Många kryptomedia är fulla av rubriker om tillväxt och utveckling av blocksystemsplattformar i ekosystem. Oftast läser vi råkar nämna produkter baserade på Ethereum, liksom konkurrerande Polkadot eller Cosmos. Mycket mindre ofta stöter vi på material om andra strukturella blockkedjor, som i allt högre grad övervägs för migration av decentraliserade projekt som inte är nöjda med den nuvarande hastigheten, skalbarheten eller transaktionskostnaderna i de mest populära nätverken. Samtidigt kan många av dem, om inte ta ledarskap inom en snar framtid, utan tvekan visa upp innovativ teknik och föra nya trender på marknaden. Som ordspråket säger, ”Forewarned är underarmad”, så har vi förberett en analys av Solana-ekosystemet, som växer i en otrolig takt och redan håller handflatan när det gäller bandbredd bland alla operativa blockkedjor.. 

Låt oss först prata om vad Solana är

Solana Är en höghastighets, blocknivå med en nivå som för närvarande stöder toppgenomströmning 59 000+ TPS och blockeringstid 400 ms. Solana-blockkedjan är byggd för att skala transaktionsgenomströmningen enligt Moores lag (fördubblar antalet GPU-kärnor vartannat vartannat år). För att uppnå denna bandbredd, nej ingen skärning. Solana namngavs inte för ingenting den första blockkedjan på webbskala, När allt kommer omkring är detta ultrasnabba, säkra och skalbara nätverk det kraftfullaste i världen och är speciellt utformat för högfrekventa och storskaliga applikationer. För att uppnå dessa mål krävs implementering av flera optimeringar och ny teknik. Som ett resultat kan vi observera ett genombrott i nätverksbandbredd, vilket signalerar ett nytt steg i utvecklingen av blockchain-teknik.. 

Varför välja Solana?

Solana löser en av de viktigaste utmaningarna med tekniken: skalning av blockkedjan för global användning och ger möjlighet att komponera mellan ekosystemprojekt och bibehålla en enda global stat när nätverket skalas. Samtidigt införs inga ytterligare komplikationer med skärning eller andra nivå lösningar. Solanas blixthastighet utan en mempool och låga avgifter (1 miljon transaktioner för cirka 10 dollar) skala när ekosystemet växer utan att kompromissa med censur eller säkerhetsmotstånd, vilket gör det möjligt för utvecklare att fokusera på sin verksamhet snarare än deras blockchain-infrastruktur. Det finns inte längre något behov att välja mellan skalbarhet, säkerhet och decentralisering. Solana löste detta trilemma åt dig. Skaparna av Solana Labs-protokollet har erfarenhet av de bästa företagen i världen som Apple, Qualcomm, Intel, Google, Microsoft och andra. Faktum är att Solana är en riktig Web 3.0 med hastigheten på Web 2.0, de bästa och mest synliga teamen i blockchain och företagssektorn välj Solana för långsiktigt samarbete nu. Förresten, du kan enkelt verifiera hastigheten på Solana med ett speciellt stresstest av nätverket i form av ett Break-spel

Vilka projekt ligger till grund för Solanas ekosystem?

Serum

För några månader sedan, ett ledande kryptoderivatutbyte FTX och Alameda Research lanserades projekt Serum, världens första fullfjädrade decentraliserade spot- och derivatutbyte. Serum skiljer sig från andra, och detta är dess styrka. Dess programvara möjliggör snabb DEX-handel; det stöder kedjekedjor, stablecoins, wrap för BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH och ERC-20 tokens, orderböcker och möjligheten att skapa egna och nya finansiella produkter. Till skillnad från nuvarande DeFi-produkter är det snabbt och billigt. Arkitekturen är inställd för att stödja nodoperatörer med incitament att satsa genom SRM-inflation, handelsprovisioner och ett delegations- / remissystem som kallas “ledare”. 

Förutom dessa FTX och Alameda Research inkluderar Serums huvudpartner sådana välkända företag inom kryptobranschen som 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block och andra. Många av dem är också serumvaliderare.

Maskhål 

Maskhål som förbinder Solana och Ethereumdet färskaste och mest slående exemplet på en pålitlig bro. Detta är bara den första av många planerade kedjebryggor i Solana. Den konverterar ETH- och ERC-20-tokens till SPL-tokens på Solana-blockkedjan, vilket gör att befintliga projekt och plattformar på ett tillförlitligt sätt kan flytta tillgångar mellan nätverk, samtidigt som de utnyttjar den ultrasnabba och säkra webbskala blockchain. Att flytta till Solana förnekar nätverksbelastning eller höga transaktionsavgifter och låter fortfarande värdet på Ethereum-nätverket återkrävas vid behov.

Akash

Akash är den första decentraliserade cloud computing-plattformen. Målet med Akash-plattformen är att effektivt använda 85% av datorresurserna i 8,4 miljoner datacenter. Akash tillåter vem som helst att köpa och sälja oanvänd kapacitet. Plattformen erbjuder en unik uppsättning erbjudanden för kunder som för närvarande använder molnet. Akash och Solana planerar att säkerställa interoperabilitet genom att låta tjänster i varje ekosystem bosätta sig med Akash Token (AKT) eller Solana (SOL). Front-end-applikationer som interagerar med smarta Solana-kontrakt kan nu köras i ett decentraliserat moln (istället för den nuvarande modellen som är beroende av centraliserade molnleverantörer som Amazon Web Services (AWS) eller Google Cloud Platform (GCP)), vilket gör dem till en verklig censur resistenta.

Stardust

Stardust tillåter spelutvecklare att öka sina inkomster (genom NFT: er, marknadsplatser etc.) och förbättra spelarens spelupplevelse. Utvecklare kan ansluta till den sekundära marknaden för inkomstdelning och spelutforskaren av Stardust-plattformen via vår API och blockchain-infrastruktur. Snabb statistik: Seed-finansiering från Blockchain Capital. Det största spelet som använder sina tjänster har i genomsnitt 50 000 till 70 000 aktiva användare varje månad, och över 750 000 spelare har deltagit under de senaste 12 månaderna.

Terra

Terra är ett blomstrande betalningsnätverk som stöds av en korg med stablecoins som är knutna till världens största valutor. Idag passerar dessa stallmynt oftast Terras flaggskeppsapp CHAI, som har 1 miljon aktiva användare och över 3 miljoner. USD av daglig transaktionsvolym. Terra stöds av ett imponerande team och några av världens bästa investerare.

Ankare

Anchor är en tvåvägsplattform för PoS-tokeninnehavare. Systemet erbjuder sparkonton och lånetjänster. Den nya styrningstoken kommer sannolikt att kallas Anchor, precis som själva plattformen. Den kommer att distribueras i fem år och skaparna av Anchor kommer inte att ha någon förbrytning. På samma sätt som Compound eller MakerDAO tillåter Anchor PoS-innehavare att sätta in tillgångar på sin plattform. De kommer att tjäna som säkerhet för stablecoin-lån (inledningsvis kommer det troligen att vara huvudsakligen stablecoins skapade med Terra).

Audius

Audius är ett decentraliserat musikdelnings- och streamingprotokoll som förenklar direkta transaktioner mellan lyssnare och skapare, vilket ger alla friheten att distribuera, tjäna pengar och strömma allt ljudinnehåll. För att möta den växande efterfrågan har Audius-teamet konstruerat och byggt proof-of-concept-lösningar med över 20 L1- och L2-skalningslösningar. Efter denna forskning valde Audius Solana för att hjälpa till att skala nätverket. Audius planerar att migrera Audius Content Management System (CMS) till Solana blockchain under nästa år.

RAMP DEFI

Med stöd av investerare i världsklass är RAMP DEFI en global decentraliserad finansieringslösning som fokuserar på att låsa upp likvida kapital från insatta digitala tillgångar. Med hjälp av RAMP-lösningen kan användare med stående tillgångar fortsätta att få insatsbelöningar, bibehålla kapitalvinsterpotentialen i sin portfölj och öppna likvida kapital för att samtidigt investera i nya möjligheter. Den tillgängliga marknaden för att placera tillgångar idag är över 25 miljarder dollar. Som en branschledande lösning syftar RAMP DEFI till att låsa upp 1 miljard dollar eller mer för användare i slutet av 2021 under ‘Total Unlocked Value’ (TVU).

Cirkel (USDC)

Circle integrerar USDC med Solana blockchain. USDC – en av de snabbast växande stablecoins USD med full reserv i kryptoekosystemet. Den är baserad på öppna standarder och drivs av Center Consortium of Coinbase and Circle. Mer än 2,8 miljarder USDC har hittills utfärdats, och hundratals kryptoappar är beroende av USDC för snabba och säkra betalningar. USDC spelar en viktig roll i DeFi som en av de mest populära typerna av säkerheter som används i decentraliserade utlåningsplattformar, alternativa sparkonton, decentraliserade börser och mer. Circle Platform, USDC och Solana Foundation Collaborate öppnar utrymme för DeFi-produktdesign. 

Tjudra

USDT är det största stabila valutamarknaden och en av de mest använda stablecoins i DeFi-sektorn. Tether och USDT är byggstenar för kritisk infrastruktur för alla framgångsrika blockchain-projekt och är några av de mest kritiska byggstenarna för plattformsberäkning. Detta strategiska initiativ är ett viktigt steg för Solana och kommer att hjälpa till att växa nätverket. Båda projekten är steg för steg förbättringar av den nuvarande situationen. Hastighet och kostnad är de två största hindren som håller tillbaka DeFi idag. Detta nya initiativ kommer att öppna upp ett helt nytt utrymme för stablecoin-design och användningsfall i DeFi-ekosystemet..

Arweave

Arweave är en typ av lagring som ger tillförlitlig och ihållande datalagring, så att användare och utvecklare kan behålla data för alltid. Arweave är en delad hårddisk som låter dig komma ihåg och lagra värdefull applikationsinformation och historia på obestämd tid. 

Torus

Torus tillhandahåller inloggning med ett klick till DApps via ditt Google-, Facebook-, Reddit-, Discord-, Twitch- eller e-postkonto utan ytterligare installation. Torus-nätverket stöds för närvarande av en grupp validerare från Binance, Etherscan, ENS, Tendermint och andra intressenter. Torus-lösningen är kompatibel med alla blockchain.

Ficka

Pocket Network skapades som ett inkluderande relänätverk för API-förfrågningar till de flesta blockkedjor. Projektet kommer att integreras med Solana för att utnyttja kryptografiska primitiver i en ny censurbeständig Web 3.0-tekniksvit.

dSäkring

dFuse är ett blockchain API-företag som tillåter realtidsströmning av statliga uppdateringar, omedelbara sökningar och garantier för irreversibla transaktioner med ett enkelt API-samtal. dFuse implementerar sin API-lösning i Solana så att utvecklare enkelt kan bygga och underhålla effektiva applikationer över protokollet. 

Fortmatic 

Fortmatic har skapat ett utvecklingskit (SDK) som gör det möjligt för användare att komma åt decentraliserade applikationer med ett telefonnummer eller e-postadress utan att behöva installera webbläsartillägg. Fortmatic integrerar sin SDK i Solana för att ge användarvänliga alternativ till Web 3.0-plånböcker (som MetaMask) för slutanvändare och utvecklare.

Medborgerlig

Civic är ett decentraliserat ekosystem för identitetsidentifiering som möjliggör identitetsverifiering på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Civic har samarbetat med Solana för att integrera en decentraliserad identitetslösning. De arbetar tillsammans för att tillhandahålla billig och skalbar identitetshantering i framväxande ekonomier utan sådan infrastruktur..

Hummingbot

Hummingbot är en programvara för öppen källkod som gör det möjligt för dig att handla kryptovalutor med hjälp av högfrekventa handelsstrategier som marknadsskapande och arbitrage. Hummingbot arbetar med Solana för att integrera sin Liquidity Mining-lösning så att gruvarbetare / handlare kan tjäna provisioner genom att förse Solana med likviditet på olika börser. 

Slutgiltiga tankar

Solanas ekosystem växer väldigt snabbt eftersom det har så många positiva jämfört med Ethereum eller andra. Om DeFi-projekt börjar flytta in i ett ekosystem där sådana snabba och billiga transaktioner är möjliga kan intresset för kryptovalutor snart intensifieras ännu mer, eftersom positiva erfarenheter kommer att spela en viktig roll i denna process.. 

Till skillnad från många andra alternativ positionerar Solana sig inte som en “Ethereum-mördare”. Dessa tekniker kan samexistera och arbeta tillsammans för att bygga något fantastiskt. Det här är hela interaktionen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me