoktól??

A kriptopénz-piaci elemzésnek három fő típusa van:

  • Alapvető elemzés;
  • Technikai elemzés;
  • Hangulatelemzés.

Alapvető elemzés

El kell mondani (és elég nyilvánvalónak kell lennie), hogy a kriptográfiai alapelemzések némileg eltérnek a tőzsdék elemzésétől..

A lényeg az, hogy a legtöbb kriptovaluta nem kap nagy értéket, és egyesek nem is teszik át a tesztet, hogy valutává váljanak. Annak elkerülése érdekében, hogy olyan érzelmileg fókuszált döntést hozzon, amely végső soron egy vagyonba kerülhet, meg kell tanulnia, hogyan kell elvégezni az alapvető kriptovaluta elemzéseket.. 

A kriptovaluta alapvető mutatói nem pénzügyi, hanem technikai jellegűek, amelyek az érme blokkláncának műszaki jellemzőihez kötődnek. Mik ezek a mutatók? Hasrátus, blokkméret, bányászok száma, bányászati ​​nehézségek – mindez számít és jelentősen befolyásolja az adott kriptográfiai eszköz értékét.

Figyelembe kell venni a közelgő keményvillákat, a közösség méretét, a fejlesztőcsapat aktivitását is – fontos alapvető tényezőket..

A legtöbb kriptovaluta projektből hiányzik a jövedelem, a nyereség és egyéb hagyományos mérőszámok, amelyeket a pénzügyi világban élő emberek használnak a pénzügyi eszközök értékelésére. Hiányzik a hagyományos mérőszám, amelyre megalapozhatja ítéletét, a kriptovaluta befektetőknek kissé más szempontból kell megközelíteniük az alapvető elemzést..

Hogyan működik az alapvető elemzés a kriptovaluta kereskedelemben?

Fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluták nem klasszikus értelemben vett vállalatok..

Ez azt jelenti, hogy más megközelítésre van szüksége, és a projekt hosszú távú hasznosságának értékelésére kell összpontosítania..

Még akkor is, ha ezek a platformok sikeresek, akkor is elveszítheti a befektetéseket, ha rájön, hogy a token egyáltalán nincs szükség a projekt működéséhez! A kriptovaluta megfelelő alapelemzésével megvédheti a nem megbízható tervezésű projektektől..

Hogyan történik az alapvető elemzés?

Az alapvető elemzés nem nehéz, de sok munkát igényel. A legjobb kiindulópont a kriptográfiai projekt fehér könyve, ahol elolvashatja az érme technológiáit és a csapat terveit.

A blokklánc technikai állapotának felméréséhez sokféle elemző hely létezik, de először is érdemes felkeresni a blokklánc-felfedező webhelyét, és értékelni annak funkcionalitását és teljesítményét.

Fontos felmérni az érme közösségének aktivitását és méretét is, ehhez felkeresheti a projekt közösség hivatalos fórumait és a közösségi hálózatok képviselőit: Twitter, Reddit vagy Bitcointalk. Becsülheti az előfizetők számát, a tevékenységet a megjegyzésekben, a frissítések gyakoriságát és a nyilvános híreket. Ha vannak csalás vagy alacsony közösségi aktivitás jelei, akkor ez a tényező egyértelműen nem kedvez a kriptográfiai eszköznek.

De ne felejtsd el, hogy:

  • A kriptopénzek nem vállalatok, sokkal inkább az érték vagy az eszközök megjelenítése az interneten. Az alapvető elemzési mutatók nem pénzügyi, hanem technikai jellegűek. A blockchain technikai jellemzőihez, a tényleges és potenciális kereslethez és pénzigényhez kötődnek.
  • A kriptovaluta tér még gyerekcipőben jár, és szinte az összes kriptovaluta fejlesztés alatt áll. Ez azt jelenti, hogy a való világban jelenleg korlátozott esetek vannak. Ezért a történelmi adatok hiánya, amelyekre támaszkodni lehet.

Így a kriptovaluták alapvető elemzését más módszertan alkalmazásával kell elvégezni. Tekintettel a kripták és az általuk megalapozott technológiák összetett jellegére, még fontosabb, hogy kutatást folytassunk a projekt életképességének és potenciáljának felmérése érdekében..

Technikai elemzés

A technikai elemzés a jövőbeni pénzügyi ármozgások előrejelzése a múltbeli ármozgások tanulmányozása alapján. Az időjárás-előrejelzéshez hasonlóan a technikai elemzések sem nyújtanak abszolút előrejelzéseket a jövőre vonatkozóan. Ez azért működik, mert az emberek hasonló körülmények között folyamatosan ismételgetik a viselkedést..

A kezdő technikai kereskedők legnagyobb hibája az, hogy túl nagy megbízhatóságot és pontosságot tulajdonítanak a technikai módszereknek. Tapasztalt műszaki kereskedők tudják, hogy egyetlen műszaki elemzési stratégia sem működik folyamatosan..

A pénzügyi piacokon az analitikai módszer értékét az határozza meg, hogy ez folyamatosan segít-e több pénzt keresni, mint amennyit elveszít. Vegye figyelembe, hogy ennek az állításnak két összetevője van: egy metódus és te. A “te” változó ezért használhatja két kereskedő (akár újoncok, akár “veteránok”) ugyanazt a módszert, de nagyon különböző eredményeket érhetnek el..

Hangulatelemzés

Hangulatelemzés

A hangulat a piaci ár alakulását befolyásoló három fő tényező egyike. A hangulatelemzés technológiát alkalmaz a közfelfogás megfejtésére egy adott időpontban, a legkülönbözőbb forrásokból származó mögöttes véleményekre támaszkodva. Széles körű alkalmazást talált a közösségi médiával együtt.

Kiváló elemzési technika, amely ideális a strukturálatlan adatok kézzelfogható és feldolgozható információkká történő átalakításához. A hagyományos piacokon nincs ilyen eszköz. Ő teszi lehetővé, hogy kutatásokat végezzen, amelyek alapján előrejelzést készíthet.

Például egy olyan erőforrás, mint a Bitfinex, rengeteg adatot szolgáltat az API-ján keresztül, amelyet az emberek TradingView-mutatókba és weboldalakba állítottak össze. Ez az információ az egyik legjobb módszer az érzelmek elemzésére..

Fő hirek

A hírek, különösen a főcímek, gyakran hibásak a fő fordulópontokban. A nagy médiaszervezetek gyakran nagy intézményi pénzek bábjai. Megpróbálják magas szinten tartani a közvéleményt, míg a „nagyfiúk” időt szakítanak a dolgukra. Nem szabad azt gondolnia, hogy minden média korrupt, de a nagy kiadványok gyakran csak ilyenek. Tehát mindig vegye a hírt ellentétes nézőpontból..

Közvélemény-kutatások

A hangulat másik forrása lehet a közvélemény-kutatás. A közösségi médiában gyakran sok felmérés van egyszerre. Amint elértük a szélsőséges hangulatot, nincs más, aki vásárol vagy elad. Mindenki már vásárolt vagy eladott.

Az olyan közösségi média platformok, mint a Twitter, a Facebook, a Telegram és mások, a gondolatok és ötletek, valamint a közhangulat kumulatív mutatójának tekinthetők. A pozitív érzelmek optimistább hozzáállást eredményeznek a befektetési döntések iránt. Így a közösségi média jó előrejelző mutató lehet a kriptovalutákba történő befektetésekre, amelyek nagysága tükröződik az áraikban..

A HODL mint stratégia és filozófia

Emlékszel, amikor alapvető elemzésről beszéltünk, megígértük, hogy visszatérünk a „vásárlás és tartás” kifejezésre? A kriptotérben HODL-nek (vagy Hodl-nek) hívják. A kifejezés 2013-ban származik a bitcointalk fórum egyik bejegyzéséből. A HODL hamarosan szinonimává vált a kriptopénzbe történő befektetés megközelítésének, amely elkerüli a rövid távú ármozgásokon alapuló kereskedést..

A rövid távú ingadozásokat leszámítva a bitcoin hosszú távú volatilitása dacol a megszokott logikával. Az ár 2011-től 2013-ig 52 000% -kal emelkedett, majd a következő év során több mint 80% -kal esett. Azóta a korábbi csúcs több mint 17-szeresére emelkedett, hogy aztán ismét felére essen. A kriptovaluta története során sokan logikus érveket fogalmaztak meg annak mellett, hogy az “egekbe szökik” vagy nullára zuhan..

A Hodlers profitál ebből a volatilitásból és előrejelzésből. Egyszerűen vásárolnak és tartanak, ami segít ellensúlyozni két általános zavaró tendenciát: a FOMO-t (a hiányzástól való félelem), amely magas vételárakhoz vezethet, és a FUD-t (bizonytalanság és kétség), amelyek alacsony árakhoz vezethetnek. Ez utóbbit néha SODLingnek hívják.

A kriptolútok híres hívei kripto-maximalistáknak – anarchistáknak – evangélikusok. A HODL számukra több mint kockázatkezelési stratégia. Ez az ő filozófiájuk vagy akár vallásuk. Úgy vélik, hogy a kriptovaluták végül felváltják a papírvalutákat, és minden jövőbeni gazdasági struktúra gerincévé válnak. Ezért a jelenlegi árfolyam nem számít, mivel megértésük szerint továbbra is nagy lesz!

A több mint 3 éves tapasztalattal rendelkező hodlerek különösen meg vannak róla győződve, mert anélkül, hogy megnézték volna a Bitcoin összes hullámvölgyét, soha nem voltak lehívásban..

Következtetés

Sok vita van arról, hogy melyik típusú elemzés a legjobb. Noha ideális lenne kiváló ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkezni az egyes típusok esetében, nem állítjuk, hogy ez feltétlenül szükséges. Sok piaci szereplő és tisztviselő szerint jobb lenne, ha a kriptokereskedőt mindhárom elemzési módszer teljes mértékben vezérelné. Nos, ezzel az állítással nehéz vitatkozni..

Elméletileg igen, de általában a valós életről beszélünk. Saját feladataitól és kereskedési módjától függően a legtöbb kereskedő valamilyen elemzést végez főként, más típusú pedig kiegészítő elemzést. De legalább általános ismeretekkel kell rendelkeznie arról, mi történik a piacon..

Jogi nyilatkozat. A megadott információ nem pénzügyi tanácsadás, és oktatási célokra szolgál. Ez a bejegyzés a szerző személyes véleményét fejezi ki, nem kell, hogy egybeessen az adminisztráció véleményével 3commas.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me